Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Image
Ειδικές Δυνάμεις στέλνουν οι ΗΠΑ για τη εκτέλεση των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους!
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ ανακοίνωσε σύμφωνα με το BBC, ότι οι ΗΠΑ στέλνουν “μια μικρή δύναμη στρατιωτών” για να βοηθήσουν Ιρακινούς και Κούρδους που πολεμάνε κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Πρόκειται φυσικά για Ειδικές Δυνάμεις που θα έχουν ως κύρια αποστολή την απελευθέρωση ομήρων και την σύλληψη των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους.
Δεν ακούγεται ως αποστολή βοήθειας,αλλά ως έναρξη στοχευμένων χερσαίων επιχειρήσεων. 
Όλα αυτά μετά από τις επαφές που είχαν οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης στο Παρίσι.

Οι ομάδες αυτές των ΕΔ, που κατά τον Κάρτερ θα αριθμούν περίπου 50 άνδρες, θα είναι σε θέση "εν καιρώ να διεξάγουν επιδρομές, να απελευθερώνουν ομήρους, να συγκεντρώνουν πληροφορίες και να συλλαμβάνουν ηγέτες του ΙΚΙΛ" (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε), ανέφερε ο Κάρτερ στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας του Ισλαμικού Κράτους. Επιχειρήσεις θα γίνονται όπου και όταν "βρίσκουμε ευκαιρίες", πρόσθεσε.

Εξάλλου στην ομιλία του ο Κάρτερ τόνισε ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που πρέπει να κάνουν περισσότερα στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον του ΙΚ, και ειδικά ενισχύοντας τον έλεγχο των συνόρων της με τη Συρία, κάτι που επαναλαμβάνει διαρκώς η Ουάσινγκτον το τελευταίο διάστημα.

"Όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τα συχνά πορώδη σύνορά της", είπε ο Κάρτερ στην Επιτροπή και πρόσθεσε πως η Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου ανησυχούν περισσότερο "για τη σύγκρουση στην Υεμένη".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου