Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Απολύσεις για τη BAE στα ναυπηγεία του Norfolk στις ΗΠΑ


Νέες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων ανακοίνωσε η BAE Systems στο ναυπηγείο της στο Norfolk της Βιρτζίνια. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι απέστειλε ειδοποίηση σε 530 εργαζόμενους στο ναυπηγείο για την επικείμενη απόλυση τους στις ή περί τις 18 Μαρτίου 2016. Οι νέες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις 400 που έχουν ήδη λάβει χώρα.
«Οι πρόσθετες μειώσεις είναι αναγκαίες για να ευθυγραμμίσουν το ναυπηγείο του Norfolk με τη χαμηλότερη ζήτηση για τις υπηρεσίες του, που έρχεται ως αποτέλεσμα της μείωσης του αριθμού των πλοίων του Ναυτικού [των ΗΠΑ] που ναυλοχούν στην περιοχή και είναι διαθέσιμα για συντήρηση και εκσυγχρονισμό και των αλλαγών που υιοθέτησε το Ναυτικό στον προγραμματισμό και τη διαδικασία ανάθεσης συμβάσεων για υπηρεσίες επισκευών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της BAE Systems.
Στο ναυπηγείο του Norfolk εκτελούνταν συντηρήσεις και επισκευές καταδρομικών κατευθυνόμενων βλημάτων, αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων βλημάτων και μεγάλων πλοίων αμφίβιων επιχειρήσεων στο πλαίσιο πολυετών συμβάσεων που ανέθετε το Ναυτικό των ΗΠΑ. Επίσης, το ναυπηγείο εκτελούσε εργασίες και σε άλλες μονάδες επιφανείας όπως αεροπλανοφόρα, φρεγάτες και πλοία αμφιβίων επιχειρήσεων.
Το έκτασης 441 στρεμμάτων ναυπηγείο απασχολεί 1.075 εργαζόμενους και διαθέτει τέσσερις προβλήτες και δύο μόνιμες δεξαμενές. Αποτελεί ένα από τα επτά ναυπηγεία που η BAE Systems λειτουργεί στις ΗΠΑ, στην Αλαμπάμα, τη Φλόριντα, την Καλιφόρνια, τη Βιρτζίνια και τη Χαβάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου