Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΜΜΕΝΟΣ- ΗΣΥΧΟΣ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΜε την παρέμβαση αυτή επιχειρούμε να αναδείξουμε τη βαθιά συμφωνία που υπάρχει μεταξύ αστικών κομμάτων που ξεπερνούν το επίσημο πολιτικό φάσμα. 
Κόμματα όπως η ΛΑΕ που το στέλεχος της Κώστας Ήσυχος όχι μόνο φέρει την μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για την συγκρότηση του εν λόγω νομοσχεδίου για τη θητεία, με το πλήθος εχθρικών ρυθμίσεων για την νεολαία και το σύνολο των εργαζομένων.
Αν και το καλοκαιρινό νομοσχέδιο του τότε ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου μπλοκαρίστηκε από τις καταιγιστικές εξελίξεις. 
Κανείς δεν επιτρέπεται να ξεχνά ότι και τότε αντιμετώπισαν τους νέους ως Αναλώσιμους και θύμα εργασιακής-οικονομικής εκμετάλλευσης ώστε να συγκροτήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις που απαιτεί η ικανοποίηση των στρατηγικών στόχων του ελληνικού κεφαλαίου. Μάλιστα, αξίζει να επισημανθεί η κοινή τους στόχευση για ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας που ο Στρατός έχει αφαιρέσει από την κοινωνία, ώστε να προβούν σε νέες αγορές όπλων! 
Το ίδιο άθλιες είναι και οι μέθοδοι τους: ο Κ.Ήσυχος έφερνε το νομοσχέδιο μέσα στην εξεταστική του Ιουνίου, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος φέρνει το νομοσχέδιο μέσα στην εξεταστική του Ιανουαρίου. 
Επίσης, η σύγκριση των κειμένων αποκαλύπτει τους λόγους για την απαίτηση Στράτευσης των Γυναικών, αφού δεν είναι ούτε το δημογραφικό ζήτημα, ούτε η επάνδρωση των μονάδων που οδηγούν εκεί. 
Ο πραγματικός λόγος είναι η περίφημη Μνημονιακή κωλοτούμπα των Τσίπρα-Καμμένου, που μπλόκαρε την πρόσληψη των 1000 ΟΒΑ, που τώρα απαιτούν να αντικαταστήσει η Υποχρεωτική Στράτευση των φτωχών γυναικών.
Θυμίζουμε:
Τι αλλάζει και για ποιους στη θητεία με νομοσχέδιο που έρχεται μέσα στον Ιούνιοhttp://www.onalert.gr/
25.05.201
Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα δίνει την δυνατότητα σε στρατεύσιμους ιατρούς,αρχιτέκτονες ,μηχανικούς και δικηγόρους να “γράφουν” επαγγελματική υπηρεσία. Οι γιατροί για παράδειγμα θα μπορούν να κάνουν το “αγροτικό” τους ενώ υπηρετούν.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος από την Λάρισα όπου βρίσκεται. 
Ο ΑΝΥΕΘΑ είπε ότι οι στρατεύσιμοι ιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές. 
Το νομοσχέδιο εκτός απ΄ αυτές τις ρυθμίσεις θα περιλαμβάνει κι άλλες που θα έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία που είναι στην κατοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και αφορούν στην αξιοποίηση τους και στην απόδοσή τους στους πολίτες. 
Κριτική από αριστερά για τις ανακοινώσεις
Οι ανακοινώσει Ήσυχου δέχονται κριτική και μάλιστα από…αριστερά. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: 

Η πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά αποδεικνύεται όχι απλώς συνέχεια της ταξικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά να επιχειρεί τομές στην εκμετάλλευση της νεολαίας. 
Πως λοπόν θα λυθούν σειρά προβλημάτων στην στελέχωση του Στρατού με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για να "πουλήσει μούρη" το Υπουργείο Άμυνας με τη ΜΟΜΑ; 
Να προπαγανδίσει ο Π.Καμμένος και ο Κ.Ήσυχος "το κοινωνικό έργο του Στρατού" και να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες που προκάλεσαν τα Μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν προβλέπει την απάντηση τους το νέο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; 
Μα φυσικά με τη δωρεάν εργασία των φαντάρων, που θα καλύπτει επιπλέον θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την ανεργία και τη μετανάστευση, πιέζοντας προς τα κάτω αμοιβές και εξαφανίζοντας εργασιακά δικαιώματα. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα "στην τελευταία εξαγγελία του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου προβλέπεται «Αγροτικό» κατά τη θητεία για γιατρούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, δικηγόρους! 
Οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της θητείας τους, όπως επίσης το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και δικηγόρους, δήλωσε από την Λάρισα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι νεοσύλλεκτοι γιατροί κατά τη θητεία τους θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές". 
Έχοντας θητεύσει για χρόνια στον συνδικαλισμό της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ξέρει να σβήνει τις κοινωνικές αντιδράσεις. 
Για να μην αντιμετωπίσει λοιπόν τον ξεσηκωμό των φοιτητών φέρνει για ψήφιση τον νόμο μέσα στην Εξεταστική. 
Ο Κώστας Ήσυχος αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, στο πλαίσιο του οποίου θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σε θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η προαναφερόμενη. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποδείξει την πρόθεση της να εντείνει την οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας. 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1000 συνολικά (600 στρατό ξηράς, 200 Πολεμικό Ναυτικό, 200 Πολεμική Αεροπορία) οπλιτών για βραχεία περίοδο δυο ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου