Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ας μετρηθούν λοιπόν οι συνειδήσεις…

Πηγή: Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος - "Unfollow"
Έφτασε λοιπόν η ώρα που όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ απεύχονταν… Το «αριστερό» Μνημόνιο είναι προ των πυλών. Για την ακρίβεια, το πακέτο των μέτρων έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή. Στα αγγλικά. Ούτε αυτόν τον συμβολισμό δεν σκέφτηκαν – κι ας φώναζε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ τόσα χρόνια για τα «μνημονιακά κόμματα» που κατέβαζαν και ψήφιζαν τα μέτρα σε ένα άρθρο, με παράρτημα αγγλιστί…
Όσο κι αν φτιασιδώσουν τη «συμφωνία», όσο κι αν κάνουν επίκληση στην εμπιστοσύνη του αριστερού κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ στον Ε. Τσακαλώτο, όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν, πρόκειται για ένα τριετές Μνημόνιο. Από αυτά που θα έσκιζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτά για τα οποία το 61% του ελληνικού λαού, μόλις την περασμένη Κυριακή, είπε ένα ηχηρότατο όχι.

Πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ στη Βαλτική. ΒΙΝΤΕΟ

ImageΣτις αρχές του μήνα στη στρατιωτική βάση Ādaži, Αμερικανοί στρατιώτες από το 1ο Τάγμα (αερομεταφερόμενο), (το 503ο Σύνταγμα Πεζικού και η 173η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία) πραγματοποίησαν τις πρώτες εναέριες ασκήσεις τους σε λετονικό έδαφος. Κατά τους προσεχείς μήνες, στρατιώτες από την 173η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, με έδρα την Ιταλία, θα βρίσκονται στη Λετονία.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία την περασμένη άνοιξη και τον εμφύλιο
πόλεμο στην Ουκρανία, όπου πρωταγωνιστούν ιδιωτικοί στρατοί-οι ναζιστικές πολιτοφυλακές και παρεμβαίνουν πλήθος ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις Atlantic Resolve. 

Στρατηγός Ντάνφορντ: Η Ρωσία η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Image
Η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και η συμπεριφορά της Μόσχας «προκαλεί έντονη ανησυχία», δήλωσε ενώπιον των γερουσιαστών ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ κατά τη διαδικασία έγκρισης από την Γερουσία του διορισμού του στη θέση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

«Η εκτίμηση μου σήμερα είναι ότι η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ντάνφορντ, ο διορισμός του οποίου αναμένεται να εγκριθεί άμεσα από τη Γερουσία, αναφερόμενος ιδίως στις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.

Αυτή είναι όλόκληρη η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στους θεσμούς- Διαβάστε τη μεταφρασμένη στα ελληνικά ‚ Η πρόταση κατατέθηκε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες

Διαβάστε όλη τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας:
1. Η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας [ESM] αφορά τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της χώρας από την 01/07/2015 έως τις 30/06/2018, για τρία δηλαδή χρόνια. Και περιλαμβάνει ακόμα την ρύθμιση του χρέους καθώς και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δισ.
2. Στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος [1%, 2% και 3% του ΑΕΠ] θα επανεξεταστούν, καθώς τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί.

Έσκασε η Φούσκα της ενεργειακής στρατηγικής Λαφαζάνη με τους ρωσικούς αγωγούς!


Από την πρώτη στιγμή, ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, αποκαλύψαμε ότι τα ενεργειακά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στερούνατι λογικής.
Ιδιαίτερα το σχέδιο του Νοτίου Ευρωπαϊκού Αγωγού, που προπαγάνδισε ο υπουργός Λαφαζάνης αποδείχτηκε ένα ακόμη μεγάλο φιάσκο.
Παρά τα μεγάλα κυβερνητικά φούμαρα, υπάρχουν ορισμένες αλήθειες που το υπουργείο κρύβει κάτω από το χαλάκι
ο πανάκριβος αυτός αγωγός δεν έχει πελάτες-δεν έχει την συναίνεση της Ε.Ε.-θεωρεί τη Γερμανία ως προνομιακό μελλοντικό πελάτη που όμως έχει διαφορετικά σχέδια-η Ε.Ε.-Γερμανία επιθυμούν την αποστασιοποίηση από την ενεργειακή τους εξάρτηση από τη Ρωσία-ο αγωγός αποτελεί μεγάλο ρίσκο καθώς θα διέλθει από χώρες που τις χαρακτηρίζει πολιτική αστάθεια και αναπροσανατολισμός των στρατηγικών τους συμμαχιών, άρα και για αυτό πεδίο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (Ελλάδα-ΠΓΔΜ-Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία).
Επιπλέον, η ζήτηση φυσικού αερίου από την Ευρώπη συνεχώς μειώνεται, ενώ αυξάνεται η ζήτηση στην Ασία.  

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Ο πόλεμος εναντίον μας μαίνεται ακόμα
Η επιχείρηση τρομοκράτησης καλά κρατεί, όχι μόνο από την μέρα προκήρυξης του δημοψηφίσματος αλλά τα τελευταία χρόνια. Εργαζόμενοι και νεολαία, το κομμάτι της κοινωνίας που έχει οδηγηθεί στο περιθώριο από την κρίση βιώνουν καιρό τώρα την ολοένα και εντεινόμενη επίθεση σε βάρος των αναγκών τους σε σημείο που φτάνει αυτό της φυσικής εξόντωσης. Οι τελευταίες μέρες κινούνται στο ίδιο μοτίβο αλλά σαφώς αναβαθμισμένα. Τώρα πια που τα χρόνια του μνημονίου ξεπερνούν τα 5 έρχεται η τεράστια πρεμιέρα ενός ακόμα σκληρότερου ταξικού πολέμου, με capital controls, εργοδοτική τρομοκρατία, ανοιχτά καλέσματα για πραξικόπημα αν δεν υπογραφεί συμφωνία αλλά και έναν κυκεώνα από κατακλυσμικά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν αν δεν υπογραφεί συμφωνία. Το ηχηρό ΌΧΙ του σχεδόν 62% γρήγορα εξαργυρώθηκε από την άρχουσα τάξη και την κυβέρνηση μπροστά στην ένταση και την έκταση της δομικής κρίσης του καπιταλισμού. 

ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Τα νέα χαράτσια της κυβερνητικής πρότασης

ΦΠΑ: Εστιατόρια /τρόφιμα από το 13% στο 23% = 10% αύξηση. Καταργείται άμεσα και η έκπτωση 30% του ΦΠΑ στα νησιά. (από Οκτώβριο λέει η πρόταση). Εισιτήριααπό το 13% στο 23% ήτοι άλλο 10% αύξηση στις μετακινήσειςΕπιβολή ΦΠΑ 23% στις ασφάλειες που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν. Ασφάλειας αυτοκινήτων/υγεία κατοικίας αυξάνονται κατά 23%. Επιβαρύνονται με αυτό τον υψηλό συντελεστή ιδιαίτερα όσοι έχουν δάνεια κατοικίας που είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένα.

Βάρεσαν σιωπητήριο οι 65 Στρατηγοί Μαλιστάκηδες του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» αφού ικανοποιήθηκαν!

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δίνει μάχη για να διατηρήσει την υπουργική καρέκλα και ξεπουλά όσο όσο!
Οι στρατηγοί Βερυβάκης, Γράψας, ο πτέραρχος Κλόκοζας και άλλοι 62 στρατιωτικοί υπέρ του «ναι»Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε στους Τροϊοκανούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την τεράστια κωλοτούμπα της, την επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας και περιφρόνησης της λαϊκής βούλησης -τσαλαπατώντας το «ΟΧΙ» στα Μνημόνια του 61,3% του λαού μας-, προβλέπονται μεταξύ των οδυνηρών ταξικών μέτρων 12 δις ευρώ και τα εξής:
«μειώσεις 300 εκατομμυρίων στα κονδύλια της Εθνικής Άμυνας. Μειώσεις που ξεκινούν από φέτος με περικοπή 100 εκατομμυρίων ευρώ και συνεχίζονται του χρόνου με ακόμη 200 εκατομμύρια».
Περικοπές φυσικά στις συνθήκες διαβίωσης, στην συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων… Ανοίγοντας την πόρτα στις απολύσεις.

Φαντάροι ορτινάτζες στην Ά Στρατιά-Αυτός είναι ο Ελληνικός Στρατός το έτος 2015!

Νεώτερη καταγγελία
Αυτά τα ωραία γίνονται στην 1η στρατιά: 

1. φαντάροι χώνονται να στήσουν πάγκους και τραπέζια για να παίξουν μπάλα οι ανώτεροι.
2. Φαντάροι κλήθηκαν να καθαρίσουν σπίτι στελέχους στα ΣΟΑ, σηκώνοντας ακόμη και πλυντήρια και καλοριφέρ.
3. Στέλνονται αποσπασμένοι στα κααυ την ώρα που δε βγαίνουν ούτε οι βασικές υπηρεσίες.
4. Ανώτατο στέλεχος έχει στο γραφείο του προσωπικό φαντάρο-δούλο ο οποίος είναι μόνιμα εξοδούχος την ώρα που οι υπόλοιποι λιώνουν στις σκοπιές.
5. Γενικά δεν υπάρχει ισονομία μεταξύ των φαντάρων.

Είχε προηγηθεί η εξής ανακοίνωση:

Δεν έχει τελειωμό το άγριο χώσιμο των φαντάρων στην 1η Στρατιά

Κοινή απάντηση Ανέργων και Φαντάρων στο νομοσχέδιο του ΑΝΥΕΘΑ Ήσυχου για την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης των Στρατευμένων

Η συλλογικότητα attack στην επισφάλεια και την ανεργία στηρίζει το ψήφισμα του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος για το φθηνό εργατικό δυναμικό που θέλει να μετατρέψει τους φαντάρους η κυβέρνηση. 
Αυτή η πολιτική ετοιμάζει τον στρατευμένο νέο για να αποδεκτεί τα ίδια και μετά την θητεία του. 
Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός μέσα και έξω από τον στρατό, πριν, κατά την διάρκεια και μετά την θητεία. Ακολουθεί το ψήφισμα:

 ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ: «Αγροτικό» στον στρατό για γιατρούς, δάσκαλοι-φαντάροι ώστε να καλύπτουν φθηνά θέσεις εργασίας!


Η πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα πάτα στο θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης, εκμεταλλεύεται με βίαιο τρόπο εργασιακά-οικονομικά τους φαντάρους με σκοπό να 

Οι ηρωϊκοί Κούρδοι αντάρτες, οι μόνοι που Νίκησαν το ISIS στο στόχαστρο ΗΠΑ-Τουρκίας

Τουρκία: 800 συλλήψεις από τον στρατό στα σύνορα με τη ΣυρίαΚατόπιν διήμερων επαφών η Τουρκία αποφάσισε να επιτρέψει την χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ από δύο αμερικανικά εξοπλισμένα drones Predators, τα οποία θα εκτελούν επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Οι επαφές διεξήχθησαν μεταξύ αμερικανικής αντιπροσωπείας επικεφαλής της οποίας ήταν ο ειδικός απεσταλμένος για την Συρία στρατηγός Άλεν και τουρκικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Άσκηση REGEX 2015


Από 29 Ιουνίου έως 03 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο συνέδριο (workshop) της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Regional Exercise - REGEX 2015», η οποία φιλοξενήθηκε στη Χώρα μας, οργανώθηκε και εκτελέσθηκε από το ΓΕΣ/ΔΙΣΧΕΑ.

Anonymous: Στηρίζουμε τους Έλληνες που είπαν ΌΧΙ – Τράπεζες και θεσμοί βίασαν μια χώρα με τεράστια κληρονομιά (video)

Οι Anonymous, σε νέο μήνυμά τους στηρίζουν τους πολίτες της Ελλάδας που ψήφισαν «όχι» στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ επιτίθενται στους διεθνείς πιστωτές της χώρας.
«Αυτοί οι μηχανισμοί της αυταπάτης, των ψευδαισθήσεων που εξαπατούν την κοινωνία, στηρίζονται στην παγκόσμια ροή της απληστίας, είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για το οικονομικό χάος που βλέπεις μπροστά σου. Το χάος είναι καλό, αποκαλύπτει την αλήθεια» γράφουν στο μήνυμά τους οι Anonymous. 

Μια ιστορία ρατσιστικής παράνοιας στην Άνω Γλυφάδα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επώνυμη τηλεφωνική καταγγελία για το παρακάτω περιστατικό.

Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με ΜΜΕ για να δοθεί δημοσιότητα στο γεγονός  ενώ θα επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους φορείς καθώς και με το ΑΤ Γλυφάδας στο οποίο έχουν ήδη καταγγελθεί τα γεγονότα από τις παθούσες και τους οικείους τους.

Μια ιστορία ρατσιστικής παράνοιας εξελίσσεται τα τελευταία 5 χρόνια σε μια πολυκατοικία στην Άνω Γλυφάδα.

Πρωτοβουλία εργαζομένων της Θεσσαλονίκης για το ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

444Την Κυριακή 5 Ιούλίουο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο «ΟΧΙσε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του. Διατράνωσε τη θέλησή του να μπει τέρμα στη λιτότητα και τις περικοπές μισθών-συντάξεων, την ανεργία καιτην ελαστική εργασία, τη φορομπηξία και τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις. Έβαλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους και το ζουρλομανδύα του ευρώ. Απάντησε στους εκβιασμούς και στις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., των αγορών και των τραπεζιτών, όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου που στήριζε μανιασμένα το «ΝΑΙ». 

Ιούλιος 2015: Τα ιστορικά απόβλητα του Τσιριμώκου ξαναβιάζουν τη θέληση του λαού μετά από 50 χρόνια!

 «Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας εξετάζουν, το πώς θα συνδυάσουν μια ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα με τις μεταρρυθμίσεις, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν να ελέγχουν τις οικονομικές πολιτικές της χώρας και μετά την λήξη του προγράμματος διάσωσης».
Wall Street Journal (17 Ιουλίου 2014).

Ο κάτω κόσμος, οι διάβολοι και η στιγμή της κρίσης

euroΑλέξανδρος Καπακτσής
Η στρατηγική του δυτικοευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου για να ξεπεράσει την ύφεση και να αναβαθμίσει τη θέση του σε σχέση με τους ανταγωνιστές του έχει συμπυκνωθεί, μέσω του δημοσιονομικού συμφώνου και αντίστοιχων πολιτικών συμφωνιών, σε αιώνια λιτότητα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και σε κοινή νομισματική ένωση που θα είναι η ατμομηχανή της οικονομικής και πολιτικής ένωσης. Η στρατηγική αυτή, με κύρια συγκολλητική ουσία γύρω της την αύξηση του ποσοστού της υπεραξίας που καρπώνονται οι αστικές τάξεις, επιβάλει ταυτόχρονα την ηγεμονία του ισχυρότερου στο εσωτερικό του, της Γερμανίας. 

"Ομαδικός τάφος σας περιμένει αν μπείτε στη Συρία"! Το Ιράν προειδοποιεί την Τουρκία

Image
Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής του Ιράν, κ. Μανσούρ Χακικατπούρ σχολίασε την προοπτική να δημιουργήσει η Τουρκία μια ζώνη ασφαλείας στην Συρία και προχώρησε σε μια αυστηρή προειδοποίηση προς την Αγκυρα λέγοντας :

«Μην επιθυμείτε να μετατραπεί η Συρία σε ομαδικό τάφο Τούρκων στρατιωτών!». Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα ο κ. Χακικατπούρ τη χαρακτήρισε «καθαρή τρέλα» τυχόν λήψη μιας τέτοιας απόφασης και εκτίμησε ότι αυτή θα επιστρέψει μπούμεραγκ στον τουρκικό στρατό. 

Τουρκία:Πέθανε και ο τελευταίος πραξικοπηματίας του 1980

Πέθανε και ο τελευταίος Τούρκος στρατηγός του πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου 1980, πρώην αρχηγός τον Αεροπορικών Δυνάμεων Ταχσίν Σαχινκαγιά.

Ο Ταχσίν Σαχινκαγιά νοσηλεύονταν στην εντατική μονάδα του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Χαϊνταρπάσα της Κωνσταντινούπολης, εδώ και τρεις μέρες με πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων, ανέφερε η τουρκική κρατική TV .
Ο Σαχινκαγιά που ήταν μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, κατά την εποχή του πραξικοπήματος που είχε πραγματοποιηθεί υπό την ηγεσία του Κενάν Εβρέν, είχε γεννηθεί το 1925 και είχε πάρει τον βαθμό πτεράρχου το 1977. Διετέλεσε αρχηγός των Αεροπορικών Δυνάμεων μεταξύ του 1978- 1983.

Μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης: Η κυβέρνηση υιοθετεί την πρόταση που απορρίφθηκε από το δημοψήφισμα!!!

Μείζον θέμα ηθικής τουλάχιστον τάξεως συνιστά για την κυβέρνηση το «πακέτο» των μέτρων τα οποία κατέθεσε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης, προκειμένου οι αρμόδιοι της διαπραγμάτευσης να λάβουν εξουσιοδότηση του Σώματος, μετά μάλιστα από κατεπείγουσα διαδικασία και μεθοδεύσεις που προκαλούν έντονα ερωτηματικά, ώστε να να τα διαπραγματευθούν με τους δανειστές.

ΧΑΜΟΣ-Χάλασαν τα σχέδια του Πατούλη-Αντικαπιταλιστικές Κινήσεις παρεμβαίνουν στη Συνέλευση της ΚΕΔΕ (Βίντεο)

kedeΜετά την απροκάλυπτη εκστρατεία που έκανε η ΚΕΔΕ υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015, δημοτικοί σύμβουλοι αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης, μαζί με άνεργους-άνεργες και άλλους αγωνιστές, έκαναν παρέμβαση την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, όπου συνεδρίαζε η συνέλευση δημάρχων της ΚΕΔΕ.
Δείτε στα δύο βίντεο που ακολουθούν στιγμιότυπα από αυτή την παρέμβαση.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο της Αριστερής Παρέμβασης (ΑΡ.ΠΑ.) Βύρωνα (aristeriparemvasivyrona.blogspot.gr), από όπου και πήραμε το δεύτερο βίντεο.
http://www.pandiera.gr/

Ντοκουμέντο: Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή


Πρωτογενή πλεονάσματα 1% για φέτος, 2% το 2016, 3% το 2017 προβλέπουν μεταξύ των άλλων τα μέτρα τα οποία κατατέθηκαν αργά το βράδυ στη Βουλή.
Ο ΦΠΑ πάει στο 13% σε βασικά τρόφιμα και ξενοδοχεία αλλά 23% στην εστίαση και στα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες.
Καταργείται η έκπτωση στα νησιά εκτός από τα άγονα που θα καταργηθεί στο τέλος του 2016.
Μειώνεται ο ΦΠΑ από 6,5% στο 6% για φάρμακα, βιβλία, εισιτήρια θεάτρου.