Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Νέα Παράπονα φαντάρων που υπηρετούν στη 96 ΜΕΘ: άθλιες εγκαταστάσεις, ανύπαρκτη υγιεινή, τρελό χώσιμο!


Ρυθμό πυροβόλου έχουν πάρει οι καταγγελίες φαντάρων και γονιών σχετικά με τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην 96 ΜΕΘ. 
Μάλιστα, γονείς δεν περιορίστηκαν στην έκφραση παραπόνων στη διοίκηση της μονάδας, αλλά προχώρησαν σε διαμαρτυρία στο Πεντάγωνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοικητής τα άκουσε «για τα καλά» αφού οι αρχικές δεσμεύσεις του σε τηλεφωνική επικοινωνία των γονιών «τα προσέχω τα παιδία σας-τα έχω στην ευθύνη μου» αποδείχτηκαν τόσο αληθινές όσα τα «ΟΧΙ» των Τσίπρα και Καμμένου!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φαντάρων δεν μπορούν να κάνουν ούτε μπάνιο, γιατί ο διοικητής κάνει οικονομία και δεν αφήνει το νερό να ζεσταθεί!
Η τυραννία των συναδέλφων από την ενταντικοποίηση είναι απίστευτη. Οι στρατιώτες γυρνούν από υπηρεσία σε υπηρεσία, πηγαίνουν από φυλάκιο σε φυλάκιο, χωρίς να παίρνουν ανάσα. 
Γονιός μας καταγγέλλει ότι το στρατευμένο παιδί του δεν προλαβαίνει να πάει να πάρει το δέμα με ρούχα από τις 31/12/2015 που του έστειλε, αφού η ζωή του είναι μια συνεχή σκυταλοδρομία με αγγαρείες-υπηρεσίες-σκοπιές.
Άλλος φαντάρος μας καταγγέλλει τις παράνομες υπηρεσίες που εκτελούν. Οι βραδινές υπηρεσίες είναι 21.00-24.00, ακολούθως 2.00-4.00 π.μ και στις 6.00 στο πόδι για να αρχίσουν οι υπηρεσίες! 
Πέραν των παραπάνω, οι εγκαταστάσεις σε σχέση με την δύναμη των στρατιωτών που ζουν μέσα στο στρατόπεδο είναι απαράδεκτες. Το γεγονός ότι ζουν περίπου σαράντα φαντάροι σε δύο θαλάμους χωρίς φοριαμούς κάνει την κατάσταση απελπιστική από θέμα καθαριότητας. 
Και σα να μην φτάνει αυτό, όχι μόνο δεν υπάρχει κατανόηση από τα στελέχη αλλά οι καμπάνες είναι συχνό φαινόμενο για τέτοια θέματα. Οπλοβαστοί 100 και όπλων δίπλα ακριβώς από τα κρεβάτια με αποτέλεσμα να ξυπνάμε κάθε δύο ώρες... 

Συνθήκες υγιεινής ανύπαρκτες...

Και πολλά πολλά ακόμη προβλήματα. 

Αλήθεια, το ΓΕΣ τι περιμένει για να παρέμβει;

Οι γονείς ανησυχούν για τα όσα συμβαίνουν και φοβούνται για τα παιδιά τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ. 6932955437 

Diktiospartakos.blogspot.com   

38 σχόλια:

  1. Ποιός γονιός που νοιάζεται για το παιδί του το στέλνει να υπηρετήσει σε αυτό τον στρατό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει προς το άσχημο από την πλευρά μας, των φανταρων, ειμαι και εγώ μέσα και κάποια από τα πράγματα που αναφέρθηκαν δεν ισχύουν. Στο μπάνιο ειδικά, το θερμοσυφωνο δουλεύει οπότε το χρειαστούμε, οι υπηρεσίες είναι μια μέσα μια έξω πλέον, οπότε ούτε αυτό ισχύει. Να προσέχουμε λίγο τι λέμε παιδιά γιατί από ένα σημείο ξεφεύγουμε και λέμε ότι να ναι χωρίς λόγο.Ναι υπάρχουν προβλήματα όπως σε κάθε μονάδα αλλά κανείς δεν είχε μιλήσει μέχρι τώρα στον διοικητή άμεσα, όλοι έλεγαν τα δικά τους μεταξύ μας. Γράψτε σωστα και χωρίς κακίες για πράγματα και καταστάσεις που ισχύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλιστα κυριε λοχαγε!

      Διαγραφή
    2. Αν είσαι στην μοναδα ψάξε να με βρεις ποιος είμαι, αν είσαι εκτός δεν μπορείς να έχεις σωστή άποψη λυπάμαι

      Διαγραφή
    3. Είναι κατανοητό ότι η διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ βρίσκονται σε δύσκολη θέση με τα συνεχή δημοσιεύματα για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στη μονάδα.
      Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.
      Και απάντηση δε μπορεί να είναι οι ανώνυμες αναρτήσεις και οι μούφα φαντάροι!
      ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ.
      ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

      Διαγραφή
  3. Αν αυτο ειναι σχολιο φανταρου, τοτε εγω ειμαι η Μπουμπυλινα! Θα μπορουσε καλλιστα απο κατω να μπει η υπογραφη του Περι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι μέσα τώρα και έχεις άποψη, ειμαι φαντάρος ναι, μέσα στην μοναδα, το ξαναλέω γράψτε σωστά και όχι ότι να ναι. Όλο το πάνω άρθρο δεν στέκει

      Διαγραφή
    2. Λιγη ακομη προσπαθεια και θα σας πιστεψουμε! :)

      Διαγραφή
  4. Ρε παιδιά εντάξει,μην το παρακάνουμε.Δεν είναι τόσο άθλια τα πράγματα.Μπορεί τώρα με τα ΣΠΕΝ να υπάρχει λίγο τρέξιμο παραπάνω αλλά όχι ότι δεν δουλεύει και τίποτα και ζούμε σε άθλιες εγκαταστασεις.Όταν ζητάμε κάτι η όταν αναφέρουμε το πρόβλημα μας ποιος μας είπε οχι από την Μοναδα;Ίσα ίσα προσπαθούν να μας εξυπηρετησουν.Άλλο πράγμα λοιπόν η λίγο ίσως κούραση παραπάνω και άλλο ότι δεν λειτουργεί τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ με την σειρά μου θα βάλω μια απάντηση ονομαστικά, κάνω την θητεία μου στην 96 μεθ, ίσως κάποιοι θα την διαβάσουν και θα νομίζουν ότι τα γράφω για να φανώ καλός. Δυστυχώς δεν είναι έτσι, μου αρέσει η αλήθεια και πάντα είμαι ντομπρος σε αυτά που λέω, θέλω λοιπόν να πω με την σειρά μου ότι το σκηνικό για το παλικάρι με το δέμα δεν το γνωρίζει η μισή μονάδα σχεδόν και μάλιστα όταν βγαίνουμε μέρα πάρα μέρα μάλλον κάτι άλλο έφταιξε που δεν πήγε να το παραλάβει. Αν εξαιρέσουμε κάποιες φορές που δεν είχε γενικά νερό ή μονάδα (όλες οι εγκαταστάσεις της) δεν υπάρχει πρόβλημα με το μπάνιο, εδώ τουλάχιστον. Τέλος υπηρεσίες 9-12 και καπάκι 2-4 δεν έχω ζήσει όσο είμαι εδω(4,5 μηνες). Πρέπει να καταλάβετε ότι αν γράφουμε ανακρίβειες εδώ καποια στιγμή που θα χρειαστεί να γράψουμε κάτι σοβαρό, δεν θα μας υπολογίσει κάνεις και θα περάσει στο ντοκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχεις δίκιο φίλε μου. μαλλον αυτοι ειναι οι πιο ξεκουραστει που τα γραφουν αυτα τα κακομαθημενα τής οικογενειας .οι γονείς τους που νομιζουν οτι τους στειλαν στον παιδότοπο
    τα λουκουμακια...έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά έμαθα οτι η καταγγελια για το δεμα προηλθε απο μια μανα που ανυσηχουσε αν θα παρει ο γιος της το δεμα του ενω αυτος είχε έξοδο στην πολη!!!!!!!Ελεος ξανα...

      Διαγραφή
  7. Υπηρέτησα πρόσφατα στην Ρόδο σε ένα από τα χειρότερα στρατοπεδα τα περισσότερα δεν ισχύουν το πρόβλημα με τις υπηρεσίες υπήρχε γιατί οι ροδίτες είχαν δν σχεδόν 3 φορές την εβδομαδα και 1 με 2 έξοδο και έτρωγαν εμπλοκή οι υπόλοιποι όταν κόπηκαν οι έξοδοι των ροδιτων και είχαν μόνο δν μια χαρά βγαινανε οι υπηρεσίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπηρέτησα πρόσφατα στην Ρόδο σε ένα από τα χειρότερα στρατοπεδα τα περισσότερα δεν ισχύουν το πρόβλημα με τις υπηρεσίες υπήρχε γιατί οι ροδίτες είχαν δν σχεδόν 3 φορές την εβδομαδα και 1 με 2 έξοδο και έτρωγαν εμπλοκή οι υπόλοιποι όταν κόπηκαν οι έξοδοι των ροδιτων και είχαν μόνο δν μια χαρά βγαινανε οι υπηρεσίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω τι λέτε αλλά δεν μπορεί ένα άτομο που το ξέρουμε όλοι να μιλάει για όλους μας .Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα ,κυρίως με τον διοικητή.Ότι ζήτησα το πήρα.Στο στρατό είμαστε μην το ξεχνάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ όταν μπήκα στο νοσοκομείο για εγχείρηση ο διοικητής μου ήταν συνέχεια ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Entaxi, to xeftilisane teleios. Oti na nai grafoyn..magkes to dimosieuma einai moufa, pio moufa den ginetai. Yphretw sto sykekrimeno k exw n pw oti ayta den exoun sxesh m thn pragmatikotika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι δεν ισχύουν αυτά. Μας παει καλα εδω και λίγο καιρό μπάνιο έχουμε .ισχύει όμως οτι δεν έχουμε φοριαμους ,οτι στα ουρητηρια κόλλας σαλμονελα ακόμα και να τα χεις γλυψει με χλωρίνη. Χωσε υπάρχουν, παντού Σκέψου οτι ο ταχυδρομος πληρώνει λογαριασμούς ΕΠΟΠ .αυτό το άρθρο μέχρι και ΕΠΟΠ παιζει να το Γράψε για να πετάξουν 5 σχόλια απο κάτω οτι κλαιμε χωρις λογο .ο στρατός δεν είναι δύσκολος ειναι για τον πουτσο απλα...έφυγα γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι να ναι είσαι φίλε μου, μάλλον δεν είσαι στην μοναδα..

      Διαγραφή
    2. Τι δεν ισχυει φιλέ μου ,εσυ που είσαι?

      Διαγραφή
    3. Όλα φιλαράκι μου, πότε ήθελες να κάνεις μπάνιο και σου είπαν μην αναψεις θερμοσυφονο;;;; μιλάτε πάνω για την υγιηνη και καλά αλλά δεν σκέφτεστε ότι εμείς ήμαστε που δεν κάνουμε αυτά που πρέπει και βαριομαστε, μην είστε τούβλα και μη κάνετε ανοησίες..

      Διαγραφή
    4. Το άρθρο το πάμε οτι δεν ισχύει , απο αυτό π έγραψα παραπάνω εννοώ ?

      Διαγραφή
  18. Φυσικά τα σχόλια όλων -φαντάρων, στρατιωτικών, διοικητών, Επιτελείων- μένουν όπως έχουν.
    Τα υβριστικά φεύγουν με την πρώτη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι ανακριβής Αυτα που γράφετε..να λέμε πράγματα σωστά με ευθύνη Όχι να τα γράφουμε όπως μας συμφέρει.
    1) για το μπάνιο δεν ισχύει δεν έχουμε κανένα έλεγχο Πότε να το ανοίγουμε, η μόνη υπόδειξη που Έχουμε είναι να μην τα Έχουμε όλα ανοικτά και πέσει το ρεύμα και κάψει καμία ασφάλεια και το κλασικό να κάνουμε μπάνιο μόνο όταν είναι κλειστό.
    2) τέτοια είδους υπηρεσία δεν έχει κάνει κανένας και είναι άδικο η 340 και 341 να μιλάμε για τις υπηρεσίες.

    Άλλο να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και άλλο ανωριμότητα.

    Μελλες Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Paidia ola osa grafontai einai psemata...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε τα στελέχη για τη συμβολή στην συζήτηση και την περιφρούρηση της αλήθειας.
      ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥΣ!
      ΠΟΝΕΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙΑ...

      Διαγραφή
  21. ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ.. Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θέση μας είναι οτι το άρθρο ειναι λάθος , κατα τα αλλά η μεθ οτι κ να πούμε ειναι απαράδεκτη , αδιαφορία παντού κυριοι

      Διαγραφή
  22. Αυτό το «τα προσέχω τα παιδία σας-τα έχω στην ευθύνη μου» εμένα μου ακούγεται σαν απειλή. Ο Μωραϊτης είναι ο ορισμός της ανευθυνότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΨΕΎΤΙΚΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΕΊΝΑΙ. . ΤΌΣΟ ΠΟΛΎ ΠΟΥ ΚΆΝΕΙ ΜΠΑΜ... ΔΕΝ ΙΣΧΎΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή