Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Οι φαντάροι παίρνουν μετάθεση στη Δίωξη Ναρκωτικών; Ο Στρατός αναλαμβάνει Αστυνομικά καθήκοντα


ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!
ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ!

Πλήρη επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελούν οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για την ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα βόρεια σύνορα και πιο συγκεκριμένα σε Ήπειρο-Μακεδονία.

Παρά το γεγονός ότι προσωπικά ο ηγέτης των ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί ότι ο Στρατός δε θα αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα, το σύνολο των αποφάσεων του Πενταγώνου, οι τελευταίες του εξαγγελίες, αλλά και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ε.Ε. αποκαλύπτουν ότι πλέον οδεύουμε σε γενικευμένη εφαρμογή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής που προβλέπουν την ανάληψη αστυνομικών-κατασταλτικών καθηκόντων από τις Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον των ασύμμετρων απειλών. 

Φυσικά, οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για Νοικοκύρεμα των Ενόπλων Δυνάμεων και κλείσιμο των εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων (βασική παράμετρος του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις), που μας επιβαρύνουν με το δυσβάστακτο κόστος λειτουργίας τους για να εξυπηρετούνται πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, αποτελούν παρελθόν!  

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος; 

1. Η αναβάθμιση των μέτρων επιτήρησης της μεθορίου. 

2. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και εξύψωσης του ηθικού στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών των βορείων συνόρων μας. 

3. Η επίδειξη παρουσίας – αποτροπής στα βόρεια σύνορα μας. 

Ουσιαστικά λοιπόν οι εξαγγελίες του ηγέτη των ΑΝΕΛ απαντούν αφενός στις κυβερνητικές ανάγκες φιλοτέχνησης ενός πατερναλιστικού προφίλ μέσω της εμπέδωσης του «αισθήματος ασφάλειας», όπου η ανασύσταση του πελατειακού κράτους και η ψηφοθηρία δεν μπορούν να κρυφτούν, αφετέρου διευρύνεται η απόπειρα στρατικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. 


Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει ολέθρια ταξικά μέτρα εναντίον του κόσμου της εργασίας που προβλέπονται από τα Μνημόνια που συμφώνησε και ψήφισε, η ώρα του κόφτη, των αντεργατικών ρυθμίσεων, της γενικευμένης αρπαγής των σπιτιών και της είσπραξης άγριων φόρων πλησιάζει. Για αυτό αναζητεί τρόπους αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης μας. Παράλληλα, στα βόρεια σύνορα ανοίγεται το πεδίο δοκιμής και εθισμού του λαού μας στην ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τον Στρατό, ώστε να γενικευτεί άμεσα η εφαρμογή των ακραίων αυτών κατασταλτικών μέτρων. 

Όλα σε συνδυασμό με δύο άλλες σημαντικές παραμέτρους: 

η ίδια η κυβέρνηση, παράλληλα με την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ και της ναζιστικής ακροδεξιάς έρχεται να καλλιεργήσει και διαχειριστεί την "Ισλαμοφοβία" και το κλίμα Ανασφάλειας, παίζοντας το χαρτί των ασύμμετρων απειλών, υπονοώντας ότι μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες ισοδυναμούν με εν δυνάμει τρομοκράτες. Η παρουσία Στρατοπέδων Συγκέντρωσης Μεταναστών, όπου βιώνουν άθλιες συνθήκες και καθεστώς φυλακισμένου, ενδεχομένως να πυροδοτήσει μελλοντικές εξεγέρσεις. Οι τοπικές κοινωνίες ζυμώνονται από εθνικιστικά-ρατσιστικά-μισαλλόδοξα στερεότυπα και αντιλήψεις, όπου ο μετανάστης παρουσιάζεται ως εγκληματίας και απειλή. 

Ο Πάνος Καμμένος όμως έχει την λύση και στέλνει τον Στρατό να εξασφαλίσει τον Νόμο και την Τάξη! 

Τέλος, η περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου χαρακτηρίζεται από την παρουσία πλούσιων ενεργειακών κοιτασμάτων. ΑΟΖ όμως μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας δεν έχει καθοριστεί και η ανακίνηση κατά διαστήματα ζητήματος Παραμυθιάς φανερώνει όχι μόνο το ιστορικό του υπόβαθρο, αλλά και τη διαπραγματευτική του δύναμη στο σήμερα. Σε αυτόν τον ελληνοαλβανικό ανταγωνισμό ενδέχεται να εμπλακούν και πολύ πιο σημαντικοί παίχτες, διαπλεκόμενος με ακόμη μεγαλύτερα διακυβεύματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κανόνας που θέλει την ύπαρξη ενεργειακών κοιτασμάτων και την εκμετάλλευση τους να σημαίνει και Απειλή Πολεμικής Σύγκρουσης φαίνεται να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν αποκαλύπτεται ότι οι όποιες πολεμικές προετοιμασίες έχουν ως επίκεντρο τους τον Άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, πλέον επεκτείνονται και στα βόρεια σύνορα.  Θυμίζουμε ότι η ελληνική εταιρεία Energean Oil & Gas που υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες με τις ισραηλινές εταιρείες Delek Drilling και Avner OilExploration και με τις οποίες αποκτά τα δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου, δυναμικότητας 1,4 και 1 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (TCF) αντιστοίχως έναντι συνολικού τιμήματος 148 εκατ. δολαρίων, δραστηριοποιείται ήδη στον Πρίνο, κατοχύρωσε το χερσαίο οικόπεδο των Ιωαννίνων και το θαλάσσιο οικόπεδο του Κατάκολου!

Σε ζώνες δηλαδή τεράστιας ανεργίας, κατεστραμμένης τοπικής οικονομίας, όπου εντείνεται η μετανάστευση όσων νέων έχουν απομείνει, απάντηση είναι ο Στρατός που θα χρηματοδοτήσει τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα με την οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων (για αυτό ανοίγουν στρατόπεδα-φυλάκια και εντείνεται η συζήτηση για την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης. 

Παράλληλα, κάθε χωριουδάκι θα έχει το τεθωρακισμένο του, κάθε ηλικιωμένος-η θα έχουν για παρέα τα στρατιωτικά περίπολα και θα διασκεδάζουν με τις πτήσεις των ελικοπτέρων. Η στρατικοποίηση λαμβάνει ακραίες διαστάσεις και το εγχείρημα σε Ήπειρο-Μακεδονία θα γενικευτεί! Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων ανακοίνωσε την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης με οπλίτες στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία, άφησε να εννοηθεί πως γίνονται κινήσεις για να δοκιμαστεί ο στρατός και σε αστυνομικά καθήκοντα. Ανέφερε για παράδειγμα ότι τον τελευταίο χρόνο έχει ζητήσει τη "διεξαγωγή αναγνωρίσεων με ελικόπτερα, την προσγείωση των ελικοπτέρων δίπλα στα χωριά και συνάντηση με κατοίκους μια έως τρεις φορές το μήνα", ώστε να νιώθουν πιο ασφαλείς. 

Εχθρός που να δικαιολογεί όλες αυτές τις αποφάσεις δεν υπάρχει, αλλά δικαιολογίες πάντα θα βρίσκονται. Οι κάτοικοι δεν νιώθουν απειλή από κάποια εισβολή του Αλβανικού Στρατού ή του Στρατού της ΠΓΔΜ σε ελληνικό έδαφος. Για αυτό λοιπόν τον κίνδυνο θα εκπροσωπήσει η εγκληματικότητα: "Ο Στρατός δεν έχει ευθύνη στην εσωτερική ασφάλεια", τόνισε ο Πάνος Καμμένος, καθώς με τη μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση του Στρατού θα τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας και" θα αποτρέπει οποιουσδήποτε θέλουν να κάνουν εγκληματική ενέργεια". 

Όπως επισημαίνει η Ιωάννα Ηλιάδη σε ανάρτηση της στο onalert.gr «η αποτροπή από εγκληματικές ενέργειες όπως το έθεσε ο κ. Καμμένος, είναι αυτός ακριβώς ο νέος ρόλος που προφανώς προετοιμάζεται για τον Στρατό. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη έχουν προχωρήσει συζητήσεις με την Αστυνομία και το υπουργείο προστασίας του Πολίτη ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να βοηθήσουν με την παρουσία εναερίων μέσων στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, κάτι που μέχρι στιγμής κάνουν μόνο τα ελικόπτερα της Αστυνομίας». 

Ουσιαστικά η κυβέρνηση αλλάζει τον ρόλο του Στρατού και παραβιάζει τον όρκο των φαντάρων. Γιατί ο ρόλος του Στρατού είναι η υπεράσπιση της άμυνας άρα και των συνόρων και όχι η φύλαξη τους που ανήκει στα καθήκοντα της Αστυνομίας και των συνοριοφυλάκων! 

Αξίζει να θυμίσουμε την ανακοίνωση μας (2013), με την οποία απαντούσαμε στους σχεδιασμούς του τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, τους οποίους επανέφερε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος το 2015 και επανέλαβε πρόσφατα: 

«H ψηφοθηρική πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέτει τους φαντάρους σε θανάσιμο κίνδυνο – Οι στρατιώτες θα αντιμετωπίσουν επικίνδυνους λαθρεμπόρους; ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ 

Τα τελευταία δραματικά γεγονότα με το θάνατο ενός συνοριοφύλακα του συνοριακού σταθμού Πύλης Φλώρινας και δύο κακοποιών στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, ήρθαν να αποδείξουν πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι η απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να ανοίξουν ξανά τα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή, "για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας". Πως είναι δυνατόν όμως η κυβέρνηση και ο ΑΓΕΕΘΑ να ρίχνουν στο στόμα του λύκου νεαρούς στρατιώτες για να αναλάβουν αυτοί τη φύλαξη των συνόρων, να χρεωθούν αστυνομικά καθήκοντα και να έρθουν αντιμέτωποι με επικίνδυνους λαθρεμπόρους ανθρώπων, ναρκωτικών και όπλων; Πως είναι δυνατόν στο όνομα της εξυπηρέτησης των αναγκών του κράτους, των πελατειακών σχέσεων και για τις ψήφους των δημάρχων-πολιτευτών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, νέοι που ντύθηκαν υποχρεωτικά στα χακί να αντιμετωπίζονται ως Αναλώσιμοι; Για να αντιμετωπίσουν κινδύνους που ακόμη και οι επαγγελματίες άνδρες των Αστυνομικών Δυνάμεων όχι μόνο δυσκολεύονται, αλλά η εμπειρία τους δε φτάνει για να τους προφυλάξει! Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος τόσο γρήγορα ξέχασε την οικογένεια Ρωμιόπουλου, που έχασε το παλικάρι της σε μια αντίστοιχη περίπτωση;». 

Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ 

Όπως επισημαίνει η Ιωάννα Ηλιάδη “η ανάθεση στις Ένοπλες Δυνάμεις καθηκόντων τα οποία μέχρι στιγμής είχε μόνο η αστυνομία, είναι ένα θέμα που απασχολεί όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Ήδη, η Λευκή Βίβλος που παρουσίασε πρόσφατα το γερμανικό υπουργείο άμυνας, προβλέπει ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας σε καθήκοντα ασφαλείας ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των Γερμανών πολιτών. Ήδη έχουν αρχίσει και εκτελούνται κοινές ασκήσεις στρατού και αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι το γερμανικό Σύνταγμα, όπως άλλωστε και το ελληνικό, έχει σαφείς και διακριτούς ρόλους για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας. Οι αντιδράσεις της Γερμανικής αντιπολίτευσης είναι μεγάλες και κάνουν λόγο για απόπειρα «ισραηλοποίησης» των γερμανικών πόλεων, με οπλισμένους στρατιώτες στους δρόμους και έξω από επιχειρήσεις και εστιατόρια”.

Αποκτούν επομένως διαφορετική βαρύτητα οι αποκαλύψεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τις οποίες απέκρυψε ο δημοσιογραφικός κόσμος! Θυμίζουμε:

Ο Ελληνικός στρατός της άρχουσας τάξης στρέφει τα όπλα κατά του λαού
Ο Ελληνικός στρατός της άρχουσας τάξης στρέφει τα όπλα κατά του λαού. Πάει παντού για να προστατεύσει τα κέρδη και τα στρατηγικά του συμφέροντα. 
Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας αποκαλύπταμε ότι στις 2 και 3 Ιουνίου 2016, στο Βερολίνο, η γερμανική προεδρία του ΟΑΣΕ διοργάνωσε συνέδριο με θέμα «Κώδικας Δεοντολογίας: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος και Εποπτεία στον τομέα της ασφάλειας”.
Το συνέδριο συγκέντρωσε πάνω από 100 εκπρόσωπους από 30 κράτη και θεσμούς.
Εκτιμούσαμε ότι πρόκειται για μια τεράστια τομή στη λειτουργία του κράτους, των κατασταλτικών και στρατιωτικών του δυνάμεων, την προσαρμογή τους στην σύγχρονη φάση του καπιταλιστικού συστήματος: αυτός είναι ο σύγχρονος ρόλος και αποστολή των δυνάμεων Άμυνας-Ασφάλειας και του αστικού κράτους, που με νέους όρους-μεθόδους-μέσα της κρατικής τρομοκρατίας/ελέγχου/χειραγώγησης έρχονται να διαχειριστούν το συντεταγμένο χάος που προκαλεί η αστική πολιτική, εντός και εκτός συνόρων, υπηρετώντας και θωρακίζοντας το αστικό καθεστώς εξουσίας.
Από αυτή επομένως την σκοπιά εξετάζουμε το νέο Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία που προβλέπει την πιθανή εφαρμογή «στρατιωτικής ισχύος» και στο πλαίσιο της «επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας»: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συνεισφέρουν στο πλαίσιο επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας συμμορφούμενες με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
Μερικές δραστηριότητες αυτού του τομέα, σε ακραίες καταστάσεις, είναι πιθανόν να απαιτήσουν την εφαρμογή Στρατιωτικής Ισχύος. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται επιχειρήσεις για αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών εντός της χώρας, όπως της τρομοκρατίας, της μετανάστευσης, της ασφάλειας μεγάλων αθλητικών οργανώσεων κλπ…» αναφέρεται στο Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των ΕΔ με τον τίτλο «ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΕΔ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ», αποκαλύπτει η ηλεκτρονική εφημερίδα Δέσμευση στις 12/6 desmevsi.
Καταρχήν και μόνο η ανάγνωση της περιγραφής των «εθνικών συμφερόντων» αποκαλύπτει την επιθετικότητα της ελληνικής άρχουσας τάξης στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, αφού θα στείλει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να πολεμήσουν στην Κύπρο (ΑΟΖ και Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα), για τις ελληνικές μειονότητες στο εξωτερικό (αφενός για τη μειονότητα στην Αλβανία, αφετέρου στην ΠΓΔΜ που ήρθε στο προσκήνιο μετά τον εμφύλιο και το ενδεχόμενο διάλυσης του γειτονικού κράτους), για την υποστήριξη των οικονομικών συμφερόντων των Ελλήνων επιχειρηματιών (της ημεδαπής και της αλλοδαπής) στο εξωτερικό, σε βάρβαρες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ! Να ποια είναι τα «εθνικά» συμφέροντα: 
Α Εθνικά Συμφέροντα Επιβίωσης.
Είναι εκείνα τα οποία αν απολεσθούν ή πληγούν, οι συνέπειες για τη χώρα είναι καθοριστικής σημασίας για την ύπαρξή της και για τα οποία η Πολιτεία και το Έθνος πρέπει να είναι αποφασισμένοι να οδηγηθούν σε πόλεμο. Ως τέτοια συμφέροντα αναφέρονται ενδεικτικά η διαφύλαξη της ακεραιότητας της εθνικής επικράτειας, η εξασφάλιση της ελευθερίας και πολιτικής ανεξαρτησίας, η επιβίωση του πληθυσμού από επιθέσεις με όπλα μαζικής καταστροφής καιη επιβίωση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Β Ζωτικά Εθνικά Συμφέροντα.
Είναι εκείνα, τα οποία αν απολεσθούν ή πληγούν οι συνέπειες για τη χώρα είναι σημαντικές και για τα οποία απαιτείται να αναληφθούν σημαντικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου και του μέτρου της χρήσης της στρατιωτικής ισχύος. Συνεπώς η Πολιτεία και το Έθνος είναι πιθανώς διατεθειμένοι να οδηγηθούν σε πόλεμο. Ως τέτοια συμφέροντα αναφέρονται ενδεικτικά η ασφάλεια των ομοεθνών εκτός συνόρων (κυρίως η προστασία ελληνικών μειονοτήτων σε γειτονικές χώρες) και η απρόσκοπτη άσκηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Γ. Μείζονα Εθνικά Συμφέροντα.
Είναι εκείνα τα οποία αν απολεσθούν ή πληγούν, οι συνέπειες για τη χώρα είναι σημαντικές, καθώς επηρεάζουν σοβαρά η πολιτική και κοινωνική ζωή και η ευημερία της χώρας. Η Πολιτεία και το Έθνος είναι διατεθειμένοι να προβούν σε σημαντικές θυσίες, συνήθως χωρίς να καταφύγουν σε πόλεμο ή σε άλλη χρήση στρατιωτικής δύναμης για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ως τέτοια συμφέροντα αναφέρονται ενδεικτικά να είναι η ευημερία του λαού, η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των αξιών και αρχών του Έθνους, η προστασία του περιβάλλοντος κλπ. (Δηλαδή, θα στείλουν τον στρατό στις Σκουριές;)
Δ. Περιφερειακά ή Δευτερεύοντα Εθνικά Συμφέροντα.
Είναι εκείνα, για τα οποία είναι επιθυμητή η προώθηση και υποστήριξή τους, χωρίς ωστόσο η απώλειά τους να θεωρείται τόσο σημαντική ώστε η Πολιτεία και το Έθνος να διατίθενται να προβούν σε ιδιαίτερα μεγάλες θυσίες, όπως η χρήση στρατιωτικής δύναμης για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση. Ως τέτοια συμφέροντα αναφέρονται ενδεικτικά η στήριξη των οικονομικών συμφερόντων των Ελλήνων (της ημεδαπής και της αλλοδαπής) στο εξωτερικό, η συνδρομή προς τους ευρισκόμενους σε κίνδυνο Έλληνες υπηκόους στο εξωτερικό και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες όπου απαιτείται.
ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ: Ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
Ποιες είναι όμως οι απειλές που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αστικός κόσμος; Διαβάζουμε:
1 Διακρίνουμε τους παρακάτω τομείς στους οποίους μπορεί να εκδηλωθεί απειλή κατά της Εθνικής Ασφάλειας:
Α Στρατιωτικός τομέας.
1 Η στρατιωτική ασφάλεια αφορά την αλληλεπίδραση της ένοπλης επιθετικότητας και των επιθετικών δυνατοτήτων των κρατών και την αντίληψη των κρατών για τις προθέσεις των άλλων κρατών.
2. Οι στρατιωτικές απειλές αποτελούν τις σοβαρότερες από όλες τις λοιπές απειλές για την εθνική ασφάλεια οποιουδήποτε κράτους. Απειλούν πάντοτε όλα τα συστατικά στοιχεία του κράτους. Απειλούν τους πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς. Τα αποτελέσματά τους αίρουν και ακυρώνουν την προσπάθεια πολλών δεκάδων ετών στην οικονομία και έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα στο οικοσύστημα και γενικότερα στο περιβάλλον.
3. Οι στρατιωτικές απειλές νοούνται οι καταστάσεις που οδηγούν σε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ κρατών, ο εμφύλιος πόλεμος, η ένοπλη επέμβαση της διεθνούς κοινότητας. Τα ένοπλα αποσχιστικά κινήματα, οι ασύμμετρες απειλές που εκδηλώνονται με όπλα κλπ.
Πολιτικός Τομέας.
1. Η πολιτική ασφάλεια αφορά στην οργανωτική σταθερότητα των κρατών, των συστημάτων διακυβέρνησης και των ιδεολογιών που τα νομιμοποιούν. 2. Στις πολιτικές απειλές είναι ευάλωτα όλα τα κράτη το καθένα σε διαφορετικό βαθμό. Οι πολιτικές απειλές χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να εκδηλωθούν εντός του κράτους ή και εκτός αυτού.Πάντοτε όμως στοχεύουν να πλήξουν την οργανωτική σταθερότητα των κρατών ήτοι την πολιτική ή εθνική ιδεολογία του κράτους και τους θεσμούς που εκπροσωπεί.
Οικονομικός Τομέας
1. Η οικονομική ασφάλεια αφορά στην πρόσβαση στους οικονομικούς πόρους, τη χρηματοδότηση και τι αγορές που απαιτούνται με την υποστήριξη αποδεκτού επιπέδου πλούτου και κρατικής ισχύος. 2. Με βάση τα παραπάνω η πιθανότερη οικονομική απειλή είναι η διαμόρφωση μη ομαλού οικονομικού περιβάλλοντος στη Χώρα για τη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς, με προεκτάσεις στην αποτυχία επίτευξης κύριων μακροοικονομικών στόχων και τη δυσλειτουργία βασικών δραστηριοτήτων της οικονομίας, όπως στις μεταφορές, στην ενεργειακή πολιτική, στο εξωτερικό εμπόριο, στον τουρισμό κλπ. Κάποιες που έχουν οπωσδήποτε κάποια οικονομική διάσταση είναι το οργανωμένο έγκλημα και τα μεταναστευτικά κύματα
Κοινωνικός Τομέας.
Η κοινωνική ασφάλεια αφορά στην ικανότητα υποστήριξη ενός πλαισίου παραδεκτών όρων για εξέλιξη των παραδοσιακών γλωσσικών προτύπων της δομής και της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας των ηθών και εθίμων. Ο Δ’ Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός του Ολοκληρωτισμού είναι εδώ με τον Στρατό Φρουρό…
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μασά τα λόγια της: εχθρός δεν είναι μόνο ο μετανάστης, αλλά όποιος αμφισβητήσει την εφαρμογή των Μνημονίων, όποιος απειλήσει τη λειτουργία της Αγοράς και τις Ιδιωτικοποιήσεις, όποιος κάνει κατάληψη δημόσιου κτιρίου και μπλόκα τους δρόμους. Τότε, τίθεται εκτός «εθνικού πλαισίου» και σύμφωνα με το νέο Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπεται η εφαρμογή «στρατιωτικής ισχύος» και στο πλαίσιο της «επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας»!
Όμως, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όχι μόνο έγκαιρα και υπεύθυνα τα έχει αποκαλύψει όλα αυτά, ενημερώνοντας τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία για τη μεθοδευμένη προσπάθεια σε εθνικό και ευρωπαϊκό-νατοϊκό επίπεδο να οργανωθούν οι πολεμικές-κατασταλτικές δυνάμεις που θα επιβάλλουν τη δουλοποίηση μας και τους νέους όρους της αστικής ανάπτυξης των κερδών τους, αλλά τα έχει αντιπαλέψει ήδη και τα αντιπαλεύει.
Αυτός είναι και ο λόγος που η αστική τους δικαιοσύνη μας καταδίκασε με 2 χρόνια φυλακή!
Με αποφασιστικότητα δηλώσαμε ότι ο προπαγανδιζόμενος πατερναλιστικός ρόλος του Στρατού κρύβει την συμμετοχή του στον Πόλεμο κατά των Μεταναστών, ώστε η κοινωνία και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να διαπαιδαγωγηθούν στον παρεμβατικό ρόλο του Στρατού στην πολιτική και κοινωνική ζωή, με την Στρατιωτικοποίηση του λεγόμενου Προσφυγικού ζητήματος και τα Στρατόπεδα συγκέντρωσης να αποτελούν πρόβα τζενεράλε, στέλνοντας προειδοποιητικό απειλητικό μήνυμα στην εργαζόμενη πλειοψηφία.
Γιατί τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα κοινωνικά κινήματα, την τάση της κοινωνικής απελευθέρωσης στοχοποιούν!
Αποκαλύψαμε ότι η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ» που πραγματοποιείται επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ενταγμένη «στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», στη αντιμετώπιση των «ασύμμετρων απειλών», στον πόλεμο κατά των μεταναστών και των επιδιώξεων αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου του ελληνικού κράτους, μέσα από την συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διεθνείς συμμαχίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι «ο εξ Ανατολάς Κίνδυνος» –το παραδοσιακό φόβητρο που τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και οι αστοί στρατευμένοι διανοούμενοι της εθνικιστικής πώρωσης και της ρατσιστικής μισαλλοδοξίας προβάλλουν συστηματικά -«υποχωρεί» και τη θέση του καταλαμβάνει «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και οι ασύμμετρες απειλές. Πρόκειται για μια βαθιά τομή στη φυσιογνωμία του ελληνικού κράτους, στο ρόλο που αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ προσομοιάζει την πολεμική αντίδραση του ελληνικού κράτους, τι θα έκαναν δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο αποφασίζουν την «υποβάθμιση» των σεναρίων διακρατικής σύγκρουσης και προτάσσουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τις διεθνείς επεμβάσεις!
Τέλος, θυμίζουμε την καταγγελία από συναδέλφους φαντάρους που υπηρετούν στο 523 Τ.Π. στην Κοζάνη για την Στρατιωτική Άσκηση που διεξήχθη μυστικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, την Τετάρτη 14/10, με περιεχόμενο την «Επανακατάληψη» εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’!
Φωτογραφίζοντας τη ΔΕΗ και κάθε αντίστοιχη παραγωγική μονάδα που οι Τσίπρας-Καμμένος ξεπουλούν σε Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες. Ενδεικτικό των κυβερνητικών επιλογών και των μνημονιακών δεσμεύσεων είναι ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ επισκέπτονταν εκείνη την περίοδο την Ελλάδα (22-23/10), για να διαπραγματευτεί πολεμικούς εξοπλισμούς (φρεγάτες, ελικόπτερα και τον εκσυγχρονισμό των MIRAGE 2000), επικεφαλής κουστωδίας 70 Γάλλων επιχειρηματιών που κατέφθασαν για να αρπάξουν τα φιλέτα των σχεδιαζόμενων ιδιωτικοποιήσεων. Εκπροσωπώντας εταιρείες διαχείρισης νερού, που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια –ρεύμα, αέριο αλλά και τμήμα των υδρογονανθράκων-, ταlogistics, τα λιμάνια, τα οδικά δίκτυα, τα τρένα, το κτηματολόγιο κλπ, ενώ μεταξύ των γαλλικών εταιρειών ήταν η Vinci, Total, Veolia, SNCF, Suez και EDF.
Είναι ώρα αποφάσεων για όλους. 
Πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. 
Για την Ανατροπή των Μνημονίων και της βάρβαρης αστικής κυβερνητικής πολιτικής.
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Πρέπει τώρα να βγει στο προσκήνιο, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια. 
Οι φαντάροι από την πρώτη στιγμή έχουν στείλει μήνυμα αγώνα:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου