Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Βίντεο ντοκουμέντο: Τους σώζουμε τους πρόσφυγες ή όχι;

Νέο σοκαριστικό βίντεο, το οποίο δημοσίευσε το Τουρκικό πρακτορείο, Dogan, δείχνει άνδρες του Ελληνικού Λιμενικού, να προσπαθούν να τρυπήσουν φουσκωτή λέμβο προσφύγων με ένα κοντάρι.

"Μην έρθεις! Έχει πτώματα παντού εδώ πέρα, μην κουνηθείς!" Ανταπόκριση και σκέψεις απ' το Παρίσι μια εβδομάδα μετά

Γράφει: Βαγγέλης Μπάρτζος - 
Μια βδομάδα μετά την φρικιαστική επίθεση και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Βομβαρδισμοί στη Συρία από γαλλικά αεροσκάφη, κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπό διαρκή παράταση, κύματα ισλαμοφοβίας και ρατσισμού απειλούν να πνίξουν τον δημόσιο λόγο των ΜΜΕ και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εμμανουέλ Βαλς δηλώνει με νόημα πως «ύψιστη ελευθερία από όλες είναι η ασφάλεια». Σε ένα τέτοιο φόντο, μία εβδομάδα μετά ακριβώς, ο Βαγγέλης Μπάρτζος μεταφέρει εικόνες από το Παρίσι και αρθρογραφεί για την επόμενη μέρα…

Μια νύχτα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ… 

Η Γαλλία βομβάρδισε το Νοσοκομείο Παίδων στη Συρία σε απάντηση για τις επιθέσεις..

Κράτος Λεβιάθαν γεννιέται στη Γαλλία: Απαγόρευση διαδηλώσεων, κράτηση χωρίς δίκη, κατ’οίκον έλεγχοι χωρίς ένταλμα

Κράτος Λεβιάθαν γεννιέται στη Γαλλία: Απαγόρευση διαδηλώσεων, κράτηση χωρίς δίκη, κατ’οίκον έλεγχοι χωρίς ένταλμα - Media
Τρεις μήνες «στον γύψο» θα περάσει η Γαλλία, η χώρα - σύμβολο των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στον απόηχο της πολλαπλής αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι στις 13/11.
Το γαλλικό κοινοβούλιο αποφάσισε χθες την παράταση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες, δίνοντας στην αστυνομία τεράστιες εξουσίες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να θέτει άτομα υπό κατοίκον περιορισμό χωρίς δίκη και να «ρίχνει» ιστοσελίδες του διαδικτύου.

«Είμαστε όλοι άνθρωποι»;


Με αφορμή ένα βιντεάκι της «Ελληνοφρένειας» –
Πρώτα απ” όλα κάτι για το ίδιο το βιντεάκι: Αφηρημένος, αστικός και αντιδραστικός ανθρωπισμός δεν είναι μόνο το να λέει κανείς «είμαστε όλοι γάλλοι» ή «είμαστε όλοι άνθρωποι» (όπως ο τίτλος του βίντεο) αλλά και το «είμαστε όλοι Σύροι…Λιβανέζοι» κ.ο. Προφανώς στην θερμή εν εξελίξει σύγκρουση στην Μέση Ανατολή τον πρώτιστο ρόλο παίζει το ΝΑΤΟ και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός αλλά σε αυτόν εμπλέκονται τόσο περιφερειακοί ιμπεριαλισμοί όσο και κομμάτια υποτελή εντός των εμπόλεμων χωρών. 

ΟΗΕ: Ψήφισμα ενάντια στο Ναζισμό - Καταψήφισαν ΗΠΑ, Καναδάς, Ουκρανία - Απείχαν ΕΕ και Ελλάδα!

ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ
Μετάφραση: revol-now.blogspot.com. 
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, 20 Νοέμβρη/TASS/. H τρίτη επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε την Τρίτη ψήφισμα που περιλαμβάνει μέτρα ενάντια στην ηρωοποίηση (glorification) του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που υποβοηθούν την κλιμάκωση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας σχετιζόμενες με αυτόν.

Διχασμένοι οι Γερμανοί για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ΙΚ

ImageΟι Γερμανοί εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με το αν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας τους θα πρέπει να συμμετάσχουν άμεσα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τάσσεται κατά της άμεσης εμπλοκής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, ενώ το 41% είναι υπέρ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΣΤΟ 401 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΜΕΥΣΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ


Άγριο χώσιμο καταγγέλλουν οι φαντάροι από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.
Οι ένοπλοι συνάδελφοι είναι όσες και η υπηρεσίες με αποτέλεσμα ήδη κάποιοι φαντάροι να είναι μέσα 6 συνεχόμενες μέρες χωρίς να υπάρχει προοπτική να βγουν. 
Ενώ η ύπαρξη του ιδιωτικού κψμ κάνει πολύ κοστοβόρα τη διαμονή των φαντάρων μέσα καθώς πέφτουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης.
Η πραγματική δύναμη του λόχου είναι τριπλάσια από του φαντάρους που είναι διαθέσιμοι για υπηρεσίες και αυτό συμβαίνει γιατί η βυσματοκρατία που θα καταργούσε ο ΥΠΕΘΑ Καμμένος καλά κρατεί.

Γαλλία: η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε για τρεις μήνες, επιτρέπει στις αρχές να κλείσουν ιστοσελίδες και δίνονται στην αστυνομία σαρωτικές νέες εξουσίες

Caption:French soldiers patrol on the Champs-Elysees avenue on the reopening day of Paris' Christmas market, on November 19, 2015, as part of the security measures set following the November 13 attacks BERTRAND GUAY/AFP/Getty Images

Police in France have been given huge new powers including the ability to put people under house arrest without trial and to block websites.
France's parliament has extended the country's state of emergency for three months, allowing authorities to get access to huge powers that date back to 1955.

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ ΣΕ ΜΑΔΡΙΤΗ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΠΑΡΙΣΙ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη. Παρά τα ψέματα των δημόσιων τοποθετήσεων του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου περί μη εμπλοκής της χώρας σε ευρωπαϊκό και νατοϊκό πόλεμο με πρωταγωνιστή τη Γαλλία στην Συρία, στην πραγματικότητα  εμπλέκει τον λαό μας σε μια ακόμη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί τις πολεμοκάπηλες πολιτικές που έβαλαν στο στόχαστρο της εκδίκησης όσων δέχτηκαν, δέχονται και θα δεχτούν τις επιθέσεις των πολεμικών μέσων που εφορμούν από την Σούδα και τις υπόλοιπες βάσεις του θανάτου, τη Μαδρίτη, το Λονδίνο και το Παρίσι.

CHINOOK "σήκωσε" στον αέρα ...πυροτεχνουργό! Πως μια χαμηλή πτήση έκανε άνω κάτω άσκηση

Τον “πήρε” αλλά ευτυχώς δεν τον “σήκωσε” τόσο ψηλά ώστε να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή του. Ο λόγος για έναν πυροτεχνουργό που συμμετείχε σε άσκηση της 71ης Ταξιαρχίας.
Σύμφωνα με την καταγγελία στελεχών που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο της άσκησης «ΤΑΛΩΣ-15», σημειώθηκε τραυματισμός στελέχους.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης ελικόπτερο CHINOOK «πέρασε» τόσο χαμηλά από check point ώστε από τα “καθοδικά ρεύματα” ,ξηλώθηκαν τα πάντα. 

"Ναι" σε χερσαίες επιχειρήσεις λέει το 65% των Αμερικανών-Πανηγυρίζουν Πούτιν και Ολάντ!

ImageΠερίπου έξι στους 10 πολίτες των ΗΠΑ απαντώντας σε ένα ερωτηματολόγιο υποστηρίζουν την ιδέα της αποστολής χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της NBC News.
Η έρευνα ,που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, αποκάλυψε ότι το 65% των κατοίκων των ΗΠΑ είναι υπέρ της πρότασης αυτής, ενώ το 31% είναι κατά.
Επιπρόσθετα, περίπου 6 στους 10 ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι η συντριπτική στρατιωτική δύναμη της χώρας είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστών.

ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ:ΕΜΒΟΛΙΑ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ!

Σε κάθε σειρά τα ίδια και τα ίδια…
Αδιαφορία από την μεριά των διοικήσεων και του ΓΕΣ, για να ακολουθήσει καταγγελία από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και διαμαρτυρίες των νεοσυλλέκτων, να ληφθούν κάποια μέτρα ευκαιριακά που δεν λύνουν σε σταθερή βάση κανένα πρόβλημα και μετά φτου και από την αρχή…  
Αυτή είναι και η πραγματικότητα σε ένα από τα χειρότερα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων , στο ΚΕΤΘ Αυλώνα.
Όπου χιλιάδες συνάδελφοι υποχρεώνονται να ζουν μαζί με τα ποντίκια.
Μάλιστα, όπως και στις προηγούμενες σειρές κατάταξης έτσι και στου Νοεμβρίου  τα ποντίκια και τα ποντικοκούραδα είναι παντού στα μαγειρεία της Αυλώνας.
Οι τελευταίες καταγγελίες που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αφορούν
τα όσα αηδιαστικά και επικίνδυνα συμβαίνουν στα μαγειρεία της 2ης Επιλαρχίας.
Μέτρα απαιτούνται να είχαν ληφθεί χθες.

Στο ΚΕΝ Τρίπολης ομαδικό καψόνι γιατί κάποιος αερίστηκε…

...Κι ενώ ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο. 
Ένας υποσμηνίας στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων Τρίπολης αποφασίζει να τιμωρήσει, παρ' όλη την απαγόρευση ατομικού-ομαδικού καψωνιού, επιλεκτικά 17 άτομα από μια ομάδα 70 (δυνητικά ενεργών πολιτών), δημιουργώντας άδικα προστριβές μεταξύ τους επειδή κάποιος από αυτούς αερίστηκε. 
Συγχαρητήρια!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση και Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες



ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11, στις 7:30μμ Νέα Ιωνία πόλη προσφυγιάς/Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες/Εχθρός μας ο πόλεμος

Εδώ και αρκετό καιρό εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής τραγωδία: Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από περιοχές που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις στοιβάζονται σε σαπιοκάραβα δουλεμπόρων σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασωθούν. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως και οι μετανάστες πρόγονοί μας, δεν φεύγουν από επιλογή αλλά από ανάγκη, εξαιτίας είτε της φτώχειας, είτε πολεμικών συγκρούσεων.
Στην Νέα Ιωνία ξέρουμε καλά τι πάει να πει προσφυγιά. Η μετανάστευση και η προσφυγιά δεν είναι φυσικά φαινόμενα, αλλάαποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων που αφήνουν πίσω τους χάος και θάνατο. Και είναι γεμάτη υποκρισία η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, γιατί ενώ από τη μια συμμετέχει στους πολέμους και στην καταστροφή των χωρών τους, από την άλλη βάζει εμπόδια στο να διαφύγουν τα θύματα από το θάνατο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 
Οι πρόσφυγες αδέρφια μας, ο πόλεμος εχθρός μας
Στα πλαίσα του αφιερώματος της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων-Κολωνού-Ακ.Πλάτωνος, θα προβληθεί την Κυριακή 22 Νοέμβρη στις 7:00 μ.μ., στο στέκι της (Αμφιαράου 153) η ταινία :
«Welcome» του Φιλίπ Λιορέ, 
Ηθοποιοί : Βενσάν Λιντόν, Φιράτ Αϊβερδί, Οντρέ Ντανά

Αλλαγές στην ΕΛΑΣ προανήγγειλε ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης

Αλλαγές στην δομή της Ελληνικής Αστυνομίας προανήγγειλε σήμερα από την Λάρισα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση στο Αστυνομικό Μέγαρο που είχε ως θέμα την αναδιάρθρωση του αστυνομικού σώματος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν ολιγάριθμα αστυνομικά τμήματα που κατ’ ουσίαν διεκπεραιώνουν διοικητικές αρμοδιότητες και δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε την ανάγκη συγχωνεύσεων, αλλά και την ενίσχυση της αστυνομίας με περιπολικά και μηχανές.

ΠΩΣ Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ...

Η φωτογραφία είναι από την ΣΕΡΒΙΑ ΤΟ 1999,όπου τα Δημοκρατικά, Ειρηνικά, Γαλλικά Πολεμικά Αεροπλάνα βομβάρδιζαν και σκότωναν τον άμαχο πληθυσμό! 
Όχι μωρέ αυτό δεν ήταν δολοφονία και τρομοκρατία! Ήταν Γαλλικός Πολιτισμός

Οι ΗΠΑ κλείνουν την πόρτα σε 10.000 πρόσφυγες

Την αναστολή του σχεδίου υποδοχής 10.000 Σύρων και Ιρακινών προσφύγων ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.


Μήπως η «εξαίρεση» γίνεται κανόνας;

παρίσιΑποστολή στο Παρίσι Άρης Χατζηστεφάνου
Τα ελικόπτερα που πετούν χαμηλά πάνω από μια πόλη προκαλούν πάντα τρόμο –είτε πραγματοποιούν επίθεση, είτε προσπαθούν να προστατεύσουν τον πληθυσμό από την επόμενη τρομοκρατική ενέργεια.
Και εκείνο το βράδυ της Παρασκευής, που ο ουρανός του Παρισιού γέμισε από ελικόπτερα του στρατού και της αστυνομίας, ο φόβος κυριαρχούσε.

Το ΝΑΤΟ μετατρέπει τη Σούδα σε ορμητήριο κατά του ISIS!- Εμπλέκουν την Κρήτη στις πολεμικές επιχειρήσεις!

γαλλικό αεροπλανοφόρο Ντε Γκωλ 2Οι νατοϊκές δυνάμεις, η Γαλλία και οι ΗΠΑ μετατρέπουν τη νατοϊκή βάση της Σούδας σε ορμητήριο κατά του "Ισλαμικού Κράτους" στη Συρία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι! Με τον τρόπο αυτό προφανώς θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη θέση της Κρήτης και της Ελλάδας. Ήδη, τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο Candianews, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στη Σούδα, ενώ είναι πιθανό να αγκυροβολήσει το αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκωλ", που θα βρεθεί στη Μεσόγειο και αναμένεται να κινηθεί προς την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ...


´´...έτσι ξημέρωσε η Γαλλία σήμερα το πρωί,
ω περίμενε δεν είναι Γαλλία,
είναι παιδιά σύριοι αθώοι που πέθαναν από τον εναντίον βομβαρδισμό της Γαλλίας στη Συρία,
αλλά κανείς δεν νοιάζεται γιατί δεν είναι η Γαλλία....´´
(Απο Christina Drimi)

Αλόνζ ανφά ντε λα πατρί

900 Γάλλοι βουλευτές τραγουδάνε συγκινημένοι τη Μασσαλιώτιδα.
900 Γάλλοι βουλευτές μπαίνουν στα αυτοκίνητα και γυρνάνε σπίτι, όπου θα θα δουν τον εαυτό τους στην τηλεόραση και θ’ αναρωτηθούν αν φορούσαν σωστό χρώμα γραβάτας κι αν έδειχναν αρκετά συγκινημένοι.
Ο Ολάντ ξαπλώνει στο κρεβάτι με τη Σεγκολέν και της λέει: “Τραγούδα μου τη Μασσαλιώτιδα”.
Ο Σαρκοζί ανεβαίνει σε μια καρέκλα για να φτάσει ως το πολύφωτο να κρεμαστεί: “Μον ντιέ! Κέλ καταστρόφ! Γιατί να μη συμβεί επί της προεδρίας μου αυτή η επίθεση;”

Απόστρατοι σε διαδήλωση: "Γιατί κατεβαίνουμε στο δρόμο"! Συγκέντρωση στις 15.00 στην Κλαυθμώνος

Image
Όλα έτοιμα για την συγκέντρωση και πορεία αποστράτων -αλλά και "μεμονωμένων" εν ενεργεία- το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Η πρώτη κινητοποίηση με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Γιατί η κινητοποίηση; Το κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ Γιώργος Ροϊδης,νομίζουμε ότι εκφράζει και καλύπτει όλα τα θέματα που δικαιολογημένα οδηγούν τους απόστρατους στο δρόμο. Δεν έχει να κάνει η κινητοποίηση με την σημερινή κυβέρνηση μόνο. Πάει έξι χρόνια πίσω η ιστορία!
Το κείμενο:

Οι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί στηρίζουν τους Έλληνες πολίτες! Τι γράφουν σε δήλωσή τους

Image
Έγγραφη δήλωση στήριξης των Ελλήνων πολιτών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Οργανώσεων, τον EUROMIL.
Στη δήλωση στήριξης αναφέρει:
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Οργανώσεων (EUROMIL) εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη δραματική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα και τις δεινές επιπτώσεις που προκαλεί στη ζωή των Ελλήνων πολιτών. 
Παρά την - ήδη υψηλή – ανεργία, την αύξηση της φορολογίας, τους περιορισμούς πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και σε άλλες βασικές κοινωνικές παροχές. Περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων σχεδιάζονται ή έχουν αναγγελθεί.

10.000 Πολιτοφύλακες στους δρόμους της Μαδρίτης! Στην Αθήνα έτοιμοι οι απόστρατοι!

Image
To Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, πάνω από 10.000 εργαζόμενοι της ισπανικής Πολιτοφυλακής κατέλαβαν τους δρόμους της Μαδρίτης για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους. 
Ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση που διοργανώθηκε ποτέ από τον «Ενιαίο Σύνδεσμο Πολιτοφυλάκων» (AUGC). 
Η διαδήλωση είχε απαγορευτεί από την κυβέρνηση, αλλά τελικά εγκρίθηκε από αστικό δικαστήριο. 
Οι εκπρόσωποι της Πολιτοφυλακής συνέρρευσαν από όλες τις επαρχίες της χώρας και συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Γενική Διεύθυνση της Πολιτικής Φρουράς.



Καναδάς: Αποσύρει τα μαχητικά του απο τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

Image

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα παραμείνει ένας "ισχυρός" εταίρος στη διεθνή συμμαχία που πολεμάει κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι θα τηρήσει τη δέσμευσή του να αποσύρει τα έξι μαχητικά που πραγματοποιούν πλήγματα εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.
"Ο Καναδάς πρέπει και θα παραμείνει ένας εταίρος ισχυρός εντός της διεθνούς συμμαχίας" εναντίον των τζιχαντιστών και του ΙΚ, δήλωσε ο Τριντό έπειτα από επίσημη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου κορυφής του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Μανίλα.

iTIMES: Η ιστορία ενός μετανάστη μέσα από ένα οδοιπορικό ζωής και θανάτου

Τι κι αν ο Χειμώνας κάνει σιγά σιγά αισθητή την παρουσία του. Αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει όλους εκείνους που επιθυμούν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Να επιχειρήσουν, δηλαδή, το ταξίδι προς την Ευρώπη, ψάχνοντας για μια καλύτερη ζωή, μακριά από τη φτώχεια ή τον πόλεμο, με κίνδυνο να βρεθούν στον «υγρό τάφο» της Μεσογείου.
Ο Μ. είναι ένας από τους πολλούς, που αν και η χώρα του δεν πλήττεται από πολέμους, ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την πατρίδα του, το Μαρόκο. 

Ειδομένη-ένα τραγούδι για τον δρόμο



Παράθυρο στον κόσμο ανοίγουν οι μαθητές του Λυκείου Οιχαλίας


Ο μικρός Eric Dushimimana από τη Ρουάντα απέκτησε μια μεγάλη οικογένεια. Μια οικογένεια εφήβων της περιοχής μας, που διακρίνονται για την κοινωνική ευαισθησία και την αλληλεγγύη.
Μια οικογένεια που την απαρτίζουν μαθητές της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας και είναι πλέον έτοιμη να συνδράμουν με κάθε μέσο και τρόπο για την στήριξη του μικρού Eric Dushimimana και των δικών του ανθρώπων που υποφέρουν.
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας θέλοντας να βοηθήσουν στην προσπάθεια της Actionaid για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου, αποφάσισαν να γίνουν ανάδοχοι ενός αγοριού, από τη Ρουάντα.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-Ο ΟΛΑΝΤ ΧΥΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ

Η Γαλλία βομβάρδισε νοσοκομείο παίδων στη Συρία.
Θα βάλετε την Συριακή σημαία στο προφίλ σας; 
Η όχι, αυτά τα παιδιά αν μεγάλωναν θα γίνονταν τρομοκράτες!
Ο χρήστης ‎غزة اون لاين‎ 
فرنسا تقصف مستشفى للاطفال في سوريا انتقاما على تفجيرات باريس والمنافقين من العرب متضامنين معها....
Οι γαλλικοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο νοσοκομείο παίδων στη Συρία για αντίποινα

Η δική μας φάτνη είναι... στη Μόρια

Συγκλονιστική φωτογραφία. Την βρήκαμε στην ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας της Λέσβου «Εμπρός» και η λεζάντα που την συνοδεύει γράφει: 
«Στο πρώτο πειραματικό "Χοτ Σποτ", στη Μόρια, τα πρώτα Χριστούγεννα αναβιώνουν σε πρόχειρες και κρύες φάτνες…».
Σε μας αυτή η φωτογραφία όχι απλώς «μίλησε», αλλά «κραύγασε» στην καρδιά μας. Και μας είπε τόσα πολλά …

Ken O’Keefe (Αμερικανός πεζοναύτης): Εμείς είμαστε η ISIS! (Βίντεο).

Πηγή: pitsirikos
Εμείς, μπορεί να συγκινούμαστε με τα θύματα στο Παρίσι και με τους πνιγμένους πρόσφυγες, μπορεί να βάζουμε σημαίες της Γαλλίας στα προφίλ μας και να ανάβουμε ρεσό αλλά καλό θα ήταν να μην είμαστε εντελώς χάπατα.
Δεν είναι κανένα μυστικό πως το ISIS -και όλες οι φονταμενταλιστικές ομάδες της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής- είναι δημιούργημα της Δύσης, κυρίως των ΗΠΑ, και των συμμάχων τους στην περιοχή.