Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΝΙΔΕΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα από τη Λέσβο, έκανε δηλώσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα. Λίγο-πολύ επανέλαβε ότι για το αυξημένο προσφυγικό ρεύμα ευθύνεται το δίκτυο των διακινητών και όχι φυσικά η ανάμιξη των δυτικών χωρών στα εσωτερικά των χωρών προέλευσης των προσφύγων. Ακόμη είπε πως το πρόβλημα θα λυθεί εάν παταχθεί το δίκτυο των διακινητών και όχι με το να πέσει ο φράχτης του Έβρου, ενώ χαρακτήρισε ανίδεους όσους ζητούν να πέσει ο φράχτης, γιατί νομίζει πως οι αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες θέλουν οι πρόσφυγες να περνούν μέσα από τα ναρκοπέδια.
Η αλήθεια είναι ότι όσοι άνθρωποι θέλουν να πέσει ο φράχτης του Έβρου, που πρέπει να πέσει πρώτα από όλα για συμβολικούς λόγους, είναι ότι δεν αρκούνται μόνο με το ρίξιμο, αλλά θέλουν να δημιουργηθεί και ασφαλές χερσαίο πέρασμα για τους πρόσφυγες και αυτό μπορεί να γίνει μέσω του οδικού δικτύου που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία.
Εδώ οι δηλώσεις του Τσίπρα:

Την ίδια ώρα διαδηλωτές έξω από το υπουργείου Αιγαίου απαιτούσαν την δημιουργία ασφαλούς περάσματος και δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ χωρίς κανέναν λόγο. [Βίντεο από τη δημοσιογράφο Νατάσα Τσαγκαρίδη]
http://kollectnews.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου