Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ειδομένη: Πρόσφυγες κάθονται κατά γης στους -9 βαθμούς Κελσίου με απόφαση ΕΛ.ΑΣ-κράτους

12115755_1647193875520151_7113149851814565792_n
Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ και του ελληνικού κράτους, στους πρόσφυγες που απαγορεύτηκε η διέλευση των συνόρων, από Ελλάδα προς [ΠΓΔ]Μακεδονία, απαγορεύτηκε επίσης και η διαμονή τους σε καταυλισμό που έχουν στήσει οργανώσεις και εθελοντές κοντά στο σημείο διέλευσης των συνόρων.
Όπως καταγγέλλει ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στο ΑΜΕ-ΜΠΕ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις οργανώσεων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να επαναλειτουργήσουν τον καταυλισμό δίπλα στην ουδέτερη ζώνη. «Έτσι, οι πρόσφυγες περιμένουν επί ώρες, μέσα στο κρύο, στο βενζινάδικο αντί να βρουν καταφύγιο στις θερμαινόμενες σκηνές που έχουμε στήσει» δηλώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, τα σύνορα για τους πρόσφυγες έχουν κλείσει μέχρι την Κροατία ενώ η ΠΓΔΜ αναμένεται να «ξανανοίξουν» νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με τα όσα είναι ως τώρα γνωστά τα σύνορα έκλεισαν διότι υπάρχει βλάβη σε ένα τρένο στη διεθνή σιδηροδρομική γραμμή της Σλοβενίας με αποτέλεσμα την πρόκληση συμφόρησης του δικτύου.

Ακόμη σήμερα στη Λέσβο απαγορεύτηκε σε ομάδα εθελοντών να μοιράσει τροφή στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια διότι δεν είχαν διαπίστευση.
http://kollectnews.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου