Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ανά τρεις μέρες τα τελευταία 13 χρόνια δολοφονείται από το Ισραήλ ένα Παλαιστίνιο παιδί

(αναδημοσίευση από Κίνηση ''Απελάστε το Ρατσισμό'')
Επίσημα στατιστικά στοιχεία από το υπουργείο Πληροφοριών στη Ραμάλα αποκάλυψαν ότι 1.518 Παλαιστίνια παιδιά έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στο χρονικό διάστημα από το ξέσπασμα της 2ης Ιντιφάντα τον Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ένα Παλαιστίνιο παιδί δολοφονημένο από το Ισραήλ ανά τρεις μέρες για σχεδόν 13 χρόνια. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν τραυματιστεί από Ισραηλινούς από την έναρξη της 2ης Ιντιφάντα ενάντια στην κατοχή έχει φτάσει τα 6.000.

Srebrenica Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το πλήρες κείμενο

Ανοιξη του 1995: Η κλασική φωτογραφία στην περιοχή Βλασένιτσα, με τη χρυσαυγίτικη αφρόκρεμα της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς ΕΕΦ. Εικονίζονται σε αρχαιοελληνικό (και καθόλου ναζιστικό) χαιρετισμό πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής: Μπέλμπας Απόστολος, Μαυρογιαννάκης Μιχάλης, Σωκράτης Κουσουμβρής (με τις πατερίτσες), ο Κώστας και άλλοι δύο.
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica/
Ανοιξη του 1995: Η κλασική φωτογραφία στην περιοχή Βλασένιτσα, με τη χρυσαυγίτικη αφρόκρεμα της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς ΕΕΦ. Εικονίζονται σε αρχαιοελληνικό (και καθόλου ναζιστικό) χαιρετισμό πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής: Μπέλμπας Απόστολος, Μαυρογιαννάκης Μιχάλης, Σωκράτης Κουσουμβρής (με τις πατερίτσες), ο Κώστας και άλλοι δύο.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/6/2015 ΣΤΙΣ 19.00 μ.μ. στο Φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2015 Αθήνας
Συνάδελφοι,
το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μια σοβαρή πολιτική πρωτοβουλία.
Καλούμε όλους τους συναγωνιστές, που για 23 χρόνια δίνουμε τη μάχη στα στρατόπεδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του «Φαντάροι-Πολίτη με Στολή» να καταγράψουμε την πραγματική δράση του Στρατού κατά των μεταναστών.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Σαββάτο 13/6 στις 7.00 Μ.Μ.


Τελικά, «του Παραλόγου η θητεία» έχει και λογική και σχέδιο.

Βουτηγμένα στην εκμετάλλευση και την καταπίεση της νεολαίας.

Πως θα λυθούν σειρά προβλημάτων στην στελέχωση του Στρατού με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, για να "πουλήσει μούρη" το Υπουργείο Άμυνας με τη ΜΟΜΑ και να καλύψει θέσεις Πολιτικού Προσωπικού;

Πως θα προπαγανδίσει ο Π.Καμμένος και ο Κ.Ήσυχος "το κοινωνικό έργο του Στρατού" και θα καλυφθούν δωρεάν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες που προκάλεσαν τα Μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν προβλέπει την απάντηση τους το νέο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Μα φυσικά, με την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, που καμουφλάρει το δικαιότερο σύστημα μεταθέσεων, που υποκρύπτει όμως νέες διακρίσεις και ανισότητες! 

Μήνυμα ανταρτών προς Ένοπλες Δυνάμεις Ουκρανίας (στην ουκρανική με αγγλ. υπότιτλους)



Επίσημη αναγνώριση από τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν με οπλισμό και χρηματοδοτούν την Ουκρανία

1E7AC471-53F9-4E6B-8EF5-C7541FBF579D_cx0_cy10_cw0_w900_r1_s_r1
Μια από τις εκατοντάδες προπαγανδιστικές φωτογραφίες ακροδεξιών που επιδεικνύουν το «δράμα» της Ουκρανικής κοινωνίας και του πολέμου, αλλά και των παραδοσιακών έμφυλων κοινωνικών ρόλων: Η γυναίκα που φιλάει τα «ουκρανικά νιάτα» που φεύγουν για το μέτωπο με το τάγμα Αζόφ. Παρά τις επανειλημμένες αρνήσεις των ΗΠΑ ότι δεν στηρίζουν-πέρα από το διπλωματικό κομμάτι-σήμερα ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση αυτού που ήταν ήδη γνωστό-και αυτονόητο- εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

Billion Dollar Israeli Gas Grab Behind Past 15 Years Of War On Gaza

When gas was discovered in Palestine in 1999, Yasser Arafat proclaimed it was a “gift from God.” So what’s stopping the country from exploiting that gas to the tune of an estimated $2.5 billion to $7 billion, and relieving a host of development problems? MintPress investigates.
An elderly Palestinian walks past a destroyed  building in GazaBy  @seannevins | 
A elderly Palestinian walks past a building which was damaged in last summer’s war, in the Shijaiyah neighborhood of Gaza City, northern Gaza Strip, Monday, Feb. 23, 2015.
Editor’s Note: This Investigation is a follow-up to an article exploring how oil and gas grease the wheels of war around the world. The first installment can be found here.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΟΥ 1946

Ο «στρατός – φάντασμα» της εθνικοφροσύνης
Εξήντα χρόνια μετά τον Εμφύλιο, ένα ντοκουμέντο αποκαλύπτει την προσωπική εμπλοκή υπουργών, πολιτικών, στρατηγών και δημοσιογράφων στο παρακρατικό επιτελείο που στήθηκε για την εξολόθρευση της (νόμιμης ακόμη) Αριστεράς.
«ΙΟΣ» αναδημοσίευση από: http://www.iospress.gr/ios2009/ios20090517.htm 
Εξήντα χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου, η δημόσια συζήτηση γι’ αυτόν εξακολουθεί να διχάζει όχι μόνο τους πολίτες και τους πολιτικούς, αλλά και την εγχώρια επιστημονική κοινότητα.
Το ζήτημα ιδίως της «εμφύλιας βίας» αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια σε ιστοριογραφικό μήλο της έριδος, με την εμφάνιση ενός «αναθεωρητικού» ρεύματος που επαναφέρει στο προσκήνιο το ψυχροπολεμικό σχήμα των «τριών γύρων», μεταθέτοντας την έναρξη του Εμφυλίου στα χρόνια της Κατοχής και θεωρώντας την εαμική Αντίσταση σαν αποκλειστικά υπεύθυνη για το ξέσπασμά του (βλ. «Ιός» 5.12.2004).

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ-Λαγκάρντ: Θα δανείζουμε την Ουκρανία ακόμη και εάν δεν εξυπηρετείται το χρέος της

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε χθες ότι ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός θα μπορούσε να συνεχίσει να χορηγεί δάνεια στην Ουκρανία ακόμη και στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους αποτύχουν και το Κίεβο αποφασίσει ότι δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Ο Ρατσισμός κυριαρχεί στις Ένοπλες Δυνάμεις-αηδία προκαλούν οι θέσεις του ΕΛΙΣΜΕ και του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου ΠΝ

ImageΤο άρθρο του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου ΠΝ ο οποίος είναι  Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ. και Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ αποκαλύπτει ότι οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου του επικίνδυνου σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας που κυριαρχούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι απόψεις των συγκεκριμένων απόστρατων ανώτατων στρατιωτικών και ταυτόχρονα πρωταγωνιστών σε υπερεθνικιστικές και αντιδραστικές δεξαμενές σκέψης είναι πάντα παρόν στις Ε.Δ. και πάνε χέρι χέρι με τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το μιλιταρισμό.
Κυρίως όμως πάνε χέρι χέρι με την Υποκρισία.

Και οι στρατιωτικοί στο στόχαστρο των Μνημονίων-Ριζική Αναδιάρθρωση του Συνταξιοδοτικού συστήματος

Στον αέρα τα 5 πλασματικά χρόνια,αποστρατείες από 58 και άνω ακόμη και για τους "παλιούς"!

Κι όμως οι στρατιωτικοί πρωταγωνιστούν -χωρίς να το επιδιώκουν- στην “μάχη” της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Πως; Το συνταξιοδοτικό είναι ένα από τα μεγάλα θέματα που δανειστές και ελληνική κυβέρνηση έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις. Οι δανειστές επιμένουν ότι πρώτα απ΄ όλα οι “πρόωρες συνταξιοδοτήσεις” πρέπει όλες να καταργηθούν. Μόνο που οι δανειστές όταν μιλούν για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις έχουν πρώτα απ΄ όλους στο μυαλό τους τους στρατιωτικούς!!! Οι οποίοι βέβαιως δεν συνταξιοδοτούνται πρόωρα, αλλά έτσι το παρουσιάζουν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και από το εξωτερικό αλλά δυστυχώς και από το εσωτερικό της χώρας!

"Δεν θα διστάσουν να προκαλέσουν κλίμα εμφυλίου στην Τουρκία"! Σοβαρές καταγγελίες Ντεμίτρας!

Image Σχέδιο ανωμαλίας δυνάμεων με υποστήριξη μέσα στο τουρκικό κράτος και τους τζιχαντιστές αλλά και  ''διεθνών οργανώσεων πληροφοριών'' για να χτυπήσουν το προοδευτικό , φιλοκουρδικό κόμμα HDP που πέρασε το όριο και μπήκε δυναμικά στην Βουλή με 12% καταγγέλλει ο συμπρόεδρος του κόμματος αυτού κ. Ντεμιτρας, που αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιοι θέλουν πόλεμο Κούρδων-Μουσουλμάνων, ενώ προειδοποιεί: ''Εδώ εμείς δεν είμαστε τελείως ανήμποροι''.
Η δήλωση του κ. Ντεμιτρας που ακολουθεί - μεταδόθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του CNNTurk, με τον τίτλο «Ο Ντεμίρτας είπε: “Έχει οριστεί ακόμα και το ποιος ποιον θα χτυπήσει”»- αποκαλύπτει πολλές πτυχές όσων φανερά αλλά και πίσω από σκοτεινά πέπλα γινονται στην Τουρκία και γύρω από αυτή με αιχμή τους τζιχαντιστές του ISIL-ISIS και άλλους.Η δήλωση που έγινε με αφορμή την αιματηρή επίθεση με 2 βομβες στο Ντιαρμαπακιρ παραμονή των εκλογών , με τρεις νεκρούς, αξίζει να διαβαστεί διότι ξεδιπλώνει, όπως είπαμε , άγνωστες πτυχές του θέματος με γεωπολιτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Γάζα: Εκεί που το ψάρεμα είναι αντίσταση

Γάζα: Εκεί που το ψάρεμα είναι αντίσταση
Γράφτηκε από τον/την Άντζελα Ζ. Ιωαννίδου

Α. Μαρκόφ: «1,000 άνθρωποι κάτι μπορούν να κάνουν, 100,000 μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της χώρας»

debΜεταφράσαμε και δημοσιεύουμε τη συνέντευξη που έδωσε ο Αλεξέι Μαρκόφ (πολιτικός  κομισάριος του εθελοντικού κομμουνιστικού τάγματος 404 που λειτουργεί στα πλαίσια της Ταξιαρχίας Φάντασμα) στη Βερόνικα Γιουκνίνα (από την ομάδα επικοινωνίας της κομμουνιστικής μονάδας). Σημειώνουμε ότι η Βερόνικα βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και θα είναι σήμερα (Παρασκευή) και αύριο (Σάββατο) ομιλήτρια στις Αναιρέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Βερόνικα Γιουκνίνα (Β. Γ.) Τι πιστεύεις για το μέλλον του κομμουνισμού στη Ρωσία;

Καταγγελία προς Γ. Πανούση, Ν. Παρασκευόπουλο και ηγεσία της Δικαιοσύνης

Οι οργανώσεις καταγγέλλουν πως οι αρχές αδυνατούν να εξασφαλίσουν έστω προσωρινά αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες, αλλά και να διεκπεραιώσουν την ασφαλή τους μεταφορά ώστε να προχωρήσουν σε προβλεπόμενες εκ του νόμου ενέργειες | Φωτ.: Βασίλης Μαθιουδάκης Συντάκτης:
efsyn.gr
Τα άρθρα του Συντάγματος, ο ισχύον Ποινικός Κώδικας και πάνω από όλα η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ισχύουν ή όχι για τους δημόσιους λειτουργούς και τους δημόσιους ένστολους υπαλλήλους στους τόπους υποδοχής προσφύγων; Η σημερινή καταγγελία που ακολουθεί, μάλλον αποδεικνύει ότι η εφαρμογή του νόμου ισχύει κατά βούληση.

Το Ισραήλ κρίνει τον εαυτό του αθώο για την δολοφονία των 4 παιδιών στην παραλία της Γάζας πέρσι.

Ισραηλινή έρευνα αναφέρει πως η πυραυλική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 4 αγόρια ηλικίας μεταξύ 9 και 11, ήταν ένα «τραγικό ατύχημα» σε αντίθεση με τις διαπιστώσεις και τις εκθέσεις των δημοσιογράφων που ήταν παρόντες στο γεγονός.
Ο ισραηλινός στρατός έχει καθαρίσει και απαλλάξει τον εαυτό του από κάθε ενοχή, σχετικά με ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια της επίθεσής του στην Γάζα το περασμένο καλοκαίρι, την πυραυλική επίθεση που σκότωσε τέσσερα παιδιά στην παραλία της Γάζας και τραυμάτισε αρκετά άλλα.

"Είμαστε στην αρχή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου"!

ImageΔημοσιογράφος, συγγραφέας, πολιτικός, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην ανταποκριτής της εφημερίδας του Ιταλικού ΚΚ, της «Ουνιτά», στη Μόσχα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, του οποίου υπήρξε προσωπικός φίλος, ο Τζουλιέτο Κιέζα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους «διαμορφωτές γνώμης» στην Ιταλία και εμπλέκεται ενεργά σε όλες τις κοινωνικές ζυμώσεις στη χώρα του αλλά και διεθνώς.
Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας δίνει την άποψή του για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και για το πώς βλέπουν οι Ιταλοί την ελληνική κρίση, ενώ τονίζει την ανάγκη του αγώνα για να σταματήσει η πορεία προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.
Eρ: Πως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση στην Ιταλία;

Όταν η Δύση βγάζει τον σκασμό για τα εγκλήματα των σκοταδιστών δολοφόνων της Σαουδικής Αραβίας

Χρυσαυγίτης βιαστής ανήλικης

Στην τοποθέτησή της η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης εις βάρος του κατηγορούμενου και ζήτησε από το δικαστήριο να ακούσει την κραυγή της κοπέλας, όπως αυτή εκφράστηκε στη συγκλονιστική της κατάθεση
Συντάκτης:  Μάριος Διονέλλης http://www.efsyn.gr/
Ενοχο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση έκρινε τον χρυσαυγίτη πρώην γυμναστή από την Ιεράπετρα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και τον καταδίκασε σε 12 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. Η υπόθεση αφορά την καταγγελία πρώην αθλήτριάς του για κατ’ επανάληψη εξαναγκασμό της σε συνουσία το 2001, όταν εκείνη ήταν 14 ετών, και είχε συγκλονίσει την Ιεράπετρα όταν αποκαλύφθηκε δημοσίως το 2012.

Αντιδρά η ΝΔ στον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως νεοναζιστικού κόμματος


Να μην χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή ως νεοναζιστικό κόμμα ζήτησε η Νέα Δημοκρατία κατά την συζήτηση σε δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου επισήμανε ότι «είναι αναμενόμενο η Χρυσή Αυγή να είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο διότι, όπως είπε ο εισηγητής της η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μισεί την Ελλάδα. Δεν ανεχόμαστε από τους εχθρούς της Δημοκρατίας να μιλάνε για εχθρούς της πατρίδας».