Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

“Έξω ο εκπρόσωπος των φονιάδων των λαών Κέρι από τη χώρα”: Kινητοποίηση στα Χανιά ενάντια στην επίσκεψη Υπ. Εξωτερικών ΗΠΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αντίστασης με την οποία καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Αθήνα και ότι αυτό θα σηματοδοτήσει για συμμετοχή της Ελλάδας, με χρήση της βάσης της Σούδας, στον πόλεμο ενάντια στον ISIS στη Συρία. Μάλιστα, καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια πρώτη κινητοποίηση σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Σιγή ιχθύος τηρείται για την προγραμματισμένη για τη Παρασκευή 4-12 επίσκεψη Κέρι στην Αθήνα. Επίσκεψη που ήδη έχει αναβληθεί μια φορά στις αρχές Νοέμβρη.

"Sponsored links"

Όμως τα ζητήματα που τίθενται στην ημερήσια διάταξη στις σχέσεις εκδούλευσης που προσφέρει η χώρα με βάση την κυρίαρχη αστική πολιτική στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό βοούν. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό με δεδομένο ότι στην περιοχή βρωμάει μπαρούτι και τα πολεμικά πλοία-αεροπλάνα και πύραυλοι ΝΑΤΟ-Ρωσίας συσσωρεύονται συνεχώς και πλέον κατά αντιπαράταξη.

Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ και όλο το σάπιο αστικό πολιτικό προσωπικό και η αστική τάξη που εκπροσωπούν όσο στριμώχνονται, άλλο τόσο αναπαράγουν και βαθαίνουν το πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας .Ποντάρουν στη σωτηρία του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης του λαού από τη μια απλώνοντας τη φτώχεια στον κόσμο της δουλειάς και από τη άλλη παραχωρώντας τη χώρα σαν ορμητήριο στα φονικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Ήδη η βάση της Σούδας έχει παίξει ενεργό ρόλο σε πολέμους και επεμβάσεις που οι τραγικές τους συνέπειες για όλη την γύρω περιοχή εκδηλώνονται και με το δράμα των προσφύγων που δε τελειώνει όσο δε τελειώνει ο πόλεμος, η λεηλασία και η καταστροφή που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές.

Αξιοποιούν το ΙSIS, που οι ίδιοι δημιούργησαν, μα δε μπορούν να κρύψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και των ανταγωνισμό ΗΠΑ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας που οξύνονται ολοένα και πιο επικίνδυνα για τους λαούς. Την ίδια στιγμή που σηκώνουν φράκτες, αναπαράγουν την ισλαμοφοβία για να δικαιολογήσουν τους πνιγμούς και τη βαρβαρότητα απέναντι στους πρόσφυγες, αλλά και να εντείνουν την πολιτική της φασιστικοποιήσης που συνοδεύει την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Οι ΗΠΑ απαιτούν από τη κυβέρνηση την υπηρέτηση όλων αυτών των αντιδραστικών και επικίνδυνων πολιτικών του πολέμου και της βαρβαρότητας.

Το άσχημο που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο επικίνδυνα είναι πως η κυβέρνηση έχει αναγορεύσει τους αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια μεγαλύτερους φονιάδες των λαών σε συμμάχους της, που αντιμετωπίζουν τάχα τα προβλήματα της χώρας με ‘’ευήκοα ώτα ‘’ όπως είπε πρόσφατα ο Τσίπρας. Το κρίσιμο ωστόσο είναι η νεολαία και ο λαός της χώρας να στρατευτούν ξανά και αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Να διεκδικήσουμε με αγώνα τη ζωή και το δίκιο μας και να απαιτήσουμε να πάψει να μετατρέπεται ο τόπος μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Σ’ αυτή τη κατεύθυνση πρέπει την Παρασκευή 4-12 να διαδηλώσουμε ενάντια στην επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κέρι που στοχεύει στην ενίσχυση των αλυσίδων της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας και μπλέκει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ
http://agonaskritis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου