Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Αδίστακτη παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων με πρόσχημα το ξαφνικό κυνήγι βυσμάτων από το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ!

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφιες φανταρωνΑπό το μεσημέρι χιλιάδες είναι οι στρατιώτες σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και όχι μόνο τις προνομιακές μονάδες της Αθήνας-Θεσσαλονίκης που έχουν λάβει φύλλο πορείας για τις μονάδες της παραμεθορίου.
Όμως η εκστρατεία αυτή του ΓΕΣ ουσιαστικά τσουβαλιάζει και προκαλεί νέα μεγάλα προβλήματα.
Συνάδελφοι που έχουν πάρει φοιτητικές άδειες για να συμμετάσχουν στις εξεταστικές των ΑΕΙ-ΤΕΙ, για να παραδώσουν  εργασίες ή για να ορκιστούν , πλέον υποχρεώνονται να τα ξεχάσουν όλα αυτά, να παραλάβουν φύλλο πορείας και να φύγουν για τις ακριτικές μονάδες.
Αυτή όμως η απόφαση του ΥΠΕΘΑ ουσιαστικά δημιουργεί πλήθος νέων ακραίων προβλημάτων.

Αυτά είναι τα έργα του κράτους δολοφόνου Ισραήλ, σύμμαχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Εικόνες από τη Γάζα: Οικογένειες στα χαλάσματα

Των Πάτρικ Στρίκλαντ* και Εζ Ζανούν* (μετάφραση: Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" - Πόλη της Γάζας , Φεβρουάριος  2015 
1deeb al aajlehO Ντιμπ αλ-Ααζλέχ (φωτογραφία) έχει επιζήσει από κάθε πόλεμο του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων - από  την εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης το 1948  (Νάκμπα) έως σήμερα. "Έζησα τους πολέμους, τις ιντιφάντα, τα πάντα, αλλά τίποτα δεν ήταν τόσο φρικτό όσο αυτή η τελευταία επίθεση" είπε ο αλ-Ααζlέχ, 74 ετών, κάτοικος της συνοικίας Σουτζάγια, στην πόλη της Γάζας. 
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τη γειτονιά κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της επίθεσης των 51 ημερών στη Γάζα. Στις 20 Ιουλίου, μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τη συνοικία, βόμβες έπεφταν στα σπίτια και τα τανκ σφυροκοπούσαν ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών. Δεκάδες κάτοικοι σκοτώθηκαν και ακόμα περισσότεροι τραυματίστηκαν μέχρι το τέλος της ημέρας. 

Οι δυο κόσμοι της Ουκρανίας

του Sergei Kirichuk-solidarityantifascistukraine
28 Γενάρη 2015, δημοσιεύθηκε στη liva
«Όσο πιο γρήγορα πέσει αυτό το καθεστώς στην Ουκρανία, τόσες περισσότερες ζωές θα σωθούν»
Ένας χρήστης του facebook έγραφε στη σελίδα του ότι σε συνάντηση που είχε με τον ξάδελφο του σε ένα σταθμό τραίνων παρατήρησε δύο κατηγορίες επιβατών: νέους άντρες με ρούχα παραλλαγής, να κατευθύνονται προς ανατολάς για να συμμετάσχουν στην αυτοαποκαλούμενη αντιτρομοκρατική εκστρατεία (ATO) και άλλους νέους άνδρες, ντυμένους με όμορφα χειμωνιάτικα τζάκετ, κουβαλώντας πέδιλα για σκι και σνόουμπορντ, να κατευθύνονται προς τη δύση να απολαύσουν το άθλημα στις πλαγιές των Kαρπαθίων.

ΣΤΟ ΚΕΤΘ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ! ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΣΤΟ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ.

Σε άλλη διάσταση περνά πλέον ο Ελληνικός Στρατός. Αν στον Έβρο στους φαντάρους στερούν ακόμη και το νερό (λόγω ύπαρξης αρσενικού) και τους προτρέπουν να αναλάβουν οι ίδιοι την σίτιση τους –καθώς παραγγέλνουν καθημερινά από τα σουβλατζίδικα και τις πιτσαρίες-, στον ΚΕΤΘ Αυλώνα, ο Ταξίαρχος διοικητής είχε την λύση για τους φαντάρους που του παραπονιούνται ότι δεν έχουν τα χρήματα για να καλύψουν το κόστος μετακίνησης:
«η διοίκηση προτρέπει τους φαντάρους που ζορίζονται οικονομικά να πιάσουν καμιά δουλειά να βγάζουν τα έξοδα τους και σε όσους έχουν πρόβλημα με τα ωράρια του τρένου να.. ξυπνάνε από τις 4 και να το κόβουνε με τα πόδια»!

Ντεμπάλτσεβε: «Καταθέστε τα όπλα και θα φύγετε ασφαλείς», λένε στους Ουκρανούς οι φιλορώσοι

Τους καλούν να τους παραδώσουν την πόλη - κόμβο
Οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες, οι οποίοι στηρίζονται από τη Ρωσία, κάλεσαν τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να τους παραδώσουν ουσιαστικά την πόλη Ντεμπάλτσεβε της ανατολικής Ουκρανίας, με αντάλλαγμα ασφαλή δίοδο διαφυγής προς τα δυτικά.

Ο Ντένις Πουσίλιν, «αξιωματούχος» της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι αποσχιστές δεν πρόκειται να αποσύρουν το βαρύ πυροβολικό από την πρώτη γραμμή του πυρός, εάν δεν πράξει το ίδιο και ο ουκρανικός στρατός. 

Γαλλικά όπλα αξίας 5,2 δις ευρώ στην Αίγυπτο


ImageΗ Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία 5,2 δισ ευρώ για την αγορά γαλλικού αμυντικού εξοπλισμού χθες Δευτέρα, όπως ενέφεραν μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, σε μια κίνηση που το Κάιρο ελπίζει ότι θα ενισχύσει τη στρατιωτική του ισχύ καθώς αυξάνονται οι φόβοι οτι η συγκρουση στην γειτονική Λιβύη θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή. 
Η συμφωνία είναι για 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale τα οποία κατασκευάζονται από την Dassault Aviation, μια φρεγάτα και πυραύλους αέρος-αέρος.
Ο Αιγύπτιος Υπουργός άμυνας Sidqi Sobqi υπέγραψε τη συμφωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Jean-Yves Le Drian με την παρουσία του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και την γαλλική αντιπροσωπεία απο την Dassault Aviation, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ. 

Συμφωνία Αιγύπτου-Κύπρου για την ενέργεια

ImageΕπιμέλεια ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου υπογράφτηκε  στο Κάιρο μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας κ.Γιώργου Λακοτρύπη και του Αιγύπτιου Υπουργού   Πετρελαίων και Ορυκτών Πόρων,κ. Σιερίφ Ισμαήλ, παρουσία και του Πρωθυπουργού της Αιγύπτου, κ.Ιμπραχίμ Μεχλέμπ.
Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές - ουσιαστικά όμως πρόκειται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού τυπου, για ένα Μνημόνιο με το οποίο ανοίγει ο δρόμος και για τις εμπλεκόμενες εταιρείες, όπως την Noble και την BG, να προχωρήσουν σε πιο ουσιαστικά βήματα για συμφωνίες πώλησης φυσικού αερίου από το «Αφροδίτη» προς την Αίγυπτο, αλλά και να προχωρήσουν στα βήματα που απαιτούνται για υλοποίηση μιας τέτοιας συμφωνίας.Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Μνημόνιο θα διευκολύνει επίσης τη συνεργασία των δύο χωρών στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Αφροδίτη», στο Τεμάχιο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, αξιοποιώντας υφιστάμενες υποδομές της Αιγύπτου προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών.