Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Τελικά, Ποιος, Γιατί και Υπερασπίζοντας Ποια Συμφέροντα θα βγάλει πρώτος τα τανκς στους δρόμους

`Το Grexit θα βγάλει άρματα μάχης στους δρόμους της Αθήνας` λέει `ευρωπαίος αξιωματούχος`Για άλλο ένα Σαββατοκύριακο, τα καθεστωτικά μέσα μας προειδοποιούν για τον Κίνδυνο Πραξικοπήματος!
H επιχείρηση καλλιέργειας φόβου για να περάσει η μνημονιακή πολιτική, που άρχισε πριν από 5 χρόνια. όχι μόνο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, αλλά εμπλουτίζεται με την απειλή Πραξικοπήματος, ολοένα συχνότερα. Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο με τίτλο «Τι αποκαλύπτει η «μαύρη βίβλος» του Grexit» της Ελένης Βαρβιτσιώτη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (19/7/2015).
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η αρθρογράφος, συντεταγμένη με την προπαγανδιστική κατεύθυνση του καθεστωτικού μέσου, πλέον της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ευρωπαϊκού κατεστημένου όχι μόνο επιχειρεί να διαμονοποιήσει κάθε άλλη πολιτική προοπτική, ενημερώνοντας ότι αυτή θα καταλήξει σε GREDIX που θα βγάλει τα τανκς στους δρόμους (σύμφωνα με διαρροή-βαρύγδουπο κουτσομπολιό), αλλά μας θυμίζει ταυτόχρονα ότι η πορεία εφαρμογής του Μνημονίου είναι ένας πολύχρονος μονόδρομος στρωμένος με αγκάθια, εμπλουτισμένος με επίκαιρους κάθε φορά εκβιασμούς.

Το γερμανικό super market Lidl διαφημίζει ότι δε θα ανεβάσει τις τιμές λόγω ΦΠΑ αλλά έχει κάνει ήδη αύξηση 10%

Το Lidl διαφημίζει ότι καλύπτει την αύξηση του ΦΠΑ. Για όσους έπαιρναν συσκευασμένες σαλάτες θα θυμούνται ότι είχε τις Italiana 0.99 ευρώ και την tricolore 1.29 ευρώ. Με το που υπέγραψε η Ελλάδα το μνημόνιο και περιλάμβανε αύξηση 10% στα συσκευασμένα τρόφιμα και πριν ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή η σαλάτα Italiana πήγε 1.09 ευρώ και η tricolore πήγε 1.39 ευρώ. Αποτέλεσμα: 3-4 ημέρες πριν ψηφιστεί και γίνει νόμος η αύξηση 10% και αφού είχε αποφασιστεί ποια θα είναι η αύξηση από τα προαπαιτούμενα στο μνημόνιο, το Lidl αύξησε τα προϊόντα του ώστε η ημέρα της νομοθέτησης του νέου ΦΠΑ να το βρει με την ήδη αυξημένη τιμή και τώρα βγαίνει ευθαρσώς με διαφήμιση στην τηλεόραση να μας πει ότι θα απορροφήσει το νέο ΦΠΑ. Αυτό λέγεται εξαπάτηση και υποτίμηση της νοημοσύνης του καταναλωτή.
Παρακάτω παραθέτω και την ανάλογη απόδειξη ημερομηνίας 26/6/15 που μπόρεσα να βρω πριν την αύξηση.

To Υπουργείο Άμυνας παρακολουθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στα social media;

Η καταγγελία-ανάρτηση του onalert.gr πέρασε στα ψιλά και σε καμιά περίπτωση δε της δόθηκε (άραγε γιατί) η σημασία που της έπρεπε. Διαβάζουμε λοιπόν:
 «Οι KGBίτες του Χολαργού που "παρακολουθούν" τα στελέχη σε facebook και twitter. Στην ενημέρωση από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνική δικτύωσης το ΄χει ρίξει μια πτέρυγα του ΥΠΕΘΑ. Αυτό δεν είναι κακό . Κατακριτέο είναι ότι στόχος των “ταγμένων” να παρακολουθούν τα “νέα μέσα ενημέρωσης” δεν είναι ν’ “ανοίξουν τα μάτια και τους ορίζοντές τους”, αλλά να “φακελώνουν” στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία εκφράζουν γνώμες και απόψεις που έχουν να κάνουν με την πολιτική επικαιρότητα. Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη ένα στέλεχος έχει μετατεθεί λόγω ερωτήματος -ανώδυνου- που έθεσε σε “διαδικτυακή” του συζήτηση. Επίσης κυκλοφόρησαν “φάκελοι” με φωτοτυπίες κειμένων και μηνυμάτων σε facebook και twitter οι οποίοι εστάλησαν σε γραφεία Αρχηγών για να “λάβουν μέτρα”. Προς τιμήν τους πετάχθηκαν στα σκουπίδια.

ΒΟΜΒΑ: CIA σταματήστε τις έρευνες για την απόπειρα δολοφονία του Καραμανλή

3C05D6C89C patratora
Για να μην ταραχθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ, παρεμβαίνει στο έργο του ανακριτή Δημήτρη Φούκα, προκειμένου να σταματήσει η έρευνα για το σχέδιο «Πυθία» «κατόπιν επιθυμίας της CIA».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αξιωματούχος της ΕΥΠ, που επιχείρησε να παρέμβει στην ανάκριση, προέρχεται από τις τάξεις του Στρατού και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους πέραν του Ατλαντικού συμμάχους μας.

Αόρατους θέλει τους δούλους φαντάρους ο διοικητής στα ΚΑΑΥ Μάκρης

5η Επιστολή Καταγγελίας από Στρατιώτες-ΕΠ.ΟΠ.-Αξιωματικούς
Καταρχήν καλημέρα σας και μπράβο που βγάζετε στη δημοσιότητα αυτά που γίνονται στα ΚΑΑΥ Μάκρης.
Μετά την δημοσίευση και της τελευταίας καταγγελίας των συναδέλφων για τα όσα συμβαίνουν εδώ θα ήθελα να συμπληρώσω κάποια πράγματα.
Αρχικά, στα άτομα που στέλνουν για υπηρεσία, τους βάζουν αγγαρείες του τύπου να μαζεύουμε σκουπίδια από την παραλία, να αδειάζουμε κάδους.

Σε 5 Τρισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η περιουσία της Εκκλησίας !!! ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!!!

Περιουσία Εκκλησίας 1Το ξέρετε ότι η εκκλησιαστική περιουσία ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος;Το ξέρετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος έχει στα χέρια της περίπου το 40% του ελληνικού χρέους; 
Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη η εκκλησιαστική περιουσία που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος, τι θα λέγατε; Όχι, η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς, δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!

Ο Γερμανός στρατιώτης που αρνήθηκε να εκτελέσει Γιουγκοσλάβους αντιστασιακούς και οι συμπατριώτες του τον έστησαν στο απόσπασμα μαζί ...


Josef-Schultz_West German weeklies
Ο Josef Schulz ήταν Γερμανός στρατιώτης της 714ης Μεραρχίας Πεζικού που βρισκόταν στα Βαλκάνια το 1941. Αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εκτέλεση 16 Γιουγκοσλάβων αντιστασιακών. 

Ψήφισμα Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου

a
Καταδικάζουμε την αστυνομική βία εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία της “κυβέρνησης της αριστεράς” ξόδεψε όλο της το μένος. Το κομμάτι της συγκέντρωσης όπου βρίσκονταν τα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, με τη σαφή μας παρουσία, τις σημαίες μας και τα συνθήματά μας, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο. 

Η "Γυάρος" της ΠΑ επί "κομματοκρατίας" και οι ήρωες των πυροσβεστικών αεροσκαφών

Image
Θα τους “λατρέψουμε”, θα τους “εκθειάσουμε” ,θα τους “αποθεώσουμε”. Για μερικά 24ωρα. Όσοκρατήσουν οι πυρκαγιές. Μόλις και η τελευταία σπίθα σβήσει , εκείνοι θα επιστρέψουν στην “εξορία” της Ελευσίνας. Οι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών γνωρίζουν την μοίρα τους.

Για πάρα πολλά χρόνια η βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών ήταν η “Γυάρος” της ΠΑ. Όταν κυβερνούσαν οι “γαλάζιοι” , η βάση γέμιζε με “πράσινους”. Κι όταν έκαναν κουμάντο οι “πράσινοι” ,οι “γαλάζιοι” πήγαιναν Ελευσίνα. Τότε που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συμπεριφέρονταν στις ΕΔ λες κι ήταν τσιφλίκι τους,η μετάθεση ενός πιλότου ήταν “δυσμενής” και ο χειριστής έφταιγε δεν έφταιγε, “χαρακτηρισμένος”! Πάρα πολλοί αξιόλογοι πιλότοι “πλήρωσαν” άδικα αυτή την κομματοκρατία.

Νέα δύναμη εφέδρων με μισθοφορικά χαρακτηριστικά δημιουργεί η Ρωσία με εντολή Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής δύναμης εφέδρων στο πλαίσιο μέτρων για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της στρατιωτικής ετοιμότητας σε μια περίοδο διεθνών εντάσεων με τη Δύση σχετικά με την Ουκρανία.
Η νέα δύναμη εφέδρων βρισκόταν υπό συζήτηση εδώ και αρκετά χρόνια και η πρώτη εντολή γι’ αυτήν είχε δοθεί από τον Πούτιν το 2012, λίγο μετά την επανεκλογή του ως προέδρου. Το τελευταίο διάταγμα δημοσιεύθηκε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ.

Η επιστροφή της στρατιωτικής ισχύος του Ανατέλλοντος Ήλιου

Η αυτοκρατορική Ιαπωνία αποτέλεσε την ασιατική υπερδύναμη που αντιτέθηκε στις ΗΠΑ κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο- ωστόσο, η τελική της ήττα, που «σφραγίστηκε» με τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, άλλαξε το πρόσωπο της χώρας σε πάρα πολλά επίπεδα.
Η ηττημένη αυτοκρατορία δεσμεύτηκε να μην αποτελέσει στρατιωτική απειλή ξανά, διαμορφώνοντας τις ένοπλες δυνάμεις της στο πλαίσιο ενός καθαρά αμυντικού δόγματος. Ωστόσο, η «γειτονιά» της Ιαπωνίας ήταν πάντα «επικίνδυνη»: Κατά τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου ήταν κοντά τόσο στη Σοβιετική Ένωση όσο και στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ενώ η Βόρεια Κορέα παραδοσιακά συνιστούσε έναν «παίκτη»- λόγο προβληματισμού για την ευρύτερη περιοχή. 

Η Τοπική Οικονομία στα Σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ Ξαναγράφεται Στα Αραβικά


Στις 6.30 το πρωί της περασμένης Τρίτης ένα φορτηγό-παγωτατζίδικο βγήκε από την Ειδομένη, το τελευταίο ελληνικό χωριό πριν από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Πέρασε τις σιδηροδρομικές γραμμές και στάθμευσε στη μέση του πουθενά, μια ανάσα από την οριογραμμή. Ο οδηγός σήκωσε τα πλαϊνά παράθυρα και έβαλε μπροστά τη γεννήτρια που έσερνε το όχημα. «Μικρό παγωτό 1 ευρώ, μεγάλο παγωτό 2 ευρώ» έγραφε το ταμπελάκι στο ψυγείο. «Όπου να 'ναι θα αρχίσουν να φθάνουν. Μόνο που τις τελευταίες ημέρες προσπερνούν τα παγωτά και τα νερά βιαστικά και τρέχουν στο σύνορα. 


Διαδήλωση μελών της Κου Κλουξ Κλαν στη Νότια Καρολίνα (ΦΩΤΟ)

Διαδήλωση μελών της Κου Κλουξ Κλαν στη Νότια Καρολίνα (ΦΩΤΟ)
Στην Κολούμπια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς την ίδια ώρα οργανώθηκε και μια αντιδιαδήλωση. 

Η "κηδεία του αιώνα" για τον Κρητικό που έγινε σύμβολο αγώνα- Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Τίκας 1
Οι φωτογραφίες είναι από την ηλεκτρονική σελίδα pappaspost.com και αποτελούν ντοκουμέντα. Δείχνουν την κηδεία του Κρητικού παλικαριού, του Λούη Τίκα, του Ηλία Σπαντιδάκη από το Ρέθυμνο, που δολοφονήθηκε το 1914 στο Κολοράντο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας μεγαλειώδους εργατικής απεργίας στα ορυχεία. Η μνήμη του είναι ακόμα ζωντανή στα αμερικανικά συνδικάτα.

Καλοκαιρινές ιστορίες "αυτοπροστασίας" - Ένα άρθρο του Κ.Φράγκου για τους εξοπλισμούς

Image
Του Κων. Φράγκου

Κι' αν δεν μπορείς να κάνεις τη
ζωή σου όπως θέλεις/
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον/
Όσο μπορείς να μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου/
μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες
Κων. Καβάφης - Όσον μπορείς
Καλοκαιράκι έρχεται, πλέουμε με τα πανιά καταξεσκισμένα στο μάτι του κυκλώνα, χρειαζόμαστε ολίγη ψυχαγωγία.
Το επιχειρώ αποχαιρετώντας τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Κώστα Ήσυχο, πρώην Κουκουέ και αρχισυνδικαλιστή της Ο.Α. ο οποίος αμφιβάλλω αν πήρε χαμπάρι τίνος Υπουργείου Ηγείτο επί εξάμηνο (μέγα σφάλμα του κ. Τσίπρα που τον τοποθέτησε εκεί) άνευ θητείας, θείου και φωσφόρου και υποδεχόμενοι τον νέον κ. Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ. Ας μας βγει καλός, δεν αντέχει άλλο το Υπουργείο…

Κίνα αποκαλύπτει αύξηση σχεδόν 60% των αποθεμάτων χρυσού », μπαίνει στο top 5 των κατόχων

© Bobby Yip China’s gold holdings grew by 604 tons to 1,658 tons since 2009, according to the data from People’s Bank of China revealed on Friday. The country thus overtook Russia to become the fifth largest holder of gold in the world.
The information has been disclosed after a six-year delay. China’s central bank has reported changes to its gold reserve levels only four times over the last 15 years, according to analysts at UBS.

Μικρά και μεγάλα εγκλήματα στον Υμηττό

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
 Κάπνιζαν» οι άνθρωποι τα μελίσσια και «έφυγε ένα κάρβουνο κι έπεσε στα ξερά χόρτα». Με αυτή τη μαρτυρία συνελήφθησαν δύο άνθρωποι και οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια. Απελπισμένος ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας - αναψυκτηρίου» που λειτουργεί μέσα στη δάσος στην «προστατευόμενη» ζώνη του Υμηττού (δίπλα στα μελίσσια) και κατάφερε τελικά να σώσει το μαγαζί του και μάλιστα θα το ανοίξει σήμερα. Κάηκε μια αποθήκη που διέθετε και εξερράγησαν και οι φιάλες γκαζιού που μαζί με το αναψυκτήριο βρισκόντουσαν μέσα στο δάσος.

Βόμβα Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας το βράδυ του δημοψηφίσματος έκρινε ότι πρέπει να υπογράψει το μνημόνιο

Τους λόγους στους οποίους τον οδήγησαν στην καταψήφιση του νέου μνημονίου εξηγεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε ένα προς ένα στα επιχειρήματα του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Βαρουφάκης σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλύπτει ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας το βράδυ του δημοψηφίσματος έκρινε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το μνημόνιο.
«Από την αρχή γνωρίζαμε πόσο αδίστακτοι ήταν οι δανειστές», λέει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει: 

Λεφτά υπάρχουν μας λέει ο Αριστείδης Μπαλτάς: για τον Ψυχάρη...επιχορηγήσεις του νυν υπουργού Παιδείας προς το Μέγαρο Μουσικής!

Με φοιτητές που διαδήλωναν στο υπουργείο Παιδείας συναντήθηκε ο Μπαλτάς
Ποιος ξεχνά τη δήλωση του Υπουργού Αριστείδη Μπαλτά:

«Μας αρέσουν οι κινητοποιήσεις σε βαθμό που απαιτούν πράγματα που μπορούν να γίνουν», τόνισε ο υπουργός

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΉ ΕΝΩΣΗ! Μάρτιν Σουλτς: Η Ελλάδα χρειάζεται Στρατιωτική Κυβέρνηση που θα ελέγχεται από την Ευρώπη

Την εγκαθίδρυσης μιας Ευρωπαϊκής κυβέρνησης πρότεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern.
Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή το ελληνικό ζήτημα, το οποίο προκάλεσε οξύτατες διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών, ο Σουλτς τόνισε πως χρειαζόμαστε Κοινοτικά Ιδρύματα και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μια Ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Στην συνέχεια ο ίδιος κατηγόρησε τους πολιτικούς ηγέτες ότι βάζουν μπροστά το εθνικό συμφέρον έναντι του Ευρωπαϊκού.