Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Συρία - Χασάκα: Χιλιάδες άμαχοι Κούρδοι απομακρύνθηκαν λόγω βομβαρδισμών


Οι αρχές των Κούρδων της Συρίας απομάκρυναν χιλιάδες αμάχους από τις κουρδικές περιοχές της πόλης Χασάκα στη βορειοανατολική Συρια καθώς συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη διαδοχική ημέρα οι επιδρομές των αεροπλάνων του συριακού καθεστώτος και οι βομβαρδισμοί με πυροβολικό των τομέων της πόλης που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες και εκπρόσωπο της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.




Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της YPG Ρεντούρ Τζελίλ. Πρόσθεσε πως στο διάστημα αυτό δόθηκαν οι σκληρότερες μάχες ανάμεσα στην οργάνωσή του και τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης στα πάνω από πέντε χρόνια που διαρκεί ο συριακός εμφύλιος.






"Στη Χασάκα διεξάγεται τώρα πραγματικός πόλεμος", δήλωσε ο Τζελιλ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι περισσότεροι από τους αμάχους που απομακρύνθηκαν ήταν γυναίκες και παιδιά. "Όποιος μπορεί να φέρει όπλα πολεμάει το καθεστώς και τις συμμορίες του", τόνισε.

Σύμφωνα με έναν ντόπιο δημοσιογράφο τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οκτώ αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τις κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον στόχων στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, τα δύο τρίτα της οποίας ελέγχονται από τους Κούρδους και το υπόλοιπο από το καθεστώς του Άσαντ.

Χθες ήταν η πρώτη φορά από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, που η συριακή πολεμική αεροπορία έπληξε κουρδικές θέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου