Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Επίθεση του ΡΚΚ με ρωσικά όπλα στη ΝΑ Τουρκία και κατάληψη ολόκληρων πόλεων…

Σε πεδίο μάχης έχουν μεταβληθεί ολόκληρες περιφέρειες της της νοτιοανατολικής Τουρκίας με το ΡΚΚ, εφοδιασμένο με ρωσικά οπλικά συστήματα πλέον, να εξαπολύει συνεχείς επιθέσειςστις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και να παίρνει τον έλεγχο ολόκληρων πόλεων.
Η πόλη Νουσαϊμπίν της επαρχίες Μαρντίν ελέγχεται από το ΡΚΚ και επιχείρηση ανακατάληψής της από ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής, κατέληξαν σε παταγώδη αποτυχία με έναν αρκετούς νεκρούς και τραυματίες, όταν έπεσαν σε ενέδρα των Κούρδων ανταρτών στις παρυφές της πόλης
Συγκεκριμένα κτυπήθηκε το προπορευόμενο και το τελευταίο όχημα της μονάδας που προσέγγιζε την πόλη και εν συνεχεία ακολούθησε σφοδρός πολυβολισμός τους.

Περισσότερες απώλειες για τους Τούρκους αποφεύχθηκαν λόγω της χρήσης αποκλειστικά τεθωρακισμένων οχημάτων.

Την ίδια στιγμή οι κουρδικές δυνάμεις επιχείρησαν να δισεισδύσουν τόσο στο Ντιγιαρμπακίρ, όσο και στην πόλη Σουρ και αυτή την στιγμή διεξάγονται σκληρές μάχες με τις τουρκικές δυνάμεις αυτοάμυνας.

Υπάρχουν πληφοροίες ότι στα χέρια των ανταρτών του ΡΚΚ βρίσκονται πλέον μέχει και κατευθυνόμενα αντιαρματικά όπλα, όπως βλήματα Konkurs, τα οποία παρέλαβαν από τις δυνάμεις των Σύρων Κούρδων του YPG, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα εφοδιάστηκαν με 5 τόνους πολεμικό υλικό που έριξε ένα ρωσικό μεταφορικό αέροσκάφος.

Ο εφοδιασμός του ΡΚΚ με Konkurs δεν είναι τυχαίος, αφού ο τουρκικός Στρατός διαθέτει το συγκεκριμένο ρωσικό αντιαρματικό σύστημα (αντίστοιχο του αμερικανικού TOW) και η ύπαρξή του στα χέρια των ανδρών του ΡΚΚ θα μπορούσε εύκολα να δικαιολογηθεί ως “πολεμικό λάφυρο από τις αποθήκες του τουρκικού Στρατού”. Εστω και αν απ’ότι αναφέρουν πληροφορίες του ελληνικού ΓΕΕΘΑ με το συγκεκριμένο Α/Τ όπλο έχουν εφοδιαστεί από τους Τούρκους μόνο οι δυνάμεις κατοχή στην Κύπρο.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η ένταση και τα αποτελέσματα της κουρδικής επίθεσης είναι εντυπωσιακά και φαίνεται ότι η μάχη μόλις τώρα αρχίζει…http://www.escapemedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου