Slider

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

ΔΙΝΟΥΝ AΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!

Image
Την ίδια μέρα που αποκαλύπτεται εκ νέου από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι η Ελλάδα της μνημονιακής λαίλαπας έρχεται δεύτερη σε δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) αμέσως μετά τις ΗΠΑ που δαπανούν 3,6% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ, καθώς η χώρα μας αποδίδει το 2,38% και ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 2.21%. Η Γερμανία το 2015 απέδωσε μόλις 1,19%, η Ιταλία 1,1% και η Τουρκία 1,56%. Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν φυσικά σε πολύ διαφορετικά μεγέθη σε απόλυτους αριθμούς, γεγονός που δεν αναιρεί πως η Ελλάδα, το 2015, μια ακόμη χρονιά με τη χώρα σε κρίση κατέβαλε υψηλότατο μερίδιο – και σε κάθε περίπτωση ανώτερο από αυτό άλλων ισχυρότερων χωρών – για την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.
Επιστολή Καταγγελίας φαντάρων από τα Φυλάκια ΝΙΚΗ και ΒΡΟΝΤΕΡΟ στη Φλώρινα αποκαλύπτει ότι το Υπουργείο Άμυνας απειλεί την υγεία τους καθώς για αυτούς προβλέπεται να πίνουν Ακατάλληλο Νερό!
Ναι καλά διαβάσατε. 
Οι περικοπές των Υπουργών Πολέμου Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα δεν αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και την συμμετοχή σε ασκήσεις και επεμβατικές επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά τα μπουκαλάκια νερό που θα έπρεπε να δίνουν στους συναδέλφους.
Όπως μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι «πριν καιρό σε εξετάσεις που έκανε ο στρατός για την καταλληλότητα του νερού διαπιστώθηκε ότι στα φυλάκια ΝΙΚΗ και ΒΡΟΝΤΕΡΟ της Φλώρινας το νερό είναι ακατάλληλο για πόσιμο. Ο Διοικητής της Φλώρινας έδωσε εντολή να γίνουν ενέργειες για προμήθεια εμφιαλωμένου. Η Ταξιαρχία της Κοζάνης απορρίπτει τα κονδύλια άγνωστο για ποιo λόγο και συνεχίζουμε να ανησυχούμε όχι μόνο οι σειρές αλλά και οι μόνιμοι που κάνουν υπηρεσίες σαν Αρχιφύλακες».
Φυσικά το ζήτημα αυτό δεν απασχόλησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημήτρη Βίτσα όταν πριν μερικούς μήνες και στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων επισκέφθηκε την Κυριακή του Πάσχα (01/05/2016), συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τα φυλάκια στο Βροντερό και στη Νίκη στο Νομό Φλώρινας.
Όμως το ζήτημα με τα συγκεκριμένα φυλάκια είναι συνολικότερο και αποδεικνύει το πως οι Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούνται από τον Π.Καμμένο, την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους. 
Όπως τόνιζε ανάρτηση του ο Πάρης Καρβουνόπουλος στο onalert.gr με τίτλο "Γιατί ανοίγει φυλάκια στα ελληνοαλβανικά σύνορα ο Καμμένος" ουσιαστικά το άνοιγμα φυλακίων στα ελληνοαλβανικά σύνορα που ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αποτελεί προφανώς αντιστάθμισμα στο κλείσιμο μονάδων της περιοχής που σχεδιάζεται. Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις κι αυτό ήταν αναμενόμενο . Το βασικό επιχείρημα όσων αντιδρούν είναι ο “αλβανικό κίνδυνος”, ο οποίος είναι σαφές ότι σ΄ ότι αφορά στο στρατιωτικό του σκέλος δεν υφίσταται. Οι αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν απειλή για την Ελλάδα".
Αξίζει όμως να επισημάνουμε τι αναφέραμε ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το 2013, όταν τέθηκε για πρώτη φορά το ζήτημα από τον πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο και πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωσταράκο. 

H ψηφοθηρική πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέτει τους φαντάρους σε θανάσιμο κίνδυνο – Οι στρατιώτες θα αντιμετωπίσουν επικίνδυνους λαθρεμπόρους;

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ 

Τα τελευταία δραματικά γεγονότα με το θάνατο ενός συνοριοφύλακα του συνοριακού σταθμού Πύλης Φλώρινας και δύο κακοποιών στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, ήρθαν να αποδείξουν πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι η απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να ανοίξουν ξανά τα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή, "για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας". 

Πως είναι δυνατόν όμως η κυβέρνηση και ο ΑΓΕΕΘΑ να ρίχνουν στο στόμα του λύκου νεαρούς στρατιώτες για να αναλάβουν αυτοί τη φύλαξη των συνόρων, να χρεωθούν αστυνομικά καθήκοντα και να έρθουν αντιμέτωποι με επικίνδυνους λαθρεμπόρους ανθρώπων, ναρκωτικών και όπλων; 

Πως είναι δυνατόν στο όνομα της εξυπηρέτησης των αναγκών του κράτους των πελατειακών σχέσεων και για τις ψήφους των δημάρχων-πολιτευτών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, νέοι που ντύθηκαν υποχρεωτικά στα χακί να αντιμετωπίζονται ως Αναλώσιμοι; 

Για να αντιμετωπίσουν κινδύνους που ακόμη και οι επαγγελματίες άνδρες των Αστυνομικών Δυνάμεων όχι μόνο δυσκολεύονται, αλλά η εμπειρία τους δε φτάνει για να τους προφυλάξει! 

Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος τόσο γρήγορα ξέχασε την οικογένεια Ρωμιόπουλου, που έχασε το παλικάρι της σε μια αντίστοιχη περίπτωση; Τι έχει να απαντήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην παρακάτω παρέμβαση; 

Γράφει ο Χρυσόστομος Δούκης, Σχης (ΠΖ) ε.α. 

Πριν από λίγες ημέρες επανδρώθηκε μετά από χρόνια εγκατάλειψης το Φυλάκιο του Τριλόφου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. 

Η απόφαση για τη λειτουργία του Φυλακίου λήφθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Νεστορίου , ο οποίος απαίτησε να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα για να επιτευχθεί ο στόχος της ασφάλειας των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή του Γράμμου και να καταπολεμηθεί η λαθροϋλοτομία. 

Όπως ήταν αναμενόμενο , το ΥΕΘΑ συνηγόρησε και υλοποίησε άμεσα τη συγκεκριμένη απαίτηση, δείχνοντας ενδιαφέρον, κατανόηση του προβλήματος, αποφασιστικότητα και άψογα αντανακλαστικά. 
Το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Τι τους κόστισε άλλωστε; 
Μια διαταγή δόθηκε από το Υπουργείο και αφού συγκεντρώθηκαν ορισμένοι στρατιώτες (απ` τους ήδη υπηρετούντες σε κοντινό τάγμα) , στάλθηκαν στο χ. Τρίλοφος, έχοντας ως εφόδια την φιλοπατρία τους, τον ατομικό τους οπλισμό και το θάρρος που είναι δεδομένο σε νέους 18-19 ετών. 
Καλούνται λοιπόν οι οπλίτες , με στρατιωτική εμπειρία 2 – 4 μηνών , σε μετεφηβική ηλικία, να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της παραμεθόριας αυτής περιοχής, αντιμετωπίζοντας το οργανωμένο έγκλημα και ιδιαίτερα επικίνδυνους κακοποιούς, αποφασισμένους για όλα και εξοπλισμένους με βαρύ οπλισμό. 
Τώρα λοιπόν σωθήκαμε! 
Προσπαθούμε δηλαδή, με ασπιρίνες να σώσουμε έναν καρκινοπαθή ! 
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους… 
Η συγκεκριμένη ενέργεια μοιάζει με πείραμα μαθητευόμενου μάγου. 
Μπορεί να μην βρίσκονται τα παιδιά σας στο φυλάκιο του Τριλόφου αλλά, σας διαβεβαιώνω ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτοί οι ηρωικοί στρατιώτες του, είναι να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τον εαυτό τους. 
Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται επίσης , τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι στρατιώτες εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους (1297 μέτρα υψόμετρο) , της απομόνωσης (το φυλάκιο βρίσκεται …στη μέση του πουθενά), των δύσβατων δρομολογίων προσέγγισης , της απόστασης από την έδρα της Μονάδας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. 
Αν θέλουμε λοιπόν πραγματικά να λύσουμε το υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής , θα πρέπει να λάβουμε ουσιαστικά μέτρα και όχι μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα, μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων. 
Αν αποφασισθεί να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση τότε , αυτό που θα καταφέρουμε θα είναι να ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι το πρόβλημα λύθηκε , να παρακαλούμε να μην πάει το παιδί μας «εκεί πάνω» και να ευχόμαστε «να μην γίνει τίποτα κακό». 
Με ευχολόγια όμως δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. 
Η λύση θα δοθεί - κατά τη γνώμη μου - αν αποφασισθεί να υλοποιηθεί μία από τις παρακάτω προτάσεις: 
α. Η δύναμη του φυλακίου να αυξηθεί ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον 20-30 κατάλληλα εκπαιδευμένοι οπλίτες , με τον ανάλογο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τα απαραίτητα μέσα. Η περίπτωση αυτή προϋποθέτει βέβαια και την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την διαμονή του προσωπικού. 
β. Η ευθύνη να ανατεθεί εξ ολοκλήρου στην ΕΛ. ΑΣ. , τα στελέχη της οποίας διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία , τις γνώσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να επιτευχθεί ο στόχος της συνεχούς επιτήρησης – ασφάλειας της περιοχής. 
Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται να αυξηθεί το προσωπικό που θα συμμετέχει στην φύλαξη των συνόρων. 
Εξάλλου κύριοι κυβερνώντες οι κάτοικοι αυτής της ταλαιπωρημένης περιοχής δεν ζητάνε κάτι πρωτοφανές , κάτι που δεν δικαιούνται. Κάτι ανάλογο έγινε στα σύνορα της χώρας μας στο Νομό Έβρου , στο Ιόνιο και στο Αιγαίο Πέλαγος με άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα. 
Ελλάδα είναι και ο Νομός Καστοριάς… 
Εφαρμόστε τώρα και στην Καστοριά , την σωστή μέθοδο επίλυσης στο πρόβλημα της ασφάλειας των συνόρων για να μην χρειαστεί να κάνετε το αυτονόητο υπό την πίεση δυσάρεστων γεγονότων. 
Ας κάνουμε πράξη έστω και τώρα τη ρήση του Ιπποκράτη του Κώου: « Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν». 
Εμείς εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του Στρατού σε Αστυνομικές Επιχειρήσεις. 
Να κλείσουν άμεσα τα εν λόγω φυλάκια να αναπτυχθεί δύναμη συνοριοφυλάκων. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

4 σχόλια:

 1. Τρελαθηκαν οι μουσουλμανοι απο την χαρα τους για το μεταλιο , πυ κατεβηκαν και στην υποδοχη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. και οι χρυσαυγητες μαζι με τους ΑΝΕΛ βραζουν στο ζουμί τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΠΟΛΥΤΑ, ΛΕΒΕΝΤΕΣ MΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΣΦΑΓΕΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣIA!!! ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!!
  Κατ'αρχήν, ο ΔΗΘΕΝ "ακροδεξιός" Σερίφης είναι ο διάσημος David Clarke, Μαύρος κι ο ίδιος, εκλεγμένος κατ' επανάληψη σε γενικές λαϊκές ψηφοφορίες στην επαρχία με πρωτεύουσα το Μilwaukee, με 40% Μαύρους και 22% άλλες μειονότητες (κυρίως ισπα-νόφωνους)!!! Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον ένοπλο Μαύρο, που απειλούσε τους αστυνομικούς κι ήταν γνωστός κακοποιός της περιοχής με ποινικό μητρώο, ήταν επίσης ... Μαύρος, όπως κι περισσότεροι αστυνομικοί της περιοχής! Μαύροι ρατσιστές ... ΔΗΘΕΝ αριστεροί των τρομοκρατικών οργανώσεων Black Lives Matters και New Black Panthers (τις οποίες χρηματοδοτεί κι ελέγχει ο "φιλάνθρωπος" χαζαροεβραίος, ρουφιάνος της Γκεστάπο από 14 ετών, οπαδός της παγκόσμιας εωσφορικής δικτατορίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων / Νέας Εποχής, κι αχυράνθρωπος των Ρόθτσιλντ, Μεγαλοαπατεώνας George Soroz) έχονται από άλλες πόλεις ως ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ για να κάψουν τις γειτονιές και τα μαγαζιά των ΝΤΟΠΙΩΝ μαύρων (ως Δήθεν Βολεμένων Προδοτών της «Φυλής» τους), όπως έχουν κάνει με σχέδιο στις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ τα τελευταία δύο (2) χρόνια, ώστε να «Αναγκαστεί» να κηρύξει δικτατορία (έκτακτη ανάγκη) ο αριστερός, Μαύρος (όχι όμως απόγονος σκλάβων, αλλά δουλεμπόρων της Ανατολικής Αφρικής), κρυπτομοφυλόφιλος, κρυπτομουσουλμάνος πρόεδρος Ο-μπάμια!!! Αυτοί οι κατευθυνόμενοι Τρομοκράτες ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ και ΔΕΡΝΟΥΝ αθώους ανθρώπους, περαστικούς, στους δρόμους!!! Αυτούς τους Συμπολίτες και Ψηφοφόρους του (... ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;?;) θέλει να προστατέψει ο Μη-Αριστερός, Μη-Εγκληματίας, Μη-Πουλημένος στην Εβραιομασονική Τραπεζοφασιστική Μαφία, Όχι «Yes Man» κι άρα ΣΥΜΦΩΝΑ με τη Κόκκινη "ΜΑΥΡΗ" (= εντελώς ψεύτικη) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ αποκαλούμενος "ακροδεξιός", λεβέντης Σερίφης !!! Nα πλύνετε το στόμα σας με σαπούνι για τον πασίγνωστο και σεβαστό στην Αμερική, ηρωϊκό αγωνιστή της ανθρώπινης ελευθερίας κι αξιοπρέπειας, Μαύρο Σερίφη David Clarke, κοπρόσκυλα ερυθροφασίστες, πραγματικοί ρατσιστές φονιάδες των λαών υπέρ των Αφεντικών Τραπεζιτών!!!

  ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑLΑ "ΜΑΟ". ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ!!! ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
  Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως από Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω, σαν κάτοικος της Βενεζουέλας που έχουν δει τα μάτια του πολλά, ότι αυτοί που εξεπλάγησαν λιγότερο με αυτή την είδηση είναι οι ίδιοι οι Βενεζολάνοι. Προεδρικά διατάγματα σαν το συγκεκριμένο που καταλύουν κάθε έννοια Συνταγματικότητας, Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κοινής λογικής και σοβαρότητας δεν είναι είδηση πια για τους κατοίκους της υπό κατάληψη χώρας αλλά ούτε και για μένα. Είναι η πραγματικότητα, η καθημερινότητα και η αιτία της καταστροφής αντί της προόδου μιας χώρας που θα μπορούσε να είναι Βασίλισσα αλλά κατάντησαν ζητιάνα. Για όσους δεν γνωρίζουν την είδηση αλλά και για να σας δώσω να καταλάβετε ότι η "τρύπα του λαγού" πηγαίνει πιο βαθιά από ότι αρχικά φαίνεται πάμε να δούμε τι είναι το Προεδρικό Διάταγμα No. 9855, που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παρακάμπτοντας ακόμα μια φορά, αντισυνταγματικά, την μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. Με το διάταγμα απευθύνεται έκκληση για τη δημιουργία ενός «μεταβατικού καθεστώτος εργασίας» προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων. Το διάταγμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την επίτευξη των στρατηγικών επιπέδων αυτάρκειας και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται αναγκαστικά από τις δουλειές τους για να εργαστούν σε χωράφια στον γεωργικό τομέα αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται στον τομέα τροφίμων για περίοδο 60 ημερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών, η Ελένη Παπαδάκη συνελήφθη στο σπίτι του φίλου και συναδέλφου της ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ Δημήτρη Μυράτ στα Πατήσια (21 Δεκεμβρίου 1944) από άνδρες του ΕΛΑΣ, κατόπιν διαταγής του Καπετάν Ορέστη, του 23χρονου αρχηγού της ΟΠΛΑ της περιοχής. Κατηγορήθηκε για φιλογερμανική στάση κι ως «φιλενάδα του Ράλλη», δηλαδή του κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη. Φήμες κυκλοφορούσαν, πως παντρεύεται τον Ράλλη. Η πραγματικότητα ήταν ότι, οι οικογένειες Ράλλη και Παπαδάκη συνδέονταν με φιλία από τα προπολεμικά χρόνια κι η Ελένη Παπαδάκη είχε μεσολαβήσει στον Ράλλη για την απελευθέρωση ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ αντιστασιακών, ή Εβραίων καταζητούμενων. Πράγματι, η Παπαδάκη κατόρθωσε με τις διασυνδέσεις της να σώσει πολύ κόσμο ανεξαρτήτως ιδεολογίας, μεταξύ των οποίων τον γιό του γνωστού βιβλιοπώλη Ελευθερουδάκη και τον γιατρό Γιώργο Μουστρούφα, κατοπινό στέλεχος του Υπουργείου Υγείας υπό τον ΔΙΑΣΗΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ Πέτρο Κόκκαλη (πατέρα του ΔΙΑΒΟΗΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ της ΣΤΑΖΙ κι ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΥ του ΕΛΛΗΝ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σωκράτη) στη Κυβέρνηση του Βουνού. Όμως όλα αυτά ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα. Τον Νοέμβριο του 1944, η Παπαδάκη διεγράφει από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), που ελεγχόταν από το ΚΚΕ, για φιλογερμανική στάση.

  Τα μεσάνυχτα άρχισε η ανάκριση της Παπαδάκη από τον καπετάν Ορέστη και τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Δεκεμβρίου του 1944 καταδικάστηκε σε θάνατο από "έκτακτο στρατοδικείο" του ΕΛΑΣ. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε μαζί με άλλους μελλοθανάτους στα διυλιστήρια της ΟΥΛΕΝ στο Γαλάτσι, όπου δολοφονήθηκε με 2 σφαίρες στον αυχένα από τον εκτελεστή (=ΣΦΑΓΕΑ) της ΔΙΑΒΟΗΤΗΣ ΟΠΛΑ Βλάσση Μακαρώνα. Η διαταγή του "ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ" Ορέστη ήταν να εκτελεστεί (= ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΙ) με τσεκούρι, αλλά ο Μακαρώνας μάλλον τη λυπήθηκε και προτίμησε ένα πιο «ανώδυνο» τρόπο. ΤΟΛΜΟΥΣΕ;? ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΚΑΦΡΟΥΣ ! ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΦΙΛΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ: Αμέσως μετά την εκτέλεση =ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ο Καπετάνιος του Α’ ΣΣ του ΕΛΑΣ Σπύρος Κωτσάκης (Νέστορας) εδώσε εντολή στον ΕΛΑΣίτη λοχαγό και διαμερισματάρχη Νίκο Ανδρικίδη για τον "πολιτικό" έλεγχο της ομάδας του Ορέστη, οι οποίοι αφού συνελήφθησαν παραδέχθηκαν ενώπιον "λαϊκού δικαστηρίου" του ΕΑΜ, πως ενήργησαν κατ’ εντολή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Οι υπαίτιοι της δολοφονίας, όπως ο Καπετάν Ορέστης της ΟΠΛΑ (ΔΗΘΕΝ Εθνικής Πολιτοφυλακής) καταδικάστηκαν σε θάνατο κι εκτελέστηκαν (= ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ - ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ - ΞΥΠΝΗΣΤΕ) δημόσια στην πλατεία Κολιάτσου. Το 1945 ο Νίκος Ανδρικίδης παραπέμφθηκε σε ΝΟΜΙΜΟ κακουργιοδικείο κατηγορούμενος για την εκτέλεση (= ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ) των εκτελεστών της Παπαδάκη και καταδικάστηκε ισόβια. Ο φυσικός αυτουργός της εκτέλεσης Βλάσης Μακαρωνάς δικάστηκε ΝΟΜΙΜΑ (με ΔΙΚΗΓΟΡΟ και ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ μαρτύρων) κι εκτελέστηκε το 1948.

  Η Παπαδάκη παρέμεινε αγνοούμενη για 1 μήνα. Το πτώμα της βρέθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1945, προκαλώντας σοκ στην αθηναϊκή κοινωνία. Η κηδεία ήταν μεγαλοπρεπεστάτη, σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, κι έγινε στις 28 Ιανουαρίου στο Άγιο Γεώργιο Καρύτση, παρουσία πλήθους κόσμου. ( ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ των ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟ-ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ;? ) Ο τραγικός θάνατος της Παπαδάκη έθεσε πρόωρα τέρμα σε μια λαμπρή καριέρα και την θρήνησαν ως εθνική απώλεια. Ο Άγγελος Σικελιανός ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΣ της αφιέρωσε τους στίχους, εν είδει επιγράμματος: ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ... ΛΕΠΙΔΕΣ ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ το ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕ !!!

  Μνήσθητι Κύριε: Για την ώρα που η λεπίδα του φονιά άστραψε
  κι όλος ο θεός της Τραγωδίας εφάνη.
  Μνήσθητι Κύριε: για την ώρα που άξαφνα, κ’ οι εννιά αδελφές εσκύψαν
  να της βάλουνε των αιώνων το στεφάνι.

  Ο επίλογος της δολοφονίας της Ελένης Παπαδάκη γράφτηκε με τη ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΗ (σπεκουλαδόρικη) ΔΗΘΕΝ συγγνώμη του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη (ειδικά απεσταλμένο την Ιντέλιτζενς Σέρβις και την αμερικανική OSS πράκτορα το 1945, τον οποίο ο "πατερούλης" ΣΤΑΛΙΝ, τον ΕΣΤΕΙΛΕ για "ΔΙΑΚΟΠΕΣ στη ΣΙΒΗΡΙΑ")

  ΑπάντησηΔιαγραφή