Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΗΠΑ - Βρετανία σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές - ΒΙΝΤΕΟ


ImageΠολεμικά αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας επιδρομές εναντίον πετρελαϊκών περιοχών σε τοποθεσία που ελέγχει το ΙΚ στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την πραγματοποίηση των πρώτων βρετανικών αεροπορικών επιδρομών σε συριακό έδαφος.
Το Παρατηρητήριο δεν διευκρίνισε εάν τα πολεμικά αεροσκάφη ήταν βρετανικά, αλλά ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη του συνασπισμού πραγματοποίησαν επιδρομές στις περιοχές Τζάφρα, Τάνακ και αλ-Ομαρ της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα. 
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν πετρελαιοπηγές στο αλ-Ομαρ, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά του ΙΚ.
Ο στρατός των ΗΠΑ έδωσε στην δημοσιότητα μια σειρά απο βίντεο (παρακάτω) απο τις τελευταίες αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους. 


 






Η Βρετανία έστειλε οκτώ επιπλέον πολεμικά αεροσκάφη στη βάση της στην Κύπρο για να λάβουν μέρος στις αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ, ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικ Φάλον. "Σήμερα διπλασιάζουμε την αεροπορική μας δύναμη. Τα οκτώ επιπλέον αεροσκάφη στέλνονται στην αεροπορική βάση της RAF στο Ακρωτήρι, την ώρα αυτή πετούν και κατευθύνονται προς τα εκεί", δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία χαιρετίζει κάθε ανάληψη δράσης που έχει στόχο την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας τις βρετανικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. "Συνεχίζουμε να χαιρετίζουμε κάθε ανάληψη δράσης που έχει στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την καταπολέμηση του ΙΚ. Βέβαια πιστεύουμε ότι η αποτελεσματικότητα (μιας τέτοιας δράσης) θα βελτιωθεί σημαντικά όταν ανάλογες δράσεις είναι συντονισμένες, με όλες να ενεργούν στο πλαίσιο ενός ενωμένου συνασπισμού", σχολίασε ο Πεσκόφ.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την ψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία κατά του ΙΚ. "Από την έναρξη της εκστρατείας κατά του ΙΚ, η Βρετανία ήταν ένας από τους πιο πολύτιμους εταίρους μας", υπογραμμίζει ο Ομπάμα σε ανακοίνωση προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ περιμένουν με ανυπομονησία οι βρετανικές αεροπορικές δυνάμεις να ενταχθούν στις επιχειρήσεις στη Συρία. Ο Ομπάμα χαιρέτισε επίσης την απόφαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου με την οποία επικύρωσε την Τρίτη τη συμμετοχή του γερμανικού στρατού στην καταπολέμηση του ΙΚ με την αποστολή έως 1.200 στρατιωτών. "Είναι η σαφής ένδειξη της σταθερής δέσμευσης της Γερμανίας στην εκστρατεία κατά του ΙΚ", υπογράμμισε. "Χειροκροτώ τις αποφάσεις που αναλήφθηκαν από τη Βρετανία και τη Γερμανία που αποδεικνύουν την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας", τόνισε ο Ομπάμα.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαιρέτισε τις πρώτες βρετανικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον των θέσεων της οργάνωσης ΙΚ, τονίζοντας ότι συνιστούν μια "νέα απάντηση στην έκκληση για αλληλεγγύη των Ευρωπαίων που απηύθυνε η Γαλλία στις 16 Νοεμβρίου", τρεις ημέρες μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Ο Φρανσουά Ολάντ "χαιρετίζει τις πρώτες βρετανικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία που άρχισαν νωρίς σήμερα το πρωί αμέσως μετά την ψήφισή τους χθες βράδυ από μεγάλη πλειοψηφία του κοινοβουλίου", ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία."Μετά την απόφαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, που αναμένεται να επικυρωθεί αύριο από τη Μπούντεσταγκ, αυτή είναι η νέα απάντηση στην έκκληση για αλληλεγγύη των Ευρωπαίων", προστίθεται στην ανακοίνωση.http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου