Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΕΠΙΔΙΚΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Νεκροί τέσσερις άνδρες σε επιδρομήτων παλαιστινιακών αστυνομικών δυνάμεων του Αμπάς

Δύο Παλαιστίνιοι, οι οποίοι καταζητούνταν για οπλοκατοχή και άλλα αδικήματα, και δύο αστυνομικοί των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στη Νάμπλους, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες.
Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλάβει πάνω από 100 υπόπτους τους τελευταίους δύο μήνες στη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο μιας προσπάθειας πάταξης της εγκληματικότητας, ανέφερε ο Άντναν αλ Νταμίρι, ένας εκπρόσωπός τους.
Η επιχείρηση στη Νάμπλους που διεξάγουν δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, άρχισε την Πέμπτη και καταδιώκονται πολλοί ακόμη ύποπτοι.
Σύμφωνα με τον Νταμίρι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν πολλά όπλα.Η οπλοκατοχή στην Δυτική Όχθη είναι παράνομη, κάτι που αποτελεί κληρονομιά της δεύτερης Ιντιφάντας, της εξέγερσης που διήρκεσε από το 2000 ως το 2005.
Ένοπλες συγκρούσεις όμως ξεσπούν συχνά ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες, συχνά ακόμη και στους κόλπους της Φάταχ, του κόμματος του Αμπάς, ειδικά σε καταυλισμούς προσφύγων, όπου η αστυνομία σπανίως εισέρχεται.
Η παλαιστινιακή αστυνομία δεν είναι εξουσιοδοτημένη να δρα παρά μόλις στο 18% της Δυτικής Όχθης, βάσει των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου