Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ 80ης ΕΡΜΑΕΘ και της 80ΤΕΥΘ;

Ένα από τα χαρακτηριστικά των άνισων υπηρεσιών μεταξύ των δύο μονάδων ενίοτε είναι απόκρυψη στοιχείων.
Αυτό σημαίνει ότι κάποια πρωινά, ο υπεύθυνος αξιωματικός της 80ης ΕΡΜΑΕΘ, αυτός δηλαδή που βγάζει τις υπηρεσίες, έχει ως πρώτη του δουλειά να καταστρέψει τα Εφοδόχαρτα!

Έτσι λοιπόν, να και όποτε γίνει έλεγχος και υπάρξει παρέμβαση της Ιεραρχίας, πολύ απλά δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα έγγραφα ώστε να μπορούν να ελεγχθούν! 
Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έφτασαν καταγγελίες που αποκαλύπτουν την ανισότητα των υπηρεσιών.
Οι έφοδοι λοιπόν για τον αξιωματικό-υπαξιωματικό-στρατιώτη της 80ης ΤΕΥΘ, που θυμίζουμε από κοινού με την 80 ΕΡΜΑΕΘ έχουν την ευθύνη της φρούρησης του στρατοπέδου, έχοντας υπεύθυνο για αυτό χαμηλόβαθμο αξιωματικό της 80ης ΤΕΥΘ, π.χ. για το διάστημα 14-15 Αυγούστου είναι οι εξής:
  • ΑΥΔΜ (ΤΕΥΘ): 15.00-16.00, 20.00-21.00, 2.00-3.30 τα ξημερώματα.
  • ΒΑΥΔΜ (ΤΕΥΘ): 13.00-14.00, 18.00-19.00, 3.30-5.00 το πρωί.
  • Έφεδρος Λοχίας (ΤΕΥΘ): 11.30-13.00, 17.00-18.00, 5.00-600 το πρωί. 
Καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει χώσιμο, ανισότητα στις υπηρεσίες, φόρτωμα των πιο δύσκολων νυχτερινών υπηρεσιών.
Θυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση μας:
Τα κόμπλεξ και τον ανταγωνισμό μεταξύ 80ης ΕΡΑΜΕΘ-80η ΤΕΥΘ στην Κω πληρώνουν φαντάροι και στελέχοι
Σταματημό δεν έχουν οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από την 80η ΤΕΥΘ.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο, είναι διαχρονικό, σε μεγάλο βαθμό εσωτερικό και αφορά απαράδεκτες αντιλήψεις και πρακτικές που κυριαρχούν στις διοικήσεις των μονάδων.
Στρεβλά στερεότυπα, ακραίες απόψεις που δυναμιτίζουν το κλίμα και την λειτουργία των μονάδων, πλέον λαμβάνουν ακραίες διαστάσεις.
Πρόσφατα και μετά τη δημοσιότητα που έλαβαν οι καταγγελίες των συναδέλφων από την 80η ΤΕΥΘ υπήρξε παρέμβαση τόσο του ΓΕΣ όσο και του Ταξίαρχου, με αποτέλεσμα να δοθούν κάποιες λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. 
Όμως φαίνεται ότι αντί να κυριαρχήσει πνεύμα συναδελφικό, διαλλακτικότητα και κατανόηση, το στελεχικό δυναμικό της 80ης ΕΡΜΑΕΘ, με μια πολύ στρεβλή αντίληψη, φαίνεται αποφασισμένο να δημιουργεί προβλήματα, αντί να τα επιλύει. 
Οι νέες καταγγελίες που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από γονείς, φαντάρους και στελέχη της 80ης ΤΕΥΘ αποκαλύπτουν τις σοβαρές αδικίες που γίνονται στον καταμερισμό των υπηρεσιών. 
Και πιο συγκεκριμένα, στις εφόδους που απαιτείται να γίνονται από αξιωματικούς-υπαξιωματικούς και φαντάρους της 80ης ΤΕΥΘ.
Καταρχήν, η ανάγνωση από τον Ταξίαρχο και μόνο των υπηρεσιών θα τον βοηθούσε να διαπιστώσει ότι όλες οι "δύσκολες νυχτερινές υπηρεσίες" γίνονται από το δυναμικό της 80ης ΕΑΡΜΕΘ.
Στη διάθεση μας βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες π.χ. της 14ης-15η Αυγούστου, όπου το όργανο υπηρεσίας, ο αρμόδιος Ίλαρχος της 80ης ΕΑΡΜΕΘ απλώς χώνει στελέχη και φαντάρους της 80ης ΤΕΥΘ! 
Ανά 1 ώρα πρέπει να βγαίνουν για έφοδο σε όλες τις σκοπιές, προνόμιο αποκλειστικά της 80ης ΤΕΥΘ, αφού για το προσωπικό της 80ης ΕΑΡΜΕΘ όλα πάνα χαλαρά...(και όλοι καταλαβαίνουν τι λέμε)!
Και φυσικά οι αραχτοί υπεύθυνοι αξιωματικοί της 80ης ΕΑΡΜΕΘ χαλάνε τον κόσμο, απειλούν θεούς και δαίμονες έτσι και δεν γίνει έφοδος σε κάποια απόμακρη σκοπιά.
Αλλά είπαμε... άλλα μέτρα και σταθμά ισχύουν για τους ίδιους!
Μα αυτά και μ' αυτά χαμηλόβαθμο στελεχικό δυναμικό και φαντάροι κουτουλούν από τη νύστα, αφού αν τους επιτραπεί να κοιμηθούν σπαστά πάντα, 2-3 ώρες πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι.
Εμείς καλούμε τον Ταξίαρχο και το ΓΕΣ, να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα, να ελέγξουν τις υπηρεσίες και να λάβουν μέτρα.
Επιμένουμε όμως να υποστηρίζουμε αυτό που γνωρίζουν όλοι: ότι το βασικό πρόβλημα είναι οι απαράδεκτες νοοτροπίες και το αντισυναδελφικό πνεύμα. 
Επιτέλους, τι γελοίες αντιζηλίες και τι σαχλά στερεότυπα είναι αυτά.
Είναι ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ταξίαρχος στην Κω, ο οποίος έχει πείσει για τη διάθεση του να παρεμβαίνει και να αντιμετωπίζει δίκαια τα πράγματα. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

4 σχόλια:

  1. ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑLΑ "ΜΑΟ". ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ! ( ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗΣ GEORGE SOROZ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ!!! ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ;? ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ(;), ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!! )

    Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως από Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω, σαν κάτοικος της Βενεζουέλας που έχουν δει τα μάτια του πολλά, ότι αυτοί που εξεπλάγησαν λιγότερο με αυτή την είδηση είναι οι ίδιοι οι Βενεζολάνοι. Προεδρικά διατάγματα σαν το συγκεκριμένο που καταλύουν κάθε έννοια Συνταγματικότητας, Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κοινής λογικής και σοβαρότητας δεν είναι είδηση πια για τους κατοίκους της υπό κατάληψη χώρας αλλά ούτε και για μένα. Είναι η πραγματικότητα, η καθημερινότητα και η αιτία της καταστροφής αντί της προόδου μιας χώρας που θα μπορούσε να είναι Βασίλισσα αλλά κατάντησαν ζητιάνα. Για όσους δεν γνωρίζουν την είδηση αλλά και για να σας δώσω να καταλάβετε ότι η "τρύπα του λαγού" πηγαίνει πιο βαθιά από ότι αρχικά φαίνεται πάμε να δούμε τι είναι το Προεδρικό Διάταγμα No. 9855, που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παρακάμπτοντας ακόμα μια φορά, αντισυνταγματικά, την μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. Με το διάταγμα απευθύνεται έκκληση για τη δημιουργία ενός «μεταβατικού καθεστώτος εργασίας» προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων. Το διάταγμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την επίτευξη των στρατηγικών επιπέδων αυτάρκειας και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται αναγκαστικά από τις δουλειές τους για να εργαστούν σε χωράφια στον γεωργικό τομέα αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται στον τομέα τροφίμων για περίοδο 60 ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι γραφει παλι ο αρρωστος στημενος εθνικο-σοσιαληστης ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ των ΑΝΕΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ιερός" πόλεμος (τζιχάντ) της κυβέρνησης κατά της Eκκλησίας: Διώκει ποινικά τον θαρραλέο Μητροπολίτη της Χίου για «ρατσισμό»!
    ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο Γ.Γ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ «ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ», ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΟΡΟΥ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ"
    Μηνυτήρια αναφορά κατά του Μητροπολίτη Χίου, κ. Μάρκου, κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΩΝ Ανθρωπίνων ΨΕΥΤΟ-Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, στην Εισαγγελία κατά του ρατσισμού και στην Εισαγγελία Χίου!
    Αφορμή γι' αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη είναι δημοσιεύματα, όπου φέρεται ο Μητροπολίτης να χρησιμοποιεί τη λέξη «λαθρομετανάστες» σε ομιλία του, μ' αποτέλεσμα να κατηγορείται αυτή τη στιγμή, για υποκίνηση μίσους, ενώ ανώνυμοι κύκλοι της Ελλαδικής Εκκλησίας δήλωσαν «Η κυβέρνηση ποινικοποιεί την αντίθετη άποψη και στέλνει στη Δικαιοσύνη όσους δεν συμφωνούν μαζί της για το "προσφυγικό" ζήτημα».
    Οι ίδιοι κύκλοι μιλούν για υπερβολική ευαισθησία που «κρύβει άλλες προθέσεις» κατά του ιεράρχη! Έτσι, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις στήριξης από κυβερνητικά στελέχη και, περιέργως, τη δικαστική ανοχή για τις επιθέσεις κατά εκκλησιών, η παραπομπή του Μητροπολίτη Χίου στη Δικαιοσύνη θεωρείται ότι, προσβάλλει πλέον με τρόπο οργανωμένο το "θρησκευτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού" και δημιουργεί κλίμα αντικληρικαλισμού. = ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΑΡΘΡΟ 3)! ΕΤΣΙ, ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΟΙ (ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ) ΘΑ ΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΌΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ "ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ" ΚΙ ΑΡΑ ΧΑΙΡΕΙ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΒΟΥΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ "ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ": ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ, ΠΑΠΙΚΟΙ=ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΙ).
    Από την άλλη, ο ίδιος ο Μητροπολίτης περιορίστηκε σε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει «Ἐξ ἀ­φορ­μῆς δη­μο­σι­εύ­μα­τος το­πι­κῆς Ἐ­φη­με­ρί­δος, τό ὁ­ποῖ­ο μέ φέρ­νει νά εἶ­πα: "ὅ­τι δέν ὑ­πάρ­χουν πρό­σφυ­γες, ἀλ­λά εἶ­ναι ὅ­λοι λα­θρο­με­τα­νά­στες", θά ἤ­θε­λα νά ἐ­νη­με­ρώ­σω γιά τήν ἀ­κρί­βεια τῆς ἀ­να­φο­ρᾶς μου: Ἐ­τό­νι­σα ὅ­τι, γιά μᾶς οἱ ἄν­θρω­ποι αὐ­τοί εἶ­ναι εἰ­κό­νες τοῦ Θε­οῦ, τούς ὁ­ποί­ους συμ­πο­νοῦ­με καί συμ­πα­ρι­στά­με­θα. Στή συ­νέ­χεια ἔ­κα­να μιά φι­λο­λο­γι­κή ἑρ­μη­νεί­α τῆς λέ­ξε­ως «λα­θρο­με­τα­νά­στης», τήν ὁ­ποί­α δέν πρέ­πει νά ἐ­νο­χο­ποι­οῦ­με, κι ἀ­νέ­φε­ρα καί τό πε­ρι­ε­χό­με­νο τῆς λέ­ξε­ως «πρό­σφυ­γας», σύμφωνα με τό δι­ε­θνές δί­και­ο (Συνθήκη του 1951). Γιά τη θέ­ση μου ἀ­πέ­ναν­τι στό φαι­νό­με­νο αὐ­τό πα­ρα­πέμ­πω:
    α) Σέ ὅ­σα ἀ­νέ­φε­ρα στόν κ. Πρω­θυ­πουρ­γό κα­τά τήν συ­νάν­τη­σή μας στό Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου το Νο­έμ­βριο τοῦ 2015, γιά τά ὁ­ποῖ­α ἔ­δει­ξε τήν ἱ­κα­νο­ποί­η­σή του.
    β) Στό δη­μο­σί­ευ­μα politischios.gr τῆς 27.10.2015 «Ἀ­νοί­γουν τά κε­λιά τῶν ἐκ­κλη­σί­ων γιά τούς πρό­σφυ­γες».
    γ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τῆς imchiou.gr «Δι­α­κο­νί­α τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως Χί­ου, Ψα­ρῶν καί Οἰ­νουσ­σῶν γιά τούς πρό­σφυ­γες» (Δε­κέμ­βριος 2015) καί
    δ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τῆς era-aegean.gr "συμ­πα­ρά­στα­ση στό Γ. Κου­τσο­δόν­τη ἀ­πό τό Μη­τρο­πο­λί­τη Χί­ου" (8.6.2016). "Ἡ με­λέ­τη αὐ­τῶν θά δεί­ξει τήν ἀ­λή­θεια τῶν πραγ­μά­των".
    Μόλις, προχθές ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος είχε δηλώσει:
    «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα» ήταν ένα από τα ξεσπάσματα οργής κι αγανάκτησης του Μητροπολίτη Μάρκου στο Πυργί. Καλούσε, μάλιστα, και τον λαό να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του στους βουλευτές που υπερψήφισαν τη δημιουργία τεμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στρατοπεδο δελαγραματηκα οτι χειροτερο υπαρχει σε μοναδες στον εβρο ....χαρακτηριστικα αθλιο φαγητο με οτι πιο χαλασμενο υλικο υπαρχει περιορισμενη ποσοτητα λογω του οτι οι μαγειρες στελεχη κατεχουν μαγαζια με σουβλακια και ετσι σε ανγκαζουν να χαλασεις χρηματα προκειμενου να φας και παραλληλα αυτοι να κονομησουν ξερωντας οτι απο τους φανταρους ζουν ...κοπηκε η παροχη ενος εμφιαλωμενου νερου σε καθε στρατευσιμο διοτι ξαφνικα χωρις εγκριση κανενος ειδικευμενου το νερο εγινε ποσιμο ωστε να αναγκαζεται καποιος να αγορζει απο το κψμ για να βαζουν παρανομα κερδος στην τσεπη τους αρχιλοχιες υπευθυνοι του ποστου αυτου και οι δοιηκητες των μοναδων του συγκεκριμενου στρατοπεδου να αδιαφορουν για τις κακες συνθηκες τις οποιες αντιμετωπιζουν οι φανταροι χαρακτηριστικα λεγοντας πως οι φανταροι ειναι αναλωσιμοι αυτα παρεχουμε αν δεν σας αρεσει στο σπιτακι σας ...........και αναρωτιεμαι ως ποτε θα συνεχιζεται αυτο το παρεμποριο??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή