Slider

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Ποιος σκότωσε τον αμερικανό πρέσβη που έλεγε ψέμματα στους χουντικούς για τη τουρκική εισβολή;

davisΈνα μήνα μετά την τουρκική εισβολή και με τον Αττίλα 2 σε εξέλιξη στις 19 Αυγούστου 1974 ,δολοφονείται στη Λευκωσία ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο, Ρότζερ Ντέιβις, που είχε παραπλανήσει τους χουντικούς πραξικοπηματίες σχετικά με τις τουρκικές προθέσεις.Αν μη τι άλλο μια μυστηριώδης δολοφονία.
Ποιος και γιατί σκότωσε τον πρέσβη αλλά και την γραμματέα του Αντουανέτ Βαρνάβα; 
Ένας αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας έχει περιγράψει στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ τη στιγμή της δολοφονίας.Ο Χάρης (Πάμπος) Ευαγγελίδης ήταν όπως λέει ένα βήμα δίπλα από τον πρέσβη Ντέϊβις όταν έπεφτε νεκρός. Η διήγησή του στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ:
Επειδή έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά ψέματα και ανακρίβειες, σε βαθμό κακοήθειας και νοσηρής φαντασίας, ενώ καταβλήθηκε και συντονισμένη προσπάθεια να παραποιηθούν τα πραγματικά γεγονότα, αποφάσισα να αναφερθώ στο τι ακριβώς έγινε και ποια είναι η αλήθεια.
Σε αντίθεση με όλους εκείνους που έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου σεναριολογία και συνωμοσιολογία για το τι έγινε εκείνη την ημέρα, εγώ προσωπικά έζησα τα γεγονότα από πρώτο χέρι: Ήμουν εκεί, μέσα στην πρεσβεία, ένα βήμα μακριά από τον πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις και την Αντουανέτ Βαρνάβα όταν κτυπήθηκαν. Μπορούσε μάλιστα να είχα και εγώ την ίδια τύχη, αφού τραυματίστηκα στο χέρι από εξωστρακισμένη σφαίρα. Συνεπώς, εγώ είδα με τα μάτια μου τι ακριβώς έγινε και ξέρω τι είναι αλήθεια και τι ψέμα από όλα όσα λεχθεί και γραφεί.
Το μεγαλύτερο ψέμα που λέχθηκε και εξακολουθεί να λέγεται, είναι ότι ο πρέσβης και η «ιδιαιτέρα» του δολοφονήθηκαν από ανθρώπους της πρεσβείας. Σύμφωνα μάλιστα με αυτό το σενάριο νοσηρής φαντασίας, αφού για κάποιο λόγο έπρεπε να δολοφονηθεί ο πρέσβης, έπρεπε να δολοφονηθεί και η ιδιαιτέρα του για να μην μαρτυρήσει και αποκαλύψει την από μέσα εν ψυχρώ δολοφονία του. Τόσα πολλά ξέρουν όλοι αυτοί οι σεναριογράφοι, που αγνοούν ένα πολύ απλό γεγονός που θα μπορούσε να τους επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε υπάλληλος της πρεσβείας: Η Αντουανέτ δεν ήταν η ιδιαιτέρα του πρέσβη. Ήταν η ιδιαιτέρα του υπεύθυνου Διοίκησης της Πρεσβείας.

Επειδή λοιπόν εγώ ήμουν ένα βήμα μακριά από τον πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις, γνωρίζω πολύ καλά, επειδή ήμουν εκεί και είδα με τα ίδια μου τα μάτια ότι δεν δολοφονήθηκε από κάποιο μέσα στην πρεσβεία, όπως κάποιοι με μαεστρία έχουν διαδώσει και συντηρήσει αυτό το ψέμα για σαράντα χρόνια, αλλά από τους πυροβολισμούς που ρίχνονταν από έξω, από μια υπό ανέγερση διπλανή πολυκατοικία, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης.

Στις 19 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία, η οποία στεγαζόταν τότε κοντά στο ξενοδοχείο «Χίλτον». Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, εξαγριωμένοι διαδηλωτές έριχναν πέτρες στο κτήριο με αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά τζάμια. Έξι με εφτά αυτοκίνητα της πρεσβείας παραδόθηκαν στις φλόγες.

Ο πρέσβης βρισκόταν στο γραφείο του στο δεύτερο όροφο του κτηρίου και παρά τις προτροπές των υπευθύνων ασφαλείας να μετακινηθεί στο ειδικό δωμάτιο στης πρεσβείας, αποφάσισε να μείνει εκεί για να προστατεύσει το επιτόπιο προσωπικό που ήταν δίπλα από το γραφείο του.

Ο πρέσβης μάς συγκέντρωσε σε ένα εσωτερικό διάδρομο για προστασία, όπως όλοι πιστεύαμε, αφού υπήρχαν τέσσερεις τοίχοι μέχρι το εξωτερικό της πρεσβείας. Ήμασταν εκεί πέντε άτομα: Ο πρέσβης, ο υπεύθυνος Διοίκησης, Έντι Έντουαρντς, η Στέλλα Χαραλαμπίδου του Τμήματος Προσωπικού, η Αντουανέτ Βαρνάβα, ιδιαιτέρα του υπεύθυνου Διοίκησης (και όχι του πρέσβη) και εγώ. Μάλιστα μας καθησύχαζε λέγοντάς μας ότι είχε ενημερωθεί για τα επεισόδια ο προεδρεύων της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, οποίος εκείνη την ώρα έδινε δημοσιογραφική διάσκεψη και θα ερχόταν στην πρεσβεία.

Ξαφνικά άρχισαν να ακούονται πυροβολισμοί. Προτού συνειδητοποιήσουμε από πού έρχονταν, ο πρέσβης έπεσε κτυπημένος από μία σφαίρα. Πέσαμε όλοι δίπλα του, ανοίξαμε το πουκάμισό του και διαπιστώσαμε ότι είχε κτυπηθεί στην καρδιά. Οι σφαίρες έρχονταν από το σπασμένο παράθυρο στο βάθος του διαδρόμου. Είχαμε συγκεντρωθεί εκεί γιατί μας προστάτευαν τέσσερεις τοίχοι, αλλά κανένας μας δεν είχε σκεφτεί το παράθυρο. 

Όταν κτυπήθηκε ο πρέσβης, ο Έντι Έντουαρντς ζήτησε από την Αντουανέτ να φέρει ένα φορείο από το διπλανό γραφείο. Της είπε τρεις φορές να φέρει το φορείο, αλλά λόγω των πυροβολισμών και των εκρήξεων που ακούγονταν, αφού εκείνη την ώρα καίγονταν 6-7 αυτοκίνητα της πρεσβείας, αλλά και της κατάστασης σοκ στην οποία ήμασταν όλοι, δεν άκουσε. Γύρισα προς το μέρος της και της είπα: «Τόνυ δεν ακούς που σου λέει ο μάστρος σου να φέρεις το φορείο;». Έκανα κίνηση να σηκωθώ για να το φέρω εγώ και την ίδια ώρα σηκώθηκε και η Αντουανέτ. Αμέσως κτυπήθηκε από μια σφαίρα στο κεφάλι και έπεσε πάνω μου. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Ο πρέσβης ήταν ακόμα ζωντανός. Μετά από λίγη ώρα έφθασε στην πρεσβεία ο προεδρεύων της Δημοκρατίας. Ο πρέσβης Ρότζερ Ντέιβις μεταφέρθηκε στην ιδιωτική κλινική «Λευκωσία» που ήταν κοντά στην πρεσβεία, όπου και υπέκυψε μετά από λίγο. Αυτή είναι η αλήθεια για τη δολοφονία του πρέσβη και της Αντουανέτ. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια που βόλευαν διάφορες καταστάσεις στις οποίες δεν θέλω να αναφερθώ.
http://www.militaire.gr

3 σχόλια:

 1. Σύμφωνα με τη Διεθνή Συνθήκη για τους Πρόσφυγες, όσοι προέρχονται από ασφαλή χώρα, όπως η Τουρκία, δεν θεωρούνται πρόσφυγες, αρά παρανόμως εισελθόντες!!! Για να θεωρηθούν πρόσφυγες, πρέπει να καταγραφούν εντός της πρώτης ασφαλούς χώρας εισόδου (Τουρκία) από την Ύπατη Αρμοστεία Προσφύγων του ΟΗΕ !!! Για να εισέλθουν και διαμείνουν προσωρινά σε άλλη χώρα, πρέπει να υπάρχει Διεθνής Συμφωνία της χώρας 2ης υποδοχής με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, εγκεκριμένη ομόφωνα κι από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας!!! ΆΡΑ, ΟΣΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΓΕΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ (ΓΛΩΣΣΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΩΝ ΚΙ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΕΙΔΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΚΛΠ) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΜ ΗΜΕΡΙΣΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ, ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ "ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ" ("ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ") ΚΙ ΕΝΕΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ ΚΑΘ' ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ!!! ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ) ΑΣΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ) ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!! ΕΤΣΙ, π.χ. ΟΙ 8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ (ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ) ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΕ ΤΩΝ ΑΝΕΛ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20 Αυγούστου 2016 - 11:44 π.μ. - 10:56 π.μ.
   ΚΟΛΗΣΕ Η ΚΑΣΕΤΑ;? ΚΟΙΤΑ ΦΙΛΤΑΤΕ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ... ΠΑΛΙ, Ο ΙΔΙΟΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ!!! ΕΥΤΥΧΩΣ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑΪΖΕΙ ΚΙ, ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΑΣ... "ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΙ"!!!

   Ανώνυμος20 Αυγούστου 2016 - 11:01 π.μ.
   ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΕ ΤΩΝ ΑΝΕΛ...

   Ανώνυμος20 Αυγούστου 2016 - 11:39 π.μ.
   ΚΑΗΜΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ Μ@Λ@ΚΙ@Σ ΣΟΥ!!! ΟΝΤΩΣ ΚΟΛΗΣΕ Η ΚΑΣΕΤΑ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑ ΤΑ ... ΦΑΡΜΑΚΑ!!! Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΜΟΝΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ=ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΑ (ΗΛΕΚΤΡΟ)ΣΟΚ!!!

   Διαγραφή