Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ένταση στο Σύνταγμα - Εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής

Ένταση σημειώθηκε αργά το απόγευμα στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016/17. 

Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Τελικά κάποιοι κατάφεραν να ανέβουν τα σκαλιά και να αναρτήσουν πανό με συνθήματα κατά των απολύσεων και για λίγο σημειώθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν με ασπίδες.
Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το ΠΑΜΕ, που ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια, ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας για τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών την ερχόμενη σχολική χρονιά, γιατί θεωρούν ότι θα οδηγήσει στην ανεργία πολλούς επί χρόνια αναπληρωτές. 

«Η κυβέρνηση καταργεί την προϋπηρεσία μας και τελικά εντείνει αντί να λύνει τα αδιέξοδα και τις αδικίες του παρελθόντος», ήταν ο κοινός παρονομαστής των σχολίων των παρευρισκόμενων. 

Ακόμη, οι δάσκαλοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο για τα νηπιαγωγεία, καθώς θεωρούν ότι υπαγορεύεται από μια υποχρέωση εξορθολογισμού του κόστους της εκπαίδευσης και ότι ο νέος, αυξημένος ελάχιστος αριθμός μαθητών, θα οδηγήσει σε συγχώνευση και κλείσιμο νηπιαγωγείων. 
Τέλος, ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά στη λειτουργία των τμημάτων ένταξης στην ειδική αγωγή.
Οι δάσκαλοι έδωσαν νέο "ραντεβού" την Πέμπτη, 21 Απριλίου, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου