Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Καψόνια και ναζιστική συμπεριφορά εις βάρος των εκπαιδευόμενων στην ΣΜΥ

Ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά τη 2χρονη καταδίκη σε φυλάκιση του Ν.Αργυρίου, μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γιατί αποκαλύψαμε τα καψόνια στον Στρατό- όλως τυχαίως μόλις το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ άρχισε καμπάνια με την οποία καλούσε τους φαντάρους να αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. 
Αποδεικνύεται ότι τα καψόνια είναι καθημερινότητα στον Ελληνικό Στρατό. Είναι μάλιστα αναπόσπαστο μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης στις Στρατιωτικές Σχολές, ιδίως στην Σχολή Ευελπίδων και στις Σχολές Υπαξιωματικών.

Παρά τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις και τις απαραίτητες βεβαιώσεις για την πραγματοποίηση των απαραίτητων κάθε φορά ΕΔΕ που θα διερευνήσουν τις καταγγελίες και να αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία και τη βαρβαρότητα, αποκαλύπτεται ότι τίποτε δεν αλλάζει αν δεν κλιμακωθούν οι αντιδράσεις και το κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.

Τα παραπάνω επαληθεύουν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο οι σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα, όπως διατυπώθηκαν στον σταθμό ΑΣΤΡΑ από γονιό του οποίου το παιδί φοίτησε στη συγκεκριμένη σχολή.
Ο γονιός, ο οποίος θέλησε να μείνει ανώνυμος, έκαμε λόγω για “ναζιστικές συμπεριφορές” κατά την εκπαίδευση των ατόμων που φοιτούν στη Σχολή και για καψόνια που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους και προκαλούν τραυματισμούς στα γόνατα αλλά και στείρωση. Τις καταγγελίες του ακροατή επιβεβαίωσαν και άλλοι γονείς που επικοινώνησαν με τον ΑΣΤΡΑ. 
Ο γονιός δεν αποκάλυψε μόνο την καθημερινότητα των βασανιστηρίων στις Στρατιωτικές Σχολές αλλά και τους λόγους που συχνά όλα αυτά δεν αποκαλύπτονται, επιτρέποντας όμως στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να προπαγανδίζει ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα. Είναι ενδεικτικό ότι περιέγραψε τον εκβιασμό που υφίστανται οι εκπαιδευόμενοι, καθώς να τα παρατήσουν όχι μόνο θα πεταχτούν στην Ανεργία, αλλά και θα πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.
Εμείς απαιτούμε όχι να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα φαινόμενα βαρβαρότητας αλλά οι εκπαιδευόμενοι που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν να έχουν το δικαίωμα εγγραφής στα αντίστοιχα τμήματα ΤΕΙ-ΑΕΙ που θα επιλέξουν χωρίς να καταβάλλουν κανένα οικονομικό πρόστιμο.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com 

6 σχόλια:

  1. Ο σταθερός μισθός και οι έτοιμη θέση εργασίας θέλουν και θυσίες, ναι οκ δέχομαι ότι υπάρχουν καψόνια όχι ώμος σε επίπεδο ναζιστικό, ναι είναι δύσκολο για έναν νέο 17-18 χρονών να μπει σε μια τέτοια σχολή ενώ την ιδιά στιγμή η παρέα του να γαμει φοιτήτριες στις σχολές αλλά η αχαριστία κάποιον χτυπάει κόκκινο για ρωτήστε και εμένα που σπούδασα πήγα στρατιώτης και εδώ και πέντε χρονιά ψάχνω για δουλειά οι γονείς μου τι πρέπει να πούνε στον εν λόγο γονιό ότι ο μοσχαναθρεμμένος κολος του γιου η κόρης στερήσαν την θέσει από κάποιο άλλο νέο που ίσος είχε ανάγκη μιλάει ο κάθε παπαρας γονιός σε έναν νέο άνεργο να ο πει που έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό και δεν μπορεί να βρει δουλειά ξέρει ο εν λόγο γονιός ποσά θέλει ένας νέος να σπουδάσει χωρίς να κάνει τα γούστα του 5000-6000 ευρώ τον χρόνο δηλαδή 24000 ευρώ την τετραετία και να είσαι άνεργος μετρά και αυτός ο γονιός που παραπονιέται ζήτημα να ξόδεψε 3000ευρω μόνο για τα δυο χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είμαι της άποψης ότι οι σχολές ΥΠΑΞ πρέπει να καταργηθούν δεν υπάρχει νόημα να υπάρχουν. Να ξοδεύει το κράτος μας τόσα λεφτά για να γίνει ο άλλος Λοχίας και να φτάσει το πολύ μέχρι Λοχαγός. Καλύτερα να γίνουν αντ΄ αφτού στοχευμένες προσλήψεις ΕΠΟΠ, γλιτώνουμε έτσι χρόνο, χρήμα και δυσάρεστες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ase file epop petamena 1000arika toylaxiston mexri alxies to megalitero pososto douleuei apo sxolh mexri tagmatarxes ftanoun kai an exoun ptixio antisintagmatarxes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζεις ότι και αυτοί που είναι από σχολή δουλεύουν; Το 99% από αυτούς της ΣΜΥ φτάνουν το πολύ μέχρι Λοχαγοί και μετά την κάνουν. Άλλωστε ο στρατός μας δεν πάσχει από γαλονάδες από αυτούς έχουμε μπόλικους από την Ευελπίδων κάθε χρόνο βγαίνουν 800- 1000 άτομα, χρειαζόμαστε στρατιώτες και Λοχίες που χειρίζονται το Χ ή το Ψ οπλικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 800-1000 atoma xaxaxaxaxaxaxaxaxaaxxaxaxaxaxaxaxaxa
    220 atoma peripoy bgazei h sse swmata opla
    kata kyrio logo feygoyn san tagmatarxes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1000+ atoma bgainoyn apo thn amerikanikh akadimia poy exoyn poses xiliades strato

    ΑπάντησηΔιαγραφή