Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Απίστευτο: Μαζί με τον ΟΛΠ πωλείται & η μισή πόλη!

Μαζί με τον ΟΛΠ πωλείται και ο… μισός Πειραιάς! Απίστευτο και όμως συμβαίνει αφού ο Οργανισμός έχει μια πολύ μεγάλη (αθέατη) περιουσία από ακίνητα στην πόλη και εφόσον προχωρήσει η πώλησή του θα περάσουν στον ιδιώτη- επενδυτή και αυτά!
Η αποκάλυψη, που κάνει το Pireas2day.gr, για την ύπαρξη αυτής της μεγάλης ακίνητης περιουσίας δημιουργεί μείζον θέμα σε σχέση με την πώληση του ΟΛΠ αφού ακόμα πολλά οικόπεδα δεν έχουν εντοπιστεί και φυσικά δεν έχουν αποτιμηθεί, με αποτέλεσμα να μην υπολογιστούν στην αξία του Οργανισμού και θα περάσουν στα χέρια των επενδυτών αντί πινακίου φακής….
Είναι γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των ακινήτων είχε μείνει αναξιοποίητος και η… τύχη τους αγνοείτο από τον ΟΛΠ μέχρι το 2008 οπότε «στο πλαίσιο έρευνας για τα πάγια στοιχεία του Οργανισμού διαπιστώθηκε από την Διεύθυνση Έργων, που τηρεί το αρχείο των ακινήτων, ότι υπάρχει πλήθος ακινήτων στην περιοχή της Καστέλας, στα οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία για την διαπίστωση της πραγματικής κατάστασής τους».

Το θέμα έφτασε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ το οποίο αποφάσισε (απόφαση υπ’ αριθμό 274/27.11.2008) να γίνει έρευνα και αυτοψία στα ιδιοκτησίας του ΟΛΠ ακίνητα, που βρίσκονται στην Καστέλα και να δηλωθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ακολούθησε η διαδικασία δήλωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο για όσα ήταν καταγεγραμμένα στη μερίδα του ΟΛΠ στο Υποθηκοφυλακείο Πειραιά ενώ έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για να αναρτηθούν ως ιδιόκτητα 48 (!) οικόπεδα στον Προφήτη Ηλία…

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του ΟΛΠ τα συγκεκριμένα οικόπεδα στον Προφήτη Ηλία, που πέρασαν στην ιδιοκτησία του με 16 συμβολαιογραφικές πράξεις από το 1881 έως το 1928 δεν μπορούν να εντοπιστούν. 

Πάντως, οι υπηρεσίες του Οργανισμού θεωρούν ότι αυτά τα οικόπεδα αλλά και ένα οικόπεδο επιφάνειας 70 τετρ. μέτρων στην Ακτή Μιαούλη αφού υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας πρέπει να περιληφθούν σε φορολογικές δηλώσεις.

Για το θέμα έγινε, στις αρχές του χρόνου, νέα συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ όπου αποφασίστηκε (απόφαση υπ’ αριθμό 35/19-2-15) να ανατεθεί σε εταιρεία ο χειρισμός για την τακτοποίηση όλων των ακινήτων.

Να σημειωθεί ότι εκτός των παραπάνω ο ΟΛΠ είναι ιδιοκτήτης των εξής οικοπέδων:

• Δήμος Αθηναίων, οδός Αχιλλέως 21, οικόπεδο έκτασης 881 τ.μ. του οποίου η πραγματική επιφάνεια είναι σήμερα μόλις 471,7 τ.μ.
• Δήμος Πειραιά, Γήπεδο με κτίριο σχολείου επί των οδών Μαυρομιχάλη & Παπαστράτου.
• Δήμος Πειραιά, Ευκλείας 1. Από τον τίτλο κτήσης προκύπτει ότι ο ΟΛΠ απέκτησε κυριότητα 3.045,8 τ.μ.. Λόγω όμως της επέκτασης της χερσαίας λιμενικής ζώνης η ιδιοκτησία του ΟΛΠ περιορίστηκε σε 895 τ.μ. Στο οικόπεδο υπήρχε ακίνητο, που κατεδαφίστηκε πριν από χρόνια.
• Δήμος Πειραιά, Θερμοπυλών 22. Υπάρχει παλιά διώροφη κατοικία σε οικόπεδο 84 τ.μ. 
• Δήμος Πειραιά, Αιγάλεω 6 Υπάρχει παλαιό οίκημα, στο οποίο έχει πέσει η σκεπή του πρώτου ορόφου.

http://www.pireas2day.gr/02,33,21999,00.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου