Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ο εχθρός του καθεστώτος Ερντογάν είναι πρωτίστως ο Ταξικός Εχθρός: οι εργαζόμενοι της Τουρκίας και τα κινήματα τους-Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του DHKP-C

«Η αστυνομία της Τουρκίας συνέλαβε 10 στελέχη της μαχητικής αριστερής οργάνωσης που είχε στο παρελθόν στοχοθετήσει τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή σε κατοικία στο προάστιο Σαντζάκτεπε της Κωνσταντινούπολης αφού διαπίστωσε πως βρίσκονταν συγκεντρωμένα εκεί σημαντικά μέλη της ένοπλης μαρξιστικής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), μετέδωσε το πρακτορείο.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ηλεκτρονικά δεδομένα που είχαν στην κατοχή τους τα μέλη, τα οποία αναφέρονται από το Dogan ως περιφερειακοί ηγέτες της παράνομης οργάνωσης. Το εκτός νόμου DHKP-C θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις καμικάζι εναντίον της τουρκικής αστυνομίας και της αμερικανικής πρεσβείας».
Η σύλληψη των αγωνιστών του DHKP-C αποτελεί μια ακόμη ψηφίδα του κράτους του σύγχρονου ολοκληρωτισμού με έντονο τον ισλαμικό χαρακτήρα που οικοδομούσε το καθεστώς Ερντογάν πριν το Πραξικόπημα, το οποίο όμως έδωσε σαφή τρομοκρατικά δείγματα γραφής ακόμη και από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης αυτού. Όταν η ΜΙΤ, η αστυνομία και οι ιμάμηδες καθοδηγούσαν τα φανατισμένα πλήθη των οπαδών του ΑΚΡ –πολλές φορές εξοπλισμένα- για να επιτεθούν στις γειτονιές που χρωματίζονται από την παρουσία και δράση της Τουρκικής και Κουρδικής Αριστεράς. Αποτελεί συνέχεια των βασανιστηρίων που γίνονταν και γίνονται, των δεκάδων χιλιάδων συλλήψεων, του πογκρόμ   εναντίον κινημάτων, εναλλακτικών και κινηματικών μέσων ενημέρωσης, πανεπιστημιακών και υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρωτίστως των μαχόμενων τμημάτων των λαών της Τουρκίας, σε αυτό το διαρκή εμφύλιο πόλεμο που διεξάγει τόσο το μουσουλμανικό όσο και το κεμαλικό αστικό κατεστημένο.  Ας μην ξεχνούμε ότι οι βομβαρδισμοί των τουρκικών F16 εναντίον χωριών και θέσεων Κούρδων ανταρτών δεν σταμάτησαν στιγμή.
Όπως έχουμε επισημάνει ο διαρκής εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία είναι ένα ακόμα επεισόδιο του αντιτρομοκρατικού πολέμου ως δόγματος ασφαλείας: Το κυρίαρχο τουρκικό κράτος του Ερντογάν στρέφεται εναντίον μέρους του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος που έχασε στο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» των κυρίαρχων τάξεων, για να μπορεί να στραφεί ακόμα πιο αποτελεσματικά εναντίον προσφύγων, μειονοτήτων και κοινωνικών κινημάτων που αμφισβητούν τη συντριβή του κόσμου της εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και το άγριο ξεπούλημα. Η εκδικητικότητα του Ερντογάν με την λωρίδα παραγωγής δικών και καταδικών, την εκκαθάριση των ενόπλων δυνάμεων, την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων του κρατικού μηχανισμού, η επίθεση στην Αριστερά και σε κάθε έννοια ελευθεροτυπίας αποσκοπεί στην ενίσχυση του καθεστώτος Ερντογάν, στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του αστικού συστήματος εξουσίας, απαραίτητων όρων για το βάθεμα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης του κόσμου της εργασίας, ταυτόχρονα, την ικανοποίηση των Νεοοθωμανικών τους βλέψεων.    
Εμείς εκφράζουμε ολόπλευρα την Αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές του DHKP-C και τον κόσμο της εργασίας στην Τουρκία. Το προλεταριάτο στην Τουρκία, οι αγωνιζόμενοι λαοί και οι κοινότητες αγώνα αντιμετωπίζουν ένα διπλό εχθρό: τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό του (κάθε) Ερντογάν ή τον εμπόλεμο ολοκληρωτισμό των Στρατηγών. Πίσω τους βρίσκονται διαφορετικές μερίδες των κυρίαρχων τάξεων και του κεφαλαίου, με τεράστιες διαφορές, αλλά ένα κοινό στόχο: το τσάκισμα των αντιστάσεων για την απρόσκοπτη επιβολή των όρων κερδοφορίας και κυριαρχίας τους.
Για αυτό λοιπόν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως έπραξαν προηγουμένως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στηρίζει το καθεστώς Ερντογάν με λόγια και με πράξεις, καταργώντας το Πολιτικό Άσυλο, στου πλαίσιο μιας κρατικής πολιτικής που παραδίδει Κούρδους και αριστερούς αγωνιστές στους βασανιστές, αποδεχόμενη την προοπτική εξολόθρευση τους!   
Αν λοιπόν τα κινήματα στην Τουρκία έχουν ως διπλό καθήκον την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν και το τσάκισμα του στρατιωτικού κατεστημένου, ανοίγοντας το δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την κοινωνική χειραφέτηση. Καθήκον του εργατικού κινήματος στη χώρα μας είναι η ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αστικής πολιτικής, του σύγχρονου Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτικούς, η διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΕ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου