Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ελλάδα, Τουρκία και Φινλανδία επίσημα στο ΝΑΤΟ Cyber-Defence

Μέλη του ΝΑΤΟϊκού Κέντρου Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (CCDCOE: NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence) έγιναν και επίσημα η Ελλάδα, η Τουρκία και η Φινλανδία, κατά τη διάρκεια τελετής έπαρσης των σημαιών των χωρών στο αρχηγείο του κέντρου, στην πρωτεύουσα Ταλίν της Εσθονίας.


Στην τελετή παρέστη ο μόνιμος γραμματέας του φιλανδικού υπουργείου Άμυνας, Άρτο Ράτι, οι πρεσβευτές Ελλάδας και Τουρκίας, κύριοι Κατσαμπής και Κουμασκίογλου, καθώς επίσης και ο διευθυντής του Κέντρου, Σβεν Σάκοβ.
Ο διευθυντής του CCDCOE ανέφερε, ότι ο τομέας του κυβερνοχώρου έχει εξελιχθεί σε ένα νέο θέατρο επιχειρήσεων, μαζί με το χερσαίο, ναυτικό και αεροπορικό, ένας χώρος που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους και να δημιουργήσει οικονομικές ευκαιρίες, μετασχηματίζοντας τις κοινωνίες. Ωστόσο, έχει καταστήσει τις ίδιες κοινωνίες εξαιρετικά ευάλωτες.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η πρόκληση αυτή δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί από το κάθε έθνος ξεχωριστά και ότι είναι σημαντικό να βλέπεις τις σημαίες των χωρών να κυματίζουν η μια δίπλα στην άλλη, σε έναν ακόμα τομέα συνεργασίας, που αποτελεί παγκόσμια πρόκληση…
ΠΗΓΗ:DEFENCEPOINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου