Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Καθήκοντα... αντιτρομοκρατικής αναλαμβάνει η Εθνική Φρουρά της Κύπρου


Με την Κύπρο να έχει εμμέσως πλέον εμπλακεί στον ανελέητο αγώνα που διεξάγεται κατά των τζιχαντιστών του "Ισλαμικού Κράτους" και παρεμφερών οργανώσεων που δρουν στην Συρία, το κράτος έχει ήδη λάβει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, τα οποία όμως το Υπουργείο Άμυνας σπεύδει να αυξήσει, εμπλέκοντας στον αντιτρομοκρατικό σχεδιασμό πιο ένεργα την Εθνική Φρουρά.
Άλλωστε, η Κύπρος παρέχει διευκολύνσεις και στους δύο διεθνείς συνασπισμούς, με αποκλίνοντες στόχους και συμφέροντα, οι οποίοι όμως αντιμάχονται τον ISIS, ήτοι την Ρωσία (μαζί με το Ιράν, τον Πρόεδρο Άσαντ της Συρίας και την Κίνα) από την μια πλευρά, και τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, στον οποίο πέρα από κάποιες αραβικές χώρες συμμετέχει η Βρετανία, η οποία βομβαρδίζει από τη Βάση Ακρωτηρίου με Tornado και Eurofighter Typhoon, η Γαλλία και πλέον η Γερμανία

Σε όλους τους παραπάνω παίκτες στην σκακιέρα του Συριακού η Κύπρος παρέχει πολυεπίπεδες διευκολύνσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της έντασης που κορυφώνεται στην ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή μας.
Έτσι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες Ανώτατων αξιωματούχων του Υπουργείου Άμυνας, μέλη της Εθνικής Φρουράς πρόκειται να συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας αναφορικά με τα ήδη υφιστάμενα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά τους προηγούμενους μήνες. Το σχετικό ρεπορτάζ μεταδόθηκε στις Τομές στα Γεγονότα στο Sigma,
Μάλιστα, πρόκειται για απόφαση άμεσα εκτελεστέα, καθώς από την Πέμπτη κιόλας, 120 μέλη της Εθνικής φρουράς πρόκειται να ενισχύσουν τις αστυνομικές εκείνες δυνάμεις που έχουν επιφορτιστεί με αντιτρομοκρατικά καθήκοντα.
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται, λόγω της μακρόχρονης και εξειδικευμένης εκπαίδευσης που διαθέτουν, η εμπλοκή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς, με μόνιμα στελέχη των Μοιρών Καταδρομών, αλλά και μονίμων στελεχών των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών, τα γνωστά σε όλους μας ΟΥΚ.
ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΜΑΔ
Οι πληροφορίες αναφέρουν απόσπαση τουλάχιστον 120 ΕΠΥ της Ε.Φ., υπαξιωματικούς και αξιωματικούς από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Καταδρομές & ΟΥΚ), καθώς και από την Στρατονομία.
Ο «ΠΟΛΙΤΗΣ» αναφέρει ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία που αφορά στην λειτουργία της Ε.Φ. επιτρέπεται η απόσπαση στελεχών από την Κυπριακή Αστυνομία, προκειμένου να συμβάλουν σε αστυνομικά καθήκοντα τα όργανα της τάξεως. Θα έχουν δικαίωμα να ερευνούν, να ελέγχουν και να συλλαμβάνουν πολίτες, έχοντας τις εξουσίες που η νομοθεσία δίνει στους αστυνομικούς.
Τα εμπλεκόμενα στελέχη της Ε.Φ. που έχουν επιλεγεί πρόκειται ίσως και από σήμερα να περάσουν από ταχύρυθμη εκπαίδευση στην Αστυνομική Ακαδημία, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικά αστυνομικά καθήκοντα, ενώ εν συνεχεία την εκπαίδευσή τους σε ειδικά αντιτρομοκρατικά καθήκοντα θα αναλάβει η ΜΜΑΔ, τόσο όσον αφορά τις αντιτρομοκρατικές τακτικές, όσο και σε ένα "φρεσκάρισμα" στο οπλισμό που χρησιμοποιείται από την αστυνομία, πιστόλια και υποπολυβόλα MP-5 των 9mm, στα οποία όμως είναι εν πολλοίς τα στελέχη της Διακλαδικής Διοίκησης ήδη γνωρίζουν.
ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
Κατόπιν της ολοκλήρωσης και των δύο αυτών φάσεων εκπαίδευσης τα στελέχη πρόκειται να τοποθετηθούν σε αεροδρόμια, λιμάνια και κάποιους άλλους ευαίσθητους στόχους που δεν κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν.
Παρόλο που οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται στο Σίγμα, δεν αποκλείουν την πιθανότητα και κληρωτοί της Εθνικής Φρουράς να συμβάλουν στην όλη προσπάθεια, λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού που μαστίζει την Αστυνομία. στην αστυνομία, ωστόσο το πιθανότερο είναι η όλη τους εμπλοκή να είναι μόνο επικουρική - υποστηρικτική προς το έργο των ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς ως κληρωτοί στερούνται συγκεκριμένου τύπου εκπαίδευσης, αλλά και νοοτροπίας.

dete.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου