Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΗΝ 172 ΠΕΑ/ΑΠ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΝΤΟΧΗΣ

Είμαι φαντάρος στο στρατόπεδο της Σαμοθράκης στην 172 ΠΕΑ/ΑΠ εδώ και μήνες. Κάνω υπομονή όλο αυτό τον καιρό αλλά αυτή την στιγμή έχω φτάσει στα όρια μου, όπως και τα άλλα 8 παιδιά που είμαστε εδώ μέσα.
Καταρχήν θέλω να αναφερθώ στο ζήτημα των υπηρεσιών μας γιατί ο δικός μας διοικητής δεν λέει κανένα όχι.

Αποτέλεσμα, μας φορτώνουν 8 στα 8 υπηρεσίες και άλλες φορές και παραπάνω .

Έχει άτομα που βαράνε διπλές υπηρεσίες. 

Σε όλες τις σκοπιές που είμαστε καθόμαστε μέσα στον ήλιο γιατί δεν έχει πουθενά σκιά.

Το άλλο που θέλω να πω είναι ότι δε μας δίνουν τις άδειες που δικαιούμαστε με τη δικαιολογία ότι δεν έχουμε άτομα για υπηρεσίες.
Για την ποιότητα του φαγητού δε χρειάζεται να πω τίποτε… Καταλαβαίνετε…
Το θέμα είναι ότι ενώ μας βλέπουν ότι δεν μπορούμε άλλο, σωματικά και ψυχολογικά, κανένας τους δεν κάνει τίποτε.
Πραγματικά φοβάμαι μην μας βρει κανένα κακό και θρηνούμε την απώλεια κανενός νέου παιδιού! 
Η ελπίδα και η απαίτηση μας είναι να παρέμβει κάποιος από την ιεραρχία και να κάνει κάτι το ΓΕΣ για να βελτιωθούν τα πράγματα.
Εύχομαι στους υπόλοιπους συναδέλφους φαντάρους που είναι μακριά από τα σπίτια τους να περνούν καλύτερα από εμάς.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

25 σχόλια:

  1. Τα πραγματα εκει ειναι πραγματικα τραγικα..υπηρετησα και εγω εκει πριν λιγους μηνες.Ο διοικητης πραγματικα δεν κανει τιποτα για να βελτιωθουν τα πραγματα και δεν τον νοιαζει αν αντεχεις αλλο η οχι.Μονο το δικο του συμφερον σκεφτεται..Δεν θα μιλησω για τα στελεχη που η συμπεριφορα τους ειναι αθλια..Ισως απο τα πιο μαυρα στρατοπεδα..υπομονη φιλε μου..ελπιζω καποιος απο το ΓΕΣ να κανει κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στελεχη οπως οι λοχιες Παλικαρης,Καρβουνης ο αλχιας Καρκαντας καθως και ο διοικητης της πεα/απ Λαππας πρεπει να απομακρυνθούν απο τον στρατο ειναι επικίνδυνοι με οτι αυτο συνεπάγεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι κανει η ηγεσια κοιμαται τι περιμενουν να παθει κανεις κανα κακο και μετα δηθεν οτι ενδιαφερονται γελιοι οπως παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαγκες κ εγω υπηρετω στν Σαμοθρακη.δν γινεται ν υπονοεις πως τ φαγητο ειναι αθλιο τν ωρα π οι μαγειρες μας κανουν οτι καλυτερο μπορουν,ο καθενας μ τς γνωσεις τ κ τς δυναμεις τ,ωστε ν ειμαστε ολοι χορτατοι.τωρα οσο αφορα τν ν συμπεριφορα τν στελεχων,δν θ πρεπει ν τς βαζουμε ολους στ ιδιο τσουβαλι εξαιτιας καποιων μεμονομενων περιστατικων π μπορει ν εχουν συμβει.σ αλλες μοναδες οι φωνες δν σταματουν ποτε,κατι π δν συμβαινει στ δικο μας στρατοπεδο.τωρα για τς σκοπιες στν ηλιο,εχει δωθει εντολη απο τν ανωτατη αρχη τ στρατοπεδου ν καθονται οι σκοποι παντα στν σκια.εαν λαμβανετε εντολη ν καθεσται ολες τς ωρες στν ηλιο,στν επομενη επισκεψη π θ εχετε απο καποιον υψηλοβαθμο,θ τ αναφερεται κ θ λυθει τ προβλημα.αν κ σ αυτο πιστευω πως γινεται απο μεμονομενα στελεχη.τωρα για τν διοικητη δν μπορω ν εκφερω αποψη γιατι δν ανηκω στν συγκεκριμενη μοναδα.αλλα οσον αφορα τ αλλα γενικα ζητηματα(π.χ.οπως τ φαγητο),δν θ πρεπει ν γινονται παραπονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το φαι ισχυει οτι φτηνουν αιμα τα παιδια για να βγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας τα πάρουμε από την αρχή !!Λοιπόν φίλε μου 8 στα 8 δεν έχετε γτ οι νέοι που περνούν Σπέν είναι εξόδουχοι καθημερινος,οι αρχαιότεροι πάνε στα φύλακια που είναι 3 υπηρεσιες και μπορούν να καλυφθούν .!Εξάλλου οι φαντάροι στο πρώτο γραφείο θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κατάσταση ,αλλά δεν υπάρχει διάθεση !!Η μονάδα πέρασε μια εμπλοκή όπως όλοι στα γκρουπ του Πάσχα γτ έπρεπε να καλυφθούν οι υπηρεσίες ,τι να κάνουμε ,στρατός είναι όχι εκδρομή !!Συνεχίζω μ αυτό που λες για το ήλιο γτ είναι μεγάλη χαζομάρα!!Σαν να λες ότι αντιμετοποιζεσαι όχι σαν άνθρωπο ,που αυτό δεν ισχύει !!Υπερβάλεις για να δώσεις έμφαση στο άρθρο σου ,όπως επίσης το ότι θα υπάρξουν θύματα !!Υπερβολές ,υπερβολές !!Τέλος αυτό που λες για το φαγητό είναι σχετικό ,αν σπίτι σου τρως συνέχεια πατάτες τηγανιτές, σνιτσελ ,κεφτεδακια με σάλτσα κ εγώ δεν ξέρω τι ,συγνώμη που θα στο ξανά πω αλλά εδώ είναι στρατός και όχι ταβέρνα η κετερινκ!!!Η Υπερβολή είναι εμφανής και η αγωνία σου να δώσεις έμφαση σε αυτά τα πράγματα !!Και κάτι άλλο να προσθέσω ,στη ζωή σου όλοι οι άνθρωποι που θα γνωρίσεις δεν θα είναι φιλικοί μαζί σου !Μην το πάρεις προσωπικά αλλά πρέπει να αντιμετοπιζεις και εσύ και οι υπόλοιποι που έχετε πρόβλημα με κάποια άτομα εκεί μέσα μόνοι σας !!Δλδ στην κάθε δουλειά που θα πας να βρεις αν βρίσκεις ένα άτομο "εχθρικο" απέναντι σου θα φεύγεις ??δεν θα παλέψεις να το αντιμετοπισεις η θα ψάξεις την εύκολη λύση να πας να γράψεις ανώνυμα κάπου την άποψη σου όπως την βλέπεις από την δική σου "σκοπια"??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει είναι δύσκολα σε όλες τις μονάδες στο στρατόπεδο αυτή τη στιγμή αλλά σαν το 289 ΤΠ ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Τα στελέχη έχουν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά, μιλούν σα να είμαστε ζώα σε μεγάλη αντίθεση με την διοίκηση η οποία προσπαθεί να βοηθήσει και είναι από τις καλύτερες. Οι υπηρεσίες σε σχέση με τη δύναμη είναι οριακά τώρα που ήρθαν νέοι ενώ η κατάσταση τους προηγουμενους μηνες ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ. ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΜΆΙΟ, ΙΟΎΝΙΟ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα. Ειμαι και εγω φανταρος που υπηρετησε στην σαμοθρακη. Αρχικα θα ηθελα να πω πως ειμαι αντιθετος στην ολη ιδαιολογια και το δογμα που πρεσβευει ο στρατος και φυσικαειμαι υπερ της χρησης του Δικτυου Σπαρτακος ως γραμμη παραπονων των στρατιωτων, ομως δεν μπορω να δεχτω οταν γινεται αυτο με σκοπο την προβολη ψευδων κατηγοριων κατα ενα μεγαλο βαθμο. Δεν γινεται να λες για το φαγητο οτι ειναι απαραδεκτο οταν κατα γενικη ομολογια πριν λιγους μηνες υπηρχε κοινη παραδοχη απο ολο το συνταγμα οτι τρωγαμε σαν να ημασταν σε ξενοχειο. Εγω οσο ημουν εκει μια χαρα εβλεπα και εξοδουχους και αδειουχους στην ΠΕΑΑΠ και παραλληλα ποτε διπλουπηρεσιες και 8 στα 8 οπως λες. Και τελος σκοπια με καφε και τσιγαρο κατω απο την σκια του δεντρου δεν κανει κανενας στρατιωτης ουτε στν Εβρο ουτε στην υπολοιπη Ελλαδα πιστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κατάσταση είναι τραγιμη σε όλο το στρατόπεδο παρακαλούμε για άμεση βοήθεια.
    Όσο για τα ονόματα Καρκαντας καρβουνης ισχύει είναι επικίνδυνοι κάνουν ράκος σε κάθε υπηρεσία τους στρατιώτες.Παρακαλούμε για άμεσηβοήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα πραγματα στο συγκεκριμενο στρατοπεδο ειναι τραγικα ειδικα στην 172 πεα/απ..οταν ημουν εκει η συμπεριφορα των στελεχων καθως και του διηκητη ηταν αθλια..ημουν ρακος σωματικα και ψυχολογικα..υπηρξαν μερες που σκεφτηκα μεχρι και την αυτοκτονια λογω τις συμπεριφορας των στελεχων..πραγματικα πρεπει να γινει. κατι στο συγκεκριμένο στρατοπεδο..Μπραβο για το θάρρος σου να γραψεις φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακαλώ για την άμεση βοήθεια σας ή καινούργια ανώτατη διοίκηση του στρατοπεδου μας μισεί.Ο νέος σ/χης μας μισεί παρακαλούμε για άμεση βοήθεια δε αντέχουμε άλλο..Ήρθαμε για την εκπλήρωση των στρατιωτικών μας καθηκόντων όχι για την σίγουρη αυτοκτονία μας.Παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είμαι στο 289τπ στη Σαμοθράκη. Η κατάσταση που καταγγέλλει ο φίλος στρατιώτης για πεααπ ισχύει πλην του φαγητού που τα παιδιά στα μαγειρια κάνουν ότι είναι δυνατό κάτω από αυτές τις συνθήκες για να βγάλουν ένα αξιοπρεπές φαΐ. Όσον αφορά το πεζικο που είμαι είναι πολύ χειρότερες οι καταστάσεις. Από την άδεια του Πάσχα και μετά μέχρι και αρχές Ιουλίου περίπου που ήρθε η νέα σειρά είχαμε πάνω κάτω 1 έξοδο το μήνα(Μάιο, Ιούνιο) και υπηρεσιακα τις περισσότερες φορές που ζητούσαμε για 1-2 ωρες δεν μας δίνανε καν. Άδειες και αυτές με το ζόρι και επιπλέον ούτε ειδικές άδειες μας αφήνανε να πάρουμε γιατί πρώτα πρέπει λένε να εξαντλησουμε τις δικές μας,ενώ οι παλαιότερες σειρές μαζευανε πάνω από 60 μέρες άδεια,για αυτό κάθονται και λένε ότι περάσανε ωραία με τόσες άδειες χαίρω πολύ, και εμείς με το ζόρι να παρουμε 10. Υπηρεσίες φτιαγμένες όπως νάνε με αποτέλεσμα να γίνονται πόσα κωλλυομενα και να εξυπηρετουνται οι "σειρές" του κάθε υπεύθυνου στο γραφείο. Αυτό είναι το υπέροχο και πανέμορφο στρατοπεδο της Σαμοθράκης περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τα στελεχη Παλληκαρης Καρβουνης και Καρκαντας θα συμφωνήσω απόλυτα ειναι ακρως επικίνδυνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τυχαίνει να βρισκομαι στο στρατοπεδο της Σαμοθρακης ωστοσο σε αλλη μοναδα του στρατοπεδου.
    Τα γεγονοτα που αναφέρονται ένα μέρος αυτών είναι κάπως ακραία, τα περισσότερα αυτών όμως είναι απολύτως αληθινές μαρτυριες.
    Άπρεπης συμπεριφορά κάποιων στελεχών, υπηρεσίες αρκετές χωρίς επαρκεί αριθμό στρατιωτών, καμία κατανόηση από τους διοικητες των μονάδων όσο αναφορά την ανάγκη αδειών για λόγους διαικπεραιωσης οικογενειακό ζητήματων και τέλος η πενιχρη ποσότητα και ποιότητα ωνιων με αποτέλεσμα το κακό φαγητό και λίγο( αν και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους μαγειρες μας για το καλύτερο δυνατό αποτελεσμα).
    Ελπίζω για το καλο των στρατιωτών και την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων οι αρμόδιοι να πράξουν τα δεοντα με ότι συνεπάγεται αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγω που ειμουν φανταρος στη σαμοθρακη μπορω να πω πως καποια απο αυτα που γραφωντε ειναι αληθεια αλλα για τον λοχια παλληκαρη οσο καιρο ειμουν εκι κανενας δεν παραπονεθηκε για αυτον και ουτε εδιξε ποτε κακη συμπεριφορα απεναντη σε φανταρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαγκες οσο αφορα τον Καρκαντα ειναι απο τους καλυτερους ανθρωπους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μιλάτε με ονόματα και κατηγορείτε ανθρώπους εσείς οι "ΑΝΤΡΕΣ" αλλα δεν είδα καποιον να μιλαει με το ονομα του παρα μονο ανωνυμα! οποτε όλα είναι αβασημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πιστεύω ότι το στρατόπεδο έχει και καλά και κακά, όπως και κάθε μονάδα. Απλώς το θέμα είναι ότι επειδή μέχρι και Μάρτιο υπήρχε κόσμος και το κλίμα ήταν πολύ καλό, σταδιακά άρχισε να στραβώνει και πλέον κυριαρχεί η μιζέρια. Κάθε φαντάρος νομίζει ότι είναι ο πιο αδικημένος εκεί μέσα χωρίς να αντιλαμβάνεται το ζόρι του άλλου και μιζεριάζει φουλ, παρασέρνοντας τους γύρω του.
    Το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι δε στέλνουν όσα άτομα χρειάζεται, επομένως εδώ και κάνα 3μηνο η εμπλοκή είναι κάτι δεδομένο. Έχει πάει από 5/1 μέχρι και 22/1...
    Από κει και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι οι διοικήσεις κάνουν πολλές κινήσεις για να βοηθήσουν την κατάσταση. Αλλά όσο δε στέλνουν άτομα από το ΓΕΣ το πράγμα δε θα στρώσει, όσες υπηρεσίες κι αν κλείσουν.
    Όσον αφορά τα στελέχη είναι αυτονόητο: πάντα και παντού θα υπάρχουν μαλάκες. Αλλά νομίζω το πρόσημο είναι θετικό και είμαι από αυτούς που δε χωνεύουν καθόλου τους ΕΠΟΠ.
    Τέλος για το φαγητό, η ποιότητα έχει να κάνει με τον εκάστοτε μάγειρα, πέρασαν και καλοί μάγειρες και κακοί. Προσωπικά τρώω τα πάντα και είμαι κομπλέ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως είπαν και παραπάνω, τα παιδιά κάνουν πραγματικά ό,τι μπορούν.
    Φαντάρους χρειάζεται το στρατόπεδο και άμεσα, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επχιας Παγουλατος Παναγιωτης12 Ιουλίου 2016 στις 10:22 μ.μ.

    Καλησπερα παιδια. Το γεγονος της Σαμοθρακης ειναι αυτο που φοβιζει τους περισσοτερους. Υπηρετω την 172 ΠΕΑ/ΑΠ 1 χρονο και 8 μηνες. Τα πραγματα ηταν δυσκολα απο την αρχη λογω μετασταθμευσης απο την ΒΕΡΟΙΑ. Οσοι εχετε υπηρετησει προφανως με ξερετε και εχετε αρχισει να με απογοητευεται με αυτα που γραφετε για την συγκεκριμενη μοναδα. Μεχρι στιγμης δεν εχω ακουσει παραπονο απο κανεναν σας για το φαγητο ή τις υπηρεσιες γιατι η ελλειψη φανταρων υπηρχε σε ολη τη ΤΔ. Παρ ολο που εχετε κληθει επανειλημμενες φορες να πειτε τη γνωμη σας στο ακρως δημοκρατικο και φανταροκεντρικο κλιμα που υπαρχει και απο τα υπολοιπα στελεχη και τον Διοικητη.. Επισης δεν παραπονεθηκε κανενας σας ενωπιων του Δκτη σε αναφορες για τιποτα. Οσο για τις αδειες σας η Πυρχια φροντισε να σας εξυπηρετησει και με το παραπανω. Επιπροσθετως ολοι ανωτεροι σας φερθηκαν με επιεικια και σε γενομενα παραπτωματα και σε προσωπικο επιπεδο οντας υπερ του δεοντος ευγενικοι και προσιτοι απεναντι σας. Η δημοσιευση για μενα προσωπικα ειναι λαικιστικη και υπερβολικη. Κυριε οπλιτη θητειας που αντιμετωπιζεις το παραπανω προβλημα γτ δεν ηρθες να το αναφερεις; Γτ δεν σεβαστηκες αυτους που σε προσεχουν και σε σεβονται καθημερινα.; Γτ το υποβαλλεις το παραπονο σου ανωνυμα.; σε απειλησε καποιος ποτε να πεις την γνωμη σου; ποσες φορες σε σεβαστηκε η ιεραρχια σου; αναφερομενος στο δικτυο Σπαρτακος που μερικες φορες προαγει την εσωτερικη μας λειτουργια θα ηθελα να προτεινω να φιλτραρει τις δημοσιευσεις του. Γιατι μια πληροφορια πρεπει πανω απο ολα να ειναι εγκυρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάκο είσαι τεράστιος !!!

      Διαγραφή
    2. Φίλε Παναγιώτη αν ποτέ δεις αυτό το μήνυμα, σου στέλνω τις θερμότερες ευχές μου! Να είσαι πάντα γερός και δυνατός και να προσέχεις τα φανταράκια σαν τα μάτια σου (και ξέρω από προσωπική εμπειρία ότι το κάνεις πράξη).

      Με πολλή αγάπη και ολίγη νοσταλγία,

      Σοφοκλής Βουρεκάς

      Υ.Γ.: Υπηρέτησα την 172 ΠΕΑ/ΑΠ τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2015.

      Διαγραφή
  21. Ευχαριστούμε για την παρέμβαση. Αν και ωραιοποιεί την κατάσταση που βιώνουν οι φαντάροι αποκαλύπτει διάθεση εντοπισμού και επίλυσης των προβλημάτων.
    Βεβαίως, βρίσκεται πολύ μακριά από τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες στρατιωτών που υπηρέτησαν και υπηρετούν στη μονάδα.
    Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε απαντήσεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από τη διοίκηση της μονάδας.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η παρέμβαση του στελέχους είναι πραγματικά θετική καθώς όντος δείχνει ένα ψήγμα ικανοποίησης στο ότι -ίσως- υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να υπάρξει διάλογος με αποτελέσματα από εδώ και στο εξής. Υπηρέτησα και εγώ στην Σαμοθράκη πριν μερικούς μήνες. Επειδή η ανωνυμία στις καταχωρίσεις των σχολίων κατηγορήθηκε, είναι δικαίωμα του σχολιαστή, σε όποιον αρέσει. Ήταν πραγματικά δύσκολα τα πράγματα εκεί. Η συμπεριφορά των στελεχών ήταν από τις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ που μπορεί κάποιος να συναντήσει. Περιμένει κανείς από έναν οπλίτη θητείας να αρχίσει τα παράπονα για στέλεχος τη στιγμή που θα τον βάλει στο μάτι και θα του κάνει τη ζωή χειρότερη; Λυπάμαι αλλά είναι τα μεμονωμένα περιστατικά που οδηγούν σε κατάθλιψη έναν φαντάρο που γνωρίζει ότι θα βρίσκεται για μήνες σε ένα στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Τα πράγματα είναι έτσι όπως -ακριβώς- αναφέρονται στο αρχικό κείμενο. Τα ονόματα που αναφέρθηκαν στα σχόλια είναι έγκυρα επίσης όσο είναι και οι κατηγορίες εναντίον τους, αν και είναι πολύ περισσότερα. Το θετικό είναι ότι κάποια μέρα οι στρατιώτες στο στρατόπεδο θα πάρουν μετάθεση και θα δουν την διαφορά στην νέα μονάδα καθώς και το πως η θητεία τους στην Σαμοθράκη θα τους έχει επηρεάσει. Καλό κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το συγκεκριμενο στελεχος αν και διαφωνω μαζι του ηταν απο τα ελαχιστα στελεχη που ηταν σωστα..λυπαμαι βεβαια που τα βλεπει ετσι τα πραγματα διοτι ισως δεν εχει καταλαβει το τι νιωθουν ολοι οι φανταροι που παν εκει..ευτυχως εχω αρκετο καιρο που εφυγα απο εκει και τωρα αρχιζει να φτιαχνει η ψυχολογια καθως ο ψυχολογικος πολεμος που δεχτηκα εγω και οι αλλοι στρατιωτες ηταν βαρυς..μακαρι να γινει ενας ελεγχος για αυτους τους αμόρφωτους και εγκεφαλικα ανεπαρκεις ανθρωπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή