Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Οι Τούρκοι ψήφισαν για κυβέρνηση κι εξέλεξαν χούντα! Απιστευτες διώξεις δημοσιογράφων


ImageΑυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία συμβαίνουν μόνο σε δικατατορίες. Και μπορεί Ερντογάν-Νταβούτογλου να έχουν το 49% των ψηφοφόρων της Τουρκίας,όσα πράττουν όμως μάλλον θα πρέπει να προβληματίσουν τους ευρωπαίους προστάτες τους.
Πάνω από 70 εργαζόμενοι στις εφημερίδες Bugun, Millet και στα δίκτυα Bugun Tv και Kanalturk απολύθηκαν από το συμβούλιο των Επιτρόπων που επιβλήθηκε διοριζόμενο από τον εισαγγελέα στο όμιλο Koza Ipek. 
Οι 71 εργαζόμενοι του ομίλου (58 στην Κων/λη και 13 στην Άγκυρα), των οποίων η ‘αναγκαστική άδεια’ έληγε στις 3 Νοεμβρίου υποχρεώθηκαν από την αστυνομία να υπογράψουν την λύση της εργασιακής τους σχέσης όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο εργασίας τους. 
Ο ιδιοκτήτης του ομίλου Koza Ipek, Ακίν Ιπέκ άσκησε έφεση κατά της απόφασης του εισαγγελέα για τον διορισμό επιτρόπων, διότι όπως ισχυρίζεται, ο διορισμός των επιτρόπων δεν καταχωρήθηκε επισήμως (στην Turkish Trade Registry Gazette) και ως εκ τούτου είναι άκυρος. 

Στις απολύσεις στα μέσα του ομίλου Koza Ipek έρχεται να προστεθεί και η απόλυση της παρουσιάστριας της κρατικής TRT, Οζγκέ Ουζούν.

Ο Διευθυντής Έκδοσης του περιοδικού Nokta, Τζεβχερί Γκιουβέν καθώς και ο Διευθυντής Σύνταξης, Μουράτ Τσαπάν συνελήφθησαν χθες σύμφωνα με το άρθρο 313 του τουρκικού ποινικού κώδικά περί προτροπής σε συμμετοχή σε ένοπλες συγκρούσεις. Ο εισαγγελέας Ουμούτ Τεπέ, ο ίδιος εισαγγελέας που ευθύνεται και την προφυλάκιση του Γενικού Διευθυντή Έκδοσης της Today’s Zaman, Μπουλέντ Κενές, παρέπεμψε τους δύο άνδρες στον αρμόδιο Δικαστή ο οποίο αποφάσισε την προφυλάκιση τους με την κατηγορία της παραβίασης του άρθρου 214 του ποινικού κώδικα για εγκλήματα διατάραξης της κοινωνίας και υποκίνησης μίας ομάδας να διαπράξει βία εναντίον μίας άλλης.  http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου