Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ 12 ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 43 ΧΡΟΝΙΑ, 12 ΝΕΑΡΟΙ  ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 43 ΧΡΟΝΙΑ, Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΓΗΜΑΤΑ, ΕΝΤEIΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ TΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

-ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ- 
ΕΙΤΕ ΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ, 
ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ!    
ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των δώδεκα οπλιτών του ΚΕΕΜ τελέσθηκε και φέτος την 1η Δεκεμβρίου 2015 στο μνημείο που βρίσκεται στον Καραβά, ανήμερα της εορτής του Αγίου Θεοκλήτου του Λακεδαιμόνιου, προστάτη του Καστορείου.
Οι αδικοχαμένοι οπλίτες ήταν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος που, εν έτει 1972, κατευθυνόταν προς απόδοση τιμών στη μνήμη του εορτάζοντα Αγίου Θεοκλήτου στην πρωτεύουσα των «Βορείων Δήμων». Η εκτροπή του στρατιωτικού οχήματος βόρεια του οικισμού Καραβά Σπάρτης και ο θανάσιμος τραυματισμός των δώδεκα εκ των επιβαινόντων οπλιτών μετέτρεψαν την «ημέρα γιορτής σε ημέρα πένθους και μνήμης». Στην ατυχή τοποθεσία ανεγέρθηκε μνημείο το 1973 από το ΚΕΕΜ, με τη φροντίδα του οποίου τελείται από τότε μέχρι σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο, αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Καστόρι.


43 χρόνια ύστερα από την ημέρα του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στην παλαιά Ε.Ο. Σπάρτης-Μεγαλόπολης, αρχές και κάτοικοι βρέθηκαν στο ατυχές σημείο για να τιμήσουν τη μνήμη των οπλιτών που «έπεσαν» κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε και φέτος από τον από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ενώ παράλληλα στρατιωτικό άγημα του ΚΕΕΜ απέδωσε τις δέουσες τιμές στους αδικοχαμένους οπλίτες. Εν συνεχεία, κατατέθηκε στεφάνι από τον Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Σκορδά.



Στη λιτή τελετή παρευρέθησαν, τιμώντας με την παρουσία τους τη μνήμη των πεσόντων οπλιτών, οι στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, εκπρόσωποι πρώτου και δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάτοικοι του Καραβά. Το παρόν έδωσαν, επίσης, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, που από το 2011 συμμετέχουν ανελλιπώς στην επιμνημόσυνη τελετή, αποτίοντας φόρο τιμής σε ένα κομμάτι της ιστορίας του οικισμού.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου