Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΙΕς ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ανθρωποκτόνος Ρουπακιάς όργανο ενός οργανωμένου σχεδίου της Χρυσής Αυγής Ερωτηματικά για την …αδράνεια της Αστυνομίας προκαλεί κατάθεση στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή της μάρτυρος Αν. Δαμίγου,καταστηματάρχη της περιοχής όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Μέρες μετά τη δολοφονία η Αστυνομία εμφανίσθηκε για να ελέγξει το περιεχόμενο από την κάμερα ασφαλείας στο κατάστημα κι ενώ ήδη δημοσιογράφοι είχαν πρώτοι σπεύσει να διερευνήσουν την κάμερα αναζητώντας στοιχεία.
Χαρακτηριστικά η μάρτυρας ανέφερε πως «μετά από δέκα μέρες ήρθαν οι αστυνομικοί»και συνέχισε: «Εμφανίστηκε αστυνομικός με πολιτικά, συνοδευόμενος από ένστολο αστυνομικό, που γνώριζε για το περιστατικό με το δημοσιογράφο, φαινόταν εκνευρισμένος, αλλά δεν αναζήτησε το επίμαχο υλικό».
«Επί μια εβδομάδα και …προκύπτει ότι ούτε ένας αρχηγός της Αστυνομίας, ούτε ένας αστυνομικός δεν προσέγγισε τη μάρτυρα. Η στάση αυτή της Αστυνομίας δείχνει το περιβάλλον ασυλίας στο οποίο λειτουργεί η Χρυσή Αυγή. Πρώτα εμφανίστηκαν τα κανάλια και μετά η Αστυνομία. Γι’ αυτό δεν νιώθουν ασφάλεια και πολλοί από τους μάρτυρες, έτσι διαμορφώνεται η λογική τού “ου μπλέξεις”», σχολίασε η Πολιτική Αγωγή.
Νωρίτερα, η Πολιτική Αγωγή, σχολιάζοντας τα όσα αναδείχτηκαν από την κατάθεση του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, που συνέλαβε το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γ. Ρουπακιά, τόνισε ότι ο δολοφόνος είναι όργανο ενός οργανωμένου σχεδίου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουρετζής είπε στο δικαστήριο ότι ο δράστης της δολοφονίας ήταν ήρεμος και κάπνιζε μετά τη δολοφονία μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ μέσα στο περιπολικό και αφού ο αστυνομικός του είπε ότι βρήκε το μαχαίρι και θα εντοπιστεί ο δράστης, ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς είπε «μην το πείτε (σ.σ. για τη δολοφονία), είμαι δικός σας, είμαι της Χρυσής Αυγής».
Από την κατάθεση και αυτού του μάρτυρα αστυνομικού αναδείχτηκε -όπως ειπώθηκε- ότι η Αστυνομία δεν έπραξε τα δέοντα για να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στον κρατικό μηχανισμό. «Είναι δυνατόν να δίνεις στο δράστη (σ.σ τον χρυσαυγίτη δολοφόνο Γ. Ρουπακιά) τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον πυρηνάρχη, τον περιφερειάρχη κλπ.; Αυτό του δίνει τη δυνατότητα της συγκάλυψης. Άφησαν το δράστη με το τηλέφωνό του σε ένα δωμάτιο (σ.σ. στο Αστυνομικό Τμήμα) να μπορέσει να συνεννοηθεί με τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής. Άφησαν στο δράστη τη δυνατότητα συγκάλυψης της έκτασης της εγκληματικής οργάνωσης», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Ακόμα οι συνήγοροι μίλησαν για τη θρασύτητα με την οποία δρούσε και εξακολουθεί να δρα μέχρι και σήμερα η ναζιστική εγκληματική οργάνωση.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης η μητέρα του Παύλου Φύσσα δήλωσε για την εξέλιξη της διαδικασίας ότι «προσπαθούν να μας φέρουν εκτός ορίων», αναφερόμενη στις συνεχόμενες προκλήσεις από την πλευρά των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου