Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Αποφασιστική καταδίκη των τραμπουκισμών στρατιωτικών εις βάρος νεαρού στρατιώτη στο 543 ΤΕ στην Κω

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη αλλά και του Ταξιάρχου στην Κω μετά την καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία και διάθεση να αντιμετωπιστεί η βαρβαρότητα και η απανθρωπιά καθώς εγκυμονούν τόσοι κίνδυνοι, αλλά και θέλοντας να στείλουν μήνυμα καταδίκης κινήθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά.
Οι συντονισμένες κινήσεις τους, τις οποίες βοήθησε η σαφήνεια της επιστολής καταγγελίας  των συναδέλφων, γρήγορα έφεραν αποτέλεσμα. 
Ο ίδιος ο Ταξίαρχος πήρε πρωτοβουλία, στήριξε τον συνάδελφο θύμα του συστηματικού Bullying και επιτάχυνε τις διαδικασίες ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι.
Το τι θα πράξει η Ταξιαρχία και το ΓΕΣ είναι δική τους υπόθεση. 
Νόμοι, Στρατιωτικός Κανονισμός, Διαταγές και σχετικές προβλέψεις υπάρχουν.
Αυτό που όμως έχει σημασία για εμάς και για το σύνολο των συναδέλφων φαντάρων είναι ότι στάλθηκε μήνυμα σε όλους ότι η βαρβαρότητα δεν είναι ανεκτή.
Αντίθετα είναι καταδικαστέα από όλους και υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί.
Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η αντίσταση σε όλα αυτά, η συλλογική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Καθημερινά οι συνάδελφοι στρατιώτες και όχι μόνο καταλαβαίνουν ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι ανά πάσα στιγμή δίπλα τους. 
Η αμφισβήτηση της αυθαιρεσίας και της παρανομίας, η δημοσίευση των καταγγελιών είναι ο μοναδικός τρόπος για να διαφυλάξουμε την υγεία και την αξιοπρέπεια μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες.
Και όπως βλέπετε συνάδελφοι αυτός είναι ο μόνος τρόπος που φέρνει αποτελέσματα.
Το βύσμα, η υποταγή, η αντίληψη «άστο να περάσει» απλώς είναι αναποτελεσματική στάση, είναι μια ατομική διαχείριση που φορτώνει τα βάρη στους άλλους και αποθρασύνει όσους επιδιώκουν να παίξουν βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες μας.
Αντισταθείτε, συνάδελφοι.
Μην Ψαρώνετε….
Εμείς, μαζί και αγωνιστικά μπορούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι έχουμε τη δύναμη και τη διάθεση να σταθούμε απέναντι τους. 
Χωρίς φόβο, αλλά με περίσσιο πάθος   που μας εμπνέει η αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας.
Μην υποχωρείτε λοιπόν μπροστά σε τίποτε. 
Βγείτε Παραπονούμενοι.

Υπάρχει το  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για να σας στηρίξουν.
Θυμίζουμε:

Καταγγελία για τραμπουκισμό φαντάρου από Αξιωματικό και ΕΠ.ΟΠ.


Tο φαινόμενο Bullying δολοφονεί αλλά στον Στρατό τα θρασύδειλα στελέχη σπάνε πλάκα

Την εβδομάδα 8-15/6 στελέχη και φαντάροι από το 543 ΤΕ της Κω επάνδρωσαν φρουρά βραχονησίδας (στη μικρόνησο Καλόλιμνο). Όσες μέρες έμειναν εκεί, Ανθυπολοχαγός και τρεις Λοχίες, αποφάσισαν να «σπάσουν πλάκα» με συνεχόμενη κοροϊδία, απειλές, λεκτική βία και χώσιμο απέναντι σε φαντάρο που υπηρετεί στην ίδια μονάδα. 

Στο ημερήσιο «μενού» περιλαμβάνονταν απειλές του τύπου «σε περιμένουμε στη γωνία για να φας 50 μέρες φυλακή να στρώσεις», προληπτικές φωνές πριν να πιάσει υπηρεσία ώστε μην τυχόν και γίνει κανένα λάθος, προσβολές σχετικά με την πνευματική του διαύγεια και τη σωματική του διάπλαση, κριτική σε ό,τι κι αν έκανε εκτός υπηρεσίας, ενώ υπήρχαν κι απειλές του στυλ «θα σε στάξουμε όταν γυρίσουμε στη μονάδα» κλπ.
Το παρανοϊκό της όλης υπόθεσης είναι ότι υπήρχε συνεννόηση από τα εν λόγω στελέχη όταν δεν είχαν τι να κάνουν και πήγαιναν επί τούτου στον συνάδελφο για να περάσουν την ώρα τους.
Από τη μεριά του ο συνάδελφος φοβισμένος για το τι θα επακολουθούσε στη μονάδα σε περίπτωση που διεκδικούσε το δίκιο του υπέμενε την όλη κατάσταση περιμένοντας να περάσουν οι μέρες, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι από την ίδια μονάδα (η οποία χαρακτηρίζεται από καψόνια, καμπάνες για ψύλλου πήδημα και βρίσκεται μονίμως σε εμπλοκή). 
Υπάρχουν συνάδελφοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν απ’ αυτή σκεπτόμενοι ακόμα και την περίπτωση αναβολής 2 και 3 μήνες πριν την απόλυσή τους.
Άραγε η διοίκηση πως αντιμετωπίζει όλα αυτά τα φαινόμενα; 
Επιτρέπει, δεν έχει ιδέα ή επικροτεί τον τραμπουκισμό και την μείωση της αξιοπρέπειας ανωτέρων σε κατωτέρους;
Η ίδια μονάδα έχει καταγγελθεί ξανά και ξανά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τις επιστολές διαμαρτυρίας συναδέλφων φαντάρων να αποκαλύπτουν ότι Αρχιλοχίας κλώτσησε στο κεφάλι στρατιώτη, αλλά και από συγκεκριμένο υπαξιωματικό «κόπρισμα» στις τουαλέτες αφού καθαριστούν απ τους φαντάρους.
Το φαινόμενο Bullying δολοφονεί, αλλά φαίνεται ότι τα "υπερήφανα στελέχη" του Ελληνικού Στρατού σπάνε πλάκα με στρατευμένους που υποχρεώθηκαν να υπηρετήσουν μια στρατιωτική θητεία που μεταφράζεται σε ένα ατελείωτο χώσιμο και σε μια τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση.
Το Bullying φυσικά δεν είναι μαγκιά, δεν είναι παλικαριά.
Είναι βασανιστήριο με πρωταγωνιστές θρασύδειλους που εκμεταλλεύονται τη θέση τους στην ιεραρχία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εν λόγω στελέχη, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο βασανιζόμενος φαντάρος κατάφερε να πάρει μετάθεση ώστε να γλυτώσει από την τυραννία τους, πραγματικά σκιάχτηκαν.
Γιατί έτσι εκτίμησαν ότι θα μπορούσε να τους καταγγείλει στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Φυσικά οι θρασύδειλοι βασανιστές ούτε καν μπορούν να φανταστούν το πόσο κοντά τους βρίσκεται το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Τόσο κοντά τους μάλιστα, που καταγράφει κάθε ιδέα τους για το πως σκέφτονται να απαντήσουν στην καταγγελία που δημοσιοποιούμε.
Ε λοιπόν τους ενημερώνουμε ότι τους δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία.
Μια ευκαιρία να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους και να σταματήσουν να φέρονται απάνθρωπα.
Διαφορετικά, πρέπει να ξέρουν όλα τα στοιχεία των πρωταγωνιστών στους βασανισμούς του συναδέλφου φαντάρου θα διαβιβαστούν στο ΓΕΣ.
Εμείς καλούμε δημόσια τον ΑΓΕΣ Τελλίδη να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει άμεσα τα τόσο επικίνδυνα και παράνομα αυτά γεγονότα, σε μια μονάδα που επαναλαμβάνονται συστηματικά.
Είναι γεγονότα που όλοι καταδικάζουν και είναι γενική απαίτηση η άμεση αντιμετώπιση τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Αν η καταγγελία είναι αληθινή πρέπει να υπάρξει αυστηρή ποινή στους δράστες και μαθήματα διοίκησης προσωπικού. Εφεδρος λοχαγός ΠΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτα τα καθαρματα, αυτα τα ερπετα, αυτοι οι ανωμαλοι, αυτοι οι κομπλεξικοι, αυτοι οι οποιοι στην ζωη τους σαν πολιτες δεν αξιζαν τιποτα, δεν τους εδινε κανεις σημασια, πηγαινοντας στο στρατο και παιρνοντας μια σαρδελα η ενα αστερι νομιζουν οτι επιασαν τον ταυρο απο τα κερατα πρεπει να τιμωρηθουν παραδειγματικα. τα παιδια μας τα στελνουμε στο στρατο να υπηρετησουν την πατριδα, και οχι για να ικανοποιησουν το κομπλεξ του καθε αλητη, του καθε τσοπανη, και γενικα του καθε θρασυδιλου ψευτομαγκα!!! γι΄αυτο λοιπον λεω παντα οτι δεν αρκει να γραψει καλα καποιος στις πανελλαδικες, ειδικα για επαγγελματα τα οποια αντικειμενο τους εχουν τον παραγοντα ανθρωπο γιατροι, δικηγοροι, στρατιωτικοι, δικαστικοι, εκπεδευτικοι, κ.λ.π. κ.λ.π.!! θα επρεπε να συγκροτειται ειδικη πολυμελης επιτροπη επιστημονων ψυχιατροι, ψυχολογοι, σεξολογοι, εγκληματολογοι ισως, και να βαλουν κατω τον υποψηφιο και να τον εξετασουν ενδελεχως, και στη συνεχεια καθε πεντε χρονια η ιδια διαδικασια, οποτε ισως μειωθουν σημαντικα αυτα τα κρουσματα και να λειψουν αυτα τα καθαρματα, αυτοι οι ελεεινοι και τρισαθλιοι ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω ειλικρινά τα δώσω συγχαρητήρια στον ταξίαρχο που διευθέτησε σωστά και αποτελεσματικά το ζήτημα. Αυτοί οι νταήδες χρειάζονται παραδειγματική τιμωρία. Πρόκειται για θρασύδειλους, όταν φοβήθηκαν ότι θα φάνε καταγγελία τους πήγε ... μετά συγχωρήσεως. Δυστυχώς τέτοια καθάρματα δεν υπάρχουν μόνο στο στρατό, υπάρχουν παντού. Ο μόνος τρόπος για να μαζευτούν αυτοί οι θρασύδειλοι είναι να καταλάβουν ότι το νταηλίκι που ασκούν δε θα μείνει ατιμώρητο. Να είστε σίγουροι ότι αν τιμωρηθούν μερικοί πολύ σκληρά, αυτό το φαινόμενο θα περιοριστεί κατά πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή