Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ο Guardian χαρακτηρίζει ήρωα του 2015 τον λοχία που διέσωσε πρόσφυγες στη Ρόδο

Στις πιο σημαντικές ιστορίες του 2015 κατατάσσει αυτή του 34χρονου λοχία, ο οποίος την περασμένη άνοιξη διέσωσε πρόσφυγες στη Ρόδο.
Μάλιστα, η εφημερίδα χαρακτηρίζει «ηρωική πράξη» την ενέργεια του λοχία Αντώνη Δεληγιώργη να σπεύσει και να κολυμπήσει στα ανοιχτά της Ρόδου, στις 20 Απριλίου, όταν το σκάφος, που επέβαιναν 93 πρόσφυγες, ανετράπη.
Εξάλλου, η φωτογραφία που ο Αντώνης Δεληγιώργης σώζει από τα μανιασμένα κύματα στις ακτές της Ρόδου την 24χρονη πρόσφυγα Γουεγκάσι Νεμπιάτ, από την Ερυθραία, έκανε τον γύρο του κόσμου και έδειξε, όχι μόνο, το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης, αλλά και την γενναιότητα του 34χρονου Έλληνα, χαρακτηρίζεται από τη βρετανική εφημερίδα από τις πιο εντυπωσιακές του έτους που φεύγει.
Ο ίδιος ο Δεληγιώργης αναφέρει, ότι όταν ανατρέχει σε εκείνη την ημέρα έχει ανάμικτα συναισθήματα και δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό του «ήρωα» που του έχει αποδοθεί. Ο Δεληγιώργης υποστηρίζει ότι έχει περισσότερες ερωτήσεις, παρά απαντήσεις και αναρωτιέται γιατί συμβαίνει η προσφυγική κρίση, γιατί δεν μπορεί κανείς να την σταματήσει και πότε θα τελειώσει.
Ο Δεληγιώργης δηλώνει, ότι αν χρειαζόταν να κάνει ξανά το ίδιο πράγμα θα το έκανε και πάλι και προσθέτει: «Αν εμείς ήμασταν πρόσφυγες κάποιοι άλλοι θα έκαναν το ίδιο για εμάς». Η έγκυος από την Ερυθραία, που έσωσε ο Δεληγιώργης, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι στο νοσοκομείο της Ρόδου ανήμερα του Αγίου Γεωργίου. Η Ελίζαμπεθ, έτσι ονομάζεται η γυναίκα που τώρα βρίσκεται στη Σουηδία, ονόμασε τον μικρό γιο της Αντώνη Γεώργιο, από τον Άγιο Γεώργιο και τον Αντώνη Δεληγιώργη.
Μάλιστα, όπως λέει ο 34χρονος λοχίας, δήλωσε ο πατέρας του μικρού έχει χάσει την ζωή του στην Ερυθραία και ανέφερε ότι συχνά η μητέρα του παιδιού του τηλεφωνεί και του λέει: «Με έσωσες, έσωσες τον γιο μου, δεν μπορώ να σε ξεχάσω».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου