Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Συνέντευξη του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στο onalert.gr: απολογία για το νέο Μνημόνιο και τσαμπουκάς στους δασκάλους!

Απειλές στους δασκάλους γιατί υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα: «Υπάρχουν ταμπού, θα τα σπάσουμε»
ImageΈνα διαφορετικό πολιτικό προφίλ προέβαλε ο λαϊκιστής ηγέτης των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, εμμένοντας όμως στις πολεμοκάπηλες και αντεργατικές επιλογές του. Πράος και απολογητικός απέναντι στο δημοσιογράφο Πάρη Καρβουνόπουλο επιχειρούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις για την τεράστια κωλοτούμπα της βάρβαρης νέας Μνημονιακής συμφωνίας με τους Τοκογλύφους, τετραγωνίζοντας τον κύκλο. 

Το εργατικό κίνημα στο πλευρό των αγωνιστών της ΕΡΤ3

22/6/15. Ο κόσμος έχει κατακλύσει τον πεζόδρομο της Λ.Στρατού και το προαύλιο μέσα στην ΕΡΤ3 και ζητά να συνεχιστεί το αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα της ΕΡΤ3 και να παραμείνει η ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία.

Γεωγραφικοί Μύθοι της Διεθνούς Πολιτικής-Φεμινιστική γεωπολιτική

πηγή: κοσμοϊδιογλωσσία
Τα τελευταία χρόνια, η κριτική γεωπολιτική στράφηκε και σε θέματα που ενδιαφέρουν το φεμινισμό. Μερικοί/ες αναλυτές/λύτριες σημείωσαν την απουσία γυναικών στην ιστορία της γεωπολιτικής και της θεωρίας και πρακτικής των διεθνών σχέσεων. Οι γυναίκες, τόνισαν, είναι «αόρατες», «σαν να μην υπάρχουν γυναίκες στη διεθνή πολιτική (...) σαν οι γυναίκες και οι άνδρες να δραστηριοποιούνται και να επηρεάζονται από την παγκόσμια πολιτική με τούς ίδιούς τρόπούς» (Pettman 1999: 484).
Αναμφίβολα η φεμινιστική γεωπολιτική οφείλει πολλά στην κριτική που έχει αναπτύξει ο φεμινισμός στη θεωρία των διεθνών σχέσεων. 

19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, Νέα Συζητήσεις

123erΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
1) Πόλεμος κατά των μεταναστών: στρατιωτικοποίηση των συνόρων και κέντρα κράτησης.
Συντονίζει: Νασίμ Λομανί
Ομιλητές/τριες:
  • Ραφαέλα Μπολίνι ((ARCI)
  • Τόλης Σασινόπουλος (Αντιεξουσιαστική Κίνηση -ΑΚ)
  • Νίκος Αργυρίου (Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση)
  • Απόστολος Φωτιάδης (δημοσιογράφος)
  • Ματζίντ Κασιμί (πρόσφυγας από το Ιράν)
  • Παρεμβάσεις: Αζίζ Νταρβίς (Συριακή Κοινότητα), Όλια Κεσίδου (ΚΙ Περιστερίου), Τζαβίντ Ασλάμ (Πακιστανική Κοινότητα).

Β 'Παγκόσμιος Πόλεμος: Μυστικά χημικά πειράματα- Δοκιμές σε Αμερικανικά Στρατεύματα


These historical photographs depict the forearms of human test subjects after being exposed to nitrogen mustard and lewisite agents in World War II experiments conducted at the Naval Research Laboratory in Washington, D.C.Courtesy of the Naval Research Laboratory

“Στρατιώτες και δάσκαλοι”: ένας ακόμη κρίκος στην αντιδραστική επιβολή του Στρατού ως προτύπου για την κοινωνία και σωτήρας της!

Στην διαθήκη του το ΠΑΣΟΚ άφησε τρία συνθήματα, που τα διεκδίκησαν πολλοί κληρονόμοι, εντός και εκτός «Σοσιαλιστικού Κινήματος»: «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «ο ΛΑΟΣ δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» και «ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία». Συνθήματα που σημάδεψαν το «Κόμμα της Αλλαγής» και τόνισαν τις διαχωριστικές γραμμές του δικομματισμού εκείνης της περιόδου.
Σήμερα, στη πρώτη φορά κυβέρνηση Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιά των ΑΝΕΛ, φαίνεται ότι «το κόμμα της Ελπίδας» και ο λαϊκιστής του συνεταίρος έχουν κάνει πολιτική συμφωνία για τη πριμοδότηση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, θεσπίζοντας τα θεμέλια της διακυβέρνησης τους, που εύκολα κανείς μπορεί να συμπυκνώσει στο σύνθημα «Αριστερά-Ακροδεξιά-ΛΑΟΣ-Στρατός στην εξουσία»! 

ΟΤΑΝ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΟ-ΑΛΛΑ-ΛΟΓΙΑ...

Το φαινόμενο που εντοπίζεται τους τελευταίους μήνες τα Στρατολογικά Γραφεία στα ΚΕΝ και το Ά Γραφείο στις μονάδες να αποπροσανατολίζουν και να μπλοκάρουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων δεν είναι τυχαίο. 
Με πρόσχημα ότι ο νόμος για τη θητεία θα αλλάξει ή ότι τα στελέχη στα αρμόδια γραφεία είναι κουρασμένα, ουσιαστικά εμποδίζεται η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που στη βάση ιατρικών-κοινωνικών-οικονομικών κριτηρίων επιτρέπει τις κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις.

Παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνέχισε την καμπάνια του ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την εκμετάλλευση της δωρεάν εργασίας των φαντάρων και πιο συγκεκριμένα μοίρασε εκατοντάδες κείμενα στην  84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, καλώντας σε κοινό αγώνα για να μην καλυφθούν θέσεις εργασίας από φαντάρους-εκπαιδευτικούς.
Στη διαδικασία της ΔΟΕ έγινε και παρέμβαση-παράσταση διαμαρτυρίας αναπληρωτών - αδιόριστων στη διάρκεια της πρώτης ημέρας εργασιών της 84ης Γ. Σ. της ΔΟΕ 21 - 6 - 2015 . Το μέλλον του κλάδου των εκπ/κών της Π. Ε. είναι αυτά τα παιδιά! Απαιτούμε - παλεύουμε για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση το έτος λήψης πτυχίου και την προϋπηρεσία. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Άθλια προπαγάνδα μιλιταριστικών σάιτ φερέφωνων του Ισραήλ εναντίον του "Στόλου για τη Γάζα"

Αποτέλεσμα εικόνας για στολος για τη γαζα
«Βιασμό της αλήθειας» χαρακτήρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου τον νέο στολίσκο που θα αποπλεύσει προς τη Γάζα, την επόμενη εβδομάδα.

Ο Νετανιάχου αναρωτήθηκε γιατί οι απανταχού ευαίσθητοι δεν μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία. «Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που συνεισφέρει στην ανοικοδόμηση της Γάζας», είπε. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το κίνημα Μποϋκοτάζ κατά του Ισραήλ που έχει συγκροτηθεί.

Νεο-γεωπολιτική: Νέα έννοια, νέα εποχή;

Του Σωτήρη Ν. Καμενόπουλου 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα μία φράση από ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά ο οποίος μίλησε πρόσφατα στην Οξφόρδη. Συγκεκριμένα ο κ. Κοτζιάς είπε: "...Ζούμε σε μια εποχή που η ιδεολογία δεν έχει πλέον τον ίδιο ρόλο που διαδραμάτιζε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Τώρα πια ο ρόλος της Γεωπολιτικής είναι πιο σημαντικός σε σχέση με το παρελθόν...." 

Νέα διεθνή άσκηση για την Πολεμική Αεροπορία-Λεφτά για τον πόλεμο υπάρχουν...


Πολωνικά F-16 Block 52+ Advanced στον Άραξο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η συνεκπαίδευση μεταξύ της 335Μ της ΠΑ και της 31η Τακτικής Αεροπορικής Βάσης (31st Tactical Air Base/31 TAB), της Πολωνικής Αεροπορίας.
Για το σκοπό αυτό 8 μαχητικά F-16C/D Block 52+ Advanced  της 31ης Τακτικής Αεροπορικής Βάσης (31st Tactical Air Base/31 TAB), μεταστάθμευσαν στην 116ΠΜ στον Άραξο, μαζί με κλιμάκιο 67 ανδρών όπου θα παραμείνουν μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, πραγματοποιώντας από κοινού μικτές αεροπορικές επιχειρήσεις με μαχητικά της 335Μ «Τίγρης».

defencenet.gr: Ο ορισμός της παραπληροφόρησης

Το 2007 το ΙΡΑΝ κρεμάει έναν μουσουλμάνο δολοφόνο, βιαστή, ληστή, λαθρέμπορο και ακόμα μέχρι σήμερα κυκλοφορεί... σε «έγκυρο» ειδησεογραφικά site η απάτη περί Χριστιανού μάρτυρα.
Οχτώ χρόνια μετά το defencenet τον βάφτισε «νεομάρτυρα» ξανά για να μαζέψει πελατεία...(κλικ) και το παράδειγμά του ακολουθούν δεκάδες blog. Η αλήθεια δεν πουλάει καθόλου... όταν είμαστε προγραμματισμένοι να ερμηνεύουμε λανθασμένα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ηρωική έξοδο Π.Καμμένου προ των ευθυνών; ΠΟΕΣ προς Υπουργό Έθνικης Άμυνας: "Θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα; Θα εγκλωβιστούμε;"

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο
Αξιότιμε κε Υπουργέ.
Την 22-6-2015 σε συνέντευξή σας στην πρωινή εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA», μεταξύ των άλλων, και μετά από ερωτήματα των δημοσιογράφων, δηλώσατε ότι: «… Γίνονται αλλαγές ήδη σε σχέση με τη συνταξιοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν θα φεύγει κανείς πριν από τα 58. Δεν μπορεί να έχουμε αποστράτους των 40 - 45 χρονών οι οποίοι να μην έχουν και τι να κάνουν οι άνθρωποι …».

Φασιστικά σύμβολα μέσα στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας... Μπράβο Ε.Ε., Μπράβο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ!

Marina Ton Vrachon
Μέσα στο ουκρανικό κοινοβούλιο κρεμάστηκαν και τα σύμβολα των νεοναζί και κανείς ευρωπαίος αξιωματούχος δεν ενοχλείτε. Ευρωπαίοι είστε και φαίνεστε.

Ακόμη μεγαλύτερη καταστολή στο ίντερνετ: Νέα απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τα σχόλια στα site

site delfi site
Με νέα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τα site θα θεωρούνται υπεύθυνα από ‘δω και στο εξής για τα σχόλια που αναρτώνται σ’ αυτά. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) σε υπόθεση σχετικά με το ενημερωτικό site Delfiαπό την Εσθονία, έχει γίνει viral και κάνει ήδη τον γύρο του web. Συγκεκριμένα αναφέρει πως το ενημερωτικό site: «θα έπρεπε να είχε εμποδίσει την δημοσίευση σχολίων με ξεκάυαρα παράνομο περιεχόμενο».