Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα μετά τις οργισμένες διαδηλώσεις κατά της φτώχειας

Από τις διαδηλώσεις στην Τυνησία (Φωτο ΑΡ)
Οι αρχές κήρυξαν νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για σημερα σε όλη την Τυνησία, έπειτα από πολυήμερες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τις φτωχές κεντρικές περιοχές της χώρας για να επεκταθούν στη συνέχεια σε πολλές πόλεις της.
«Μετά τις επιθέσεις εναντίον δημόσιων και ιδιωτικών ιδιοκτησιών και εξαιτίας του κινδύνου που η συνέχιση αυτών των πράξεων δημιουργεί για την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών, αποφασίσθηκε να κηρυχθεί από σήμερα (Παρασκευή) απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια από τις 20:00 έως τις 05:00 (21:0 έως 06:00 ώρα Ελλάδας)», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
«Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη, με εξαιρέσεις τις περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής ανάγκης και τα πρόσωπα που εργάζονται τη νύκτα», διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο κάλεσε «όλους τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας».

Οι αρχές είχαν απευθύνει προηγουμένως έκκληση για ηρεμία, καθώς οι μεγάλες και οργισμένες διαδηλώσεις συνεχίζονται και 16 πρόσωπα έχουν συλληφθεί σε σχέση με «λεηλασίες» σε μια λαϊκή συνοικία σε δυτικό προάστιο της Τύνιδας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χωροφυλακής.

Πέντε χρόνια μετά την λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» που ξεκίνησε από τη χώρα αυτή, η φτώχεια, η ανεργία και οι ανισότητες έχουν αυξηθεί και για το λόγο αυτό οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν από τη φτωχή περιφέρειαΚασρίν (κεντρική Τυνησία) μετά το θάνατο, το περασμένο Σάββατο, ενός νεαρού ανέργου, έχουν επεκταθεί σε πολλές πόλεις.http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου