Τρίτη 10 Μαΐου 2016

AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΕ ΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ 8 ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ


Χώσιμο χωρίς τέλος για τους συναδέλφους στο 649 Τάγμα Πεζικού στην Σάμο. Η δύναμη του τάγματος είναι όλη και όλη 8 στρατιώτες, που έχουν φορτωθεί όλες τις υπηρεσίες καθώς οι μόνιμοι καλύπτουν ελάχιστες από τις ανάγκες φρούρησης της μονάδας. Οι συνάδελφοι κάνουν λόγο για 8ωρες σκοπιές, ατελείωτες υπηρεσίες και παντελή έλλειψη ύπνου. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά έχουν να κοιμηθούν δύο μέρες.
Η έξοδος τείνει να γίνει άγνωστη λέξη. Ήδη έχουν κλείσει μια βδομάδα χωρίς έξοδο. 
Επίσης, η κούραση και η υπερκόπωση συμβαδίζει με εντελώς επικίνδυνες καταστάσεις καθώς οδηγός διατάζεται να κάνει σκοπιά! 
Οι συνάδελφοι είναι ανήσυχοι και εξαντλημένοι, ενώ γονείς που επικοινώνησαν μαζί μας εκφράζουν την αγανάκτηση τους και απαιτούν την παρέμβαση του ΓΕΣ. Τονίζουν την αδιαφορία του Υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου, ο οποίος έχει τη βασική ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν. 
Αλήθεια, εκείνες οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για κλείσιμο των εκατοντάδων άχρηστων μονάδων τι έγιναν; 
Οι διαμαρτυρίες για το χώσιμο των συναδέλφων πληθαίνουν καθώς η μειωμένη επάνδρωση των μονάδων χειροτερεύει με τις μεταθέσεις-αποσπάσεις συναδέλφων στα ΚΑΑΥ για να αναλάβουν υπηρετικά καθήκοντα ώστε οι Στρατιωτικοί να κάνουν δωρεάν διακοπές. 
Τέλος, η στρατικοποίηση του προσφυγικού ζητήματος μπορεί να εξυπηρετεί τα αντιμεταναστευτικά σχέδια της κυβέρνησης με την μετατροπή των Φαντάρων σε Ανθρωποφύλακες στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, αλλά κανείς δε ξεχνά τις αρνητικές συνέπειες για τους στρατευμένους. 
Όπως κανείς δεν ξεχνά και την προηγούμενη καταγγελία για την συγκεκριμένη μονάδα: 
Ρεσιτάλ χουντικής και ρατσιστικής προπαγάνδας σε στρατόπεδο στη Σάμο 21 Μάιος. 2015
«Τι κάθεστε εκεί σαν Αλβανοί; Δηλαδή οι Αλβανοί κάθονται με διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους; Αυτή ήταν η απάντηση που σκέφτηκα να δώσω στον αντισυνταγματάρχη Ανδρ., διοικητή του 649 ΤΕ στη Σάμο, όμως δεν το έκανα. Ο λόγος είναι απλός: 
«Δυστυχώς για εσάς η Δημοκρατία δεν υπάρχει μέσα στο στρατό». 
«Οι Έλληνες δεν είμαστε για Δημοκρατία» 
«Η Δημοκρατία χάλασε τον Έλληνα» 
«Η θητεία είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό θα κάνετε ότι λέω εγώ» 
Μια Δημοκρατία έκαναν και μετά πήραν τα @@ μου» 
Οι παραπάνω φράσεις είναι από την ‘’ ηθική’’ κατήχηση που μας έκανε ο Ταγματάρχης Τ., ο υποδιοικητής του εν λόγω στρατοπέδου κατά τη διάρκεια των ΣΠΕΝ. Παριστάνοντας τον ψευτοπαλληκαρά και με την ασφάλεια που του παρέχει το αξίωμα του, έχυνε το χουντοδηλητήριο του σε νέους ανθρώπους που υπηρετούν την θητεία τους. 
Είναι προφανές, ότι διοικητής και υποδιοικητής είναι νοσταλγοί της πιο μαύρης επταετίας που βίωσε ο λαός μας. Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα φασισμού μέσα στο στρατό και ο υπουργός οφείλει να παρέμβει. 
ΥΓ. Μπορεί οι πιο γνωστοί στρατιωτικοί να είναι κάποιοι κύριοι 
Παπαδόπουλος , Μαρκεζίνης και Παττακός , όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ηρωικό Μουστακλή και χαίρομαι γιατί έχω γνωρίσει αρκετούς δημοκράτες αξιωματικούς στη θητεία μου μέχρι τώρα».
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. https://www.amnesty.gr/news/events/20287/paraviaseis-toy-dikaiomatos-stin-antirrisi-syneidisis-se-ellada-kai-exoteriko

    Να δώσουμε ολες/οι το παρών για να τελειώσει το αστείο της υποχρεωτικής στράτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή