Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΞΕΣΑΛΩΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ: Γεωργιάδης-Κρανιδιώτης-defencenet-Άνθιμος-Μπογδάνος….

Ξεχνά ο βασικός εκφραστής της ακροδεξιάς τάσης της ΝΔ και υποψήφιος ηγέτης της Γεωργιάδης την στήριξη της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση του καθεστώτος Άσαντ, όταν ο τότε ΥΕΠΞ Βενιζέλος παρότρυνε τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα να βομβαρδίσει την Συρία με πρόσχημα την χρήση χημικών όπλων. 
Κίνηση που σαφώς θα ενίσχυε την Αλ Κάϊντα και το ISIS.
Σήμερα, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο Γεωργιάδης διαμήνυσε ότι «η Ευρώπη θα καταλάβει ότι γι’ αυτό που ζει τώρα, η δική μας κυβέρνηση έχει ευθύνη». Όπως εξήγησε, η ελληνική κυβέρνηση είναι «αυτή που με την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου και με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλάζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε τα σύνορα και στην κυριολεξία προσκάλεσε όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη».

Γάλλοι πολίτες ξαποστέλνουν γάλλους ακροδεξιούς από συγκέντρωση για τα θύματα στη Λιλ (VIDEO) Πήγαν να βγουν κερδισμένοι από την επίθεση στο Παρίσι αλλά τα πράγματα κάπου στράβωσαν

Δεν έχει περάσει ούτε ένα 24ωρο από την επίθεση στο Παρίσι και οι Χρυσαυγίτες της Γαλλίας, οι ακροδεξιοί του Front National (Εθνικό Μέτωπο) της Marine Le Pen ήδη προσπαθούν να βγουν κερδισμένοι πολιτικά από την τρομοκρατική ενέργεια.
Έτσι λοιπόν, σε σιωπηλή συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στην πόλη Λιλ της Γαλλίας, οι ακροδεξιοί έκαναν την εμφάνιση τους και χώθηκαν στη συγκέντρωση και προσπάθησαν να τη χειραγωγήσουν ανάβωντας πυρσούς, φωνάζοντας συνθήματα και ανοίγοντας ένα ρατσιστικό και ξενοφοβικό πανό που έγραφε Aπελάστε τους Ισλαμιστές.

14 African Countries Forced by France to Pay Colonial Tax For the Benefits of Slavery and Colonization

Did you know many African countries continue to pay colonial tax to France since their independence till today!

When Sékou Touré of Guinea decided in 1958 to get out of french colonial empire, and opted for the country independence, the french colonial elite in Paris got so furious, and in a historic act of fury the french administration in Guinea destroyed everything in the country which represented what they called the benefits from french colonization.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ERTOPEN.COM ΣΑΒΒΑΤΟ 14/11

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται  από τους συναγωνιστές της ERTOPEN
Θέμα της σημερινής μας παρέμβασης «Η επίθεση στο Παρίσι σηματοδοτεί τον νέο γύρο τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας παγκόσμια»   
Αυτός είναι ο τίτλος του συγκλονιστικού κειμένου της Ελένης Μαυρούλη στο σαιτ toperiodiko.gr, η οποία επισημαίνει:
Όταν το Παρίσι γίνεται Δαμασκός, Βαγδάτη, Τρίπολη …

Το σκίτσο του Latuff για τον Ολάντ

france1
http://www.nostimonimar.gr/

Ο Φρανκεστάιν και ο καθρέφτης του.

Γιατί οι νέοι μουσουλμάνοι της Δύσης γοητεύονται από το ISIS;
Γράφει: Ελένη Μαυρούλη 
Παρασκευή και 13 του 2015. Η μέρα από νωρίς έδειχνε – τουλάχιστον για τους δημοσιογράφους των διεθνών- ότι είναι αφιερωμένη στο ISIS. Ήδη από την προηγούμενη υπήρχε η πολύνεκρη επίθεση στη Βυρηττό του Λιβάνου σε περιοχές – προπύργια της Χεζμπολά. Το πρωί κυκλοφόρησε το νέο φρικώδες βίντεο – υπερπαραγωγή (στα ρώσικα) του Ισλαμικού Κράτους, το μεσημέρι παντού διέρρεε η είδηση της εξολόθρευσης του «Τζιχάντι Τζον» ενός από τους πιο γνωστούς αναθρεμμένους στη Δύση πολεμιστές του ISIS, πρωταγωνιστή μάλιστα σε πολλά από τα προπαγανδιστικά και αιμοδιψή βίντεο του Ισλαμικού Κράτους. Το βράδυ ξέρουμε όλοι πως τελείωσε…. 

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ) ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ (ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ)

Ο χρήστης Rojava Solidarity Worldwide

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΛΕ ΠΕΝ


Η Πολωνία δεν θα δέχεται πλέον πρόσφυγες προς μετεγκατάσταση - Απαράδεκτη σύνδεση της απόφασής της με τις επιθέσεις στο Παρίσι
H Πολωνία ανακοίνωσε ότι δεν θα δέχεται πλέον πρόσφυγες μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης, με μια σφόδρα αμφιλεγόμενη δήλωση που συνδέει το προσφυγικό με τις επιθέσεις στο Παρίσι

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ISIS

Την απελευθέρωση της Σιντζάρ από το ISIS ανακοίνωσαν οι Κούρδοι μαχητές

΄Στην ανακατάληψη στρατηγικών σημείων της από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» οδήγησε η αντεπίθεση των Κούρδων μαχητών στην πόλη του Σιντζάρ, που βρίσκεται μεταξύ της Ράκα της Συρίας και της Μοσούλης στο Ιράκ
 Twitter: @Terror_Monitor
Όπως υποστηρίζουν οι κουρδικές δυνάμεις, η ISIS «ηττήθηκε και τράπηκε σε φυγή» την Παρασκευή. 

Attack in France = State Sponsored Terror, But Which State?

terror jihad mi5 copsReports indicate an unprecedented terrorist attack has unfolded in France, with over 150 dead, many more injured and reports still trickling in regarding the full-scale of the violence. The BBC in its report, “Paris attacks: Bataclan and other assaults leave many dead,” stated:
France has declared a national state of emergency and tightened borders after at least 120 people were killed in a night of gun and bomb attacks in Paris. 

After Paris: no to racism and imperialist wars that breed horror

Σφαγή και τρόμος στο Παρίσι - 153 νεκροί σε 6 επιθέσειςThe appalling killings in Paris are horrific. Our sympathy is with the victims and their families and friends.
But we must not allow this atrocity to fuel racism and Islamophobia.
Racists and right wingers will seek to use these deaths to justify more imperialist interventions and whip up Islamophobia. We must not let them be exploited to give a boost to the far right.

''Τζιχαντιστές'' και Δυτική ματιά απέναντι στο Ισλάμ

Δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι ''ISIS'', δεν είναι όλο το ισλάμ ''τρομοκρατία'', δεν είναι η Τζιχάντ ''ιερός πόλεμος''. Η Δυτική ματιά ταυτίζει το μέρος με το όλο, λειτουργεί αναγωγιστικά και ρατσιστικά για να ταυτίσει το ISIS και τα πολύνεκρα μαζικά δολοφονικά χτυπήματα όπως αυτό στη Γαλλία, με όλη την ισλαμική πίστη. Την οποία ισλαμική πίστη δεν ασπαζόμαστε ούτε στις καλύτερές της εκδοχές, ίσως ακόμα περισσότερο όμως δεν ασπαζόμαστε το μεγαλείο του καπιταλισμού. Αφήνοντας λοιπόν άλλους ιδεολογικούς όρους στην άκρη, ας ασχοληθούμε με κάτι που περνάει πραγματικά απαρατήρητο, τον όρο ''τζιχαντιστές''.Tο παρακάτω δεν είναι παρά μια μικρή συμβολή στην κουβέντα. Το θέμα μπορεί να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο. Βλέποντας όμως τί κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ένιωσα την ανάγκη να δημοσιευτεί κάτι άμεσα.
Για όσες πληροφορίες ακολουθούν, βλέπε:

Η αποικιοκρατία ζει! Η Γαλλία ζητάει να πιει κι άλλο αφρικανικό αίμα…

- Οι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι αυτή την στιγμή ενεργές σε δέκα αφρικανικές χώρες - Θα αυξηθούν τα στρατεύματα κατά 25% - Τα χωρισμένα τσανάκια με την Γερμανία στην ΕΕ - Ίδια ρητορική με ΗΠΑ κι αβάντα από τους Αμερικανούς στους Γάλλους για τα "ντου" - Οι ζώνες επιρροής, οι χάντρες από τον Ολάντ και τα δυτικά συμφέροντα στην περιοχή

Στον άνθρωπο, λένε, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Και στην αποικιοκρατία, όμως, το ίδιο συμβαίνει. Όποιος καλομάθει να βάζει το ιμπεριαλιστικό του δάχτυλο στο μέλι του πλούτου των άλλων, μετά δύσκολα το ξεκολλάει από το βάζο. Εθίζεται στην αρπαγή και στην εκμετάλλευση. Κι όλο και του τρέχουν τα σάλια μπροστά στην ονείρωξη ενός νέου πλιάτσικου…

ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ERTOPEN.COM ΣΑΒΒΑΤΟ 16.00-17.00 Μ.Μ.

Σφαγή στο Παρίσι: Τουλάχιστον 128 νεκροί από την επίθεση των Τζιχαντιστών (βίντεο-φωτο)Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται  από τους συναγωνιστές της ERTOPEN.COM
Θέμα της σημερινής μας παρέμβασης «Η επίθεση στο Παρίσι σηματοδοτεί τον νέο γύρο τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας παγκόσμια» 

   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δελτίο τύπου του γαλλικού NPA: "Οι πόλεμοί τους, οι νεκροί μας: η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα γεννάει τη βαρβαρότητα της τρομοκρατίας"


Δημοσιεύουμε το πρώτο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γαλλικό NPA μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Στους νεκρούς, που αυξάνονται διαρκώς, έρχεται να προστεθεί η επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, με δυνατότητα απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και λογοκρισίας του τύπου. Στις τραγικές και επικίνδυνες αυτές στιγμές έχει ιδιαίτερη σημασία να ακουστεί η φωνή της γαλλικής Αριστεράς, πάνω από τις κραυγές μίσους και τις πολεμικές ιαχές. Το σύνθημα στη φωτό: "Οι πόλεμοι σας, οι νεκροί μας"

Το Έγκλημα στο Παρίσι το διέπραξε το ISIS, το υπέγραψαν Ολάντ, Ομπάμα, Μέρκελ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.


Η πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της διάλυσης κρατών, του μοιράσματος και ξαναμοιράσματος του κόσμου για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, οι κυβερνήσεις πλασιέ όπλων, αυτοί που έφεραν την καπιταλιστική κρίση, αυτοί που εξέθρεψαν την μουσουλμανική τρομοκρατία δίπλα στην επίσημη κρατική τρομοκρατία, έφεραν το φονικό μέσα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, και τώρα απαιτούν νέους τρομοκρατικούς πολέμους!    
Ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ ακολούθησε το εγκληματικό πρότυπο του Ισπανού Ανθάρ!
Να πεταχτεί αυτός και η πολιτική του στον κάλαθο της ιστορίας: τα γαλλικά ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε Μέση Ανατολή και Αφρική (θυμίζουμε επέμβαση σε Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σομαλία, Λιβύη κλπ) έφεραν το έγκλημα στο Παρίσι.

Πώς οι ΗΠΑ βοήθησαν στην άνοδο του ΙSIS στη Συρία και το Ιράκ. Του Seumas Milne στον Guardian


Πώς οι ΗΠΑ βοήθησαν στην άνοδο του ΙSIS στη Συρία και το Ιράκ. Του Seumas Milne στον Guardian
Ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία, εκείνη η ατελείωτη εκστρατεία που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια από τον Τζορτζ Μπους, συνδέεται πλέον από μόνη της με κάποιες ακόμη περισσότερο τραγελαφικές ακροβασίες. Γράφει ο Seumas Milne*
Τη Δευτέρα η δίκη στο Λονδίνο ενός Σουηδού, του Μπέρλιν Τζίλντο, ο οποίος κατηγορήθηκε για τρομοκρατία στη Συρία, κατέρρευσε, όταν έγινε γνωστό ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες εξόπλιζαν τις ίδιες ομάδες ανταρτών, για τις οποίες ο ίδιος είχε κατηγορηθεί ότι τις υποστήριζε.

Τι σημαίνει η χρονική συγκυρία των επιθέσεων

Του Κώστα Ράπτη
Όσοι έδωσαν την εντολή της ενεργοποίησης του ολιγομελούς πυρήνα ενόπλων που σκόρπισε τον τρόμο στο Παρίσι είχαν αναμφίβολα εξαιρετική αίσθηση του timing. Οι επιθέσεις προηγήθηκαν κατά μόλις μία ημέρα της έναρξης της Συνόδου της G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας και κατά λίγες ώρες της νέας, τρίτης κατά σειρά. πολυμερούς συνάντησης της Βιέννης για την συριακή κρίση. Με αυτό τον τρόπο, οι υπεύθυνοι για το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα όχι μόνο κατάφεραν να "επιβάλλουν” κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία και απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια πόλη με το μέγεθος του Παρισιού, αλλά και να "γράψουν” τη διεθνή ατζέντα σε μιαν ιδιαίτερα λεπτή συγκυρία.

ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

 Παρίσι σήμερα.....
Μήπως αυτό είναι το ζητούμενο ;
Ο στρατός στην "Στην πόλη του Διαφωτισμού" σήμερα.

Η στιγμή της εκκένωσης του Bataclan στο Παρίσι – VIDEO ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΜΠΑΜΑ-ΟΛΑΝΤ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

Η στιγμή της εκκένωσης του Bataclan στο Παρίσι – VIDEOΜια συναυλία που έγινε τόπος σφαγής. 
Ένα θέατρο που έγινε πια συνώνυμο μιας τραγωδίας. 
Η στιγμή της εκκένωσης του Bataclan και της επιχείρησης της αστυνομίας. 
Μέσα, τζιχαντιστές τρομοκράτες σφαγίασαν τουλάχιστον 87 ανθρώπους.
Μια ακόμη συγκλονιστική στιγμή από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που έχει καταγραφεί σε video: είναι η στιγμή που οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις εκκενώνουν το θέατρο Μπατακλάν, όπου τζιχαντιστές τρομοκράτες είχαν εισβάλει και κρατούσαν ομήρους εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν βρεθεί εκεί για τη συναυλία του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles of Death Metal.

Βηρυτός: Διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες νεκρούς

.

Τρόμος στη Βηρυτό από διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.


ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΤΑΝΚΣ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-“Την ημέρα εκείνη ήμουν υπηρεσία κι έλεγα… παλιοκουμμούνια θα καλοπεράσετε!”

Τανκ στο Πολυτενχείο - 1973[…] είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα “παλιοκουμμούνια” …

[…] Στο μεροκάματο η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες. Εργάτης κατάλαβα ότι δεν μπορώ να έχω τα ίδια αιτήματα με τους εργοδότες.


ISIS-ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ Β ΙΡΑΚ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα πραγματικά ιδιαίτερο κύκλωμα αποτελούμενο από τους Κούρδους του β Ιράκ, τους Τζιχαντιστές, την Τουρκία και το πιο εντυπωσιακό, από ελληνικά τάνκερ, έχει δραστηριοποιηθεί από το καλοκαίρι για την εξαγωγή του παράνομου πετρελαίου του β Ιράκ πρωτίστως προς το Ισραήλ, αλλά και προς τις ΗΠΑ. Η επιχείρηση αυτή για πολλούς συνδέθηκε και με τον πόλεμο της τιμής των υγρών καύσιμων, δίνοντας την ευκαιρία στους Αμερικανούς να ρίξουν τις τιμές, εξέλιξη που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την ρωσική οικονομία.
Το θέμα ήρθε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα στις 27 Ιουνίου 2014, από την τουρκική εφημερίδα, Aydınlık, με αφορμή τους τότε βομβαρδισμούς από το Ισραήλ της λωρίδας της Γάζας. Η τουρκική εφημερίδα κατήγγειλε ότι τα καύσιμα των ισραηλινών αεροπλάνων που βομβάρδιζαν την Γάζα, προέρχονταν από την Τουρκία και ήταν από τις πετρελαιοπηγές του βορείου Ιράκ που ελέγχονται από τους Κούρδους και εν μέρει από τους Τζιχαντιστές. 

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Νέες αποκαλύψεις για Έλληνες εφοπλιστές που βρίσκονται στην υπηρεσία των τζιχαντιστών
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ ΜΕ ΤΖΙΡΟ 1 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
Η είδηση έρχεται σαν βόμβα να ταράξει τα νερά του ελληνικού εφοπλισμού, αποδεικνύοντας παράλληλα πώς ορισμένοι πλοιοκτήτες κατάφεραν να κάνουν τόσο μεγάλες περιουσίες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα -κυρίως ξένων εφημερίδων- κλιμακώνονται εκτεταμένες έρευνες των αμερικανικών διωκτικών αρχών, στο στόχαστρο των οποίων έχουν μπει μέχρι τώρα τρεις Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές.

Όταν η Γαλλία εξόπλιζε ισλαμιστές μαχητές

3420103_5_53cd_des-rebelles-syriens-le-27-mai-a-alep_7c9976a867d264b2dd9b86d2dc49685aΑρκετοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο έσπευσαν για άλλη μια φορά να συνδέσουν το σύνολο του ισλαμικού κόσμου με την τρομοκρατία, με αφορμή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πραγματοποιήθηκε από ισλαμιστές.
Αυτό που θα μπορούσαν να έχουν κάνει με μεγαλύτερη ευκολία, όμως, θα ήταν να συνδέσουν τον Γάλλο πρωθυπουργό Ολάντ με ακραίες ισλαμικές ομάδες, από τις οποίες ξεπήδησε ακόμη και το κράτος του Ισλάμ.

Οι επιτιθέμενοι στο Παρίσι χτύπησαν το νεανικό, προοδευτικό πυρήνα της πόλης


Tonight, the golden triangle of Parisian youth culture is covered in blood.

ΣΕ ΝΕΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΦΑΣΗ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δαιμονοποιούν τους Μετανάστες θέτοντας ζήτημα Ασφάλειας από Τζιχαντιστές για να επιβάλλουν κρατική τρομοκρατία και νέες επεμβάσεις  
Ήταν πρώτες πρωινές ώρες της 2ης Σεπτέμβρη του 2015 όταν στην Ανατολική Μεσόγειο μια υπεράριθμη βάρκα που προσπαθούσε να προσεγγίσει το νησί της Κω αναποδογύριζε έξω από τα παράλια του Μποντρούμ. Λίγες ώρες αργότερα θα άρχιζε η περισυλλογή των δώδεκα πτωμάτων καθώς και θα τραβιόταν η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου απεικονίζοντας τον τρίχρονο Σύρο ξεβρασμένο σε κάποια παραλία. Το ναυάγιο αυτό δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κάποιον που γνωρίζει το τι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα όπου οι πνιγμοί είναι συνεχής. Κάτι έκανε όμως το συγκεκριμένο συμβάν να ξεχωρίζει, έσπασε το φράγμα της ανωνυμίας και της απεχθούς μεταφοράς από τα ΜΜΕ απλά του αριθμού των νεκρών. 

Ποιος ωφελείται από το έγκλημα στο Παρίσι;


Ποιος δημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος; Η Δύση προκειμένου να χτυπήσει τον Άσαντ. Η ίδια δημιούργησε τους Ταλιμπάν για να χτυπήσει τους σοβιετικούς στο Αφγανιστάν. Ομοίως η ίδια δημιούργησε τις συμμορίες στη Λιβύη για να χτυπήσει τον Καντάφι ή τους νεοναζί στην Ουκρανία για να χτυπήσει τους εκεί φιλορώσους. Τώρα ο Φρανκενστάιν επιτίθεται εναντίον του δημιουργού του. Τόσο ο δημιουργός όσο και το τερατούργημά του διέπονται από την ίδια πεποίθηση: Ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και οι μεν και οι δε διακατέχονται από την πεποίθηση πως μπορούν να μετασχηματίσουν τον κόσμο είτε με τη στρατιωτική επιβολή είτε με θεαματικές τρομοκρατικές ενέργειες.

«Στενεύουν» από αύριο τα γερμανικά σύνορα για τους πρόσφυγες


Ως τον Φεβρουάριο θα παρατείνει η Γερμανία τους ελέγχους στα σύνορά της, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, μέτρο το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών. Οι Γερμανοί δεν βλέπουν καμία σημαντική αλλαγή, δηλαδή μείωση στην εισροή προσφύγων. Οι έλεγχοι στα σύνορα θα παραταθούν για τρεις μήνες, αυτή τη φορά βάσει των άρθρων 23 και 24 της Συνθήκης Σένγκεν, επεσήμανε το γερμανικό υπουργείο, προσθέτοντας ότι το μέτρο θα ισχύει από το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου.

Το χτύπημα στη Γαλλία προάγγελος ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και έξαρσης της Κρατικής Τρομοκρατίας;

Πρωί πρωί με την αυγούλα, ο Μιχάλης Ιγνατίου πέρασε πολύ καλά το μήνυμα.
Οι Η.Π.Α είχαν προειδοποιησει την Ευρώπη ότι είχε πολύ χαλαρά μέτρα ασφαλείας, αλλά δεν εισακούστηκαν.
Μόνο η Γερμανία λέει ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό τις οδηγίες των Η.Π.Α.
Ο Ιγνατίου συνέχισε ότι ο "πατριωτικός νόμος" που ισχύει στις Η.Π.Α μετά την 11η Σεπτεμβρίου, μπορεί να είναι για πολλούς αντιδημοκρατικός (και για τον ίδιο), είναι όμως αποτελεσματικός.
Με βάση το νόμο αυτό για παράδειγμα, μπορούν να μπουν στο ΣΠΊΤΙ ΣΟΥ να σε συλλάβουν χωρίς να έχεις κάνει τίποτα ΑΚΌΜΑ. Απλώς, ως ύποπτο.
Ο Ολάντ το πιάσε το μήνυμα και διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και κλείσιμο συνόρων σε όλη την Γαλλία, για αρχή.

ΗΠΑ=ISIS

φωτογραφία του χρήστη Kollect.

Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος και η αμερικανική κυβέρνηση, καταδίκασαν τις επιθέσεις στη Γαλλία. Πριν δυο χρόνια περίπου ο John McCain μαζί με άλλα μέλη της αμερικάνικης γερουσίας σε ταξίδι τους στη Συρία, συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν με Σύρους ισλαμιστές. Ανάμεσά τους ο αρχηγός - αυτοανακηρυγμένος χαλίφης του Ισλαμικού κράτους: Αλ Μπαγκντάντι.
(από Ar. Kath.)

Το Έγκλημα στο Παρίσι το διέπραξε το ISIS, το υπέγραψαν Ολάντ, Ομπάμα, Μέρκελ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.


Η πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της διάλυσης κρατών, του μοιράσματος και ξαναμοιράσματος του κόσμου για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, οι κυβερνήσεις πλασιέ όπλων, αυτοί που έφεραν την καπιταλιστική κρίση, αυτοί που εξέθρεψαν την μουσουλμανική τρομοκρατία δίπλα στην επίσημη κρατική τρομοκρατία, έφεραν το φονικό μέσα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, και τώρα απαιτούν νέους τρομοκρατικούς πολέμους!    
Ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ ακολούθησε το εγκληματικό πρότυπο του Ισπανού Ανθάρ!
Να πεταχτεί αυτός και η πολιτική του στον κάλαθο της ιστορίας: τα γαλλικά ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε Μέση Ανατολή και Αφρική (θυμίζουμε επέμβαση σε Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σομαλία, Λιβύη κλπ) έφεραν το έγκλημα στο Παρίσι.

Φωτιά στον καταυλισμό προσφύγων στο Καλαί

Φωτιά σε καταυλισμό προσφύγων στο Καλαί
Λίγες ώρες μετά τις σοκαριστικές επιθέσεις στο Παρίσι και τα γαλλικά ΜΜΕ μιλούν για φωτιά σε καταυλισμό προσφύγων στο Καλαί! Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι για εμπρησμό ως αντίποινα για τα βομβιστικά χτυπήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «France 24» η φωτιά οφείλεται στις συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και πρόσφυγες για τρίτη διαδοχική ημέρα. Η αστυνομία ενίσχυσε τις δυνάμεις της, χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού εναντίον των προσφύγων, οι οποίοι και έβαλαν φωτιά σε ξύλινες παλέτες....

France is on the Verge of … What?

 
Is France Ripe for an Authoritarian Regime?” What is remarkable about that Op Ed piece in the conservative Le Figaro newspaper, is that it was written not in the wake of today’s horrific terrorist attacks in Paris—but the day before.
As I write, it is still unclear how many have been killed in the French capital—the reported total has reached at least 140–but there is no question that the massacre could have a devastating impact on France’s already very shaky democratic institutions.

ΓΑΛΛΙΑ-The Age of Despair: Reaping the Whirlwind of Western Support for Extremist Violence

We, the West, overthrew Saddam by violence. We overthrew Gaddafi by violence. We are trying to overthrow Assad by violence. Harsh regimes all — but far less draconian than our Saudi allies, and other tyrannies around the world. What has been the result of these interventions? A hell on earth, one that grows wider and more virulent year after year.

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτούσε τον ISIS στη Συρία

Γράφει: Ηρακλής Οικονόμου 
Αν υπάρχει ένα πράγμα που ποτέ δεν αμφισβητείται, αυτό είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αν υπάρχει ένα άλλο πράγμα που επίσης δεν αμφισβητείται ποτέ εντός της ΕΕ, αυτό είναι η εξωτερική πολιτική της. Η ΕΕ είναι δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας – το ξέρετε ήδη φαντάζομαι, θα το έχετε ακούσει εδώ κι εκεί, από δεξιούς κι αριστερούς, μνημονιακούς και άλλους. Κι αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει μ’ αυτό, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν – για την πραγματικότητα.

Ξημέρωσε Σκοτάδι στην Πόλη του Φωτός

Όταν το Παρίσι γίνεται Δαμασκός, Βαγδάτη,Τρίπολη …
Ελένη Μαυρούλη 
Σειρήνες ουρλιάζουν. Πυροβολισμοί σχίζουν την νύχτα. Ισχυρές εκρήξεις. Τα πεζοδρόμια βάφονται με αίμα. Ξάφνιασμα, Πανικός, Λυγμός, Θρήνος. Οι δρόμοι κλείνουν. Πέντε γραμμές του μετρό παύουν να λειτουργούν. Αστυνομία, ασθενοφόρα, πυροσβέστες παντού. Η πόλη του φωτός βυθίζεται στο σκοτάδι. Το πιο ματωμένο της σκοτάδι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Νεκροί όλοι οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι

Στέλιος Μπαμιατζής
Στέλιος Μπαμιατζής , CNN Greece

Πηγή: Thierry Chesnot Getty Images/Ideal Images
Οι δράστες όλων των επιθέσεων στο Παρίσι θεωρούνται νεκροί από τις αστυνομικές αρχές. 

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται στα γεωπολιτικά μέτωπα του πλανήτη


Σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο Μπάρακ Ομπάμα στις δηλώσεις του προς δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, στις 13 Νοεμβρίου 2015. Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον κάνουν λόγο για αναθεώρηση της στάσης των ΗΠΑ στη συριακή σύγκρουση με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στη Γαλλία - Πηγή: REUTERS/Kevin Lamarque
Story highlights
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ:Εκτέλεσαν εν ψυχρώ ομήρους - Όλα δείχνουν ISIS

Image
Ανατριχιαστική μαρτυρία νεαρού που κατάφερε να διαφύγει από τους οπλοφόρους του συνεδριακού κέντρου Μπατακλάν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του είδε “τους ενόπλους να πυροβολούν και να σκοτώνουν τουλάχιστον 20 άτομα. Γέμισαν τα καλάσνικοφ δύο ή τρεις φορές. Ξεχώρισα δύο άνδρες αλλά δεν είμαι σε θέση να σας πω αν υπήρχαν και άλλοι ένοπλοι μαζί τους”.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: "Μας σκοτώνουν " λένε οι όμηροι! Κλειστά σύνορα και στρατός στο δρόμο

Image
Μηνύματα από τους ομήρους μέσα από το θέατρο Bataclan προκαλούν ανατριχίλα. Το μήνυμα ενός ομήρου στο twitter συγκλονίζει. Ζητά να γίνει άμεσα επέμβαση γιατί όπως γράφει “μας σκοτώνουν έναν ,έναν”!

Παρίσι: Οι εικόνες του τρόμου

Παρίσι: Οι εικόνες του τρόμου
Ο εφιάλτης που ζει το Παρίσι και μαζί του όλος ο κόσμος δεν υπάρχουν λέξεις να περιγραφεί. Οι εικόνες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στην γαλλική πρωτεύουσα με τους δεκάδες νεκρούς και τον άγνωστο αριθμό τραυματιών από πυροβολισμούς, επιθέσεις αυτοκτονίας και εκρήξεις που έγιναν συντονισμένα είναι συγκλονιστικές.

Το Παρίσι δέχεται επίθεση: 100 νεκροί-Στρατός στους δρόμους-Κλειστά σύνορα

Το Παρίσι δέχεται επίθεση: 100 νεκροί-Στρατός στους δρόμους-Κλειστά σύνορα
Μακελειό απόψε στο Παρίσι με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, όταν εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πολλαπλές αιματηρές επιθέσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.

02:12 Το πρωτοσέλιδο της Liberation το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τίτλο «Μακελείο στο Παρίσι»


ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 18 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΤουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε από πυρά στην Γαλλική πρωτεύουσα, στο Παρίσι, καθώς και από εκρήξεις στα Stade de France.
UPDATE: Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι νεκροί είναι 30 αλλά ανεπίσημες πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 40 πηγές. Ενώ πριν από λίγο[12:25 ώρα Ελλάδος] σε πολυσύχναστο δρόμο, κοντά στο 20ο διαμέρισμα, άγνωστοι άνοιξαν πυρά.
UPDATE [12:33 ώρα Ελλάδος]: Σύμφωνα πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ έχει διαταχθεί απαγόρευση εξόδου για τους κατοίκους του Παρισιού και πως ο στρατός κατεβαίνει στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.