Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ο ΟΗΕ ζητά κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι από ΗΠΑ και Ρωσία

halepiΟ γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν προειδοποίησε χθες ότι το Χαλέπι στη Συρία αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη “ανθρωπιστική καταστροφή” και προέτρεψε τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να έλθουν σύντομα σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην πόλη και αλλού στη χώρα.

Οι μάχες στο Χαλέπι μεταξύ του δυτικού τμήματος, που κρατείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, και των ανατολικών διαμερισμάτων, που ελέγχεται από τους φονταμανταληστές, έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σπέρνοντας τον θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους και αναγκάζοντας πολλούς άμαχους να ζήσουν χωρίς ηλεκτρικό, νερό και βασικές ανάγκες.

“Στο Χαλέπι διακινδυνεύουμε να δούμε μια ανθρωπιστική καταστροφή που είναι πρωτόγνωρη στα πέντε χρόνια αιματοχυσίας και βασάνων στη συριακή σύρραξη”, είπε ο Μπαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κατά την πιό πρόσφατη μηνιαία έκθεσή του που αναφέρεται στην πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία έκθεση είδε το πρακτορείο Reuters.

Το Χαλέπι είναι ένα από τα προπύργια των επαναστατών που θέλουν να διώξουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, του οποίου ο στρατός υποστηρίζεται στο έδαφος από σιίτες μουσουλμάνους μαχητές από γειτονικά κράτη και από αέρος από ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα.

“Η μάχη για εδάφη και πόρους διεξάγεται μέσω αδιάκριτων επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβάνοντας τη χρήση βομβών-βαρελιών, σκοτώνοντας εκατοντάδες άμαχους, μεταξύ των και δεκάδες παιδιών”, είπε ο Μπαν στην αναφορά του ΟΗΕ. “Όλες οι πλευρές της σύρραξης έχουν αποτύχει στις υποχρεώσεις τους να προστατέψουν τους αμάχους”, τόνισε.

Ο Μπαν επανέλαβε το αίτημα του ΟΗΕ για μια κατάπαυση του πυρός που θα διαρκέσει τουλάχιστον 48 ώρες ώστε να μπορεί να παραδοθεί ανθρωπιστικό υλικό, και πίεσε επίσης τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον να φτάσουν σε συμφωνία κατάπαυσης σύντομα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συζήτησαν το θέμα κατάπαυσης χθες, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Για πρώτη φορά χθες, η Ρωσία χρησιμοποίησε το Ιράν ως βάση για επιθέσεις αέρος εναντίον σύρων μαχητών. Το υπουργείο είπε ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικό να αποφύγει τον θάνατο αμάχων στις επιθέσεις του.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εντατικές επιθέσεις αέρος χθες στόχευσαν πολλά σημεία μέσα και γύρω από το Χαλέπι και αλλού στη Συρία, σκοτώνοντας δεκάδες.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με επιθέσεις αέρος τα τελευταία δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

1 σχόλιο:

  1. ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑLΑ "ΜΑΟ". ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ! ( ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗΣ GEORGE SOROZ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ!!! ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ;? ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ(;), ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!! )

    Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως από Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω, σαν κάτοικος της Βενεζουέλας που έχουν δει τα μάτια του πολλά, ότι αυτοί που εξεπλάγησαν λιγότερο με αυτή την είδηση είναι οι ίδιοι οι Βενεζολάνοι. Προεδρικά διατάγματα σαν το συγκεκριμένο που καταλύουν κάθε έννοια Συνταγματικότητας, Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κοινής λογικής και σοβαρότητας δεν είναι είδηση πια για τους κατοίκους της υπό κατάληψη χώρας αλλά ούτε και για μένα. Είναι η πραγματικότητα, η καθημερινότητα και η αιτία της καταστροφής αντί της προόδου μιας χώρας που θα μπορούσε να είναι Βασίλισσα αλλά κατάντησαν ζητιάνα. Για όσους δεν γνωρίζουν την είδηση αλλά και για να σας δώσω να καταλάβετε ότι η "τρύπα του λαγού" πηγαίνει πιο βαθιά από ότι αρχικά φαίνεται πάμε να δούμε τι είναι το Προεδρικό Διάταγμα No. 9855, που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παρακάμπτοντας ακόμα μια φορά, αντισυνταγματικά, την μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. Με το διάταγμα απευθύνεται έκκληση για τη δημιουργία ενός «μεταβατικού καθεστώτος εργασίας» προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων. Το διάταγμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την επίτευξη των στρατηγικών επιπέδων αυτάρκειας και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται αναγκαστικά από τις δουλειές τους για να εργαστούν σε χωράφια στον γεωργικό τομέα αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται στον τομέα τροφίμων για περίοδο 60 ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή