Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ- Μια ακόμη "κοινωνική προσφορά" του Στρατού: Μιλιταριστικό τσίρκο ενός Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού!

ImageΜιλιταριστικό γιορτινό περφόρμανς στην Αλεξανδρούπολη, στρατιωτικά λύκεια-στρατός σε ρόλο κάλυψης παροχών που φεύγουν από τους δημόσιους μηχανισμούς και γιατί όχι και κάλυψη των πολιτιστικών αναγκών από ένστολους. 
Με σήμα 2 κοτόπουλα που παλεύουν η ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ και το τσίρκο που παρουσιάζει κρύβει πολλά περισσότερα και αφορά το ρόλο του στρατού στο διαμορφούμενο περιβάλλον. 
Δεν είναι τυχαίο ότι διοικητής της Μεραρχίας που ανήκει το κοκορόμαχο τάγμα είναι ο Φαραντάτος. 

ΗΧΗΤΙΚΟ: ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ERTOPEN- ΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΙΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ

Η συγκλονιστική εκπομπή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τη δολοφονία φαντάρου από ηλεκτροπληξία σε Στρατόπεδο του Α΄Σώματος Στρατού περιλαμβάνει τη μαρτυρία του πατέρα του άτυχου συναδέλφου.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955467 

Μόνο οργή! Κορίτσια που γίνονται "σκλάβες του σεξ" και άλλες ντροπιαστικές ιστορίες από τους καταυλισμούς προσφύγων στο Λίβανο

Μόνο οργή! Κορίτσια που γίνονται `σκλάβες του σεξ` και άλλες ντροπιαστικές ιστορίες από τους καταυλισμούς προσφύγων στο ΛίβανοΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΡΘΩΝΕΙ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ
- Γυναίκες και κορίτσια, κάποια σε ηλικία μόλις 12 ετών, αναγκάζονται να γίνονται σκλάβες του σεξ για να επιβιώσουν οι ίδιες και οι οικογένειές τους 
- Άλλες αναγκάζονται σε "γάμους επιβίωσης", με τους γαμπρούς να πληρώνουν την οικογένεια για να παντρευτούν την ανήλικη κόρη! 
- Πρόκειται για νόμιμους γάμους που μπορούν να τελειώσουν με διαζύγιο μετά από 72 ώρες! 
- Παιδιά έως έξι ετών στέλνονται να δουλέψουν στα χωράφια ή σε εργοστάσια 
- Αποκαλυπτικό οδοιπορικό της Daily Mail στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου

Κούρδος Αξιωματούχος: «Το έχουμε τελειώσει το Ισλαμικό Κράτος – Το βάζουν στα πόδια!»

Κούρδος Αξιωματούχος: «Το έχουμε τελειώσει το Ισλαμικό Κράτος – Το βάζουν στα πόδια!»
«Τους έχουμε τελειώσει! Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να μας αντισταθεί. Η κατάληψη του Φράγματος Τισχρίν το μεσημέρι του Σαββάτου το απέδειξε», δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος από τη Συρία στο TRIBUNE, μετά την απελευθέρωση του Φράγματος Τισχρίν στον ποταμό Ευφράτη από το Ισλαμικό Κράτος.
Οι Κούρδοι κατάφεραν μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, σε επίθεση που εξαπέλυσαν την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, να απελευθερώσουν 88 χωριά και 20 οικισμούς από το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία και να ολοκληρώσουν την εκστρατεία τους καταλαμβάνοντας το Φράγμα Τισχρίν στον ποταμό Ευφράτη.

Μάχη «σφαγείο» στο Χαλέπι – Επίθεση της Αλ Κάιντα στον στρατό της Συρίας

Μάχη «σφαγείο» στο Χαλέπι – Επίθεση της Αλ Κάιντα στον στρατό της Συρίας
Τουλάχιστον 71 κυβερνητικοί στρατιώτες και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, του Μετώπου Αλ Νούσρα όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα στη Συρία, σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε άγρια μάχη στην επαρχία του Χαλεπιού που ξέσπασε μετά από επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστών με παγιδευμένο αυτοκίνητο.
Η επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξαν οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα είχε στόχο μια στρατιωτική επιθεώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή Μπασκόι, στην επαρχία Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

Πώς το Ισραήλ έφερε τη Γάζα στο χείλος της ανθρωπιστικής καταστροφής

Oxford professor of international relations Avi Shlaim served in the Israeli army and has never questioned the state's legitimacy. But its merciless assault on Gaza has led him to devastating conclusions A wounded Palestinian policeman gestures while lying on the ground outside Hamas police headquarters following an Israeli air strike in Gaza City. Photograph: Mohammed Abed/AFP/Getty Images

Τhe only way to make sense of Israel's senseless war in Gaza is through understanding the historical context. Establishing the state of Israel in May 1948 involved a monumental injustice to the Palestinians. British officials bitterly resented American partisanship on behalf of the infant state. On 2 June 1948, Sir John Troutbeck wrote to the foreign secretary, Ernest Bevin, that the Americans were responsible for the creation of a gangster state headed by "an utterly unscrupulous set of leaders". I used to think that this judgment was too harsh but Israel's vicious assault on the people of Gaza, and the Bush administration's complicity in this assault, have reopened the question.

Όταν τα όπλα μετατρέπονται σε τέχνη!

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Όταν τα όπλα μετατρέπονται σε τέχνη!

Φτιαγμένο από Παλαιστίνιους με χειροβομβίδες που ρίχνουν οι Ισραηλινοί στα Κατεχόμενα...

Πλατεία Φάτνης στην Βηθλεέμ!

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Απόσπασμα από το άρθρο του Δήμου Βερύκιου για τους σχεδιασμούς Καμμένου περί Στράτευσης των Γυναικών:
«Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το "βάπτισμα του πυρός" από τις Ένοπλες Δυνάμεις ως απλοί κληρωτοί, όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές και όχι γραφειοκράτες», υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας.
Μα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν γνωρίζει ότι οι Αστυνομικοί δεν υπηρετούν Στρατιωτική θητεία;
Ο μεγαλοδημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, ο επονομαζόμενος και Στρατηγός του στρατιωτικού ρεπορτάζ δεν γνωρίζει τι προβλέπεται;
Αν δε γνωρίζει ούτε και αυτός, τότε το σόι στρατηγός είναι;
Αν γνωρίζει τι ισχύει γιατί δε διορθώνει τον ΥΕΘ Π.Καμμένο;
Τους πληροφορούμε λοιπόν:

Η απέλαση του Αη Βασίλη! Καταπληκτική αφίσα για τους μετανάστες


Η αφίσα επιτυχημένη για την καμπάνια που καλεί σε αλληλεγγύη προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. 

“Δεν έχει Χριστούγεννα φέτος”, ο τίτλος της και με εικόνες εξηγεί το γιατί. 


Ο Αη Βασίλης μπήκε στην Ευρώπη χωρίς βίζα…

Εντοπίστηκε από δυνάμεις της Frontex…

Συνελήφθη…

Κρατήθηκε σε hotspot και τελικά…απελάθηκε!

Γι΄ αυτό “όχι Χριστούγεννα φέτος” για την Ευρώπη! 

Τώρα και οι Γυναίκες στον Στρατό: δωρεάν εργαζόμενες και Αναλώσιμες…

Με την απειλή της Ανεργίας Επιστρατεύουν τις Γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων! ΟΧΙ ΟΛΕΣ!!! Για Ταξικούς λόγους δεν κάνουν τη θητεία  των Γυναικών Υποχρεωτική: Απαλλάσσουν τις Ευκατάστατες!
Θα το πούμε ξεκάθαρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος εκμεταλλεύονται την κοινωνική καταστροφή που προκαλούν με τις μνημονιακές πολιτικές τους, ώστε να στρατολογήσουν τις πιο φτωχές γυναίκες. Πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό ταξικό μέτρο που στοχεύει στην συνολική στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας μας με ορίζοντα μια Ελλάδα-Ισραήλ των Βαλκανίων, με έμφαση στην εργασιακή εκμετάλλευση! Είναι χαρακτηριστικό ότι η προνομιακή προβολή από το συγκρότημα του Μπόμπολα 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

O ΥΕΘΑ KΑΜΜΕΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ  ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και αρχηγός του ακροδεξιού-εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ, ενός κόμματος που και με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις  παρουσιάζει χαρακτηριστικά πολιτικής εξαφάνισης ξαναχτυπά. Υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες, καθώς και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων, σχεδιάζει να προωθήσει στην κυβέρνηση ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής». Επίσης, «Μέσω στρατιωτικών Λυκείων, δημιουργώντας Αεροπορικό-Ναυτικό και Στρατιωτικό Λύκειο. 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΚΥΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ!

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ (Πρώτο Μέρος)
 Φωτογραφία από δημοσίευμα για την Ψυχεδελική Νεολαία. σε περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας, εποχής της δικτατορίας (Μάρτιος 1970). Το άρθρο, τονίζει την "τάση φυγής" που χαρακτηρίζει και "μάστιγα". Αναφέρει τα κοινόβια, και υπογραμμίζει τον κίνδυνο, να χαθούν τα παιδιά από το σπίτι. Αγνοώντας την ουσία, απαξιώνει εντελώς το φαινόμενο, προκαλώντας έτσι, την ψευδαίσθηση της "χίπικης απειλής", στους φιλήσυχους νοικοκυραίους.
Η χούντα, από νωρίς είχε αντιληφθεί, ότι η ψυχεδελική διάθεση, ήταν ένα σοβαρότατο εμπόδιο, στο να μπορέσει να περάσει, τα φασιστικά ιδεώδη. Η κουλτούρα που μετέφεραν τα συγκροτήματα της Βρετανικής Εισβολής, και του Καλοκαιριού της Αγάπης, βρισκόταν στην ακριβώς αντίθετη πλευρά, από όσα «δίδασκαν» οι συνταγματάρχες. 

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕΡΟΣ 4ο-5ο

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ (Τέταρτο Μέρος)
http://freedomgreece.blogspot.gr/2013/10/blog-post_31.html

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ (Δεύτερο Μέρος)

Ο Μικ Τζάγκερ, φορώντας ένα είδος ελληνικής φουστανέλας, με ψυχεδελικό τρόπο. 
Η φουστανέλλα, όμως, όπως την όριζαν οι χουντικοί, ποτέ δεν θα φοριόταν από τον Μικ Τζάγκερ
Γέρικα χέρια, ξεριζώνουν λουλούδια. Με αυτή την εικόνα, θα μπορούσαμε να περιγράψουμε, το χτύπημα των χουντικών, στον ψυχεδελικό κόσμο. 
Χούντα και Ψυχεδέλεια: 
Δύο κόσμοι, εντελώς διαφορετικοί, όπου οι αξίες και τα ιερά του ενός, είναι αμαρτήματα, για τον άλλο.
Το στρατιωτικό καθεστώς, ποτέ δεν κατόρθωσε να θέσει «υπό την προστασία του», ή υπό έλεγχο, την ψυχεδελική νεολαία, όπως κατά καιρούς ισχυρίζονται διάφοροι Δελαπατρίδηδες της ψευδεπίγραφης δημοσιογραφίας. 
Η ροκ νεολαία, μπορεί να χτυπήθηκε, αλλά δεν χειραγωγήθηκε. Έζησε, κάτω από τον λαμπερό ουρανό, της ελεύθερης ουτοπίας.... 

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ (τρίτο Μέρος)


Jane Birkin. Από τις σημαντικότερες ψυχεδελικές του Swinging London, και από τις ωραιότερες μινιφορούσες.
Από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε η χούντα, για την «αναμόρφωση» και την «ευπρέπεια» της νεολαίας, ήταν και η απαγόρευση της μίνι φούστας, . Η απαγόρευση, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και οι συνταγματάρχες αφού έγιναν περίγελος στο εξωτερικό, αναγκάστηκαν σε μεγαλόπρεπη κωλοτούμπα, ενεργοποιώντας βλακώδη προπαγανδιστική εκστρατεία, που τους εμφάνιζε σαν ...υποστηρικτές της μόδας του μίνι. Επιχειρήματα, από την τότε χουντική προπαγάνδα, χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα, γνωστοί Δελαπατρίδηδες, για να «αποδείξουν», ότι οι συνταγματάρχες, ευλογούσαν την ψυχεδελική νεολαία.

Εκπαίδευση στα όπλα από τη Χρυσή Αυγή

«Το Βήμα» αποκαλύπτει το πρόγραμμα κατασκήνωσης της οργάνωσης με δραστηριότητες που ταιριάζουν σε λοκατζήδες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2014 
Στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής. Η φωτογραφία περιέχεται στη δικογραφία και βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε υπολογιστή στελέχους της Χρυσής Αυγής
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονταν στα όπλα και στη σκοποβολή, σύμφωνα με επίσημα εσωτερικά ντοκουμέντα της ίδιας της οργάνωσης που παρουσιάζει «Το Βήμα». Τα έγγραφα αφορούν μάλιστα χρήση όπλων από τον δραστήριο «πυρήνα» της Νίκαιας που φέρεται να συσχετίζεται με τη δολοφονία του 35χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ (1918-1967)


Στο κείμενο αυτό, θα κάνουμε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, η σημαντικότερη ακροδεξιά οργάνωση ήταν η «Εθνική Ένωσις Ελλάς» (ΕΕΕ). Τα μέλη της ονομάζονταν χαλυβδόκρανοι και διακρίνονταν για το άσβεστο μίσος που έτρεφαν για τους Εβραίους. Η ρατσιστική αυτή οργάνωση ιδρύθηκε το 1927 στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιούνιο του 1931 τα μέλη της ΕΕΕ έκαψαν την εβραϊκή φτωχογειτονιά Κάμπελ της Θεσσαλονίκης. Στη φτωχογειτονιά του Κάμπελ ζούσαν περίπου 220 εβραϊκές οικογένειες, οι περισσότερες σε παράγκες. Ένας μεγάλος αριθμός οπλισμένων ακροδεξιών υπό την καθοδήγηση της ΕΕΕ περικύκλωσε τη γειτονιά και προχώρησε σε καταστροφές κτιρίων, βιαιοπραγίες κατά των Εβραίων και δολοφονίες.

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΙ-Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΟΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

Στο πρηγούμενο ποστ, ΟΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ 1961 ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ,
αναφέρεται για πρώτη φορά μια περίεργη ένστολη οργάνωση νέων που παρουσιάστηκε στους πλημμυροπαθείς και είχε συμμετοχή "στην τήρηση της τάξεως και την τόνωση του πατριωτικού ηθικού τους" σύμφωνα με την ειδησεογραφία της 8-11-1961.

Η προηγούμενη σχετική αναφορά για αυτή την οργάνωση ήταν πριν ένα μήνα περίπου (14-10-61) που συμμετείχαν αντί για την τήρηση της τάξης στην επίθεση "εθνικοφρόνων" που είχε γίνει στα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του ΠΑΜΕ στο Αιγάλεω όταν άκουσαν από τα μεγάφωνα τα κομμουνιστικά συνθήματα "Κάτω οι βάσεις του θανάτου", "Άμνηστεία" κτλ!!

Άκρως τρελό κι απόρρητο στα Γενικά Επιτελεία! Η γελοιότητα της διαβάθμισης όλων των εγγράφων


Image
Μέρες γιορτινές που είναι να ευθυμήσουμε . Και δεν υπάρχει καλύτερο θέμα για να γελάσουμε με το τι θεωρούν στα Γενικά Επιτελεία . Η πιο πρόσφατη αφορμή είναι διαταγή Αρχηγού Γενικού Επιτελείου που εκδόθηκε πριν μερικά 24ωρα.Αφορούσε στην διευκόλυνση των στελεχών που έχουν παιδιά και έδινε τη δυνατότητα να προσέρχονται λίγο αργότερα στις υπηρεσίες τους. Ε, αυτό το έγγραφο έχει διαβάθμιση … “Εμπιστευτικό”! Καλά που δεν το χαρακτήρισαν και απόρρητο!

Ρωσία-Ινδία: S-400 όχι και φ/γ Krivak, μόνο ε/π Ka-226…

Έξι νέες πυρηνικές μονάδες στην Ινδία σχεδιάζει η ΡωσίαΔεν ήταν και αυτό που αναμενόταν από πολλές πλευρές τελικά το ταξίδι του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, στη Ρωσία, τουλάχιστον στο σκέλος που αφορά στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα, μια εξέλιξη που θα τροφοδοτήσει περεταίρω τις εκτιμήσεις, ότι η Ινδία έχει εισέλθει ανεπιστρεπτί στην οδό της διαφοροποίησης των εξοπλιστικών της προτεραιοτήτων και αποφάσισε να «ψωνίζει» περισσότερο από τη Δύση.

Η εξέλιξη του ρωσικού και του κινεζικού πολεμικού ναυτικού στο μέλλον

Είναι γενικότερο αξίωμα ότι δεν νοείται υπερδύναμη χωρίς ισχυρό πολεμικό ναυτικό, το οποίο αποτελεί σημαντικότατο μέσον προβολής ισχύος.
Ως εκ τούτου, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ είναι μακράν το ισχυρότερο του πλανήτη- και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών/ think tanks/ αναλυτές παρατηρούν παράλληλα και αναλύουν με προσοχή τις επιδιώξεις και εξελίξεις στον χώρο σε όλο τον κόσμο, με έμφαση στην Κίνα (η οποία δρομολογεί εδώ και καιρό την αναβάθμιση του ναυτικού της σε πραγματικό «blue water navy») και στη Ρωσία (που έχει ούτως ή άλλως την «κληρονομιά» του πάλαι ποτέ κραταιού Κόκκινου Στόλου).

Ανάλυση των Μιλιταριστών του defencenews.gr:Μια Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκδίδει σήμερα μια σημαντική δέσμη μέτρων για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και την προστασία του χώρου Σένγκεν χωρίς εσωτερικά σύνορα.
Οι σημερινές προτάσεις θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της μετανάστευσης, στη βελτίωση της εσωτερικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη διασφάλιση της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων. Η Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ώστε να εξασφαλιστεί η ισχυρή και από κοινού διαχείριση των εξωτερικών συνόρων. Προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω η ασφάλεια των πολιτών της Ευρώπης, η Επιτροπή προτείνει επίσης να καθιερωθούν συστηματικοί έλεγχοι όλων των ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από τον χώρο του Σένγκεν με τη χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων.

Επτά νεκροί σε συγκρούσεις Τούρκων στρατιωτών με Κούρδους μαχητές στο Τζίζρε

Από τις συγκρούσεις στο Ντιγιάρμπακιρ (πηγή: ΑΡ)
Ο τουρκικός στρατός σκότωσε έξι Κούρδους μαχητές σε συγκρούσεις στη Νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ νεκρός είναι επίσης και ένας από τρεις στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις αυτές, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν χθες το βράδυ στην πόλη Τζίζρε, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία, στην οποία έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις από τότε που επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως και στην κοντινή πόλη Σιλώπη, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, πριν από 12 ημέρες.

Καταλαμβάνοντας το High Road: ο Συριακός Στρατός θα αξιοποιήσει τους στρατηγικούς τομείς σε Λατάκια

The Syrian army has reportedly managed to regain control of several strategic regions from militants in the country's northwestern province of Latakia.
© AFP 2015/ ABD DOUMANY
Syrian Army Confirms Death of Terrorist Leader Zahran Alloush in AirstrikeSeveral strategic regions in Syria's northwestern province of Latakia have been liberated by the country's army in the course of its massive advances this week, according to the Iranian news agency FARS.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ-Καμία πίεση: Γιατί ΕΕ είναι μια χαρά με την Ουκρανία Παραβίαση των συμφωνιών Μινσκ


Flags of Ukraine and the European Union in KievThe EU follows the United States when it comes to foreign policy, and does not use any pressure to make Ukraine implement the terms of the Minsk Agreements despite its claims, a political analyst told RIA Novosti.
The European Union does not use its influence on Kiev when it comes implementing the Minsk Agreement to resolve the conflict in the south-east of the country, the deputy director of the Center for Ukrainian and Belarusian Studies and the Moscow State University Bogdan Bezpalko told RIA Novosti.

Η διαφθορά στον Αμερικανικό Στρατό είναι η μόνη περιοχή που υπερτερεί της Ρωσίας.

U.S Air Force aircraft at Sheik Isa, Bahrain, file photo.In spite of prevailing clichés about corruption in Russia being out of control, the scale of the scourge is of an incomparably larger scale in the United States, according to independent journalist Einar Schlereth. In the journalist's view, nowhere is this more obvious than in the case of the US military industrial complex.
In his article, published in popular Austrian news blog Neopresse, Schlereth suggested that if in Russia, corruption and bribery generally have a 'bottom-up' nature, in the US, it is a phenomenon which is inherent to the highest levels of political power.
© FLICKR/ GONZALO ALONSO

Ισχυρό πλήγμα στους αντικαθεστωτικούς του Άσαντ-Νεκρός ηγέτης τους από ρωσικό βομβαρδισμό

ImageΟ Ζαχράν Αλούς, ο ηγέτης της Τζάις αλ Ισλάμ, μιας από τις ισχυρότερες ανταρτικές οργανώσεις που δρουν στα προάστια της Δαμασκού, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, ανέφεραν δύο πηγές των ανταρτών.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η μυστική έδρα της οργάνωσης στοχοθετήθηκε από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.
Η Τζάις αλ Ισλάμ (Στρατός του Ισλάμ) είναι η μεγαλύτερη αντάρτικη οργάνωση στην ανατολική Δαμασκό και έχει στις τάξεις της χιλιάδες μαχητές.

4,4 εκατομμύρια για 444 ημέρες ομηρίας

Από την εισβολή των Ιρανών φοιτητών στην αμερικανική πρεσβεία τον Νοέμβριο του 1979
Συντάκτης: efsyn.gr
Αφού πέρασαν περίπου 15 μήνες σε καθεστώς ομηρίας το 1979 και περισσότερα από 36 χρόνια επιζητώντας την αποκατάστασή τους, οι Αμερικανοί πρώην όμηροι στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, τελικά δικαιώνονται.
«Κρυμμένη» μέσα σε ένα πολυσέλιδο νομοσχέδιο για τις δαπάνες υπάρχει η πρόνοια που αποζημιώνει τον καθένα από τους 53 πρώην ομήρους ή τις οικογένειές τους με 4,4 εκατ. δολάρια, ενώ αποζημιώσεις θα μπορούν να διεκδικούν και θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων υποκινούμενων από κράτη, όπως οι επιθέσεις σε αμερικανικές πρεσβείες στην ανατολική Αφρική το 1988.

«Πραγματικό κίνητρο της λιτότητας, η διάλυση του κοινωνικού κράτους»

Το προφανές κίνητρο πίσω από τη λιτότητα είναι η μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά το πραγματικό κίνητρο είναι η διάλυση του κοινωνικού κράτους λέει στην «ΕΦ.ΣΥΝ.» ο Ζαν - Φαμπιαν Σπιτζ
Συντάκτης: 
Ο Σπιτζ καυτηριάζει τη λιτότητα λέγοντας ότι είναι ένα μέσο για την εξυπηρέτηση ενός ανομολόγητου στόχου, δηλαδή της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.
Αναφορικά με το υπερβολικό δημόσιο χρέος, υποστηρίζει ότι δεν οφείλεται στις κοινωνικές δαπάνες, αλλά στα εξωφρενικά επιτόκια που χρησιμοποιούνται από τις χρηματιστηριακές αγορές, ενώ θεωρεί τις ανισότητες απολύτως υπονομευτικές της κοινωνικής συνοχής.

Κολυμπώντας από το Μαρόκο σε ισπανικό έδαφος

rtve
Συντάκτης: efsyn.gr
Μαζική απελπισμένη προσπάθεια να φθάσουν σε ισπανικό έδαφος έκαναν περισσότεροι από 200 μετανάστες που άρχισαν να κολυμπούν από τις ακτές του Μαρόκου στον διπλανό ισπανικό θύλακα της Θέουτα στις ακτές της βόρειας Αφρικής. Δυο από αυτούς πνίγηκαν προσπαθώντας, 180 όμως τα κατάφεραν.
Αλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι περισυνελέγησαν από τη θάλασσα από τις λιμενικές αρχές. 
Οπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μαρόκου MAP, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα περίπου στις τρεις τα ξημερώματα- 104 άτομα σταμάτησε η αστυνομία πριν καν ξεκινήσουν και σε επεισόδια που ακολούθησαν ορισμένοι τραυματίστηκαν.

Οι χρυσές γιορτές των ολιγαρχών

Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες...
Συντάκτης: Χριστίνα Πάντζου
Oι Βρυξέλλες δεν προλαβαίνουν να ελέγχουν προϋπολογισμούς, να εφευρίσκουν τις πιο απίθανες περικοπές, να απεργάζονται νέα πλήγματα για τους πιο ευάλωτους πολίτες της Ευρώπης, να σχεδιάζουν τις νέες λεπτομερείς συνταγές λιτότητας που θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά.
Τόσος φόρτος έχει πέσει στις πλάτες των γραφειοκρατών της -η πλειονότητα των οποίων λόγω εορτών είναι... διακοπές έως τον Ιανουάριο-, ώστε αποφασίστηκε να ανταμειφθούν με αύξηση των αποδοχών τους κατά 2,4% από το 2016, επιβαρύνοντας τα κοινοτικά ταμεία κατά τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ.

25 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1944 H επιχείρηση των υπονόμων της Αθήνας

«Στη διάρκεια της νύχτας της 24ης προς 25η Δεκέμβρη, ειδικό απόσπασμα του ΕΛΑΣ μετέφερε υπογείως ένα περίπου τόνο δυναμίτη, τον οποίο και τοποθέτησε κατάλληλα στα θεμέλια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» στο Σύνταγμα, που λειτουργούσε ως Στρατηγείο των Βρετανών και εγχώριων αστικών δυνάμεων. Όταν όμως έγινε γνωστό ότι κατέφθασε στην Αθήνα ο Ου. Τσόρτσιλ (25 Δεκέμβρη) και ενδεχομένως να διέμενε στο «Μεγάλη Βρετανία» η επιχείρηση ακυρώθηκε» (902.gr). Την επόμενη μέρα και μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης υπό τον Τσόρτσιλ Βρετανός στρατιώτης βρήκε μεγάλη ποσότητα δυναμίτη σε υπόνομο κοντά στο ξενοδοχείο.
Με αφορμή αυτό το γεγονός αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο του Ν. Κυριακίδη ο οποίος συμμετείχε σε τμήμα της επιχείρησης.

Peter Sunde, συνιδρυτής του Pirate Bay: «Τα έχω παρατήσει»

pirate-bayΣυνέντευξη του Peter Sunde, ενός από τους ιδρυτές του “The Pirate Bay”, στον Joost Mollen, όπως δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό “Motherboard” στις 11 Δεκεμβρίου 2015 , μεταφρασμένη στα ελληνικά από τον Πάνο Πετρόπουλο.
Πώς από τη μάχη για την μη ποινικοποίηση του “πειρατικού” downloading, που εξελίχθηκε σε συνολική μάχη για την ελευθερία του ίντερνετ, και μέλος του “Κόμματος Πειρατών”, καταλήγει εν τέλει σε μια άνιση δίκη, από την οποία ηττημένος και φυλακισμένος από μεγαθήρια όπως το Hollywood και οι μεγάλες πολυεθνικές βιομηχανίες μουσικής, εξέρχεται πλέον ως οπαδός μιας κοινωνίας ισότητας, υποστηρικτής του σοσιαλισμού και του Μαρξ. Η σύντομη ιστορία της προσωπικότητάς του Peter Sunde, ενός από τους ιδρυτές του “The Pirate Bay”, τα πιστεύω του και η συλλογιστική του, ακολουθούν, στην τελευταία του συνέντευξη.