Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ-Έπεσε ελικόπτερο Apache κοντά στη Χαλκιδική-Ευτυχώς σώθηκαν οι δύο χειριστές λέει το ΓΕΣ


ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΑΠΑΤΣΙ
ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΘΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ
Άλλο ένα δραματικό συμβάν σημειώθηκε στον ελληνικό στρατό, ευτυχώς χωρίς μοιραία κατάληξη για τους χειριστές του ελικοπτέρου Apache που συμμετείχε στην άσκηση ΣΑΡΙΣΑ.
Οι χειριστές του ελικοπτέρου που έπεσε σε θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, κοντά στη Χαλκιδική, είναι καλά και αυτό είναι το σημαντικό.
Συγκεκριμένα, επρόκειτο για άσκηση ετοιμότητας με τον τίτλο Σάρισα, με το ελικόπτερο να ίπταται στην περιοχή του κόλπου Ορφανού, ανατολικά της Χαλκιδικής. 

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το ιπτάμενο όχημα κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή.
Οι δύο χειριστές πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν, περισυνελέγησαν στην συνέχεια από το λιμενικό και είναι καλά στην υγεία τους.
Το σημερινό δραματικό συμβάν έρχεται να προστεθεί σε ένα σερί ατυχημάτων, τα οποία προκάλεσαν τραυματισμούς και την πρόσφατη απώλεια οδηγού τεθωρακισμένου Μ113 στη Μυτιλήνη.
Πρόκειται για αναμενόμενες απώλειες από την μεριά του προσωπικού, στρατιώτες και μόνιμους, τους οποίους αντιμετωπίζει ως Αναλώσιμους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πολιτική ηγεσία των Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα. 
Έτσι μόνο μπορούν να εξυπηρετηθούν οι μεγαλοϊδεατικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικεί αναβάθμιση της θέσης του  στην Ανατολική Μεσόγειο και πλέον αναλαμβάνει ουσιαστικό ρόλο στους ενδοιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. με τη Ρωσία του Πούτιν.
Η αύξηση των ατυχημάτων και απωλειών είναι ανάλογη της αύξησης των ασκήσεων και της ένταση της πολεμικής προετοιμασίας, είτε στο πλαίσιο των εθνικών σχεδιασμών, είτε της συνεργασίας-συμμετοχής στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το κράτος Φονιά Ισραήλ. Η εξάντληση του προσωπικού και η καταπόνηση των μέσων είναι πρωτόγνωρη, ενώ εξαιτίας των περικοπών στα λειτουργικά έξοδα δεν γίνονται οι απαιτούμενες  συντηρήσεις σε μέσα και εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι να πολλαπλασιάζονται. 
Το σημερινό ατύχημα σημειώνεται στο πλαίσιο της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ 2016», που διεξάγεται από τις 19 έως 23 Σεπτεμβρίου 2016, υπό τον συντονισμό της 1ης Στρατιάς, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. 
Η άσκηση διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού, έχει ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων καθώς και την συνεργασία με αμερικανικές δυνάμεις.
Θέλουμε να τονίσουμε την παρουσία Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, μέλη των σιχαμένων Seals που λαμβάνουν μέρος ως μια ακόμη απόδειξη τόσο της έντασης της πολεμικής προετοιμασίας και της ανάγκης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να εκσυγχρονίσουν-ομογενοποιήσουν τακτικές και μεθόδους με τους Γιάνκηδες Δολοφόνους, όσο και την σημασία που έχουν πλέον οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την επιτυχή πραγμάτωση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την συμμετοχή τους στις επεμβάσεις και στις νέες εκστρατείες, να αντιδράσουν στις Ασκήσεις με πραγματικά πυρά που ολοένα περισσότερο τους στοχοποιούν και τους μακελεύουν.
Για μια ακόμη φορά όμως αποκαλύπτεται η τρομερή ανάγκη Ανασυγκρότησης του Αντιπολεμικού Κινήματος, με κύριο στόχο την Ανατροπή της κυβέρνησης και της αστικής πολιτικής των μνημονίων και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής-Κατασταλτικής Μηχανής, για την έξοδο διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΑΠΑΤΣΙ

ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ!
Ενώ οι διαρροές του Πενταγώνου επιχείρησαν να διαμορφώσουν μια εικόνα άμεσης κινητοποίησης για την σωτηρία των πιλότων του ελικοπτέρου ΑΠΑΤΣΙ που κατέπεσε σήμερα κατά τη διάρκεια της άσκησης "ΣΑΡΙΖΑ", οι οποίοι δεν διάτρεξαν κίνδυνο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
Γιατί θρίλερ χαρακτηρίζεται η διάσωση των δύο χειριστών του Apache, καθώς η σωτηρία του ενός εξ αυτών ήταν αποτέλεσμα της αυτοθυσίας στελέχους των Ειδικών Δυνάμεων!

Ο ένας από τους δύο χειριστές βρέθηκε για λίγο μεταξύ ζωής και θανάτου, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του δημοσιογραφικού σαιτ Militaire.gr:
"Το ελικόπτερο έπεσε σε απόσταση 30 μέτρων από την παραλία Βρασνών-Σταυρού.
Ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί αλλά ο δεύτερος άγνωστο γιατί δεν μπόρεσε.
Ίσως να είχε χάσει τις αισθήσεις του!
Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά.
Πάνω από το σημείο στο οποίο είχε βυθιστεί το ελικόπτερο έφθασε με ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων.
Ένας απ΄ αυτούς βούτηξε και με άπνοια κατόρθωσε να απεγκλωβίσει και τον δεύτερο χειριστή και να τον βγάλει στην επιφάνεια!
Ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου και χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια για να τον επαναφέρουν στη ζωή.
Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.
Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο 424 για τις απαραίτητες εξετάσεις".Το ελικόπτερο ανήκει στην 1η ΤΑΞΑΣ.
Εμείς τους ευχόμαστε περαστικά και απαιτούμε να σταματήσει το Υπουργείο Άμυνας να αντιμετωπίζει το προσωπικό ως Αναλώσιμους.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου