Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!

Τέτοια Αριστερή κυβέρνηση δεν ξανάγινε: δίνουν επίδομα παραμεθορίου στους στρατιωτικούς αλλά όχι καταστάσεις επιβίβασης στους φαντάρους, που καταβάλλουν το κόστος μετακίνησης στις άδειες τους.

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καιροσκοπικά και δημαγωγικά κατηγορούσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όταν κατάργησαν τα δωρεάν εισιτήρια που δίνονταν στους φαντάρους που υπηρετούν στη παραμεθόριο.  

Εντολή Καμμένου για την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου (ΗΕΕ) στην ΠΑ


Με Γερμανικό «καπέλο» αγοράστηκαν τα ελικόπτερα που δεν πετάνε

image002110 εκατ ευρώ στην Deutsche Bank από τις αγορές των Apache και ΝΗ 90
Απευθείας αναθέσεις, υπερτιμολογήσεις, πολύχρονες αδιέξοδες έρευνες, γερμανικά «καπέλα» και Έλληνες… τυχεροί κρύβονται πίσω από τις συμβάσεις που υπέγραψε το Ελληνικό Δημόσιο με την κοινοπρακτική εταιρεία ΝΗ Industries (γερμανική και γαλλική Eurocopter, ολλανδική Fokker και ιταλική Augusta) για την προμήθεια είκοσι ελικοπτέρων τύπου ΝΗ 90. Μια ακόμα υπόθεση με πολλούς κερδισμένους και με τη μόνιμα χαμένη Ελλάδα, που με όσα αποκαλύπτονται είναι ν” απορεί κανείς που ακόμα υφίσταται ως κράτος.

2003-2015: οι Αμερικανοί έφεραν τη Δημοκρατία στο Ιράκ-Αντίποινα Ιρακινών: Εκτελούν τζιχαντιστές! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


ΟΙ ΗΠΑ σπέρνουν τον εμφύλιο για να επιβάλλουν την Νέα Τάξη Πτώματων και Κερδών. Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει Ιρακινοίστρατιώτες σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν βασανιστήρια και εκτελέσεις τζιχαντιστών, τους οποίους κρατούσαν αιχμαλώτους. Πρόκειται για αντίποινα που κάνουν στα μέλη του ISIS, μετά τις μαζικές εκτελέσεις συμπατριωτών τους. 

τα ΜΑΤ του Πανούση προστατεύουν την Ιδιωτικοποίηση νερού που επιβάλλει ο Μπέος

Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής έξω από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Μείζονος περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), όπου συζητούταν ο νέος Κανονισμός Άδρευσης της επιχείρησης, της οποίας προΐσταται ο Αχιλλέας Μπέος.
Πολίτες προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο όπου πραγματοποιούταν η συνεδρίαση προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες ρυθμίσεις, ωστόσο συνάντησαν διμοιρίες των ΜΑΤ που τους αντιμετώπισαν με ξύλο και χημικά.
Εκτός από τα ΜΑΤ το κτήριο φέρεται ότι φρουρούσαν και security. 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολη
Χτές Πεμπτη 12/3 πάνω από τριάντα αγωνιστές και αλληλέγγυοι από διάφορες συλλογικότητες της περιοχής συμμετείχαν στη διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ελληνικό. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συνέλευσης αλληλεγγύης στην απολυμένη από το κατάστημα Χολαργού Ελένη Σ. μοιράζοντας ενημερωτικά κείμενα σε εργαζόμενους και καταναλωτές.Δείξαμε έτσι έμπρακτη εργατική αλληλεγγύη παρόλο που βρισκόμαστε μακριά από το υποκατάστημα του Χολαργού και κανείς δεν έχει προσωπικές σχέσεις με την απολυμένη εργαζόμενη.

O ΔΡΙΤΣΑΣ, Ο ΗΣΥΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΨΜ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ;

Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου στο ΚΕΝ Αυλώνα μαζί με τους νεοσύλλεκτους  συναδέλφους της Σειράς Μαρτίου 2015.
Επίσης, κανείς δε μπορεί να μην ξεχάσει και να μην οργιστεί για την αθέτηση των υποσχέσεων συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κυβερνητικού κόμματος πλέον, απέναντι στους φαντάρους.
Μια εξ αυτών είναι το κλείσιμο των Ιδιωτικών ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας, που κερδοσκοπεί ασύστολα εις βάρος νεοσύλλεκτων στρατιωτών και στελεχών, αποτελώντας μια σημαντική –πιλοτική εφαρμογή του outsourcing στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Θυμίζουμε τις δημόσια διατυπωμένες δεσμεύσεις των συγκεκριμένων στελεχών, που μεταξύ άλλων ενσωμάτωσαν τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κάνοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή, κατακρίνοντας την εχθρική προς την νεολαία πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της τότε πολιτικής ηγεσίας των Αβραμόπουλου-Δαβάκη.

Το ΚΕΝ Μεσολογγίου λειτουργεί πλέον ως Σουβλατζίδικο!!! Σκέψεις για delivery εκτός στρατοπέδου;

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ένα Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων προσφέρει στους φαντάρους τα απαραίτητα είδη ένδυσης-Υπόδησης.
Πρέπει να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής.  
Να παρέχει στους εξαντλημένους από την εκπαίδευση στρατιώτες νεράκι και μερίδες φαγητού που να ικανοποιούν ορισμένα στάνταρ ποιότητας και ποσότητας.
Εξάλλου όλα αυτά αποτελούν κυβερνητικές δεσμεύσεις, που πολύ πρόσφατα επανέλαβε ο ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος επισκεπτόμενος το ΚΕΤΘ (Αυλώνα).
Ξεχάστε τα. Στο ΚΕΝ Μεσολογγίου δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω.

Στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησαν οι Ρώσοι σε απάντηση για τις ΝΑΤΟΪκες ασκήσεις στη Βαλτική

Στρατιωτικά γυμνάσια αεράμυνας ξεκίνησαν οι ρωσικές δυνάμεις στη Σταυρούπολη, στη νοτιοδυτική Ρωσία, ως μέρος των εκτεταμένων ασκήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη -με το φόντο να συμπληρώνουν οι ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στη Βαλτική.
Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Μόσχα ότι συνεχίζει να υποστηρίζει με εξοπλισμό και εκπαίδευση του φιλορώσους στην ανατολική Ουκρανία, ενώ το Κίεβο μιλά για άλλον έναν νεκρό στρατιώτη το τελευταίο 24ώρο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως τα γυμνάσια ξεκίνησαν στην περιοχή της Σταυρούπολης. Στις εκεί ασκήσεις θα πάρουν μέρος περίπου 100 ένστολοι και 20 μαχητικά SU-25CM.

Ναυτικοί εξοπλισμοί στην Κίνα: Η δύναμη των αεροπλανοφόρων

 Ναυτικοί εξοπλισμοί στην Κίνα: Η δύναμη των αεροπλανοφόρωνΝωρίτερα από το αναμενόμενο, η Κίνα έχει αρχίσει την κατασκευή ενός δεύτερου αεροπλανοφόρου - και το γιγαντιαίο πολεμικό πλοίο είναι μόνο η αρχή.
O αναπληρωτής πολιτικός κομισάριος του Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN), υποναύαρχος Ντίνγκ Χάι Τσούν, επιβεβαίωσε ότι η εγχώρια κατασκευή του πρώτου αεροπλανοφόρου της Κίνας σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Εμπορική Καθημερινή Εφημερίδα Χονγκ Κονγκ, η οποία αναφέρεται σε πολλούς ανώτερους αξιωματούχους στο περιθώριο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Οι σχέσεις Άγκυρας και Ριάντ θα διαιρέσουν τη Μέση Ανατολή

Τουρκία και Σαουδική Αραβία, αν και οι απόψεις τους στα περιφερειακά ζητήματα δεν ταυτίζονται πάντα, έχουν διατηρήσει τις μεταξύ τους σχέσεις σε καλό επίπεδο. Τούρκοι και Σαουδάραβες συνεργάζονται σε διάφορους τομείς. Η Τουρκία προσπαθούσε να διατηρεί καλές σχέσεις και τον βασικό περιφερειακό αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας, το Ιράν. Ήταν στην Συρία όμως που τα τουρκικά και τα ιρανικά συμφέροντα συγκρούστηκαν και τα τουρκικά με τα σαουδαραβικά ταυτίστηκαν.

Κι άλλο λάδι στη φωτιά του Φέργκιουσον


Η στιγμή που αστυνομικοί τρέχουν στο πλευρό συναδέλφου τους, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό ενώ φρουρούσε το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον.
ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ. Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, μία ημέρα μετά τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση μπροστά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. Οι δύο αστυνομικοί που πυροβολήθηκαν, βρίσκονται εκτός κινδύνου, αλλά το περιστατικό ρίχνει λάδι σε μια φωτιά που καίει από τον Αύγουστο.

Δουλέμπορος εξανάγκαζε με τα όπλα μετανάστες να δουλεύουν Νέα «Μανωλάδα»

Μία νέα «Μανωλάδα» αποκαλύφθηκε στην Αχαΐα, σε πτηνοτροφική μονάδα όπου 9 Ρουμάνοι μετανάστες υπό την απειλή όπλων εργάζονταν ως σκλάβοι. Ο ιδιοκτήτης της μονάδας συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο 50χρονος άντρας πέφτει στα χέρια της αστυνομίας για παρόμοιο περιστατικό. Οι 9 Ρουμάνοι μετανάστες ζούσαν κι εργάζονταν εδώ και δύο μήνες σε μία μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα, στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Ο ιδιοκτήτης της μονάδας μαζί με τον επιστάτη του υποχρέωναν τους εννέα άντρες να δουλεύουν 19 ώρες την ημέρα, από τις 7 το πρωί έως τις 2 τα ξημερώματα. Μετά τη δουλειά, τους κλείδωναν στα δωμάτια που τους παραχωρούσαν, δίνοντας τους μία μικρή ποσότητα φαγητού.

Άρχισαν οι εκροές τοξικών υδάτων στις Σκουριές Χαλκιδικής!

Αυτοψία επιθεωρητών πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, στο εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, μετά από καταγγελία των κατοίκων που ακολούθησε τη διαπίστωσή τους κατά την παρουσία τους στο εργοτάξιο των Σκουριών, ότι στο χώρο του ανοιχτού ορύγματος υπήρχαν απορροές πράσινου χρώματος νερών σε ρέμα το οποίο διέρχεται μέσα από το χωριό της Μ. Παναγίας. Μετά από την καταγγελία, έγινε παρέμβαση της βουλευτού Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη στην Επιθεώρηση Περιβάλλοντος του ΥΠΑΠΕΝ,... Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2015/03/blog-post_26.html#.VQKGl46sVe9

Η Ισλανδία απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην ΕΕ

Η Ισλανδία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο χρόνια μετά την ανάδειξη της ευρωσκεπτικιστικής κεντροδεξιάς κυβέρνησης που είχε δεσμευτεί ότι θα έβαζε τέλος στη διαδικασία αυτή, που ξεκίνησε το 2009
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ο Γκούναρ Μπράγκι Σβέινσον, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ενημέρωσε για την απόφαση αυτή τη Λετονία, τη χώρα που προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το τρέχον εξάμηνο. Η Λετονία με τη σειρά της ενημέρωσε για το θέμα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δύο αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά χτες στο Μισούρι

Screen Shot 2015-03-12 at 9.06.48 AM
To Aστυνομικό Τμήμα St Louis ανέφερε ότι δύο αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά χτες στο Μισούρι. Δεν ανέφερε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Το γεγονός αυτό ήρθε μετά τις δολοφονίες τριών αφροαμερικανών από αστυνομικούς, οι οποίες οδήγησαν σε παραίτηση τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης Φέργκιουσον του Μισούρι. Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν ιδιαίτερα επικριτική σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης στο περιστατικό της δολοφονίας του Μάικλ Μπράουν. 

«Τα παιδιά του εμφυλίου» στους κινηματογράφους

8559487_orig
Από τις 12 Μαρτίου ξεκινούν οι προβολές της νέας ταινίας του Δ. Γρηγοράτου Fills de Grece.
Ισορροπώντας ανάμεσα στη μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ «Τα Παιδιά του Εμφυλίου» φέρνουν στην επιφάνεια ακυκλοφόρητο υλικό αρχείου για μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες της μεταπολεμικής Ελλάδας. Δανειζόμενος τον τίτλο του από την ιστορική ομιλία που έδωσε ο Paul Eluard στο Γράμμο, ο σκηνοθέτης παρακολουθεί τη μαζική μετακίνηση 60.000 παιδιών μακριά από τις εστίες τους, στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. 


Ελληνο-ΡΟΜΑ-ϊκή στον Ασπρόπυργο

Επεισοδιακά έληξε η ημερίδα στοχοποίησης των Τσιγγάνων που διοργάνωσε ο δήμαρχος στο Πνευματικό Κέντρο, καθώς συγκέντρωσε τα πυρά των περισσότερων από τους παριστάμενους και ολοκληρώθηκαν άρον άρον οι εργασίες της...
Φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και η ημερίδα στοχοποίησης των Ρομά, που οργάνωσε χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, έληξε γρήγορα και άδοξα, με τον δήμαρχο να συγκεντρώνει ο ίδιος τα πυρά από αριστερά και δεξιά.

Οι ΝΑΖΙ σκότωναν Γερμανούς πολίτες για εξάσκηση!

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων των Ες Ες για τη δράση τους κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κι αυτό διότι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που θεωρείται ότι αποκαλύπτουν πώς οι Ναζί σκότωσαν χιλιάδες Γερμανούς πολίτες βομβαρδίζοντας τις πόλεις τους με πυραύλους V-2. Ο λόγος; Έκαναν... εξάσκηση!
Τα απόρρητα αυτά έγγραφα, πολλά από τα οποία είναι γραμμένα σε κωδικοποιημένα γερμανικά, θεωρείται ότι αποδεικνύουν τις εικασίες ότι ο Χίτλερ χρησιμοποιούσε δικά του χωριά και πόλεις προκειμένου να τεστάρει την αποτελεσματικότητα των βαλλιστικών αυτών πυραύλων!


αυτοί με τα εθνικο-ελληνοχριστιανικά ιδεώδη που φρίττουν με τα εγκλήματα των Τζιχαντιστών

Σοκ! Το Reuters ξετινάζει το ζεύγος Σάλλα για την Τράπεζα Πειραιώς. Όλο το δημοσίευμα...

Από τον Θανάση Λεπίδη

Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Reuters, που έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση, ο πρόεδρος της Πειραιώς Μιχάλης Σάλλαςκαι η σύζυγός του Σοφία Στάικου,  φέρονται,να εμπλέκονται σε συναλλαγές με ακίνητα προς όφελός του.
Σύμφωνα με το Reuters, ιδιωτικές εταιρείες που εμφανίζονται να έχουν σχέση με το ζεύγος και με τα δύο τους παιδιά, αγόραζαν ακίνητα με δάνεια της Πειραιώς τα οποία στη συνέχεια ενοικίαζαν ή τα πουλούσαν στην Τράπεζα σε υψηλότερες τιμές. Ενα επίσης θέμα που κατά το Reuters διερευνάται είναι το ζήτημα της διαφάνειας και της εταιρικής διακυβέρνησης και το κατά πόσο ήταν γνωστά τα στοιχεία των συναλλαγών αυτών στους μετόχους της τράπεζας.
Δείτε το δημοσίευμα εδώ.  Special report: A Greek banker’s secret property deals
By Stephen Grey ATHENS | Mon Apr 2, 2012 10:20am BST

«Η Ουάσιγκτον θα πρέπει να στηρίξει την Αλ Κάιντα να νικήσει ISIS". Του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων

obama-isis
“Washington Should Support Al Qaeda to Defeat ISIS”. Council on Foreign Relations

"We would be better served by keeping the Terrorist Organization afloat..."

U.S. “would be better served by keeping the terrorist organization afloat…”
The Council on Foreign Relations, a Washington DC think tank with large influence over U.S. foreign policy, is once again calling on the Obama administration to support Al Qaeda terrorists under the guise of defeating the Islamic State.

Φοιτητικοί σύλλογοι: Η κυβέρνηση άλλαξε, οι ανάγκες μας όχι!

panepistihmioΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 12/3/2015
Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα της θητείας της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οποία παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της περί τέλους των μνημονίων και των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, σε καμία περίπτωση δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Η νέα συμφωνία-γέφυρα και η παράταση της δανειακής σύμβασης σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, όπως προβλέπει η ΕΕ, αλλά και αποπληρωμής του χρέους, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι καμία κυβέρνηση -πόσο μάλλον στα πλαίσια της ΕΕ και του χρέους- δε θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Την ίδια στιγμή, η συγκυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το λαό ότι η πρότασή της αποτελεί τη μόνη “ρεαλιστική λύση” ζητώντας εμπιστοσύνη και υπομονή.