Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Επικεφαλής της Frontex: Θα συλλαμβάνουμε όσους μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι ζητεί από τις χώρες της ΕΕ «να συλλαμβάνουν αν είναι απαραίτητο» όσους μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο.
Αυτό που πρακτικά προτείνει ο Λεγκέρι είναι να εφαρμοστεί και τυπικά το πλαίσιο που καιρό τώρα επιδιώκει το κεφάλαιο των δυτικών χωρών για την εκμετάλλευση των μεταναστών: ένας μέρος αυτών θα πνίγεται στο Αιγαίο ή στα σύνορα μεταξύ των κρατών, ένα άλλο μέρος θα κρατείται εντός συνόρων ώστε να αποτελέσει το φτωχό εργατικό δυναμικό που έχουν ανάγκη οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και όσοι «περισσεύουν» θα πρέπει να συλλαμβάνονται ώστε να βιώνουν τον αποκλεισμό από την κοινωνία και τη δυνατότητα εργασίας και στη συνέχεια να επαναπροωθούνται στη χώρα τους.

Είναι ενδεικτικό ότι ο επικεφαλής της Frontex, βασικός υπεύθυνος για το θάνατο εκατοντάδων μεταναστών, επιλέγει να απειλήσει όσους συνεχίζουν να έρχονται προς την Ευρώπη, λέγοντας τους πρακτικά ότι αν δεν πεθάνουν στο ταξίδι, είναι πολύ πιθανό να συλληφθούν τη στιγμή που θα εισέρχονται στα ευρωπαϊκά σύνορα. 
Γίνεται ξεκάθαρο πως ο πόλεμος κατά των μεταναστών που έχουν κηρύξει τα ευρωπαϊκά κράτη και το κεφάλαιο θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί την αιχμή του δόρατος σε αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο. Μάλιστα, έχει καταντήσει να λέει και ‘ευχαριστώ΄ και να θεωρεί επιτυχία την αύξηση της χρηματοδότησης της ΕΕ προς το ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, προσπαθώντας να αποσιωπήσει το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα λεφτά που δίνονται πηγαίνουν στην καταστολή και τη στρατιωτική αντιμετώπιση των μεταναστών, την οποία και οργανώνει η Frontex.
Η συμμαχία όλων αυτών απέναντι στα ταξικά μας αδέρφια τους μετανάστες πρέπει να λάβει την απάντηση που της πρέπει από τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε κυβέρνηση και ταξική πολιτική, μνημόνια και τοκογλύφους, Ε.Ε., ΔΝΤ και ΝΑΤΟ είναι η μόνη απάντηση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου