Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Στη φιέστα του Π.Καμμένου οι αφανείς πρωταγωνιστές ήταν οι φαντάροι και το χαμηλόβαθμο μόνιμο προσωπικό


Αυτοί μετέφεραν  τα πάντα.
Αυτοί οδήγησαν τους συμπολίτες μας στο χώρο της εκδήλωσης.
Αυτοί εγκατέστησαν και διαμόρφωσαν ένα όμορφο και φιλόξενο χώρο.
Αυτοί έψησαν, ετοίμασαν, σερβίρησαν με σεβασμό και ανθρωπιά.
Αυτοί διασκέδασαν τον κόσμο και τον άφησαν να ξεφύγει λίγες ώρες από τα βάσανα.
Αυτοί μετά τα καθάρισαν όλα, τα μάζεψαν, τα κουβάλησαν.
Είναι αυτοί που έτρεχαν για ώρες και τους άφησαν ελάχιστη ώρα για να φάνε μια μπουκιά, όρθιοι, δίπλα στις χημικές τουαλέτες...

H Σαραντανού στα χρόνια των Μνημονίων

της Μαριάννας Τζιαντζή
H Σαραντανού στα χρόνια των ΜνημονίωνΟι δαπάνες των ημερών δεν είναι μόνο το αρνί και τα συμπαρομαρτούντα του πασχαλινού τραπεζιού: είναι και οι υποχρεώσεις των νονών, αφού το έθιμο λέει ότι ο νονός ή η νονά χαρίζουν αυτές τις μέρες παπούτσια, λαμπάδα και σοκολατένιο αβγό στα βαφτιστήρια τους. Από τότε όμως που κόπηκε το δώρο του Πάσχα για τους συνταξιούχους και πολλούς μισθωτούς, από τότε που η ανεργία χτύπησε όλα σχεδόν τα σπίτια, κάποιοι ανάδοχοι ίσως έχουν αρχίσει να μετανιώνουν για την αλλοτινή προθυμία τους.

Declassified CIA Document Reveals Iraq War Had Zero Justification

The justification for going to war in Iraq thirteen years ago, was based on a 93-page classified document that allegedly contained “specific information” on former Iraqi leader President Saddam Hussein and the weapons of mass destruction (WMD) programs he was apparently running.
Now that document has been declassified and it reveals that there was virtually zero justification for the war. The document reveals that there was “no operational tie between Saddam and al Qaeda” and no WMD programs.

Ανείπωτη τραγωδία με τον 22χρονο φαντάρο που αυτοκτόνησε στη Ρόδο-Παραδοχή της ιδιότητας του από τον τύπο όπως αποκάλυψε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ!

Ρόδος: Συγκλονίζει το γράμμα που άφησε ο 22χρονος αυτόχειρας

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτή” - Το σπαρακτικό σημείωμα που άφησε πίσω του ο 22χρονος αυτόχειρας στη Ρόδο
- Ο νεαρός φαντάρος έβαλε τέλος στη ζωή του λίγες ώρες πριν από το Πάσχα  
- Επέλεξε να “φύγει” με τον ίδιο ακριβώς φρικτό τρόπο που αυτοκτόνησε η 22χρονος σύντροφός του - Έγινε ράκος από τη στιγμή που έχασε τον άνθρωπό του, κατέθεσε η αδελφή του

- Θρήνος στη Ρόδο από τη διπλή αυτοκτονία και τον χαμό δύο νέων ανθρώπων 
Βγαλμένη από ελληνική τραγωδία η υπόθεση του νεαρού ζευγαριού στη Ρόδο, που αυτοκτόνησαν με διαφορά λίγων μόλις ημερών, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους.

Νεοναζί Ουκρανούς φονιάδες θα πληρώνουν Δυτικοί φορολογούμενοι!!!

Γιώργος Τσιάρας στην Εφημερίδα των Συντακτών
Κανείς (φασίστας) δεν πάει χαμένος - αυτό είναι το συμπέρασμα που μας έρχεται από τη «δημοκρατική» Ουκρανία, την αγαπημένη χώρα-πειραματόζωο της Δύσης. Εκεί όπου πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε αρμοδίως ότι ο Ντμίτρο Γιάρος, ο επικεφαλής της νεοναζιστικής και αιματοβαμμένης οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» («Πράβιι Σεκτόρ»), διορίστηκε και επίσημα σύμβουλος στο υπουργείο Άμυνας.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ: ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ 22χρονου ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Ασύλληπτη τραγωδία στη Ρόδο: Αυτοκτόνησε 22χρονος μετά την αυτοκτονία της φίλης τουΘλίψη, οργή και αηδία προκαλεί η στάση των επίσημων στρατιωτικών και πολιτικών αρχών απέναντι στο ζήτημα των απωλειών νέων ανθρώπων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.
Και η νέα πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα ακολουθεί τη τακτική των προγενέστερων ΥΕΘΑ, που συνιστούσαν την μη καταγραφή και δημοσιοποίηση των πραγματικών στοιχείων που αφορούσαν τα ατυχήματα, τις απόπειρες αυτοκτονιών, του συνόλου των αυτοκτονιών και των απωλειών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Ο πιο καθοριστικός τρόπος αλλοίωσης αυτών των δεδομένων είναι η μη ανακοίνωση τους από το ΓΕΣ.

ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ "ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΟΥΒΛΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Για μια ακόμη φορά το defencenet.gr  σε ρόλο άτυπου Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Άμυνας ανέλαβε να μας ενημερώσει για τις «φιλανθρωπικές εκδηλώσεις» του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, που αφού άφησε στο απυρόβλητο τους ακροδεξιούς ΟΥΚάδες που παρανόμησαν, έρχεται να δώσει συνέχεια στις εθνικιστικές και μιλιταριστικές φιέστες που ολοένα συχνότερα οργανώνει το τελευταίο διάστημα, οικοδομώντας το προφίλ «του πατερούλη των κοινωνικά κατεστραμμένων», υπογράφοντας ταυτόχρονα νέα Μνημόνια, εντείνοντας τον Κοινωνικό Μεσαίωνα. 

Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΓΔΜ!!! ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ Χ.Α.

πόσο κάνει μια σύρια προσφυγοπούλα στην Τουρκία; 5.000 λίρες

Μια Σύρια γυναίκα κάνει 5 χιλιάδες λίρες
Το γερμανικό περιοδικό Der Stern παρουσίασε από μια άλλη οπτική γωνία το δράμα των Σύριων γυναικών που ζούνε στην Τουρκία και το παρέθεσε στους αναγνώστες του. Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού, αναφέρεται πως Σύριες γυναίκες και κορίτσια που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αγοράζονται από Τούρκους άντρες ως 2η , 3η ή και 4η σύζυγος.

συμφωνία παλαιστινιακής αρχής και Άσαντ, εναντίον του ΙΚ

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα και ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός πιέζουν για να τους δοθεί πρόσβαση στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιαρμούκ έξω από τη Δαμασκό, όπου όπως όλα δείχνουν επίκειται μια ανθρωπιστική καταστροφή από την εισβολή του Ισλαμικού Κράτους, η Παλαιστινιακή Αρχή ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Ασαντ για κοινή δράση κατά των τρομοκρατών.
Παλαιστίνιος μαχητής στον προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ, τον οποίο κατά 90% ελέγχουν οι τζιχαντιστές

O Erdogan σε ρόλο συμφιλιωτή

Του Κώστα Ράπτη


Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής στην Άγκυρα από το επίσημο ταξίδι του στην Τεχεράνη την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan παρατήρησε με ανησυχία ότι “αυτή τη στιγμή ο μουσουλμανικός κόσμος διαλύεται” λόγω των ενδο-ισλαμικών συγκρούσεων με σεκταριστικό πρόσημο. Ωστόσο, ο ίδιος είχε ρίξει πρόσφατα λάδι στη φωτιά, στηρίζοντας δημοσίως την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των σιιτών ανταρτών Houthi της Υεμένης και κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι επιχειρεί να ηγεμονεύσει στην περιοχή.

όταν βαφτίζουν το αποικιακό έγκλημα, “μεταναστευτική κρίση”

Αντιστρέφοντας όπως πάντα την πραγματικότητα αναφέρουν το σύμπτωμα ως μια αδιευκρίνιστη αιτία. Ομιλούν για μεταναστευτική κρίση, την περίοδο που οι φτώχεια στις χώρες της Αφρικής έχει γίνει αφόρητη εξ αιτίας των χειρουργικών μεταρρυθμίσεων που πραγματοποίησαν οι αποικιακές τους κυβερνήσεις κατ’ απαίτησιν του ΔΝΤ, της ΠΤ, και εμμέσως της ΕΕ και των ευρωπαίων επενδυτών. Επίσης η ζωή έχει γίνει αφόρητη αφού το Ισλαμικό Κράτος και η Μπόκο Χάραμ έχουν πάρει φαλάγγι τη μισή Αφρική και απειλούν πρότυπα καθημερινότητας που κατακτήθηκαν τον προηγούμενο κιόλας αιώνα. Πώς να ζήσει κανείς, ανοχύρωτος, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς αγώνες, χωρίς ελευθερία, χωρίς ψωμί; Είναι ένα ερώτημα που ποτέ δεν θα λάβουν υπ’ όψη τους οι διεθνείς μηχανισμοί του λιγότερο κακού.     από το κανάλι Euronews

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Ωμή βία της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, οι καθηγητές σχημάτισαν με τα σώματα τους ασπίδα για την προστασία των φοιτητών τους.

ΒΙΝΤΕΟ: Η Πασχαλινη Εξέγερση του 1916

ImageΗ Πασχαλινή Εξέγερση ήταν μια ένοπλη εξέγερση που έγινε στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας το 1916 και αποτελούσε το σχέδιο Ιρλανδών ρεπουμπλικάνων, με στόχο το τέλος της Βρετανικής κυριαρχίας στο νησί και τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, σε μια περίοδο που το Ηνωμένο Βασίλειο λάμβανε μέρος στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Ήταν η πιο σημαντική εξέγερση στην Ιρλανδία μετά από αυτήν του 1798. Οργανώθηκε από επτά μέλη του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ιρλανδικής Δημοκρατικής Αδελφότητας, ξεκίνησε την ημέρα του Πάσχα, Δευτέρα, 24 Απριλίου 1916, και διήρκεσε έξι ημέρες.

Αυτοί που πήδηξαν από τα ναζιστικά τρένα του θανάτου Ολοκαύτωμα

Αντίθετα με τους περισσότερους σύγχρονούς του ο Leo Bretholz δεν έχει χαραγμένο πάνω του το μπλε τατουάζ με τον αριθμό των στρατοπέδων θανάτου. Ήταν ένας από τους ελάχιστους που κατάφεραν να ξεφύγουν από τους ναζιστικούς θαλάμους αερίων όταν τόλμησε να πηδήξει από το τρένο που τον μετέφερε μαζί με χιλιάδες Εβραίους στο Άουσβιτς.

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις στρατού με τζιχαντιστές – Δεκάδες νεκροί

Ο συριακός στρατός απώθησε μια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους εναντίον ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στη νότια Συρία, μια μάχη προκάλεσε τον θάνατο 35 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Χαλχάλα είναι το μοναδικό στη νότια επαρχία Σουέιντα, μια επαρχία όπου μέχρι τώρα δεν είχαν σημειωθεί σοβαρές συγκρούσεις.

Μετά τον αντικομμουνιστικό νόμο: Γκρέμισαν τρία μνημεία του σοβιετικού καθεστώτος στην Ουκρανία

Φωτ. αρχείου 
από γκρέμισμα αγάλματος του Λένιν στο Χάρκοβο
Άγνωστοι γκρέμισαν τη νύχτα της Παρασκευής τρία μνημεία που είχαν ανεγερθεί προς τιμήν αξιωματούχων του κομμουνιστικού καθεστώτος στην πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας. Είχε προηγηθεί η υιοθέτηση ενός νόμου που έχει στόχο την «αποσοβιετοποίηση» της χώρας και καταγγέλλει η Ρωσία.

Η μεγάλη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρελάσεις (Λαφαζάνης ψευδόμενος)

Εν αρχή το σημερινό αυτό βίντεο με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να λέει επι λέξει: "Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε ταχθεί κατά των παρελάσεων" (0:07-0:13):