Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Οι κομμουνιστές μαχητές του Ντονμπάς τίμησαν τον κόκκινο Οκτώβρη

28930_600Τα μέλη της Κομμουνιστικής Εθελοντικής Μονάδας του Ντονμπάς και άλλοι μαχητές της Ταξιαρχίας Φάντασμα (Prizrak) τίμησαν σήμερα 7/11, την επέτειο του Κόκκινου Οκτώβρη με μια μικρή παρέλαση στο χωριό Ντονέτσκι του Λουγκάνσκ, όπου και στρατοπεδεύουν. Παράλληλες εκδηλώσεις από κομμουνιστές έγιναν τόσο στην πόλη του Ντονιέτσκ, όσο και στο Λουγκάνσκ ενώ στην υπόλοιπη Ουκρανία οι εκδηλώσεις ήταν απαγορευμένες.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την σημερινή εκδήλωση τιμής:
29380_60029548_60029703_60030171_60030639_600Δηλώσεις Ζαχαρτσένκο στην επέτειο απελευθέρωσης του Κιέβου από τους ναζί: «Οδηγοί μας θα πρέπει να είναι ο Ζούκοφ κι ο Βατούτιν (αξιωματικοί του κόκκινου στρατού) και όχι ο Μπαντέρα κι ο Σούκεβιτς (ουκρανοί συνεργάτες των ναζί)»
Σε χθεσινό μήνυμά του ο πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο δήλωσε ότι δυστυχώς σήμερα στο Κίεβο κυβερνάνε οι απόγονοι των ναζί της δεκαετίας του ’40 οι οποίοι γκρεμίζουν μνημεία ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου και κάνουν ναζιστικές λαμπαδηδρομίες. Τονίζοντας ότι η Ουκρανία θα ξανααπελευθερωθεί όπως και τότε από τα υπολείμματα των ναζί δήλωσε: «Στην ουσία ο σημερινός αγώνας μας είναι συνέχεια του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου. Δεν ξέρω για τί αγωνίζονται οι Αμερικάνοι στη γη μας αλλά εμείς αγωνιζόμαστε για την τελική απελευθέρωση απ’ τους απογόνους των Ναζί και την εξάλειψη της ναζιστικής χολέρας» (πηγή: http://dan-news.info/official/obrashhenie-glavy-dnr-aleksandra-zaxarchenko-po-sluchayu-dnya-osvobozhdeniya-ukrainy-ot-nacistskix-zaxvatchikov.html)
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου