Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Χέρι-χέρι Εκκλησία και Στρατός στη Ρωσία (ΦΩΤΟ)


Πάντα ο ιμπεριαλισμός έχει ανάγκη να καμουφλαριστεί προκειμένου να αποκρύψει τους αιματοβαμμένους του στόχους.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα είναι η αλήθεια- κλήθηκε να ευλογήσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση  του Πούτιν στην Συρία.
Η Εκκλησία λοιπόν της Αγάπης ευλογεί τις βόμβες φωσφόρου και διασποράς, τους χιλιάδες Ρώσους  Μισθοφόρους που σκορπούν τον όλεθρο, συνήθως με στόχους αμάχους-νοσοκομεία, προκειμένου να κρατήσουν στην εξουσία το αυταρχικό καθεστώς Άσαντ, για όσο χρόνο ακόμη τους βολεύει!
Με αυτό τον τρόπο διατηρούν και επεκτείνουν τις στρατιωτικές τους βάσεις, εξασφαλίζουν τα ενεργειακά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, κατοχυρώνουν συμβόλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την Ανοικοδόμηση της Συρίας, ενώ διαφημίζουν τα οπλικά τους συστήματα βρίσκοντας πρόθυμους πελάτες στη Μέση Ανατολή.
Όλα αυτά ευλογεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγάπης που παίζει το προπαγανδιστικό  παιχνίδι του Πούτιν, ο οποίος διαμορφώνει την εικόνα του Προστάτη του Χριστιανισμού απέναντι στους Αμερικάνους που ενισχύουν τους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους.     
Όλο όμως αυτό το προπαγανδιστικό κατασκεύασμα πλήττεται εκ των έσω καθώς ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ότι η Τουρκία που στηρίζει ακόμη και το ISIS, μαζί με Φύλακα Άγγελο του Χριστιανισμού Πούτιν, συνομιλούν για την σύνταξη ενός πρωτοκόλλου για τις πτήσεις των μαχητικών τους στον εναέριο χώρο της Συρίας,έτσι ώστε να αποφευχθούν “ατυχήματα”!      
Να θυμίσουμε ότι Ερντογάν, Άσαντ και Πούτιν ουσιαστικά θεωρούν κοινό εχθρό τους Κούρδους Αντάρτες και την λύση που προκρίνουν για το "εθνικό τους ζήτημα", το οποίο βεβαίως για μια ακόμη φορά ενέπλεξαν στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Και όλοι γνωρίζουν ότι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τους Κούρδους, ανοίγοντας το δρόμο στους μουσουλμάνους φονταμανταλιστές που εξυπηρετούν τα σχέδια του καθεστώτος Ερντογάν.
Όλα λοιπόν αυτά ευλογεί Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγάπης...
Αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά ότι για τον κόσμο των εκμεταλλευόμενων η σωτηρία δε θα έρθει ούτε από την μεταφυσική, ούτε από την εθνική λύση, ούτε από τον καλό ιμπεριαλιστή...
Η λύση βρίσκεται μόνο μέσα στην προοπτική ενδυνάμωσης των ταξικών αγώνων, στην αντικαπιταλιστική ανατροπή της υπάρχουσας Τάξης Πραγμάτων και τον εργατικό διεθνισμό.
Και δυστυχώς στη Μέση Ανατολή και ιδίως στην Συρία η απουσία τους είναι εκκωφαντική!
Διαβάζουμε λοιπόν:       
Από 12 έως 19 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επισκέφθηκε στρατόπεδα των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία. 

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Επίσκοπος Akhtubinsky- Enotaevsky Αντώνιος και ο πρόεδρο του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου πρωθιερέας Σεργκέι Πριβαλοβ. 

Με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου βρέθηκαν στην Ρωσική αεροπορική βάση Hmeymim όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή καθαγιασμού του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, και μεταφέρθηκε εικονίδιο με ένα τμήμα των λειψάνων του. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 στρατιώτες, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου