Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Οι ΝΑΖΙ ήταν και είναι πάντα εδώ. Έχουν θρονιαστεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και παίζουν καθοριστικό ρόλο στις Ειδικές Δυνάμεις.
8534159Έτσι λοιπόν για μια ακόμη φορά έδωσαν το δικό τους εθνικιστικό σόου, φωνάζοντας συνθήματα που αναθεωρούν τα σύνορα και εκφράζουν αλυτρωτικούς στόχους. 
Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο ακούγονται οι επίλεκτες δυνάμεις των Ειδικών Δυνάμεων που συμμετείχαν στην παρέλαση που κόστισε 1 εκατομμύριο ευρώ να φωνάζουν:
" και το όνειρο μας είναι 
στη Πόλη εμείς να μπούμε
σημαία να υψώσουμε τον ύμνο εμείς να πούμε".

"Οι δρόμοι δεν είναι για να παρελαύνουμε αλλά για να διαδηλώνουμε" -Ποιος το ΄γραφε

Image
Πως αλλάζουν οι καιροί. Και δεν χρειάζεται να περάσουν και πολλά χρόνια για να αλλάξουν. Αρκούν μια ,δυο εκλογικές αναμετρήσεις κι ένας κυβερνητικός εταίρος “άλλων πεποιθήσεων” για να δεις την παρέλαση με άλλο…μάτι. Ο λόγος για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα . Το 2011 έγραφε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι οι δρόμοι είναι για να περπατάμε και να διαδηλώνουμε κι όχι για να παρελαύνουμε.

Τώρα πρωθυπουργός πια με εταίρο τον Πάνο Καμμένο παρακολούθησε την μεγαλύτερη και πιο “πλούσια” στρατιωτική παρέλαση των τελευταίων ετών.
Έτσι είναι…

Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ-ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ!

Στρατιώτες στο Σύνταγμα μοιράζουν πλαστικά σημαιάκια στους περαστικούς!!!
Φωτογραφία της Katerina Anesti.
Φωτογραφία της Katerina Anesti.
Στρατιώτες μοιράζουν σημαιάκια στους περαστικούς. 
Επαναλαμβάνουμε: στρατιώτες μοιράζουν σημαιάκια στους περαστικούς. Σημαιάκια. Στρατιώτες. Μοιράζουν.Αυτά τα καραγκιοζιλίκια σε ποια υπηρεσία συμπεριλαμβάνονται;
ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΕ ΟΡΤΙΝΑΤΖΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΘΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ; ΜΕ «ΑΤΥΠΗ ΔΙΑΤΑΓΗ» ΤΟΥ ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΝΑΜΙΧΘΟΥΝ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;
Εντύπωση είχε προκαλέσει η επιχείρηση καταστολής των Συνδικαλιστικών πρωτοβουλιών στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων από τον τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο.
Αιχμή του δόρατος της καταστολής υπήρξε ο ίδιος ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, ο οποίος όχι μόνο τιμώρησε τους συνδικαλιστές αξιωματικούς, αλλά τους απαγόρεψε στους στρατιωτικούς να κατεβαίνουν ένστολοι στις πορείες που διοργάνωναν. Μάλιστα, σε κινητοποίηση του ΣΥΣΜΕΔ μπροστά στην Λέσχη Αξιωματικών Αθηνών είχαν αντιπαρατάξει τμήματα της Στρατονομίας και της ‘Ζ ΜΑΚ!

Ο στρατός δεν είναι το Έθνος, πολύ περισσότερο ο Λαός

Ελένη Πορτάλιου | αναδημοσίευση από ΕΟΣ

Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι ένας κατασταλτικός μηχανισμός, ο οποίος παραμένει προσηλωμένος στο παλαιό καθεστώς, παρεμβαίνει στην αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας με τους πιο υποβλητικούς, αναχρονιστικούς τρόπους και με όλα τα συντηρητικά στερεότυπα που υποδούλωσαν την ανάγνωση της ιστορίας μας για χρόνια.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ Ή Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ;


(Οι Έλληνες αναμεταξύ των λέγουν, ότι τρεις είναι αι πληγαί του τόπου των, οι επίσκοποι (πρώτοι ούτοι), οι κοτζαμπάσηδες (δεύτεροι), και οι Τούρκοι τελευταίοι). (WIL. GELL, “NARATIVE OF A JOURNEY IN THE MOREA”, LONDON 1823)
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ '21
Ντέρτι που τόχουν τα βουνά, παράπονο κι οι κάμποι
για δυό σουδενιωτόπουλα που σηκώθηκαν κλέφτες
τόνα το λένε Καγιαρτζή, τάλλο το λεν Μπακάλη
κι η μάνα του τού έλεγε κι η μάνα του τού λέει
- Δήμο μ' για κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης
για ν' αποχτήσεις πρόβατα, για ν' αποχτήσεις γίδια,
χωριά κι αμπελοχώραφα, κοπέλια να δουλεύουν.
- Μάννα μου εγώ δεν κάθομαι να γίνω νοικοκύρης…
και νάμαι σκλάβος των Τουρκών, κοπέλι στους γερόντους.
Από τους επίσημους ιστορικούς μας και αυτούς της παραδοσιακής και μη αριστεράς ο αγώνας του '21 παρουσιάζεται σαν αγώνας «υπέρ πίστεως και πατρίδος» (Παπαρηγόπουλος) μέχρι και «εθνικοανεξηρτησιακός» αγώνας, που, άντε να είχε και λίγο κοινωνικό χαρακτήρα ή σαν αστική επανάσταση.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ «Μύθοι» και πραγματικότητα...

Την άμεση αντίδραση του Πατριαρχείου προκάλεσαν τα γραπτά και η δράση του Ρήγα ΦεραίουΤην άμεση αντίδραση του Πατριαρχείου προκάλεσαν τα γραπτά και η δράση του Ρήγα Φεραίου
Πολλά έχουν γραφτεί - και περισσότερα έχουν λεχθεί από τους άμβωνες - για το ρόλο του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και της ηγεσίας του κλήρου όχι μόνο κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, αλλά και κατά την ίδια την Επανάσταση του 1821. Διάφοροι είναι οι «μύθοι» που έχουν καλλιεργηθεί στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, οι οποίοι και έχουν συντηρηθεί μέχρι τις μέρες μας, αλλά και - ακόμη χειρότερα - έχουν γίνει και επίσημη Ιστορία της χώρας μας με τη μεταφορά τους στα σχολικά βιβλία. «Μύθοι» που αποσκοπούν στην απόκρυψη του πραγματικού ρόλου της ηγεσίας του κλήρου εκείνης της εποχής, αλλά - κυριότερα - στην απόκρυψη του λαϊκού παράγοντα και της ταξικής φύσης της ίδιας της Επανάστασης του 1821.
Ο «Ρ» σήμερα ασχολείται ακριβώς με αυτά τα γεγονότα και, όπως αποδεικνύει η ιστορική έρευνα, το Πατριαρχείο, όχι μόνο δεν ...«ευλόγησε» την Επανάσταση, αλλά αντιθέτως προχώρησε ακόμη και στον αφορισμό των ηγετών της. Ο ανώτερος κλήρος, όχι μόνο δεν ύψωσε το λάβαρο, αλλά αντιθέτως με επιστολές του ίδιου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄, φρόντισε να καταδικάσει ως... διαβολική πράξη την όποια προσπάθεια ξεσηκωμού του λαού και να αφορίσει τους ηγέτες της. Και στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας η ηγεσία του κλήρου το μόνο που κοίταξε να υπηρετήσει ήταν τα δικά του συμφέροντα.

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΤΥΧΗ: Η οικονομική κρίση και η πορεία προς την Επανάσταση του 1821

1821 Κοραης-Ρηγας
 Η μεγάλη ύφεση στη ναυτιλία, στο εμπόριο και στη βιοτεχνία στον ελλαδικό χώρο και τον παροικιακό ελληνισμό, επέδρασε ως επιταχυντήςστην έναρξη του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα.
 Η Ελλάδα έχει βιώσει δραματικά τις μεγάλες διεθνείς οικονομικές κρίσεις. Στα μέσα του 19ου με πείνα και δυστυχία. Στο τέλος του, αλλά το μεσοπόλεμο, με χρεοκοπίες. Υπάρχει, όμως, και μια περίοδο οικονομικής καταστροφής, που αποδείχτηκε « δημιουργική» για τη χώρα! Πρόκειται για την κρίση στις αρχές του 19ου λίγο πριν από την Επανάσταση του 1821.

Το 1821 όπως δεν το δίδαξαν ποτέ στα σχολεία

Δύο από τους ήρωες του 1821 που τιμά η κρατική αφήγηση της επανάστασης είναι ο Ρήγας Φεραίος και ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄. Και οι δύο θεωρούνται μάρτυρες της ίδιας «εθνικής ιδέας».

Ο Ρήγας κι άλλοι 13 σύντροφοί στραγγαλίστηκαν και τα πτώματά τους ρίχτηκαν στον Δούναβη. Οι καλόγεροι του Πατριαρχείου πανηγύριζαν:
«Όσον αφορά τον παράφρονα τον Ρήγα, ο οποίος έχει εκδώσει διάφορες διεγερτικές επιστολές… χωρίς τη συμφωνία του Χριστού… βρήκε τον καλύτερο θάνατο κι έγινε ψάρι στον Δούναβη και μαζί με τους άλλους συνωμότες θα γίνει ύλη της αιώνιας κόλασης». 
Αντίθετα, ο πατριάρχης Γρηγόριος, που πρόλαβε κι αφόρισε τους επαναστάτες το 1821, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της εξουσίας που απεχθάνονταν ο Ρήγας.
Όπως και κάθε πατριάρχης πριν από αυτόν, ήταν μέλος του Διβανίου, δηλαδή του υπουργικού συμβουλίου του σουλτάνου, και ανώτατος φοροεισπράχτορας των ορθόδοξων χριστιανών υπηκόων της αυτοκρατορίας. Ο Γρηγόριος έχασε το κεφάλι του εξαιτίας της αποτυχίας του να ελέγξει τους πληθυσμούς που εξεγέρθηκαν, ενώ μεγάλο ρόλο στην εκτέλεσή του έπαιξαν οι δολοπλοκίες του επισκόπου Πισιδίας Ευγένιου, που πρόσμενε τη σειρά του για να ανεβεί στον πατριαρχικό θρόνο. 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΔΟΥΡΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ. Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ!


Μεγάλο μέρος της σημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια» ήταν αφιερωμένο στην χθεσινή συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα στο Βερολίνο (τις δηλώσεις που ακολούθησαν μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ) ενώ σχολιάστηκε με καυστικό, σχεδόν ειρωνικό τρόπο η φράση του Έλληνα πρωθυπουργού για το «θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων δεν είναι για μας ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως μια υλική διεκδίκηση, είναι ένα ηθικό πρωτίστως θέμα».
Οι συντελεστές της εκπομπής ανέσυραν και παραθέτουν στο ηχητικό που έχουμε κάνει ανάρτηση, παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό έλεγε τα εντελώς αντίθετα. Αναφερόταν ναι μεν στο ηθικό θέμα αλλά πρωτίστως υπογράμμιζε το υλικό. Τώρα τι άλλαξε και έκανε θεαματική στροφή και σ’ αυτό το θέμα, εύκολα μπορεί να το συμπεράνει κανείς.

Γ. Παπακωνσταντίνου: "Χάδι" απ' την εξουσιαστική δικαστική κάστα (Βίντεο) - Να θυμηθούμε λίγο το πολιτικό παρελθόν του

Το καλύτερο πρόσωπο της έδειξε η εξουσιαστική κάστα των δικαστών στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Κρίθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ εισπράττοντας  ένα χρόνο φυλακή  με τριετή αναστολή. 
Αθωώθηκε για την κατηγορία που αντιμετώπιζε για την απόπειρα απιστίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.
Όπως ακούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε ο πρόεδρος του  ειδικού δικαστηρίου ήταν μεγαλόψυχος με τον κατηγορούμενο που υπήρξε επιφανή στέλεχος του αστικού κυβερνητικού πολιτικού προσωπικού:  «Κύριε Παπακωνσταντίνου, εξαντλήσαμε όλη μας την επιείκεια για σας». 

Σάλος! Δεν έχουν φάρμακα για τις ενέσεις στους θανατοποινίτες και θα τους εκτελούν στο απόσπασμα

Σάλος! Δεν έχουν φάρμακα για τις ενέσεις στους θανατοποινίτες και θα τους εκτελούν στο απόσπασμα
Η Γιούτα έγινε η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που επανέφερε επισήμως το εκτελεστικό απόσπασμα ως μέθοδο για την εκτέλεση των θανατοποινιτών, λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι αρχές στον εφοδιασμό τους με τις φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα θανατηφόρα ενέσιμα διαλύματα. Δεν λείπουν ωστόσο και οι αντιδράσεις εκείνων που θεωρούν ότι η μέθοδος αυτή παραπέμπει σε μια άλλη, περασμένη πλέον εποχή.
Ο Γκάρι Χέρμπερτ, ο κυβερνήτης της Γιούτας, υπέγραψε τον νόμο με τον οποίο το εκτελεστικό απόσπασμα καθίσταται "η δεύτερη μέθοδος εκτέλεσης, εάν δεν υπάρχει πρόσβαση στα αναγκαία φαρμακευτικά σκευάσματα για το ενέσιμο διάλυμα".

Η ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ


ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΡΟΜΟΣ!!! 
ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ:
ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΙ ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΚΙΣΜΟΥ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ!
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από την πρώτη στιγμή κράτησε αποστάσεις από τον τρόπο που θα πραγματοποιηθούν φέτος οι παρελάσεις, αλλά κυρίως για τις εκδηλώσεις μετά τις παρελάσεις. 
Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Twitter άφησε αιχμές κατά της κας Δούρου αναφέροντας:

"Θερμή παράκληση προς συναρμόδιους: Οι εθνικές επέτειοι στο μέλλον να εορτάζονται στο μέλλον, διαφορετικά. Με λιγότερα έξοδα και χωρίς πολύ ταρατατζούμ". 

Η ΚΑΦΡΙΛΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ -ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥ- ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ!

Υπάρχει κόσμος που πηγαίνει στις παρελάσεις για να δει τα τανκς και όταν αυτά περνούν από μπροστά του χειροκροτάει.

Εκδήλωση-Συζήτηση για τις ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ', την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-Ε.Α.Α.Κ.).

H «Εθνική Ελλάδος» του Καπουτζίδη είναι στρατευμένη τέχνη

kapoutzidis
Αυτό που κάνει φέτος ο Καπουτζίδης στην τηλεόραση, είναι ένας τολμηρός άθλος που αξίζει συγχαρητήρια. Δεν πιστεύω ότι η σειρά του έχει σπουδαία καλλιτεχνική αξία· το σενάριο είναι κάπως βαρετό, ο πυρήνας του θυμίζει τις προηγούμενες δουλειές του (μια παρέα ετερόκλητων προσώπων ενώνεται για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού) και οι ερμηνείες δεν είναι ιδιαίτερα καλές. 
Το γεγονός, όμως, ότι ως δημιουργός τολμάει να διατυπώσει ένα τόσο καταγγελτικό κοινωνικοπολιτικό statement σε μια συντηρητική τηλεόραση που λογοκρίνει φιλιά, και ενώπιον μιας ρατσιστικής κοινής γνώμης που κατασπαράζει οτιδήποτε παρεκκλίνει από τις απαρχαιωμένες της αντιλήψεις, είναι αξιοθαύμαστο. Και θέλει γερά αρχίδια. 

Western ISIS adventurism, Israel behind Hamas - new Assange revelations

WikiLeaks founder Julian Assange.(Reuters / John Stillwell)Julian Assange has given an interview to an Argentinian paper from his Ecuadorian embassy asylum where he spent more than 1,000 days. He spoke about why US meddling in Ukraine led to civil war, how the West helped ISIS and Israel supported Hamas.
US has long wanted to bring Ukraine to West
The United States has spent “a lot of time trying to bring Ukraine to the West," the WikiLeaks foundersaid in an interview to Pagina/12, Argentinian newspaper on Monday.