Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Charlie Hebdo: Από τον ριζοσπαστισμό στον άκρατο και χυδαίο αντι-ισλαμισμό.


Του Γ. Γ
Αν τυχόν πάρουμε σαν δεδομένο την μετάφραση -που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο- του σκίτσου του Charlie Hebdo δεν έχουμε απλώς μια χυδαιότητα που παρουσιάζεται σαν «χιούμορ» αλλά μια προσπάθεια παρότρυνσης της Γαλλικής κυβέρνησης να φασιστικοποιήσει ακόμα περισσότερο την «δημοκρατία» τους.
Αν ισχύουν τα όσα διαβάζουμε το σκίτσο του  Charlie Hebdo απεικονίζει ένα πιθηκοειδές να κυνηγάει μια ξανθιά γυναίκα και σχολιάζει: "Τι θα είχε γίνει ο μικρός Αϊλάν (σημ. δικιά μας: Το τρίχρονο προσφυγάκι από την Συρία που η φωτογραφία του με το πνιγμένο κορμάκι του είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμοαν είχε μεγαλώσει; Θα πασπάτευε κώλους στην Γερμανία".
Και συνεχίζει το δημοσίευμα συμπληρώνοντας ότι  ο RISS που έκανε το συγκεκριμένο σκίτσο είναι ο αρχισυντάκτης του Charlie Hebdo από το Μάιο του 2009. Τραυμάτισε το δεξί του ώμο κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων στην έδρα της εφημερίδας στο Παρίσι, 7 Γενάρη του 2015
Διαδέχτηκε τον Charb ως διευθυντής εκδόσεων του Charlie Hebdo, και σήμερα έχει το 70% των μετοχών της εφημερίδας .

Ας δούμε όμως κάποια πράγματα ποιο αναλυτικά γ’ αυτό το έντυπο.

Το Charlie Hebdo είχε τη φήμη ενός ριζοσπαστικού αριστερού περιοδικού με αντικαθεστωτικό περιεχόμενο για να καταλήξει σήμερα στον άκρατο και χυδαίο πολλές φορές αντι-ισλαμισμό.
Δέχτηκε αιματηρή επίθεση   από ισλαμοφασίστες τον Δεκέμβρη του 2015.  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/01/charlie-hebdo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου