Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Μαζική και δυναμική αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας τη Δευτέρα το απόγευμα

Μαζική και δυναμική αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονική εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών Νοταρά 26 στα Εξάρχεια.
Στην πορεία, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 1.200 άτομα, τον παλμό έδωσε, κυρίως, η πολυπληθής παρουσία μεταναστών όλων των ηλικιών. Στα πολυάριθμα μπλοκ συγκαταλέγονταν εκείνα των καταλήψεων στέγης, καθώς και αναρχικών και αριστερών συλλογικοτήτων.
Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30 από τα Προπύλαια, για να κατηφορίσει προς την Ομόνοια και να συνεχίσει επί της οδού Αθηνάς. Έξω από το Δημαρχείο πετάχτηκαν κόκκινες μπογιές. Στην πλατεία Μοναστηρακίου τοποθετήθηκε πανό, ενώ η πορεία στάθηκε για λεπτά κοντά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, επί της οδού Πειραιώς, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν ήδη παραταχτεί, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν περισσότερο. Λίγο μετά τις 20:00 η πορεία κατέληξε στην πλατεία Ομονοίας, με τους διαδηλωτές να αποχωρούν σταδιακά.

«Φασίστας δε γίνεσαι, φασίστας καταντάς», ήταν το πιο μεστό σύνθημα από όσα γράφτηκαν σε τοίχους στη διάρκεια της πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου