Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος και οι «μαχητές του Αλλάχ»

Η Ιστορική μνήμη δεν είναι μουσειακό απόκτημα. Πρέπει να την συγκεκριμενοποιούμε για να μπορέσουμε να την δούμε ως συνειδητοποίηση των πράξεων που συγκροτούν την ιστορία.
Σήμερα η ιδεολογία του νεοαποικισμού σε όλες τις ποικιλόμορφες εκφράσεις της είναι όπλο γερασμένο.
Η ιεραρχική κλίμακα του παγκόσμιου αποικιοκρατικού καπιταλιστικού συστήματος είναι σάπια. Γι αυτό και για να κρατηθεί ο μονοθεϊσμός της αγοράς έχει επινοηθεί ένας καινούργιος αλλά ταυτόχρονα πανάρχαιος εχθρός: Ο Ισλαμισμός. Σιγά-σιγά θα μας πείσουν ότι σήμερα υπάρχει ένας ανελέητος πόλεμος μεταξύ της χριστιανικής και πολιτισμένης Δύσης και του φανατικού και απάνθρωπου Ισλάμ. (Δηλαδή των περιοχών όπου υπάρχουν μεγάλα αποθέματα πετρελαίου ή κοιτάσματα φυσικού αεριού όπως στα Υψίπεδα του Γκολάν στην Συρία).

Mεσαιωνική φιλολογία, μεταφυσική, σκοταδισμός. και στην μέση Ευαγγελάτος

Προσθήκη λεζάντας
Υπάρχει υλική βάση σε εποχές κρίσης να ανθούν η μεσαιωνική φιλολογία, η μεταφυσική και ο σκοταδισμός.
Από κει και πέρα όμως όταν βλέπεις την ιστοσελίδα του Ν. Ευαγγελάτου newsit να καταντάει «Ελεύθερη Ωρα», «Star» και «Esspreso», «σερβίροντας» μας, τις «προφητείες» του «Αγίου Παϊσίου», μπορείς να πεις ότι η καθεστηκυία δημοσιογραφία έχει πιάσει πάτο. Το τερμάτισε.

Σικάγο: Το βίντεο της εν ψυχρώ δολοφονίας με 16 πυροβολισμούς 17χρονου στις ΗΠΑ- Παραπέμφθηκε ο αστυνομικός

killed by copsΈνα από τα πολλά ονόματα στη λίστα των αφροαμερικανών που έπεσαν νεκροί από αστυνομικής σφαίρες στις ΗΠΑ είναι αυτό του 17χρονου Λακουάν ΜακΝτόναλτ. Ο Ο έφηβος σκοτώθηκε στο Σικάγο τον περυσινό Οκτώβριο με 16 πυροβολισμούς από αστυνομικό και οι τοπικές Αρχές έδωσαν, με δικαστική εντολή, το απόγευμα της Τρίτης το βίντεο στη δημοσιότητα, με επακόλουθο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Σε βάρος του αστυνομικού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Από την πλευρά της, η εισαγγελία υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της στην υπόθεση, λέγοντας πως χρειάστηκαν 13 μήνες για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού, του Τζέισον βαν Ντάικ, λέγοντας πως θάνατοι από αστυνομικά πυρά «εγείρουν περίπλοκα νομικά ζητήματα».

How Greek shipowners talk up their role, and why that costs Athens millions

Greek shipowners say they are too big to tax. But if Athens measured shipping the way others do, the industry would be much smaller.
PIRAEUS, Greece - On the day he took office as Greece’s shipping minister in June 2012, Kostis Moussouroulis received a visit from a 90-year-old shipowner. He still remembers the older man’s words: “Don’t forget, the best minister of shipping and maritime affairs is the minister who is doing nothing for the shipping industry. He is the one who is leaving us alone.”

ATTZAZ ULHAQ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΟΣΑ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ»

Συνέντευξη στην Κατερίνα Δήμα.
Ο Attzaz είναι 26 χρονών. Ξεκίνησε από μία επαρχία κοντά στο Ισλαμαμπάτ του Πακιστάν το 2009 κι από τότε ζει στην Ελλάδα. Αίτηση ασύλου έχει κάνει από το 2011 και περιμένει. Πετυχαίνουμε ο ένας τον άλλο συχνά σε διάφορες δράσεις, αφού όπως λέει ο ίδιος, σε άπταιστα ελληνικά «όλα τα θέματα έχουν στη βάση τους κοινωνικό χαρακτήρα, ακόμα και το μεταναστευτικό, γι’ αυτό είμαι πάντα μέσα στους κοινωνικούς αγώνες».
Ο Attzaz στην Ειδομένη
Έτσι βρέθηκε και στην Ειδομένη. Ταξίδεψε ως εκεί και πίσω μόνος του, με δικά του έξοδα, χωρίς να είναι κομμάτι κάποιας ΜΚΟ ή έμμισθης αποστολής, απλά για να βοηθήσει ένα φίλο του, αλλά και όποιον άλλον μπορούσε για τις λίγες μέρες που έμεινε εκεί.

"Ποιους εξυπηρετεί ο πόλεμός τους;" Γάλλοι ακαδημαϊκοί και άνθρωποι των τεχνών απαντούν


APTOPIX France Paris AttacksΔημοσιεύουμε σΤο Περιοδικό, σε μετάφραση του Πάνου Αγγελόπουλου, ένα κείμενο υπογραφών που δημοσιεύεται σήμερα 25 Νοέμβρη στη Liberation. Οι υπογράφοντες/ουσες είναι γνωστοί πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι, ενεργοί/ες στην αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα, και τοποθετούνται ενάντια στο ενδεχόμενο νέων πολεμικών συρράξεων με αφορμή τις επιθέσεις του ISIS. Όπως καταλήγουν χαρακτηριστικά, αρνούνται ο πόλεμος αυτός να γίνει στο όνομά τους. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. 
Ποιους εξυπηρετεί ο πόλεμός τους ; 

Ουκρανία: Απαγορεύει όλες τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο της

Image Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ ανακοίνωσε σήμερα ότι πλέον θα απαγορεύεται στα ρωσικά αεροπλάνα να πετούν πάνω από την Ουκρανία, μια νέα εξέλιξη στην κρίση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

«Η ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει σε όλες τις πτήσεις των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών να χρησιμοποιούν τον ουκρανικό εναέριο χώρο. Η Ρωσία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τον ουκρανικό εναέριο χώρο για προκλήσεις», ανακοίνωσε ο Γιατσενιούκ στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου.

Κέρδη 50 δις ευρώ στην ευρωπαϊκή πολεμική βοιμηχανία με πρόσχημα τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτος

Image

Ένα απρόσμενο όφελος ύψους 50 δισεκ. δολαρίων αναμένει να καρπωθεί η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι οδηγούν τις κυβερνήσεις στο να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες –στον τομέα της κυβερνοασφάλειας αλλά και για εξοπλισμούς όπως μαχητικά αεροσκάφη, τεθωρακισμένα οχήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη– στην προσπάθεια να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αιχμαλώτισαν 15 στρατιώτες

Image

Δεκαπέντε στρατιώτες, ανάμεσά τους δύο ξένοι, η εθνικότητα των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί, αιχμαλωτίστηκαν από τους Ταλιμπάν χθες, Τρίτη, μετά την κατεπείγουσα προσγείωση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις αρχές στην περιοχή.
Το ελικόπτερο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση «λόγω τεχνικού προβλήματος» που αντιμετώπισε, εξήγησε ο Σάγεντ Άκα Ανταράμπι, επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας της Φαριάμπ. «Τρεις επιβαίνοντες σκοτώθηκαν» στην αναγκαστική προσγείωση, διευκρίνισε. Οι μαχητές των Ταλιμπάν, που ελέγχουν εν μέρει την περιοχή Παστούν Κοτ, όπου έγινε το δυστύχημα, έσπευσαν στο σημείο και αιχμαλώτισαν «15 επιβάτες, ανάμεσά τους και δύο ξένους», είπε αξιωματικός της αστυνομίας στην περιοχή ζητώντας να μην κατονομαστεί. Δεν προσδιόρισε ποια είναι η εθνικότητα των στρατιωτικών αυτών.

ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ;

ImageΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΒΑΦΟΝΤΑΙ
ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Νομίζουμε ότι πρέπει να κρατήσουμε τρεις παραμέτρους από το σύνολο της εντεινόμενης κρίσης που θα μας διευκολύνουν να διαβάσουμε τις εξελίξεις και να πάρουμε την αναγκαία μαχητική θέση.

ISIS ΑΕ: Η πετρελαιοβιομηχανία των τζιχαντιστών - Τα τεράστια κοιτάσματα, η εξόρυξη και τα δίκτυα διανομής

ISIS ΑΕ: Η πετρελαιοβιομηχανία των τζιχαντιστών - Τα τεράστια κοιτάσματα, η εξόρυξη και τα δίκτυα διανομής - MediaΤο πετρέλαιο είναι μαύρο. Και η πετρελαιοβιομηχανία βρώμικη. Όμως κανένα πετρέλαιο δεν είναι πιο μαύρο και καμιά πετρελαιοβιομηχανία πιο βρώμικη από αυτή του Ισλαμικού Κράτους. Έχοντας καταλάβει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου οι τζιχαντιστές του ISIS έχουν βρει ένα πραγματικό χρυσορυχείο για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη και εξάπλωσή τους στη Μέση Ανατολή αλλά και τη δημιουργία πυρήνων στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη.

Βόμβες από Wikileaks: Η εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία. Ποιοι στηρίζουν το ISIS

Διέρρευσε απόρρητο έγγραφο των ΗΠΑ. Ποια κράτη εμπλέκονται στο σχέδιο αποσταθεροποίησης στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Πώς ενδυναμώνεται το ISIS σύμφωνα με έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Vid)
Χρήστος Δεμέτης
Ο ιστότοπος Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το οποίο Σαουδάραβες κροίσοι χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές.
Το έγγραφο, με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου του 2009, είχε σταλεί από την τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για ενημέρωση σχετικά με τις σημαντικές χρηματοδοτήσεις τρομοκρατικών οργανώσεων από Σαουδάραβες.

Τα «κοράκια» μυρίστηκαν πόλεμο: Εκτοξεύτηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ Πηγή: Τα «κοράκια» μυρίστηκαν πόλεμο: Εκτοξεύτηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ

Ένα ξέφρενο ράλι στις τιμές του πετρελαίου πυροδότησε η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, καθώς στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής παράγεται το ένα τρίτο των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου
Η τιμή του μαζούτ αυξήθηκε κατά 4% τις ώρες αμέσως μετά τις πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό, ενώ άνοδο κατέγραψαν και οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης.

Israeli Colonel Caught with IS Pants Down

345345435


This was definitely not supposed to happen. It seems that an Israeli military man with the rank of colonel was “caught with IS pants down.” By that I mean he was captured amid a gaggle of so-called IS–or Islamic State or ISIS or DAESH depending on your preference–terrorists, by soldiers of the Iraqi army. Under interrogation by the Iraqi intelligence he apparently said a lot regarding the role of Netanyahu’s IDF in supporting IS.

Αξιωματούχος ΗΠΑ: Το ρωσικό μαχητικό χτυπήθηκε σε συριακό χώρο Άδειασμα

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τα τουρκικά F16 έγινε στον εναέριο χώρο της Συρίας και όχι της Τουρκίας, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα. Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος η κατάρριψη έγινε μετά από «σύντομη παραβίαση» του εναέριο χώρου της Τουρκίας.
Σύμφωνα με το Reuters, η εκτίμηση των ΗΠΑ για παραβίαση του ρωσικού μαχητικού εντός του συριακού εναέριου χώρου βασίζεται σε ανίχνευση της θερμικής υπογραφής του μαχητικού.

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ SU-24: ΒΙΝΤΕΟ του ρωσικού υπουργείου Άμυνας διαψεύδει την Τουρκία!

ImageΕνώ οι αρχές στην Άγκυρα επιμένουν ότι έριξαν το ρωσικό αεροσκάφος επειδή αυτό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο το οποίο αποδεικνύει ότι το αεροπλάνο δεν έφυγε ποτέ απο το εναέριο χώρο της Συρίας.
Σύμφωνα με επιστολή που διέρρευσε προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απο τον Τούρκο πρεσβευτή, η Τουρκία δικαιολόγησε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους με τον ισχυρισμό ότι αυτό είχε εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο για 17 δευτερόλεπτα.

"Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά..."

Με πολύ παλμό και κόσμο πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση για την υπεράσπιση του αγώνα της ΒΙΟΜΕ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων που παλεύουν να κρατήσουν το εργοστάσιο ανοιχτό και στα δικά τους χέρια, κόντρα σε όσους το θέλουν βίδες και τους εργάτες στην ανεργία. Μαζί μας σήμερα ήταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, της ΕΛΒΟ, της Coca-Cola, του Αγγελιοφόρου αλλά και με φοιτητικό μπλοκ, οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ψυχολογίας, Νομικής, Ιατρικής και Χημείας του ΑΠΘ.

Κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους: Καλοστημένη προβοκάτσια της Τουρκίας

Sukhoi_SU-24___540900_i0-1
Του Σεϊτ Αλντογάν
Με την δικαιολογία της παραβίασης του εναέριου χώρου της χώρας, Τούρκικες ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρώσικο μαχητικό, (χρησιμοποιώντας πύραυλο αέρος-αέρος από τουρκικό F-16), ενέργεια που εξόργισε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν κάτι που εκδηλώθηκε από την δήλωση του τελευταίου ότι «μαχαιρωθήκαμε πισώπλατα απ’ τους συνεργάτες των τρομοκρατών».

Δελτίο τύπου Από τη συνάντηση για τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Δελτίο τύπου Από τη συνάντηση για τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων.Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοέμβρη στο ΕΚΑ η πρώτη συνάντηση Σωματείων και συλλογικοτήτων αγώνα για τον συντονισμό τους απέναντι στην νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης με την ψήφιση του 3ου μνημονίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν 15 σωματεία και σύλλογοι από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και το συντονιστικό αγώνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ “Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Καταγγελία για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών – εργατών και συνδικαλιστών

To Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα» και την κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τη στηρίζει, για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών – εργατών και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στο εργοστάσιο Χάρμα, στη Θεσσαλονίκη.

Με οργανωμένη και μαζική επέμβαση μονάδων καταστολής, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία καθώς επίσης και εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους.

Ποια είναι τα πρώτα ρωσικά αντίποινα στην Τουρκία που συνεχίζει να προκαλεί

Image
Με οικονομικά αντίποινα θα απαντήσει η Μόσχα στην Άγκυρα σε πρώτη φάση και μετά από τη σαφή κάλυψη που παρείχαν στην Τουρκία NATO και ΗΠΑ για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24.
Το 54,7% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Τουρκίας προέρχεται από τη Ρωσία, στοιχείο αρκετά εντυπωσιακό με δεδομένη την ένταση μεταξύ Μόσχας και 'Αγκυρας. Κι αυτό παρά τις δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων ότι η ένταση δεν θα επηρεάσει τις εξαγωγές αερίου προς την Τουρκία.

Έληξε η ομηρία στη πόλη Ρουμπέ της Γαλλίας – Απελευθερώθηκαν οι όμηροι

Έληξε η ομηρία στη πόλη Ρουμπέ της Γαλλίας – Απελευθερώθηκαν οι όμηροιΈληξε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα η κατάσταση ομηρίας στο Ρουμπέ της Γαλλίας, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, όπου δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε σπίτι με κίνητρο τη ληστεία, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία.
Οι τρεις όμηροι που κρατούνταν απελευθερώθηκαν ενώ ένας από τους απαγωγείς σκοτώθηκε, δήλωσαν οι τοπικές αρχές και η αστυνομία.
Οι αρχές συνέλαβαν και άλλους υπόπτους και όπως ανέφεραν νωρίτερα αστυνομικές πηγές, οι ένοπλοι άνδρες δεν φαίνεται να συνδέονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σκουριές: Ήταν κάποτε το ρέμα Καρατζά (φωτογραφίες)

Η «ανάπτυξη» έφτασε στη Χαλκιδική… Δείτε πώς έχει καταντήσει ο Λάκκος Καρατζά από τις εργασίες της Εldorado Gold στις Σκουριές.

H εταιρεία δουλεύει πυρετωδώς, μέρα-νύχτα, για να κατασκευάσει ένα φράγμα ύψους 150 μέτρων στην κοίτη του ρέματος και να το μπαζώσει με τα απόβλητα του μεταλλείου. Ένα φράγμα σαν αυτό που έσπασε πριν από δυο εβδομάδες στη Βραζιλία, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή και απώλεια ανθρώπινων ζωών. Νομίζουμε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο σε άλλες χώρες, αλλά μια τέτοια μελλοντική καταστροφή ετοιμάζεται εδώ, δίπλα μας. Στη Β. Χαλκιδική.

Θα ξαναπάνε στην επίμαχη περιοχή ρωσικά μαχητικά…

Η Ρωσία πρόκειται να αναπτύξει ένα επιπλέον πλοίο της στις συριακές ακτές για να ενισχύσει την παρουσία της εκεί μετά το σημερινό περιστατικό, ανακοίνωσε το ρωσικό γενικό επιτελείο. Επίσης, αποφασίστηκε πως από τούδε και στο εξής ρωσικά μαχητικά θα συνοδεύουν σε κάθε τους έξοδο τα ρωσικά αεροσκάφη κρούσης κατά την εκτέλεση των αποστολών τους στην Συρία. Όπως δήλωσε ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουνσκόι, το ρωσικό γενικό επιτελείο σχεδιάζει τα επόμενα μέτρα που θα λάβει για να εξασφαλίσει καταρχήν την ασφάλεια της βάσης των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία. Στο πλαίσιο αυτό σπεύδει στην περιοχή το καταδρομικό Moskva το οποίο είναι εξοπλισμένο με ισχυρά αντιαεροπορικά συστήματα.

White Student Unions and the New Face of White Nationalism

12241691_10154404572177796_1479908944886191254_nIn the last several days an orchestrated launch of “White Student Unions” has resulted in such groups popping up on Facebook, alleging to represent “safe spaces” for white students at different universities across the country.

Σε διπλωματική κινητικότητα η Αθήνα

Νίκος ΚοτζιάςΣειρά τηλεφωνικών επαφών με τους ομολόγους του της Ρωσίας, Τουρκίας και Γερμανίας, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά την ένταση που προέκυψε από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, σε μια προσπάθεια να εκτιμηθεί η κατάσταση.
Με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησαν το επεισόδιο με την κατάρριψη του αεροσκάφους αλλά και την κατάσταση στη Συρία.

ΑΓΓΛΙΑ: 18ΧΡΟΝΗ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ISIS

Η Silhan Özçelik, 18 ετών, έγινε η πρώτη Αγγλίδα πολίτης που καταδικάστηκε με την κατηγορία της «προσπάθειας ένταξης στη μάχη κατά των τζιχαντιστών του ISIS στην Συρία».
Το έσκασε από το σπίτι της στο Βόρειο Λονδίνο και πήρε το τρένο για τις Βρυξέλλες, αφήνοντας πίσω της δυο γράμματα και ένα βίντεο 25 λεπτών, στα οποία εξηγεί στην οικογένειά της ότι θέλει να γίνει αντάρτισσα και να ενταχθεί στην μονάδα γυναικών του PKK.

Απόλυτη στήριξη στην Τουρκία-ΝΑΤΟ


Πολεμικό Συμβούλιο για την κρίση με την Τουρκία συγκαλεί ο Πούτιν

Κλιμάκωση της έντασης
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει συγκαλέσει το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας για να επιλέξει το τρόπο αντίδρασης απέναντι στην κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία, τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνει ανοιχτά το μέρος των Τούρκων με τη δήλωση ότι έχουν δικαίωμα να προστατεύσουν τα σύνορά τους.
 «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να διαβεβαιώσουμε ότι Ρωσία και Τουρκία συνομιλούν ώστε να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Πιστεύω ότι αυτό οδηγεί σε ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τις ρωσικές επιχειρήσεις γιατί είναι κοντά στα τουρκικά σύνορα και έχουν στόχο και την αντιπολίτευση της Συρίας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.   ΠΗΓΗ:KRANOSGR