Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ειδομένη: Επεισόδια στα σύνορα με ξύλο, χημικά και πυροβολισμούς στον αέρα (Φωτό)!

Ειδομένη: Επεισόδια στα σύνορα με ξύλο, χημικά και πυροβολισμούς στον αέρα (Φωτό)!Νέες συγκρούσεις στα ελληνοσκοπιανά σύνορα μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών από την ΠΓΔΜ...
Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην Ειδομένη ανάμεσα σε οικονομικούς μετανάστες και αστυνομικούς της ΠΓΔΜ όταν δεκάδες άτομα επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας από σημείο όπου τα Σκόπια δεν έχουν ακόμη ανυψώσει φράχτη. Σημειώθηκαν συμπλοκές και τελικά οι οικονομικοί μετανάστες απωθήθηκαν στην ουδέτερη ζώνη.
Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι όταν πρόσφυγες από το Πακιστάν επειχείρησαν να μπουν παράνομα στα Σκόπια αρκετά χιλιόμετρα πιο μακρυά από την Ειδομένη απωθήθηκαν από Σκοπιανούς αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στο αέρα προσπαθώντας να αναχαιτήσουν τους μετανάστες στο Ελληνικό έδαφος.
Το μήκος του φράχτη που τοποθέτησε ο στρατός της χώρας τις προηγούμενες δύο ημέρες επεκτείνεται στα περίπου τέσσερα χιλιόμετρα. Ωστόσο, όπως ανέφεραν στην "Ντνέβνικ" καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται απλώς για την πρώτη φάση της εγκατάστασης του φράχτη, καθώς τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι εργασίες για την επέκτασή του και το μήκος του θα φθάσει τα 40 χλμ, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της προσβάσιμης οριογραμμής μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου