Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΤΣΙΡΑΣ, ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ...Έφερε αποτέλεσμα η αντίδραση του "Δικτύου Σπάρτακος" και της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


Είχε τελικά αποτέλεσμα ο θόρυβος που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναπαρήγαγαν μαζικά την καταγγελία του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης η οποία καυτηρίαζε την συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Γιάννη Κότσιρα σε εκδήλωση που οργάνωνε η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα σήμερα είχε προγραμματιστεί στο Gazarte συναυλία με τίτλο «ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΨΥΧΗΣ» με τον Idan Raichel, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Γιάννη Κότσιρα.

Η ανακοίνωση του Σπάρτακου ζητούσε απ’ τους δυο Ελληνες καλλιτέχνες να μην συμμετέχουνστην συναυλία τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Την ίδια στιγμή που γίνεται μια εν εξελίξη σφαγή για εμάς είναι προκλητικό και αντιδραστικό για τα εργατικά συμφέροντα σε Ισραήλ, Ελλάδα, Παλαιστίνη να υπάρχει η παραμικρή συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ».
Μετά την έκταση που πήρε το θέμα – κύρια στο διαδίκτυο- με μια λακωνική τους δήλωση  στην επίσημη σελίδα τους στο facebook, οι δυο καλλιτέχνες  έκαναν γνωστό ότι δεν θα παρευρεθούν στη προγραμματισμένη συναυλία.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ετσι μπραβο!! Σιγα-σιγα ,μα μεθοδικα ,να ξαναπαρουμε την κατασταση στα χερια μας. Σημερα εσεις,αυριο με καποιους αλλους....να βγουμε απο αυτο τον ληθαργο....να ξαναξεκινησουμε ...να μιλουμε...ΔΥΝΑΤΑ!!! '' Δεν ειμαστε ...ουτε δυο ,ουτε τρεις ...'' ειμαστε μια ολοκληρη χωρα ....γονατισμενοι !! Αντε να σταθουμε στα ποδια μας ξανα! Μπορουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή